Sağlıklı beslenelim, kilo verelim...

gunaydın kızlarrr
sınemcım canım gordum kızımı ctesi şu yenı doktora gidip ama co kısınamadım
ya kendı doktoruma alıstıgım için yada kendımı yenılıge kapattıgım için bilmıyorum..
ama degıstırmıycem hastanemı ve doktorumu karar verdım
mınıgım 35 cm olmus teyzesı 950 grm:)
uzun bi kız olacak bellı dedı doktor hersey yolundaydı sorun sıkıntı yok
ayın 20sınde kendı doktoruma gidicem
senle ılgılı bu hafta beklentım vardı ama gelmedı mınık..
neyse demekkı daha doyamadı annesının karnına hiç çıkası yok:)
senın dogumgününe kadar beklermiş bide:)

gunaydın kızlarrr
sınemcım canım gordum kızımı ctesi şu yenı doktora gidip ama co kısınamadım
ya kendı doktoruma alıstıgım için yada kendımı yenılıge kapattıgım için bilmıyorum..
ama degıstırmıycem hastanemı ve doktorumu karar verdım
mınıgım 35 cm olmus teyzesı 950 grm:)
uzun bi kız olacak bellı dedı doktor hersey yolundaydı sorun sıkıntı yok
ayın 20sınde kendı doktoruma gidicem
senle ılgılı bu hafta beklentım vardı ama gelmedı mınık..
neyse demekkı daha doyamadı annesının karnına hiç çıkası yok:)
senın dogumgününe kadar beklermiş bide:)
Oy maşallah bebişine ,kesin uzun olur anne baba uzun ,ay uzun boylu zayıf beline kadar kıvırcık sarı saçlı bi genç kız hayal ettim şimdi :) fındık burunlu güzel bi kız olur miniğin
Doktorunu değiştirme bencede insan ilk gittigine güvenıyor sevıyor ,hayırlısı olsun canım son an dada değişiyo doktor olayı inşallah öyle bişi olmaz ,benım en cok düşündüğüm şey :) gündüz sancım olsunda kendi doktorum doğurtsun beni istiyorum
1 kg yu gecer bidahakı kontrolunde maşallah kilosu haftasına göre cok iyi gidiyo ,bol bol kilo alsın inşalalh
Benınkı doğana kadar 4kg olur gibime geliyo :) nasıl çıkarıcam bilemıyorumm :)
Esram bende hergün bi ümit bekliyorum ha geldi ha gelicek diye ama tık yok :( bian önce o anı yaşayıp arkamda bırakmak istiyorumm ,heyecanlıyım acıkcası

heyecan olmazmı yaaa
gercı ben bazen karamsarlıga kapılıyorum ben nasıl bebek bakıcam,o benı mbebegımmı olacak vs. diye
heralde hamılelık depresyonu yasıyorum anlık:)
umarıım logusayken yaşamam bunları hayata pozıtıf yaklaşabılrıım..
bebegımı görünce belkıde cok mutlu bı anne olurum bılmıyorum:)
cok karısıgım yaww
bu arada geceki gök gürültüleri bi anda bastıran yagmur o muthıs serinlik falan süperdi
valla keyif içinde daldım tekrar uykuya tek sıkıntı yan yatıştakı kol uyuşması
benım kayınvalıde bana boyum kadar bi yastık yaptı ona sarılıp uyuyorum çok rahat oluyo yastıkla yatmak

heyecan olmazmı yaaa
gercı ben bazen karamsarlıga kapılıyorum ben nasıl bebek bakıcam,o benı mbebegımmı olacak vs. diye
heralde hamılelık depresyonu yasıyorum anlık:)
umarıım logusayken yaşamam bunları hayata pozıtıf yaklaşabılrıım..
bebegımı görünce belkıde cok mutlu bı anne olurum bılmıyorum:)
cok karısıgım yaww
bu arada geceki gök gürültüleri bi anda bastıran yagmur o muthıs serinlik falan süperdi
valla keyif içinde daldım tekrar uykuya tek sıkıntı yan yatıştakı kol uyuşması
benım kayınvalıde bana boyum kadar bi yastık yaptı ona sarılıp uyuyorum çok rahat oluyo yastıkla yatmak
Ay harıkaydı yagmur ordada yagdıgına sevındım canım
Kayınvaliden buyuk bi sevaba girmiş yastıksız olmuyo gerçekten cok rahat etmişsindir
Anlatmıyodum ama o lohusalık depresyonunu bende yasıyorum beynıjmi yicek gibi oluyorum düşünmemeye çalışıyorum ama olmuyo da garip bi durum açıkcası tarıfı mümkün değil
İnşallah hafif atlatırız bu dönemi ve cok iyi anne oluruz

