yok canım 25 yaşındayım küçük değilim :)Yaşınız küçük mü diyeceğim ama Kv falan diyorsun çok da küçük değildir
Sağlıklı beslenin ama bu kadar gerilmek ruh sağlığınızı bozar ki o da en az beden sağlığınız kadar belki de ondan daha fazla önemli
Bende öyle yapıyorum adım yemez/içmeze çıktı bu yüzden.Evde eşim de uyumlu bana o yüzden evd hiç sıkıntım yok dışarıda sorun oluyor..sizin kadar olmasa da bende sevmiyorum. özellikle et ve kıyma kimsede yiyemem. mutfakta hijyen takıntılıyım. kızım da benim gibi, kimsenin evinde yiyemiyor. kendim pişirirken yağına tuzuna şekerine çok dikkat ederim. pişme süresi benim için önemlidir. mutlaka tok giderim. kimseyi kırmadan dokunuyor ya da diyetteyim diyorum.
Çok çok haklısınız. yakın arkadaşlarıma giderken olar bu huyumu bildiği için bana ayrı hazırlarlar ya da malzeme hazır olur ben gidince yaparız. Ama yakın olmayanlar kırılabiliyor.Kızım ek gıdaya geçerken böyle yapıyorduk,yanımızda götürürdük başka yerdeki yemeklerden vermezdim. Ama yetişkin biri olduğunuz için anlam veremedim fazla.Yani bir kaç kerelik olsa ne olur ki, takıntı derecesine gelmesi daha kötü. Dışarıdan bakan kişiler anlayamıyor demişsiniz ya ben onlardan biriyim sanırım. Siz benim evime gelseniz ve yiyeceğinizi evden getirseniz,hazırlıklarım boşa gitse; sevdiğim biriyseniz kırılırım, normal bir arkadaşımsanız da bir daha davet etmem.
Kızım ek gıdaya geçerken böyle yapıyorduk,yanımızda götürürdük başka yerdeki yemeklerden vermezdim. Ama yetişkin biri olduğunuz için anlam veremedim fazla.Yani bir kaç kerelik olsa ne olur ki, takıntı derecesine gelmesi daha kötü. Dışarıdan bakan kişiler anlayamıyor demişsiniz ya ben onlardan biriyim sanırım. Siz benim evime gelseniz ve yiyeceğinizi evden getirseniz,hazırlıklarım boşa gitse; sevdiğim biriyseniz kırılırım, normal bir arkadaşımsanız da bir daha davet etmem.
Böylelerinin hep arkasından konuşuyorlar, "ahanda o kadar dikkat ediyordu, dünyaya kazık çakılsaydı o çakardı" diyeSağlıklı beslenme ve her şeyi saati saatine her gün ayarlamak bazen ciddi sıkıntı yaşatıyor bana. Uykum kalkışım tüm öğünlerim spor saatlerim çalışma düzenim araya beklenmeyen bir şey giripte öğünüm veya sporum aksıyorsa veya erteleniyorsa kriz geçiriyorum resmen, geriliyorum ,mutsuzlaşıyorum.Dışarıda hep yemeklerimi yanımda taşıyorum. Örneğin Kayınvalidemlere gittiğimizde mutlaka evimde yiyip gidiyorum ya da yanımda taşıyorum yemekleri bir başkasının yaptığı bir şeyi yemeğe tahammülüm yok yağını tuzunu pişme süresini ben ayarlayınca içim rahat ediyor çok nadir başkasında yemek yerim, benim gibi yaptığından emin olduğum yakınlarımda. Hal böyle olunca neden yemiyorsun gibi tepkilerle karşılaşıyorum, uzun uzadıya açıklamaktan da sıkıldım. Arkadaşlarımla dışarı çıktığımda yemek yiyelim dediklerinde siz başlayın ben kahveye yetişirim diyerek bilerek geç gidiyorum veya yanımda getirdiğimi yiyorum. Dışarıdan bakan bir göz de anlayamıyor bunu. Sosyal hayatımda ciddi sıkıntılar yaşatıyor ama yine de engel olamıyorum.
