- 14 Mart 2008
- 6.069
- 5.238
- 723
- Konu Sahibi kelebekmkelebek
-
Evet aynen öyleymiş. Aminnn herkese versin rabbim şifasını size de geçmiş olsunSağlık sigortası geçmişte varolan hastalıkları karşılamıyor maalesef. Bir arkadaş acıbadem hastanesi demiş fakat orası sadece kemoterapide fark almıyor. Babam da benzer bir hastalığa sahip. Ameliyatına 60 bin tl ödedik.. geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah.
Teşekkürler, Allah razı olsun.Evet aynen öyleymiş. Aminnn herkese versin rabbim şifasını size de geçmiş olsun
Sağolun, Allah razı olsun.Ben de emin değildim. Kemoterapiyi duymuştum ama tedavi kısmından emin olamadım. Babanıza acil şifalar
Merhaba bayanlar ;
Eşimin babası yani kayınpederimin akciğerinde 9 mm çapında kitle var ve kendisi bundan 3 yıl önce kadar İstanbul da Marmara üniversitesi hastanesinde ameliyat olmuş yine aynı sebepten dolayı.. şimdi tekrar etti hastalığı ne yazık ki.. Kendisini çok severim Allah uzun ömür versin inşallah.
Şimdi bulunduğumuz şehirde ki tıp fakültesi doktoru kendi doktorun ameliyat etmeli biz edemeyiz diyor , ama kesinlikle ameliyat olman gerekiyor diyor.Biz kendi doktorunu aradık sorun yok edecek ancak maddiyat devreye giriyor doktor academic hospital da görev yapmaya başlamış ve sadece muayne ücretini 480 tl istediler. Bu da problem değil ama ameliyat için ciddi meblağlar istenecek gibi duruyor.
Özel sağlık sigortası araştırıyoruz belki bir bilen çıkar umuduyla konu açıyorum ;
Özel sağlık sigortaları geçmişte ki hastalıkları karşılıyor mu ? karşılamadığına dair yazılar okudum çünkü hani 40 bin ya da 50 bin ile bitecek bir ameliyat değil gibi.
Şimdiden teşekkür ederim.
Aynen aynı sistem.Büyük ihtimal karşılamaz.
Hasta birine bu denli bir sağlık sigortası yapılabileceğini bile sanmıyorum.
Daha önceden yapılsaydı karşılardı.
Şöyle düşünün kaskoda bile yaşın gençse yüksek aylık ödersin hata riskin çok olduğundan.
Ya da bir kere kaza yapsan siciline işler ve daha fazla ödersin. Puanın düşer.
Sağlıkta da aynı sistem olabilir. Sistem siz hiç hasta olmayacakmışsınız ama ihtimali için düzenli para ödeyeceksiniz üzerine dönüyor.
Ama siz bir danışın sigorta şirketlerine.
Danışmak bedava. Yanılıyor da olabilir daha iyi bilen varsa anlatır zaten.
Amin teşekkür ederim. ama biliyorsunuz tamamen özel hastaneler illa ki alacak bir şey buluyor onu başka isim altında alıyorlarKanser hastalarinin bütün masraflarını devlet karşılıyor artık belki haberiniz yoktur
Allah şifasını versin geçmiş olsun.
Amin , Sağolun evet öyleymişHastane kayıtlarında o hastalıkla ilgili tanıya rastlanırsa karşılanmıyor malesef..
Allah şifa versin ...
Geçmişte ki hastalıkları inceliyorlarmış bizde yeni öğrendik. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin sizede.Merhabalar.
Doğum paketide dahil iki yıldır özel sağlık sigortam var önümüzdeki ay Doğum bekliyoruz Allah nasip ederse.
Malesef özel sigorta önceden tanı konulmuş hastalıkları ve tedavilerini kabul etmiyor bunun öncesinde bununla ilgili size sorular soruyorlar
Geçirilmiş ameliyat var mı ya da sürekli olan hastalıklar.
Geçmişe yönelik tedavi kapsam dışı oluyor bize sigorta yaptırmadan önce böyle söylediler
Amin inşallah. Aynen öyle , paran varsa yaşıyorsun paran yoksa ölebilirsin.. Şimdi biz şöyle bir çözüm bulduk , cuma günü kendi doktoruna gidip özel muayene olacak sonra da Marmara üniversitesi tıp fakültesinde bize başka bir hoca yönlendirmesini isteyeceğiz yani özel hastanede ameliyat masrafını karşılayacak gücümüz olmadığını söyledik telefonda zaten yine devlet hastanesinde ameliyat olacak ama kontrollerine kendi doktoruna gidecek. Başka çözüm gelmedi aklımıza.Allah şifa versin canım. Zor bir durum. Allah ne düşursun ne eksik etsin deniyor ya aynen öyle.
