Sağlık sorunu olan kızın kusurlu olarak görülmesi?

Bu durumu yaşayan, böyle bir şeye maruz kalan oldu mu? Yaklaşık 5 yıl önce kalple ilgili büyük bir ameliyat oldum ki daha önce hiçbir problemim yoktu birden çıkan bir sorun yüzünden. Şu an gayet iyiyim çok şükür. Hiçbir zaman bu neden benim başıma geldi, ne yapacağım eyvah yandım bittim demedim. Şükrettim, kadere razı geldim. Hala da şükrediyorum. Ancak arada bir de olsa canımı sıkan şeyler yaşıyorum. Yakın zamanda çok sevdiğim, değer verdiğim bir arkadaşımın tanıdığı bekar bir akrabası için kısmet aradığı zamanlarda benim için sağlık sorunu olmasaydı düşünürdüm çok iyi vs.bir şeyler söylemiş. Kaldı ki asla öyle bir izlenim vermedim bile evlenmek istemediğimi bilirdi. O arkadaşıma bakış açım asla değişmedi, yine çok severim. Ancak bu hayatıma girecek kişide düşünce yapısı ile karşılaşmaktan çok korkuyorum. Neden kusurlu gibi görürler ki sağlık sorunu olan, daha önce sağlık sorunu yaşamış kişileri? Korkuyorum hayatıma menfaatini düşünen, maddi manevi beni kullanacak birilerinin girme ihtimalinden. Zira insanlar sağlık sorununu zayıflık olarak görüyor, kusur olarak görüyor. Belki yanlış düşünüyorum ancak duyduğum şeyler incitti beni her ne kadar söyleyene kızamasam da. Hayatıma biri girmek zorunda değil, illa evlenmek zorunda değilim ki zaten evlilik meraklısı biri değilim. Her zaman hayırlısını diliyorum. Olmazsa olmaz değil evlilik benim için. Üzülüyorum sadece yarın kimin ne olacağı belli değilken, insanları kusurlu görenlerle, kusurlu gibi muamele edenlerle karşılaşınca.
Niye kızmıosun ki arkadaşına bence hayatından bile çıkart.Aynen kımın ne olucağı bellı deıl bu hayatta.Allah herkesın yardımcısı olsun.Hiç bir şeyim yokken bi sabah kalktım ve beyin kanamam oldugunu ogrendım.Allah şukrumuzu arttırsın.

Bu durumu yaşayan, böyle bir şeye maruz kalan oldu mu? Yaklaşık 5 yıl önce kalple ilgili büyük bir ameliyat oldum ki daha önce hiçbir problemim yoktu birden çıkan bir sorun yüzünden. Şu an gayet iyiyim çok şükür. Hiçbir zaman bu neden benim başıma geldi, ne yapacağım eyvah yandım bittim demedim. Şükrettim, kadere razı geldim. Hala da şükrediyorum. Ancak arada bir de olsa canımı sıkan şeyler yaşıyorum. Yakın zamanda çok sevdiğim, değer verdiğim bir arkadaşımın tanıdığı bekar bir akrabası için kısmet aradığı zamanlarda benim için sağlık sorunu olmasaydı düşünürdüm çok iyi vs.bir şeyler söylemiş. Kaldı ki asla öyle bir izlenim vermedim bile evlenmek istemediğimi bilirdi. O arkadaşıma bakış açım asla değişmedi, yine çok severim. Ancak bu hayatıma girecek kişide düşünce yapısı ile karşılaşmaktan çok korkuyorum. Neden kusurlu gibi görürler ki sağlık sorunu olan, daha önce sağlık sorunu yaşamış kişileri? Korkuyorum hayatıma menfaatini düşünen, maddi manevi beni kullanacak birilerinin girme ihtimalinden. Zira insanlar sağlık sorununu zayıflık olarak görüyor, kusur olarak görüyor. Belki yanlış düşünüyorum ancak duyduğum şeyler incitti beni her ne kadar söyleyene kızamasam da. Hayatıma biri girmek zorunda değil, illa evlenmek zorunda değilim ki zaten evlilik meraklısı biri değilim. Her zaman hayırlısını diliyorum. Olmazsa olmaz değil evlilik benim için. Üzülüyorum sadece yarın kimin ne olacağı belli değilken, insanları kusurlu görenlerle, kusurlu gibi muamele edenlerle karşılaşınca.
Yorumları okuyamadım ama.. çok saçma ve acımasız bir düşünce bana göre! Hepimiz günün birinde hastalanabiliriz veya engelli olabiliriz. Bu ötekileştirmek için bir neden asla olamaz. Benim eşim biz nişanlıyken testis kanserine yakalandı. E haliyle bir testisi alınıp protez koyuldu yerine. Hastayken de hep yanındaydım şimdi kontrollerinde dahi hep yanındayım.. hem de bunu duyanların (tabii ki benim öz ailem) ya çocuğunuz olmazsa düşüncesi ile bize karşı çıkmasına rağmen! Şimdi 2 tane sağlıklı evladımız var. Allah bağışlasın bize,isteyenlere de nasip olur inşallah. Diyeceğim o ki siz sağlığınıza iyi bakın. Elbette istediğiniz zaman gönlünüze göre birini bulacaksınızdır.