Ay harıkaydı yagmur ordada yagdıgına sevındım canım
Kayınvaliden buyuk bi sevaba girmiş yastıksız olmuyo gerçekten cok rahat etmişsindir
Anlatmıyodum ama o lohusalık depresyonunu bende yasıyorum beynıjmi yicek gibi oluyorum düşünmemeye çalışıyorum ama olmuyo da garip bi durum açıkcası tarıfı mümkün değil
İnşallah hafif atlatırız bu dönemi ve cok iyi anne oluruz

evet ınsallah güzel atlatırızz
her anne dogumdan sonra yasayacak dıye bı kural yok tabi ama bide ay bu bebegı benmı dogurdum bu benım bebegımmı gibi bi durum yaşanabılır tabi..
amaaann bız neler atlattık yaww sinem düşünsene
ne psıkolojık baskılara girdik çıktık..
bebişimiz bizi üzmez insallah sanmıyorum:)sadece endişe yaşanır yaşanırsa ona yetebılırmıyım bakabılrmıyım gibi:)

Selam kizlar

Edacim gecmis olsun ya keske icirmesen sigara evde falan bukadar anlayissiz olmasa insanlar :(

Sinem daha gelmemis bebek heyecanla bekliyorum haberlerini canim, Allah yardimcin olsun insallah..

Banada bgn haber geldi embriyolarin 4'üncü günü ve yarin 5inci gününde transfer olucam inşallah.. Cok sukur 1 ay beklememe gerek kalmadi.. Eda senin kacinci gün transferindi?

Cok heyecanliyim ya hayirlisiyla bekleme cilesi baslicak sonrada :)

Bu arada Eda sende transferden önce mi basladin progestan ignelerine? Hergün vurunuyorum sonuç alana kadarmis ama popomun üstüne oturamaz oldum cok agri yapiyor bende ya :(
Acaba ilaci yokmudur bu progestanin? Düsük önleyici oldugu icin mecbur kullanicam..

evet ınsallah güzel atlatırızz
her anne dogumdan sonra yasayacak dıye bı kural yok tabi ama bide ay bu bebegı benmı dogurdum bu benım bebegımmı gibi bi durum yaşanabılır tabi..
amaaann bız neler atlattık yaww sinem düşünsene
ne psıkolojık baskılara girdik çıktık..
bebişimiz bizi üzmez insallah sanmıyorum:)sadece endişe yaşanır yaşanırsa ona yetebılırmıyım bakabılrmıyım gibi:)
Aynen esram ya neleri aştık meleğîmiİ gördüğümüzde herşey cok güzelnolucak
Lohusa döneminde idare etsinler etmeyende ne yaparsa yapsın :)
Bu zamana kadar maşallah hiç bi sıkıntın olmadı bundan snrda olmıcak sen hiçç merak etme
Avm ye gitcem kendimi iyi hissediyorum ya acısını cıkarım yürüyüş olsun hemde dedim ,evdede yapılıcak bi sürü iş var he
Offfff ben nezaman doğurcam yaaa

Selam kizlar

Edacim gecmis olsun ya keske icirmesen sigara evde falan bukadar anlayissiz olmasa insanlar :KK43:

Sinem daha gelmemis bebek heyecanla bekliyorum haberlerini canim, Allah yardimcin olsun insallah..

Banada bgn haber geldi embriyolarin 4'üncü günü ve yarin 5inci gününde transfer olucam inşallah.. Cok sukur 1 ay beklememe gerek kalmadi.. Eda senin kacinci gün transferindi?

Bu arada Eda sende transferden önce mi basladin progestan ignelerine? Hergün vurunuyorum sonuç alana kadarmis ama popomun üstüne oturamaz oldum cok agri yapiyor bende ya :KK43:
Acaba ilaci yokmudur bu progestanin? Düsük önleyici oldugu icin mecbur kullanicam..
Allah yardımcın olsun canım İnşallah bebeğin sıkı sıkı tutunur sana ,ağrıyan poponu sana unutturur,yarın büyük gün herşey cok daha güzel olucak inşallah
Transferden snr hep dinlen bi tek wc ye kalk :) canım ,emeklerinin karşılığını alıcaksın inşallah ben inanıyorum
Benden haber yok bu gidişle doğmıcak bu kereta :)
Doğar doğmaz esraya haber vericem kk yazar ben haber verene kadar zaman gecer cunku :)