Yazık günah değil mi bu fiyatlar ne böyle ya. Nasıl o parayı kabul etmeyi içleri alabiliyor.
Yani onu araştırdık ama yine de alınıyor başka isim altında alınıyor yinede onu vermeden olmuyor bildiğiniz gibi benim dayım kızını ameliyat ettirdi beynin de tümör vardı bu bahsettiğim hastanede 150 bin verdi bu da hastaneyle konuşulup düşürülmüş hali...Sigortalar karşılamaz ve asla bundan sonra özel sigorta yapmazlar.Yapsalarda geçmişten gelen hastalıklar ve ona
bağlı hastalıkları ödemezler.Hatta sigorta yaptırdıktan sonra 3 sene içinde bir hastalığınız çıkar ise bir sonraki
sene kapsam dışı bırakırlar.Anca 3 yılı doldurduktan sonra koşulsuz yenileme garantisi alırsınız.
Onkoloji tedavileri buna bağlı testler cerrahiler hastahane fark etmeksizin devlet tarafından karşılanır.
Ama özel hastahaneler illa birşeyler ekliyorlar ama korktuğunuz gibi olmaz.
Çok geçmiş olsun
Merhaba bayanlar ;
Eşimin babası yani kayınpederimin akciğerinde 9 mm çapında kitle var ve kendisi bundan 3 yıl önce kadar İstanbul da Marmara üniversitesi hastanesinde ameliyat olmuş yine aynı sebepten dolayı.. şimdi tekrar etti hastalığı ne yazık ki.. Kendisini çok severim Allah uzun ömür versin inşallah.
Şimdi bulunduğumuz şehirde ki tıp fakültesi doktoru kendi doktorun ameliyat etmeli biz edemeyiz diyor , ama kesinlikle ameliyat olman gerekiyor diyor.Biz kendi doktorunu aradık sorun yok edecek ancak maddiyat devreye giriyor doktor academic hospital da görev yapmaya başlamış ve sadece muayne ücretini 480 tl istediler. Bu da problem değil ama ameliyat için ciddi meblağlar istenecek gibi duruyor.
Özel sağlık sigortası araştırıyoruz belki bir bilen çıkar umuduyla konu açıyorum ;
Özel sağlık sigortaları geçmişte ki hastalıkları karşılıyor mu ? karşılamadığına dair yazılar okudum çünkü hani 40 bin ya da 50 bin ile bitecek bir ameliyat değil gibi.
Şimdiden teşekkür ederim.
Teşekkür ederim , sağolun.Bizim bulunduğumuz ilde ki doktorlar "biz edemeyiz , bu ciğerle ameliyattan çıkamazsın." diyorlar bizde madem ki öyle kendi doktoruyla görüşelim demiştik o da özel hastaneye geçince maddiyat araya girmek zorunda kaldı. Ama şunu yapmayı düşünüyoruz muayene için kendi doktoruna gidip ameliyat için yine Marmara üni. tıp fakültesini tercih edeceğiz. Orada da bir sürü profesörler var.Hayır karşılamaz bildiğim kadarıyla
Önceden hastalık olmadan önce özel sağlık sigortası varsa 3 sene üst üste yaptırdıysa ömür boyu yenileme garantisi kazandıysa ancak o zaman bu tür hastalıkları kapsıyor.
Geçmiş olsun şifa dilerim.
Anlamadığım şey başka doktorlar neden ameliyat etmiyor
Amin inşallah teşekkür ederim. Hayırlısı olsun diyeceğiz. Karşılamıyormuş bizde öğrenmiş olduk eskiden olan hiç bir hastalığı kabul etmiyor sigorta şirketleri , hatta kimi şirketler check-up yaptırıp sonra poliçe imzalatıyor.Canim karsilamaz diye biliyorum
Rabbim sifa versin yardimcisi olsun insallah
Geçmiş olsunGelişmelerden haberdar etmek istedim sizleri;
İstanbul da Marmara üniversitesine gittik özel hastaneye gitmedik , profesör inceledi ve bugün rapor yazıp bize gönderdi rapor da 6 ay ilaç tedavisi şuan herhangi bir kemoterapi ya da ameliyata gerek yok diye belirtmiş.
Şükür ki bunu da şimdilik atlatmış olduk , Allah herkese yardım etsin , hasta olan herkese acil şifalar versin.
Teşekkür ederim sağolunGeçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?