Sağlık sorunu olanın, evlenip boşananı "eksik, kusurlu" görenin kendi eksik ve kusurludur. NOKTA!

Çok teşekkür ediyorum desteğiniz için hepinize. Herkesin ayrı ayrı sınavı var dünya hayatında. Düşünce yapısı gerçekten farklı oluyor herkesin. Kendisi düşünmese annesi babası düşünüyor bu tür şeklinde bazı insanların. Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi.

Düşünsene bir de evlendikten sonra anlasaydın kafa yapılarını. Benim öyle oldu, 6 sene çektim kötü bir aileyi. Herkes kendinden sorumlu, boşver.

Komsumuz oglunun yillarca suren ciddi iliskisini zorla bitirtti.kiz seker hastasiymis diye istemedi severek mecburen ayrilmak zorunda kaldilar.sonra gorucu usuluyle bir kiz buldu ogluna onla evlendirdi dugunden sonra bu kizin sistemik bir rahatsizligi oldugi ortaya cikti ama evlendirmis oldu.demem o ki kimin ne olacagi belli olmaz bugun iyi yarin hasta/engelli olabiliriz.sağlıklı gunler.

Kızın ne güzel ahı tutmuş ama...

Kaç kişinin günahına girdi komşunuz, nasıl ödeyecek bunun vebalini...

Hiç üzülme konu sahibi ..Benzer şeyleri ben de Yakın akrabalarımdan duydum..Ilk zamanlar çok üzülmüştüm..

Böyle insanlar şunu düşünemiyor Sağlık her an elden gidebilir..

Ne oldum değil de ne olacağım demeliler..

Sözlerini duyup da kırildigim kişilerin hepsi inan ki hepsi büyük büyük sıkıntılarla uğrasiyorlar..
Ya kendilerinde ya evlatların da benzer sağlık problemleri çıktı sonradan..

Sen şimdi sağliklisin..daha daha iyi olacaksın ya
Onların kalplerinin kiri ne olacak?

Çok çok teşekkür ediyorum. Allah sağlıklı sıhhatli, eşinizle de mutlu bir hayat sürmeyi nasip etsin. Aslında kendimi ezik hissetmiyorum ya da ajitasyon yapmıyorum. Ancak etrafımda sağlık sorununu zayıflık olarak görenlerin olması, bunu duymak, bilmek beni üzüyor. Bu yaşıma kadar bir kere bile neden benim başıma bu geldi eyvah yandım bittim kimse benimle evlenmeyecek ya da hastalıklı olarak görecekler korkusuna kapılmadım asla. Ancak buna rağmen karşımdaki kişinin beni hasarlı, kusurlu gibi gördüğünü duymak öğrenmek sinirlenmek ile üzülmek arası bir duyguya büründürüyor beni. Duyduğumda olabilir öyle düşünebilir diye cevap verdim. Ancak bu güne kadar etrafımda bu durumu bu şekilde göreceklerini, dile getireceklerini hiç düşünmemiştim. Bu olağan bir şey çünkü hastalık. Bugün çıkmaz, ertesi gün çıkar ki elimizde de değil engelleyemeyiz. Güzel yorumlarınız, destekleriniz için çok teşekkür ediyorum.

