Sağlıklı beslenme/düzen takıntısı.

Zamaninda yemek yemek kotu bisey degil.
Sporda insanin zihnini actigi icin ve denge bozuldugunsa bu rahatlamadan mahrum oldugun icin olabilir.

Ama lokantaya evden yemek felan, gercekten cok abes seyler bu.
Bence herkesin gozunde " pinti" olarak gorrunuyorsunz oyle olmasanizda.
Yanj ben oyle dusunurdum karsiki masada birisi cantasindan yemek cikarip masada yediginde. O zmn lokantaya neden geliyosun dimi?

Aa beni anlatmış birisi
Haftada 3 gün spor yaparım.
Ve günde 2 öğün yerim. Asla hamur işi tüketmem, şeker tüketmem. Kızartma, makarna falan da yemem.
Olabildiğince hızlı olacak şeyler tüketirim, saatlerce yemek pişiremem. Bu sebeple akşam yemeklerim çok hafif geçer. Mevsimine göre haşlanmış sebze, yoğurt, meyve, bazen de pirinç lapası(yağsız, tuzsuz) ile geçer.
Hal böyleyken biriyle yemek yemem imkansız. Hatta bir ara hiç yemek yemediğim, vampir/robot/başka bir tür olduğumla alakalı söylentiler yayılmıştı
Ve düzenim bozulursa çok gergin oluyorum, değişiklikten hoşlanmıyorum. Hele zorla ağzıma bir şey tıkanlara 2 kat sinir oluyorum. Bu yüzden bana tavır yapanlara 3 kat sinir yapıyorum. Onu yememem seni sevmediğim anlamına gelmiyor salak!
Hatta bir keresinde inatla o pilavı yemedim diye, kadının birisi sen bu inatla evlendiğinin haftasına boşanırsın demişti. Çünkü adam inadıma katlanamaz, terk edermiş.
Bu arada günde 2 kupa da kahve içerim, biri sabah kahvaltısında, biri de akşam yemeğinden sonra. Ek olarak extrem bir durum olmadığı sürece akşam 8'den sonra bir şey yemem.
Ve bence bu durumumuz bir hastalık veya düzeltilecek bir şey değil. Ben halimden memnunum, milleti mutlu edeceğim diye istemediğim bir şeyi yapacak değilim.

Okurken çok güldüm ama..
Ben öyle çok katı değilim sebze-baklagil-et-süt yoğurt yumurta bunları yiyorum zaten. Kızartmayı pirinç pilavını her türlü fast food baklava türü şerbetli tatlılar, pasta ve içinde rafine şeker bulunan paketli gıdaları bana hiçbir kuvvet yediremez .
Kendi yemeğimi yaparım teferruatılı da yaparım eşimle ikimiz akşam aynı saatlerde eve geliyoruz birlikte yapıyoruz o da hiç seçmiyor sebze vs benim için çok rahat oluyor. Gel gelelim dışarıda özellikle eşimin annesi çok alınıyor,yemiyorum içmiyorum diye. Bende alışırsınız zamanla dedim,napayım.

Bu düşünce bana işkence gibi geliyor yiyenleri görünce de dehşetle bakıyorum. Onu yiceğime cevizli kabak tatlısı yapar yerim evimde diyorum.
İlk başta herkes yadırgıyor seni ve bu tür düşüncelerini. Ancak çevrelerine baksalar kanser ve bağışıklık sitemi hastalılarının nasıl yayıldığını, kalp damar hastalıklarından ölüm yaşının nasıl aşağı indiğini, azıcık bilinç olsa yadırgamazlar. Ama en azından bu konuda az da olsa bilgisi olan insanlara faydan dokunabilir.
Ben şimdi eşimi kendime çektim ve evde tamamen bu modeli uyguyoruz. İş yerinde yediklerine de dikkat ediyor. Artı kardeşim, o da çok çabuk bilinçlendi.

Canım ben de baklagil, et, süt, yoğurt yerim. Annem pişirmişse klasik yemekleri yerim ama kendim pişirmem, o nedenle akşamları genelde salata, sebze vs. ile geçiyor son zamanlarda.
Zaten un ve şekeri hayatımdan çıkardım. Binde bir bazen bitter çikolata yerim.
Pilava gelirsek, esmer bulgurla yapılan diyet pilavım var, ondan yerim ama koca bir tabak değil. Pirinci de haşlanmışsa ve yağsız ise yerim, lapa zaten. Bu ara uzakdoğuya bağladım iyice kendimi
Aman bana kimler kimler küstü, boşversene :) Ne yediğim değil, nasıl göründüğüm önemli.
Bir ara saldım kendimi 3 kilo almışım, onu verdim işte 3 haftada. 53 kiloyum da 3 kiloyu da çırparsam daha iyi olacağım, biraz da o sebeple sıkı tutuyorum bu aralar.

