Sağlık sorunu olan kızın kusurlu olarak görülmesi?

Sağlık sorunum var, oldukça da yaşam kalitemi düşüren, beraber yaşadığım insanları zaman zaman zorlayan bir sağlık sorunu.
1 yıl önce evlendim, bu durum ne eşimle ne ailesiyle hiç sorun olmadı. Aksine ailemden sonra en büyük desteğim oldu eşim.
Densiz ve düşüncesiz insan çok. Hiç kafanı yorma. Allah karşımıza iyi niyetli, güzel insanlar çıkarsın.
Allah şifa versin, eşinizle, ailenizle, sevdiklerinizle sağlıklı, huzurlu, mutlu bir ömür nasip etsin size. Çok teşekkür ediyorum desteğiniz ve güzel dilekleriniz için.

Allah size de eşinize de şifa versin. Çok geçmiş olsun. Hayırlısıyla hastalığınızı atlatıp evladınızı kucağınıza alırsınız sağlıklı, mutlu, uzun bir ömür sürersiniz inşallah. Çok teşekkür ediyorum desteğiniz için.
Âmin insallah🙏 uzmeyin kendinizi lutfen. Kimseye yaranamayiz bosuna denmemis insanoğlu nankördür diye

Ohoo bu da bir şey mi!?Benim arkadaşımın kardeşi bipolar. Arkadasımın görüştüğü çocuk kıza demiş ki "Senin kardeşin bipolar. İlerde evlensek ve cocugumuz olsa günlerden dolayı psikolojik sorunlu doğabilir. Bu iş olmaz." aynen bunu demiş. İnsanlarda insanlık kalmamış.

Ohoo bu da bir şey mi!?Benim arkadaşımın kardeşi bipolar. Arkadasımın görüştüğü çocuk kıza demiş ki "Senin kardeşin bipolar. İlerde evlensek ve cocugumuz olsa günlerden dolayı psikolojik sorunlu doğabilir. Bu iş olmaz." aynen bunu demiş. İnsanlarda insanlık kalmamış.
Şaşırmadım inanın. Bazı insanların düşünce yapıları çok basit. Hassasiyetleri ise sıfır. Sanki hasta olup olmamak elimizdeymiş gibi, sağlıklı olarak hayatlarına aldıkları kişilerin ve kendilerinin garantisi varmış gibi. Evliliklerden önce böyle bir sorunun olması daha çok kusur olarak görünüyor. Evlendikten sonra hastalandıysa çıkaramıyorlar böyle düşünseler bile sanırım o zaman kınanacaklarını düşünüyorlar. Halbuki ha önce ha sonra hastalık olağandır. Allah iyilerle karşılaştırsın.

Aynı şeyi ben de yaşadım panik atak geçirdiğim zaman akrabalar benimle alay ettiler. Annem herkesin içinde tokat attı bana kriz geçirdiğimde. "Elalem kinar kocaman kizsin" dediler. Sanki ayıp bir şeymiş gibi. Okuldan bi kız kalemimi verirken kalemin ucundan tutup "Al, senden hastalik bulasir" dedi. Sevdiğim çocuk onun icin ağlayıp panik atak geçirdiğimde güldü ve mutlu oldu egosunu tatmin etti
İnsanlar ne yazık mi böyleler :( Allah iyilerle karsilastirsin

Cok buyuk bir yarama dokundunuz
Benim de gorustugum insanla alakali yakin arkadasimin annesi pandaizmin sorununu biliyor mu cocuk demisti.
Bircok insana gore cok basit bi cumle olabilir ama bu benim canimi cok yakmisti
Sanki benim saglik sorunumu bilen insanlar beni asla isteyemezmis gibi. Neden bununla aniliyorum ki ben bu ne curret
Daha once de kisa bi sure calistigim yerde "hasta kiz" olarak yaftalamisti resmen salagin teki

Bi arkadasimi da seker hastaligindan gorustugu kisinin ailesi istememisti
Sanki 5 dakika sonra ne olacaklari belliymis gibi
Yani genel olarak ne yazik ki var boyle igrenc bir vicdansizlik
Nefret ediyorum bu tur insanlardan

Erkek arkadasima da ameliyat izimi biraz dert ettigimden bahsetmistim henuz onunla arkadasken. Kalbinde iz olmasin o yeterli demisti ardindan da kolundaki izin fotografini atmisti :) igrenc insanlara karsi boyle guzel yurekli insanlar da var.