Siz aldırmayın. Hayatımızın her alanında dar görüşlü insanlar karşımıza çıkacaktır. Herşey insanlar icin. Sağlıkda, mutlulukda, hastalıkta. Kendini geliştirmiş ve hayatın farkına varmış birinin böyle bir yorum yapacağını düşünmüyorum. Tabi ki herkes eşini seçme hakkına sahip. Ama sanki hastalık geçirmeniz evlenmeye bir engel gibi bir yorum yapması onun hakkında çok şey söylüyor. Iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Hakkınizda hayırlısı olsun. Insallah hep mutlu olursunuz

Güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepinizden. Bunu söyleyen arkadaşımı da çok severim halbuki. Yani nasıl oldu da böyle bir konu açıldı, neden böyle bir şey söyledi bilmiyorum. Keşke düşündüğü kendisine kalsaymış o ortamda. Hayırlısı olsun artık. Demek ki duyacakmışım böyle bir konuşmanın geçtiğini.
Fazlaca iyi niyetlisiniz. Rabbim kalbinize göre versin. Şahsen arkadaşınızı iyi niyetli bulmadım. Tabi kendi diyaloğunuz. Valla bu dünyada kınadığını yaşamadan ölen yok.

Maalesef bazı insanlar (!) kadınları hala mal gibi görüyorlar. Sanki onların oğluşlarının genetik haritalarında bir tane kötü bi hastalık yokmuşçasına insanları hor görüyorlar, evet.

Valla bu insan oluşumu aslında o kadar pamuk ipliğine bağlı birşey ki sağlıklı olan iki insanın çocuğu bir yanlış hücre bölünmesi ile sakat doğabiliyor maalesef.

Siz böyle insanları duymayın, ne yaşamış veya ne hastalık geçirmiş olursanız olun siz çok değerlisiniz.

sadece kadınlar için değil hasta olan erkek içinde bu tür laflar ediliyor söyleniyor.insanlar çok duyarsızlaştı artık laflarına dikkat etmiyorlar.bu lafı kulağınıza getiren kişiyide iyi niyetli bulmadım açıkcası.

O insanlar hic hastalanmayacak ya, oyuzden kusur gibi goruyorlar.
Takmayin ...

Sağlık sorunum var, oldukça da yaşam kalitemi düşüren, beraber yaşadığım insanları zaman zaman zorlayan bir sağlık sorunu.
1 yıl önce evlendim, bu durum ne eşimle ne ailesiyle hiç sorun olmadı. Aksine ailemden sonra en büyük desteğim oldu eşim.
Densiz ve düşüncesiz insan çok. Hiç kafanı yorma. Allah karşımıza iyi niyetli, güzel insanlar çıkarsın.

Kimse yarın başına ne gelir bilemez kusurlu bakan kusurlu görür canım bu tip insanlar anca bu şekilde konuşma kapasitesine sahip o yüzden hiç takma boşver

Niye kızmıosun ki arkadaşına bence hayatından bile çıkart.Aynen kımın ne olucağı bellı deıl bu hayatta.Allah herkesın yardımcısı olsun.Hiç bir şeyim yokken bi sabah kalktım ve beyin kanamam oldugunu ogrendım.Allah şukrumuzu arttırsın.
Çok çok geçmiş olsun Allah şifa versin. Bilmiyorum onu bu düşüncesinden dolayı suçlayamıyorum bile. Böyle zihniyetlerin var olduğunu, olacağını bilmek buna alışmak sanırım. Dilerim bu bakış açısına sahip olan insanlar çıkmaz hiç kimsenin karşısına. Çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için.