ben de böyleydim. ama planlarım aksayınca hala kızıyorum. planlıyım seviyorum. canını çok sıkma çok kızma. sağlıklı yaşamak en güzeli

Teşekkür ederim. Ama sen fiziğe bakıp yine de benim gibi olma sıkıntılar yaşatıyor.
Şişko olmak da sıkıntı. Böyle en azından fiziğini tadını çıkartıyorsun. Ben zaten çocuklardan bi yere de çıkamıyorum. Tam benlik. Tabi çikolata aşkıma gem vurursam

senin iradenden bir kırıntı da bana bulaşsa daha ne isterim şaka bir yana kilo verme sürecimde ben de benzer bir düzen içindeydim. spor yapamadığım zaman adeta vicdan azabı çekiyordum. dışarda asla yemek yemiyordum, başkasının yemekleri de bana yenemeyecek kadar tuzlu ve yağlı geliyordu. sosyal hayatta çok zorlanıyordum bu sebeple. ama uzun zamandır salmış vaziyetteyim maalesef. bence dilediğin gibi yiyip içip sağlıksız olmaktansa senin gibi yaşamak çok daha iyi. ama bence bu dozu biraz azaltabilirsin. kendi yaptığını götürüp yemen kafede restoranda ayıp aslında bir bakıma ızgara salata vs gibi belli şeyler belirleyip sipariş verebilirsin illa yemek yemen gerekiyorsa. içecek olarak da soda su vs gibi risksiz şeyler sipariş edersen çok da sorun olmaz gibi geliyor bana. ben hep öyle yapardım.

Daha önce kilolu muydunuz.
Çünkü bence takıntı haline gelmiş bir şeyler.

Daha önce kilolu muydunuz.
Çünkü bence takıntı haline gelmiş bir şeyler.
Lise dönemimde kilom vardı üniversiteye başlamamla böyle oldum içimde kalan her şeyi yaptım giydim yakıştırdım,lisede ne giysem yakışmazdı 6 yıldır bir mağazaya gittiğimde her şeyi kaldırıyorum bu beni çok mutlu ediyor,inanılmaz seviyorum görüntümün her zaman iyi olması beni mutlu ediyor, en ufak bir kaçamağa tahammul edemiyorum o yüzden.Psikolojik etki dediğiniz gibi.

Çikolatayı aşırı yerdim eskiden :) 3-4 paket her gün... Şimdi eve alınsa haftalarca dolapta sürünür yüzüne bakmam. Türk kahvesi&bitter hariçKafede açıp yiyordum okul varken bile kim nasıl bakıyo umrumda olmuyordu açıkçası ama ellere karışınca öle olmuyor :)

Şişko olmak da sıkıntı. Böyle en azından fiziğini tadını çıkartıyorsun. Ben zaten çocuklardan bi yere de çıkamıyorum. Tam benlik. Tabi çikolata aşkıma gem vurursam
önce sağlıkla al bebeğini kucağına inşallah hepsi olur :)

önce sağlıkla al bebeğini kucağına inşallah hepsi olur :)
7 ay boyunca yatarsam 90a yaklaşırım yine. Bıktım artık al ver al ver. 58 de sabitlemek istiyorum ben de. Her doğumdan sonra aynı şeyi diyorum bi bakmışım hamileyim. Neyse yeter sanırsam bu kadar

sen böyle anlatırken benim bile iştahım açıldı

ben de düzenim bozulunca sinir olanlardanım temizlik planımda ne varsa ille yapcam hasta da olsam, yemek konusunda sağlıklı beslenmeyle ilgili herşeyi biliyorum geçen sene de çok güzel uyguladım ama bu sıralar yine bozdum.Misafirlerimi bile ne zaman alıcamı ajandama yazıyorum çatkapı gelirse de sorun yok ama o yazdığım tarihte illa ki çağırcam.para harcamam planlı, alacaklarım planlı, yapacağım yemeği hangi gün yapcam 1 hafta önceden belli.Böyle olmama çoğu zaman sinir oluyorum ama elimde değil.Zaten dr a gittim ileri derece obsesifsin dedi ilaç verdi ama kullanmıyorum çünkü ilaç kullanamama takıntım da var.utandığımdan dr a söyleyemedim

Merhaba senin d vitamini sorunun düzeldi mi

Ben gün aşırı bir ampul içiyorum, 6.yi bugün içtim, 2 tane daha var, sonra tekrar test yaptırcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…