Sağlıklı beslenme/düzen takıntısı.

Pride_

Guru
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2013
643
913
303
Sağlıklı beslenme ve her şeyi saati saatine her gün ayarlamak bazen ciddi sıkıntı yaşatıyor bana. Uykum kalkışım tüm öğünlerim spor saatlerim çalışma düzenim araya beklenmeyen bir şey giripte öğünüm veya sporum aksıyorsa veya erteleniyorsa kriz geçiriyorum resmen, geriliyorum ,mutsuzlaşıyorum. Dışarıda hep yemeklerimi yanımda taşıyorum. Örneğin Kayınvalidemlere gittiğimizde mutlaka evimde yiyip gidiyorum ya da yanımda taşıyorum yemekleri bir başkasının yaptığı bir şeyi yemeğe tahammülüm yok yağını tuzunu pişme süresini ben ayarlayınca içim rahat ediyor çok nadir başkasında yemek yerim, benim gibi yaptığından emin olduğum yakınlarımda. Hal böyle olunca neden yemiyorsun gibi tepkilerle karşılaşıyorum, uzun uzadıya açıklamaktan da sıkıldım. Arkadaşlarımla dışarı çıktığımda yemek yiyelim dediklerinde siz başlayın ben kahveye yetişirim diyerek bilerek geç gidiyorum veya yanımda getirdiğimi yiyorum. Dışarıdan bakan bir göz de anlayamıyor bunu. Sosyal hayatımda ciddi sıkıntılar yaşatıyor ama yine de engel olamıyorum.

Bu ara bende de var bu, gündemim vitaminler gıdalar vs, ev dışında sorun oluyo haklısın, misafirliğe gittik geçen, sağolsun arkadaş değer vermiş bize neler neler hazırlamış ama ben şekeri falan kestim pasta börek yemiyorum e haliyle soruyolar, üzülüyolar,ucundan kıyısından yedim

ne kadar zor tahmin ederim bu düzen takntısı malesef bendede var kahve saatim,yemek saatim,temizlik saatim aksadımı kapı zili bile çalsa geriliyorum herşeyin düzenimi bozmasına katlanamıyorum ama çok takılmamaya çalışıyorum yemek konusunda şükür anlattiğiniz gibi değilim ama programlı olmak çok hoşuma gidiyor böylede takılınca aniden gelişen durum huzursuzluk veriyor aslında bence bir psikloğa gitmem gerek diye düşünüyorum...

takıntı haline getirmeseymişsiniz iyi olurmuş.
sonuçta bu sağlıklı beslenmeyi ve sporu da hayatın akışı içinde yapmalıyız.
ailemize arkadaşlarımıza vakit ayırmalıyız.
hem arada sırada yenen diğer şeylerin de pek zararı olmaz.
günlük yaşamınıza uygun şekilde sağlıklı yaşımınızı da devam ettrin bence.
herşeyi yemeğe ve spora göre ayarlayamazsınız.

sen hatır kırılmasın diye yiyorsun ben sert çıkma pahasına da olsa teklif dahi edilmesini istemyorum güvenmediğim yerlerde...

Kesinlikle haklısınız. Ama en ufak bir kaçamak günü yapmaya bile katlanamıyorum, haftada bir gün molanın kimseye bir zararı olmaz ama gelin görün ki uygulayamıyorum.

Kesinlikle haklısınız. Ama en ufak bir kaçamak günü yapmaya bile katlanamıyorum, haftada bir gün molanın kimseye bir zararı olmaz ama gelin görün ki uygulayamıyorum.

kilo vermek niyetiyle mi yapıyorsunuz yoksa artık yaşam şeklinizi mi değişmek istiyorsunuz ?
benimde geçen sene epey bir kilo vermişliğim var ve bu sayede çok sağlıksız beslenmemi değiştirdim.
şimdi bol su içiyorum, yeşil çay içiyorum, arada yürüyüş yapıyorum.
bu aralar iyice boş verdim toparlamam lazım.
ama ben takmıyorum biri bişey ikram ediyorsa yiyorum bir toparlanmam lazım aslında benimde.