Aynı şeyi ben de yaşadım panik atak geçirdiğim zaman akrabalar benimle alay ettiler. Annem herkesin içinde tokat attı bana kriz geçirdiğimde. "Elalem kinar kocaman kizsin" dediler. Sanki ayıp bir şeymiş gibi. Okuldan bi kız kalemimi verirken kalemin ucundan tutup "Al, senden hastalik bulasir" dedi. Sevdiğim çocuk onun icin ağlayıp panik atak geçirdiğimde güldü ve mutlu oldu egosunu tatmin etti
İnsanlar ne yazık mi böyleler :KK43: Allah iyilerle karsilastirsin
Acımasızlar ve böyle insanlar acınasılar. Çok üzücü. İyi ki gerçek yüzünü göstermiş sevdiğiniz çocuk. Allah korumuş sizi. Umarım bundan sonra iyilerle karşılaşırsınız. Aile konusu apayrı onlar bile bu şekilde düşünürse, başkalarına ne söyleyebiliriz ki. Umarım daha normal karşılar insanlarımız bu durumu. Çok geçmiş olsun.

benim bir akrabam kız epilepsi hastası diye nişan attı. sonra başkasıyla evlendi şu an boşanma aşamasındalar.
sonuç: kader adalet eder.

Cok buyuk bir yarama dokundunuz
Benim de gorustugum insanla alakali yakin arkadasimin annesi pandaizmin sorununu biliyor mu cocuk demisti.
Bircok insana gore cok basit bi cumle olabilir ama bu benim canimi cok yakmisti
Sanki benim saglik sorunumu bilen insanlar beni asla isteyemezmis gibi. Neden bununla aniliyorum ki ben bu ne curret
Daha once de kisa bi sure calistigim yerde "hasta kiz" olarak yaftalamisti resmen salagin teki

Bi arkadasimi da seker hastaligindan gorustugu kisinin ailesi istememisti
Sanki 5 dakika sonra ne olacaklari belliymis gibi
Yani genel olarak ne yazik ki var boyle igrenc bir vicdansizlik
Nefret ediyorum bu tur insanlardan

Erkek arkadasima da ameliyat izimi biraz dert ettigimden bahsetmistim henuz onunla arkadasken. Kalbinde iz olmasin o yeterli demisti ardindan da kolundaki izin fotografini atmisti :) igrenc insanlara karsi boyle guzel yurekli insanlar da var.
Ne mutlu ki normal karşılayan, normal insanlar da var. Ancak biz hastalığımızı unutmuşken, hayatımızı normal bir şekilde idame ettiriyorken birinin çıkıp hasta olarak bahsetmesi insanı yaralıyor. Ne demek ‘hasta kız’ nasıl bir zihniyettir ki bu hastaysa sayılı günü kalmış gibi acınası bakışlar. Vah vah evde kaldılar, kimse almazlar.... Hep kötü zihniyet eseri bunlar. Umarım iyilerle karşılaşırız hepimiz.

Ne mutlu ki normal karşılayan, normal insanlar da var. Ancak biz hastalığımızı unutmuşken, hayatımızı normal bir şekilde idame ettiriyorken birinin çıkıp hasta olarak bahsetmesi insanı yaralıyor. Ne demek ‘hasta kız’ nasıl bir zihniyettir ki bu hastaysa sayılı günü kalmış gibi acınası bakışlar. Vah vah evde kaldılar, kimse almazlar.... Hep kötü zihniyet eseri bunlar. Umarım iyilerle karşılaşırız hepimiz.
Kesinlikle oyle
Insanin canini yakiyorlar
Aynen ben de o an kendimi yatalak ve olmek uzere olan biri gibi hissetmistim ne kadar gereksiz insan var. Amin inşaAllah

Benim eski erkek arkadaşımi hatırladım. Benim için hiçbir zaman sorun olmadı m dünyada herkes o kadın gibi düşünmüyor endişelenme

Ne mutlu size ki eşinize destek olmuşsunuz, yanında olmuşsunuz. Allah da güzel niyetinize karşılık evlatlarınızı vermiş size. Dilerim her zaman mutlu olursunuz eşinizle, evlatlarınızla. Çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için.
Amiiin🤲 asıl ben çok teşekkür ederim candan dileğin için. Sag ol.. Eminim ki sen de çok mutlu olacaksın. Allah gönlüne göre versin.

Böyle şeylere normalde üzülmemeye çalışırım ancak duyduğumda beni inciten şeyler olunca sinirleniyorum. Hiçbir şeyin garanti olmadığı bu dünyada insanların bu kadar rahat yorum yapabilmesi önyargılı olabilmesi üzücü.
Aklı başında ve olgun bir insansın. Seni olduğun gibi seven birisi çıkacaktık. Olduğun gibi derken hastalık vs değil kişilik karakter duruş. Kanser atlatmış çocuğu olamayacak arkadaşım evleniyor. Ne var bunda kusurlumu hayır. Başka Kanser atlatmış arkadaşım evli. Şu bir gerçek sapasağlam raporuyla evlenmiş insanlar hastalanmıyormu. Bu nasıl bir zihniyettir. Üzülmeyin.