Yorumları okuyamadım ama.. çok saçma ve acımasız bir düşünce bana göre! Hepimiz günün birinde hastalanabiliriz veya engelli olabiliriz. Bu ötekileştirmek için bir neden asla olamaz. Benim eşim biz nişanlıyken testis kanserine yakalandı. E haliyle bir testisi alınıp protez koyuldu yerine. Hastayken de hep yanındaydım şimdi kontrollerinde dahi hep yanındayım.. hem de bunu duyanların (tabii ki benim öz ailem) ya çocuğunuz olmazsa düşüncesi ile bize karşı çıkmasına rağmen! Şimdi 2 tane sağlıklı evladımız var. Allah bağışlasın bize,isteyenlere de nasip olur inşallah. Diyeceğim o ki siz sağlığınıza iyi bakın. Elbette istediğiniz zaman gönlünüze göre birini bulacaksınızdır.
Ne mutlu size ki eşinize destek olmuşsunuz, yanında olmuşsunuz. Allah da güzel niyetinize karşılık evlatlarınızı vermiş size. Dilerim her zaman mutlu olursunuz eşinizle, evlatlarınızla. Çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için.

Düşünsene bir de evlendikten sonra anlasaydın kafa yapılarını. Benim öyle oldu, 6 sene çektim kötü bir aileyi. Herkes kendinden sorumlu, boşver.
Evlendikten sonra çıkınca bu şekilde düşünmüyorlar genelde. Evlenmeden önce bir hastalık geçmişi varsa kusurludur gözüyle bakıyorlar. Allah iyilerle karşılaştırsın bundan sonra. Hep mutlu olursunuz inşallah.

Hiç üzülme konu sahibi ..Benzer şeyleri ben de Yakın akrabalarımdan duydum..Ilk zamanlar çok üzülmüştüm..

Böyle insanlar şunu düşünemiyor Sağlık her an elden gidebilir..

Ne oldum değil de ne olacağım demeliler..

Sözlerini duyup da kırildigim kişilerin hepsi inan ki hepsi büyük büyük sıkıntılarla uğrasiyorlar..
Ya kendilerinde ya evlatların da benzer sağlık problemleri çıktı sonradan..

Sen şimdi sağliklisin..daha daha iyi olacaksın ya
Onların kalplerinin kiri ne olacak?
Ne kadar güzel anlatmışsınız. Gerçekten haklısınız. Dilerim hep mutlu olursunuz. Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi. Çok teşekkür ediyorum desteğiniz için.

Fazlaca iyi niyetlisiniz. Rabbim kalbinize göre versin. Şahsen arkadaşınızı iyi niyetli bulmadım. Tabi kendi diyaloğunuz. Valla bu dünyada kınadığını yaşamadan ölen yok.
Teşekkür ediyorum. Gerçekten çok değer verdiğim bir abladır benim için. Duyduğumda sadece bu tür düşünceye sahipse bile dile getirmeseydi keşke diye düşündüm ancak kızamadım bile. Çünkü zihniyet olarak çok kişi var böyle düşünen. Kendime de üzülmedim, olacağı varmış oldu hiçbir zaman da neden ben demedim. Keşke zihniyetlerini değiştirmek mümkün olsa, keşke hastalığın her an karşımıza çıkabileceğini idrak edebilseler. Güzel yorumlarınız için teşekkür ediyorum sizler bana çok destek oldunuz. Allah razı olsun hepinizden.

sadece kadınlar için değil hasta olan erkek içinde bu tür laflar ediliyor söyleniyor.insanlar çok duyarsızlaştı artık laflarına dikkat etmiyorlar.bu lafı kulağınıza getiren kişiyide iyi niyetli bulmadım açıkcası.
Ben ona çok kızdım şöyle şöyle dedi gözümden düştü diye bahsetti arkadaş. Belki ona kızacağımı düşündü ancak olabilir öyle düşünüyorsa bir şey diyemem. Elbette insanlar farklı düşüncelere sahip olabilirler şeklinde kapatmaya çalıştım konuyu.

Back
X