- 7 Haziran 2012
- 4.535
- 74
- 113
Hoşbuldum Elif. 15 yaşındayım lise 2ye geçeceğim henüz kadın sayılmam ama katıldık işte kulübe![]()
Abla desem daha iyi olacak sanırım![]()
59 kiloyum 1.68 boyum. aslında kimse çok kilon var gibi bi tabirde bulunmaz. ama biraz göbişim var onu dert ediyorum biraz kalçalarım ve üst bacaklarım kalın ve selülitli -.-
neyse yani ince ve zayıf güzel bi fiziğe sahip olmak her bayanın hakkı ve arzusu değil midir?
Siz neler yapıyorsunuz sağlıklı beslenmek için, sağlıklı bi diyet öneriniz var mıdır bana?
güzelim dizginleri erken eline alman çok iyi olur o yaşta diyet olmaz zaten ama dengeli beslenmeye alışabilirsin. mesela 1 günde yediklerini yazarsan bize önerilerimizi getirebiliriz. şu an sana şöyle ye diyemem ama sağlıklı olacak şekilde değiştirebiliriz birşeyleri...
mesela kızartma hamur işi şeker cips kaçınman gerekenler ama illa da istiyorsan biraz değişiliklerle yiyebilirsin mesela kızartmayı hiç bir şekilde dışarda yememen lazım canın istediğinde sabredip akşam değilde öğle yiyebilirsin sabah yeme mide boşken ilk midene gidenler sağlıklı şeyler olsun. evde yerkende peçetelerin arasında sık gitsin bütün yağı... çoğu yemeği kızartılarak yapılıyorsa fırında yapmaya çalış tadı çok farklı gelirse fırın tepsisine biraz zeytinyağı gezdir 1 yk ını geçesin 1 kişiye düşen yağ... meyveleri çantanda taşı elma kuru kayısı ara öğün yap sindirim sistemini canlı tut...
spora gelince bu yaşta tek önerim pilates. çünkü vücudunun geliştiği bir yaştasın pilates düzgün hatların olmasına yardım edecektir.