Çünkü insanlar kendilerini hep sağlıklı kalacak zannediyorlar.
Halbuki yarına ne olcaz belli değil.

Bu durumu yaşayan, böyle bir şeye maruz kalan oldu mu? Yaklaşık 5 yıl önce kalple ilgili büyük bir ameliyat oldum ki daha önce hiçbir problemim yoktu birden çıkan bir sorun yüzünden. Şu an gayet iyiyim çok şükür. Hiçbir zaman bu neden benim başıma geldi, ne yapacağım eyvah yandım bittim demedim. Şükrettim, kadere razı geldim. Hala da şükrediyorum. Ancak arada bir de olsa canımı sıkan şeyler yaşıyorum. Yakın zamanda çok sevdiğim, değer verdiğim bir arkadaşımın tanıdığı bekar bir akrabası için kısmet aradığı zamanlarda benim için sağlık sorunu olmasaydı düşünürdüm çok iyi vs.bir şeyler söylemiş. Kaldı ki asla öyle bir izlenim vermedim bile evlenmek istemediğimi bilirdi. O arkadaşıma bakış açım asla değişmedi, yine çok severim. Ancak bu hayatıma girecek kişide düşünce yapısı ile karşılaşmaktan çok korkuyorum. Neden kusurlu gibi görürler ki sağlık sorunu olan, daha önce sağlık sorunu yaşamış kişileri? Korkuyorum hayatıma menfaatini düşünen, maddi manevi beni kullanacak birilerinin girme ihtimalinden. Zira insanlar sağlık sorununu zayıflık olarak görüyor, kusur olarak görüyor. Belki yanlış düşünüyorum ancak duyduğum şeyler incitti beni her ne kadar söyleyene kızamasam da. Hayatıma biri girmek zorunda değil, illa evlenmek zorunda değilim ki zaten evlilik meraklısı biri değilim. Her zaman hayırlısını diliyorum. Olmazsa olmaz değil evlilik benim için. Üzülüyorum sadece yarın kimin ne olacağı belli değilken, insanları kusurlu görenlerle, kusurlu gibi muamele edenlerle karşılaşınca.
Allah iyilerle karşılastirsin insallah. Benmde anneme ayağı aksiyo bana bikere biri sen topal kadının kizimsn demişlerdi ben annemi hic oyle gormemistim gozumde tamdi yani sorunsuz kusursuz ki hala oyle. Beyninden kaynar sular indi sandm cok uzulmstm

Allah iyilerle karşılastirsin insallah. Benmde anneme ayağı aksiyo bana bikere biri sen topal kadının kizimsn demişlerdi ben annemi hic oyle gormemistim gozumde tamdi yani sorunsuz kusursuz ki hala oyle. Beyninden kaynar sular indi sandm cok uzulmstm
İnsanların cehaletleri yüzünden sarfettikleri sözler çok can yakıyor. Ah düşünerek konuşsalar .... Allah annenize ve sevdiklerinize sağlıklı, uzun ömür versin.

Aklı başında ve olgun bir insansın. Seni olduğun gibi seven birisi çıkacaktık. Olduğun gibi derken hastalık vs değil kişilik karakter duruş. Kanser atlatmış çocuğu olamayacak arkadaşım evleniyor. Ne var bunda kusurlumu hayır. Başka Kanser atlatmış arkadaşım evli. Şu bir gerçek sapasağlam raporuyla evlenmiş insanlar hastalanmıyormu. Bu nasıl bir zihniyettir. Üzülmeyin.
Çok teşekkür ediyorum yorumlarınız ve destekleriniz için.

Benim kardesim de bipolar.bazen boyle ciddi olarak gorustugum erkekler oluyor.inanin kardesimin rahatsizligini soylemeye cekiniyorum.sirf boyle sığ dusunceli insanlar yuzunden.senin ailenden psikolojik sorunlu kisiler var hadi bizim cocuklarda da cikarsa derler diye.insanlar cok acimasizlar.

Benim kardesim de bipolar.bazen boyle ciddi olarak gorustugum erkekler oluyor.inanin kardesimin rahatsizligini soylemeye cekiniyorum.sirf boyle sığ dusunceli insanlar yuzunden.senin ailenden psikolojik sorunlu kisiler var hadi bizim cocuklarda da cikarsa derler diye.insanlar cok acimasizlar.
Kimsenin moralinizi bozmasına izin vermeyin. Çok çok gerekmediği sürece bahsetmemenizi tavsiye ederim.

Back
X