Günaydın hanımlarrr

Dün çok geZdim dolandın eksiklerimi aldım ,millet avm nin ortasınd doğurucan bakışları attı durdu :) oyle yorulmuşumki gece aralıksız uyumuşum :)
Dün akşam kocacıgım ve oğluşum bana süpriz yapmışlar ,çiçek yollamışlar anam kapıyı actım vazoda güller ,içindeki not beni benden aldı ,ağladım durdum okudukça :) ilk hediyemi aldım oğlumdan
Haftaya pazartesi doğum günüm oğluşum aaba o gün süpriz yapıp gelirmi yoksa sAlı gününümü bekler görücez ,dün gece kıpır kıpırdı doğucak herhalde dedim ama tık yok hala, ve hala mıdemde oğlun ,aşagı inmesi laZım mış doğması için ,büyükler öyle söluyor :) ne kadar inanmasamda :)
Bugunde bi uğraş bulmam lazım ,kendimi yorumki gece rahat uyuyayım

gunaydın canımmm
selam kızlar herkeseee
ooo annesıne gelır ayak çiçek gondermış mınık aferım suata:)
bence haftasonu gelır artık yada 41.haftaya falan kalacak heralde
sezeryan olsaydın sımdıye alırlardı kızım:)

Geçmiş

geçmiş olsun edacım
Oldum olası nefret ettim şu sigaradan ,bizimde apartmanda cok içen var camdan balkondan her yerden ecin içine giriyo gece boğazım yanarak uyanıyorum her defasınd deli gibi bağırıyorum sinirimden ,annemde geldi oda içiyo balkonda ama ne olurs olsun içeri geliyo ,tüm psikolojik baskıyı ıyguluyorum ama nafile ,oğlum doğunca bırakıcakmış bakalım görelim
Yani gelen misafirlerinede kusura bakma ama çok kızdım sinir oldum şuan ,nasıl düşüncesiZlik böyle aksine daha dikkatli olmalılardı ,herseye eyvallah ama şu sigara olayında kimseyi tanımam kırarım kalp ,ben olsam içmeyin derdim ,seni bebeklerini zehırlemeye hakları yok ya yokk ,cok sinirliyim şuan onlara
İnşallah bi an önce düZelirsin canım bol bol ıyu dinlen ilerleyen haftalarda uyku nedir bilmicen. Son haftalar baya zorluyo insanı

aynen bende nefret eder oldum. benim eşimde neymiş çocuklar doğduğu gün son 2 paket sigara alacakmış o gün içip bitirecekmiş bir daha da ağzına almayacakmış... çok inanmıyorum ama bakalım... çocukları sevebileceğini sanma böyle pis sigara kokunla dedim... içmeyin dedim zaten akşamları hiç oturmadım onlarla ayıpı filan düşünmedim ben içerdeydim onlar balkonda... ama arabadayken bak camı açtık sana gelmiyor falan derken içtiler :(

valla geçtiğimiz bir hafta raporluydum da salıdan itibaren her gün paso uyudum terledim duş aldım baya yattım ama... son haftalar ne olacak bende çok tedirginim :KK17:

Günaydın hanımlarrr

Dün çok geZdim dolandın eksiklerimi aldım ,millet avm nin ortasınd doğurucan bakışları attı durdu :) oyle yorulmuşumki gece aralıksız uyumuşum :)
Dün akşam kocacıgım ve oğluşum bana süpriz yapmışlar ,çiçek yollamışlar anam kapıyı actım vazoda güller ,içindeki not beni benden aldı ,ağladım durdum okudukça :) ilk hediyemi aldım oğlumdan
Haftaya pazartesi doğum günüm oğluşum aaba o gün süpriz yapıp gelirmi yoksa sAlı gününümü bekler görücez ,dün gece kıpır kıpırdı doğucak herhalde dedim ama tık yok hala, ve hala mıdemde oğlun ,aşagı inmesi laZım mış doğması için ,büyükler öyle söluyor :) ne kadar inanmasamda :)
Bugunde bi uğraş bulmam lazım ,kendimi yorumki gece rahat uyuyayım

ayyy ne tatlı maşallah... :nazar:

evet göbeğe inmesi lazımmış... bana da dediler hala yukarda korkma diye ama korkuyorum çünkü biri aşağıda diğeri ise fırlama olan üstte o inmez zaten nasıl huysuz bir kız o yaaa gece sağıma yatıyorum uslu olan hafif 2 tık tık ediyor sonrası yok... soluma yatıyorum üstteki fırlama o tarafta sanki içerde akrobasi yapıyor kızım dur filan hiç kar etmiyor beni döndürene kadar full tekme zırtapoz dün gece ben inatla sola yattım oda tüm enerjisini tekme atarak harcadı en sonunda ben pes ettim minnacık boyuyla saatlerce tekme attı ya ne inatmış... döndük sağımıza diğeri 2-3 tık etti uyudu...