Yok kilo vermek istemiyorum 175 e 58 im normal geliyor bana.Buna rağmen ikram edilen sebze/et/baklagil meyve değilse yemiyorum su,süt,ayran,türk kahvesi dışında bir şey içmiyorum.(böyle yazınca korkunç geliyor) 6 yıldır böyleyim sporla uğraşmaya başlamamla bu beslenme şeklim oluştu 6 yılın devamlılığı dışarıda da başka türlü davranamıyorum bu yüzden.

senin yaptığın en doğru beslenme şekli ama bunu kendine dert etme yani arkadaşlarınla da arada bir çık ye kebabını
ben de boşvermeden önce aynı şeyleri yeyip içiyordum, offf kendime kızıyorum ya insan bi iradesine hakim olur.
işin kötüsü ben yiyince de hemen kilo alıyorum.

Öyle de çok zor
Tamam dikkat ediyosan et ama misafirlikte filan bi kere bişey yesen ne olacak ?
İkram buldum mu geri çevirmem ben
Gerçi dikkatte etmem zaten, yumulurum sevdiğim herşeye

Bende sağlıklı beslenmeye özen gösteririm ama senin ki baya takıntıya dönüşmüş.
Özellikle dışarda olan görüşmelere evden yemek götürmene istemsizce güldüm :)
Izgara şeklinde olan besinleri tercih edebilirsin.
Salata ile geçiştirip arkadaşlarına eşlik edebilirsin.

Siz yiyin deyip geç gidecek kadar olması normal değil.

Kızım ek gıdaya geçerken böyle yapıyorduk,yanımızda götürürdük başka yerdeki yemeklerden vermezdim. Ama yetişkin biri olduğunuz için anlam veremedim fazla.Yani bir kaç kerelik olsa ne olur ki, takıntı derecesine gelmesi daha kötü. Dışarıdan bakan kişiler anlayamıyor demişsiniz ya ben onlardan biriyim sanırım. Siz benim evime gelseniz ve yiyeceğinizi evden getirseniz,hazırlıklarım boşa gitse; sevdiğim biriyseniz kırılırım, normal bir arkadaşımsanız da bir daha davet etmem.

sizin kadar olmasa da bende sevmiyorum. özellikle et ve kıyma kimsede yiyemem. mutfakta hijyen takıntılıyım. kızım da benim gibi, kimsenin evinde yiyemiyor. kendim pişirirken yağına tuzuna şekerine çok dikkat ederim. pişme süresi benim için önemlidir. mutlaka tok giderim. kimseyi kırmadan dokunuyor ya da diyetteyim diyorum.

Yaşınız küçük mü diyeceğim ama Kv falan diyorsun çok da küçük değildir

Sağlıklı beslenin ama bu kadar gerilmek ruh sağlığınızı bozar ki o da en az beden sağlığınız kadar belki de ondan daha fazla önemli

Eğer takıntı haline getirmediyseniz sporla uğraşan bir çok kişi bahsettiğiniz şekilde davranıyor. Sporcu tanıdıklarım çok iş vesilesiyle. Öğlen yemekhanede iş yerinde çıkan yemekleri pek yemiyorlar. Salata,zeytinyağlılar bazende çorba. Genelde ton balık, yumurta, salata, meyve vs yiyiyorlar. Hele 2 tanesi bir kare çikolata yese zehirlenmiş gibi tepki veriyorlar.
Sporcularda bu tarz düzen alışkanlıkları oluyor demek istiyorum aslında. Bence bu güzel bir şey. Zayıflamaya çalışıyorum şuan. Çantamda 1 elma 1 muz, ceviz, fındıksız gezmiyorum. Bana normal geldi. İnsanlarda alınmayı versin, sonuçta yaşam şekliniz bu.

Çevrem çok tepki gösteriyor ben çok mutlu oluyorum kendi yaptığımı getirdiğimi yerken ama bazen sosyal yaşamı baltalıyor dediğim gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…