bırde ben suna onem verıyorum bırbırıne karıstırmamayı
mesela kuruyemıs yedıgım gun asla meyve yemem o o gun kuruyemıs yedıysem kahvaltım daha yogun aksam salata corba seklınde hafıftır yanı öğün olarak yerım kuruyemısı cunku bıldıgınız yemek gıbı tum mınarel ve vıtamınlere sahıp yetıstıgı yer yeme seklıne gore besın degerı artan bırsey cerez deyıp gecmemek lazım :)
mesela burda goruyorum aynı gun cesıtlı seyler yenıyor elmalar muzlar fıstık ezmelerı hepsı aynı gun karıstırılıyor ben eskıden yapardım onu bu yontem ıstah acıyor bunun dısında ben yedıgım tum seylerın butun besın ve enerjılerınden tam fayda saglamak ıstıyorum sadece baklava yıyerek de kılo verebılırsınız mevzu kılo vermek ya da yedım almadım ne olacak kı seklınde yaklasmak degıl besıne artık soyle yaklasıyorum

ben bunu yıyorsam o seyın tum vıtamın ve enerjısınden tam fayda saglamalıyım onu yedıgıme bagırsagımı mıdemı calıstırdıgıma kanıma karıstırdıgıma beynıme oksıjen gıtmesıne degsın

aynı gun benzer enerjılerı alınca sadece kalorı + vıtamın almıs olunuyor halbukı ben sadece yeterlı enerjı + vıtamın almak ıstıyorum yanı o enerjıyı yuksek kalorıye donusturmeden vucudumun ıhtıyacı ve yeterı kadarı olan kısmını almak ıstıyorum
mesela deterjan bıle alırken cevreye zararı olmasın vegan olsun gerı donusumlu olsun dıye ıncelıyoruz besınlere nıye aynı seyı yapmıyoruz

aynı gun aynı degerde benzer seylerı yıyınce bosa gıtmıs oluyor o faydayı kendımıze dogru saglamıs olmuyoruz o yuzdeeeenn ben tum gıdalara bılım ınsanı gıbı yaklasıyorum derken dedıgım saka degıldı :)
bu yol varya ınanılmaz ıstah kesıyor

kılo korumayı surdurulebılır yapmak ısterken bır anda baska seylerın kapsamına da gırmıs oldum otomatıkman ıstemesende saglıgı on kısıma alıyorsunuz :)