Selam kizlar

Edacim gecmis olsun ya keske icirmesen sigara evde falan bukadar anlayissiz olmasa insanlar :KK43:

Bu arada Eda sende transferden önce mi basladin progestan ignelerine? Hergün vurunuyorum sonuç alana kadarmis ama popomun üstüne oturamaz oldum cok agri yapiyor bende ya :KK43:

ay çok sevindim bu ay olmasına hadi gözün aydın inşallah benim gibi bir çırpıda bitecek bu iş... bende 5. gün transferiydim. 1 tanesi baya blankosit olmuştu yani fazla gelişmişti bir tanesi de tam transfer olması gereken büyüklükteydi doktor açıkladı filan riske atmadık ikisini de istedim ben zaten doktorumda ikisinden yanaydı çünkü tek istesem karar veremeyecekti hangisini transfer etsem diye çokta tıbbi terimle anlatınca bizimki pek anlayamadan imzalattık kağıdı 2 embriyo transferi için imza alıyorlar birde yalan söylüyorsun kağıtta bilmem kaçıncı denemem o yüzden 2 embriyo istiyoruz diyorsun Allahtan çakmadı kocam :D

herkese progestanı farklı kullanıyorlar doktor en iyisini bilir düşük riskini önlediği için ne olursa dayan ona... bazısı ilaç bazısı fitil bazısı iğne durumuna göre sanırsam bana progestanı fitil olarak verdiydi ben öyle kullandım... yinede doktorun işi sağlam tutmak istemesi de olabilir... bu dönemde ananas tutunmayı sağladığı için çok tüketmelisin ben 2 günde 1 tane yiyordum abarttıp 1 taneyi yediğimde oldu... aman unutma onu ha...

bu en güzel bekleyiş çok uzun bir zaman dilimiydi benim içinde şu an bile düşünüyorum hala 3 ay geçirmişim gibi hissediyorum...

gunaydın canımmm
selam kızlar herkeseee
ooo annesıne gelır ayak çiçek gondermış mınık aferım suata:)
bence haftasonu gelır artık yada 41.haftaya falan kalacak heralde
sezeryan olsaydın sımdıye alırlardı kızım:)
Dua et esram gelsin yaw beklicek takat kalmadı :)
Babası kırk yılda bi şirinlik yaptı işte :) doğumda n eyapar bilmiyorum artık ,gerçi beklentimde yok :)
Sağsalim alim minnoşumu kucağına başka bili istemıyorum

Edacım bebişler genelde gece cok hareketli oluyolar gündü bizim gibi yoruluyolar cunku
O hareketler okadar önemliki son zamanlar 10 u geçmesi gerekiyormuş cunku onu oturup sayıyorum az oldugunda karnını pıt pıtlıyrm oynasın diye maşallah hep böyle hareketli olsunlar inşallah
Eşinede bıraksın sigarayı ya hangi çağdayız hala insanlar ısrarla bu zararlı seyı içiyolar inşallah kızları ugurlu gelirde bırakır ,psikolojık baskı yap ,direk ona değîl am yolda yüürürken önundekı içiyo dıyelim ay solum bebeklerım etkilenıcek yada iğrenç kül tablası gibi insanlar v,s şeklide beZdir

Bilerek böyle diyorum esra kurtuldu bu mererten bidaha başlamaz inşallahh tel temennim sonra kızı gö alışkanlıgı olucak normalmiş gibi gelip ilerleyen yaşlarda oda başlıcak hiç bi anne bunu istemez değilmi :)

valla kendıme deli güvenım geldı
kızlar o sıgara denen illeti bırakmak hiçte sandıgınız kadar kolay bişey degil
hadı bız kadınların gebelık gibi bi manisi var iradelı ve vıcdanlıysan bı sekılde bırakıyosun emın olun bu bırakış sadece bebek için oluyo:)
erkeklerın böyle bi bahanesıde yok allah yardımcıları olsun
sigara içenlerin beyınlerınde reseptörler var ve belırlı aralıklarla onları doldurmak lazım bu sebeple bellı bı süre geçince sigara içme istegi oluyo deli gibi..
şimdi ben bıraktım mesela benım reseptörler kaybolmadı sadece uykuya geçti ve bıkac kez sigara içsem tekrar onlar tekrar canlanacak...
boyle boyle mıllet kısır döngüye giriyo işte
bu işe en baştan bulaşmamak en iyisi sizin gibi,çünkü gerçekten dipsiz bir kuyu..
umarım evlatlarımız bulaşmaz bu pisliğee

Edacım bebişler genelde gece cok hareketli oluyolar gündü bizim gibi yoruluyolar cunku
O hareketler okadar önemliki son zamanlar 10 u geçmesi gerekiyormuş cunku onu oturup sayıyorum az oldugunda karnını pıt pıtlıyrm oynasın diye maşallah hep böyle hareketli olsunlar inşallah
Eşinede bıraksın sigarayı ya hangi çağdayız hala insanlar ısrarla bu zararlı seyı içiyolar inşallah kızları ugurlu gelirde bırakır ,psikolojık baskı yap ,direk ona değîl am yolda yüürürken önundekı içiyo dıyelim ay solum bebeklerım etkilenıcek yada iğrenç kül tablası gibi insanlar v,s şeklide beZdir

Bilerek böyle diyorum esra kurtuldu bu mererten bidaha başlamaz inşallahh tel temennim sonra kızı gö alışkanlıgı olucak normalmiş gibi gelip ilerleyen yaşlarda oda başlıcak hiç bi anne bunu istemez değilmi :)

sorma temizliğe bir kadın geliyordu onu çağıracaktı geçen aman yok kalsın sigara içiyor o kendimi zehirletip üstüne para veremem dedim. balkonda içer kapıları kapar dedi oldu istersen birde koltuk at kahve sigara keyif yapsın dedim sigara içen insan istemiyorum evimde nefret ediyorum hepsinden dedim hiç sesi çıkmıyor... anaaa hareket sayma nasıl oluyor ki valla günde 10 geçmesi filan lazımsa bizimki içerde dünya kupasına hazırlanıyor onu sayamam ben ama sakin olan pıtırcığımı sayabilirim :)

Selam kizlar

Transferimi oldum geldim çok şükür, ağrısız, sızısız geçti bu sefer ki işlem.. 2 tane embriyo koydular, 5inci gün embriyosu. Ve 21 eylülde kan testi yapıcam. Sanırım dayanırım, idrar testini falan denemem :)

Benim için zor olacak olan tek şey sigarayı katiyen içme dediler canımda fena istiyor napıcaksam :(

Gün
Selam kizlar

Transferimi oldum geldim çok şükür, ağrısız, sızısız geçti bu sefer ki işlem.. 2 tane embriyo koydular, 5inci gün embriyosu. Ve 21 eylülde kan testi yapıcam. Sanırım dayanırım, idrar testini falan denemem :)

Benim için zor olacak olan tek şey sigarayı katiyen içme dediler canımda fena istiyor napıcaksam :KK43:
Günaydın canım
Ne güzel haberlerle gelmişsin inşallah 2 mşniğinde sana sıkı sıkı tutunur annesine
SigAra konusunu dün işledik canım kurtulmalısın aklından çıkar bebişlerinin heyecanını yaşa bence tek düşüncen o olsun ,sakız çiğne bol bol ,bide eda ananas ye dedi senin için tutunsun bebişlerin diye bence yemelisin hemde sigara içme isteğini aZaltır düşüncesindeyim
İradeli birisin çiğdemcim sen içmceğine ,bebişlerini bu yüzden tehlikeye atmıcagına eminim ben
İnşallah test sonucun yüzünü güldürür tatlım ,bende not alim doğum falan yaparsam merAk ederim ,ya muhakakk buraya canım

sorma temizliğe bir kadın geliyordu onu çağıracaktı geçen aman yok kalsın sigara içiyor o kendimi zehirletip üstüne para veremem dedim. balkonda içer kapıları kapar dedi oldu istersen birde koltuk at kahve sigara keyif yapsın dedim sigara içen insan istemiyorum evimde nefret ediyorum hepsinden dedim hiç sesi çıkmıyor... anaaa hareket sayma nasıl oluyor ki valla günde 10 geçmesi filan lazımsa bizimki içerde dünya kupasına hazırlanıyor onu sayamam ben ama sakin olan pıtırcığımı sayabilirim :)
Yerleri müsait şuan senin kızların :) at koştursunlar son haftalar kaburgalarona baskı yaptıklArında kızların be kuvvetli diceksin :)
Hareketli olsunlarda uykusuzluğa raZıyım ben ,ilk tekme atmaya başladıgı günlerde bi gün hiç hissedemedim yattım bekliyorum tık yok ,ben ağlamaya başladım tabi içimi çeke çeke baktım oğluşum vuruyo ,ben burdayım üzülme diye,ben tabi bu sefer tekmeledi mutluluktan ağladım bide :)
Hamilelik garip bi duygu gerçekten allah herkese nasip etsin inşallah tattırsın bu duyguyu

Back
X