Bende de önceden başkasının yaptığı bir şeyi yiyememe takıntısı vardı ama son 3 aydır hayat tarzımı tamamen değiştirdim. Tiroidimde 1 tane nodül olduğunu öğrendiğimden beri çağ atladım kendi çapımda.Sağlıklı beslenme ve her şeyi saati saatine her gün ayarlamak bazen ciddi sıkıntı yaşatıyor bana. Uykum kalkışım tüm öğünlerim spor saatlerim çalışma düzenim araya beklenmeyen bir şey giripte öğünüm veya sporum aksıyorsa veya erteleniyorsa kriz geçiriyorum resmen, geriliyorum ,mutsuzlaşıyorum.Dışarıda hep yemeklerimi yanımda taşıyorum. Örneğin Kayınvalidemlere gittiğimizde mutlaka evimde yiyip gidiyorum ya da yanımda taşıyorum yemekleri bir başkasının yaptığı bir şeyi yemeğe tahammülüm yok yağını tuzunu pişme süresini ben ayarlayınca içim rahat ediyor çok nadir başkasında yemek yerim, benim gibi yaptığından emin olduğum yakınlarımda. Hal böyle olunca neden yemiyorsun gibi tepkilerle karşılaşıyorum, uzun uzadıya açıklamaktan da sıkıldım. Arkadaşlarımla dışarı çıktığımda yemek yiyelim dediklerinde siz başlayın ben kahveye yetişirim diyerek bilerek geç gidiyorum veya yanımda getirdiğimi yiyorum. Dışarıdan bakan bir göz de anlayamıyor bunu. Sosyal hayatımda ciddi sıkıntılar yaşatıyor ama yine de engel olamıyorum.
Aynı durum işte. Görüntüme aşırı düşkünüm en ufak gıda değeri olmayan şeyi vücuduma almak istemiyorum. ( börek poğça ekmek fast food rafine şeker bulunan her şey bunları vücuda alınca çöp alıyormuşum gibi geliyor) Ama her yerde bu olmuyor insanlara laf anlatmak zor. Çok yiyenler benim de gözüme çok batıyor.ben de son 2 aydır kıtlıktan çıkmış gibi yiyenlere karşı garip bir duygu oluştu.kimseye karışmak istemiyorum ama sanki bir ay yemek görmemiş gibi hızlı ve çok yiyenleri görünce iştahım iyice gidiyor.bir de illa tabağımdakini bitirmem lazım düşüncesi oluşturulursa yemiyorum.millet de yanlış anlıyor sevmediğimi, düşünüyor. sürekli ne yesem diyenlere karşı da böyle anlayamıyorum.ama sanırım altında zayıflamak ya da zayıf kalmak düşüncesi olabilir.ama bu düşüncelerden kurtulmak istiyorum.çünkü artık neden yemediğim sorusundan bıktım.sordukça onlar daha da yemiyorum.
sayfayı inceleyeceğim mutlaka teşekkürler.Bende de önceden başkasının yaptığı bir şeyi yiyememe takıntısı vardı ama son 3 aydır hayat tarzımı tamamen değiştirdim. Tiroidimde 1 tane nodül olduğunu öğrendiğimden beri çağ atladım kendi çapımda.
Hatta tecrübelerimi ve günlük düzenimi paylaştığım bir topik açtım. Sağlıklı beslenme üzerine güzel düşünceler paylaşıyoruz. Katılmak istersen bekleriz.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...asimato-nodul-hakkinda-her-sey.899292/page-16
Arada es vermek gerek kesinlikle. Korumak diyerek özetlemişsiniz durumu kendimizi her zaman her şeyden koruyamayabilriz.İnsanların sizi anlaması zor
Hayatın tadını, güzelliklerini de kaçırıyorsunuz.
Böyle korundukça savundukça kendinizi takıntının bayağ büyük boyutuna gelmişsiniz demektir.
herzaman böyle dinç,sağlıklı olmucaksınız.
Elbet hepimizin birgün muhtaç olacağı zaman dilimleri gelicek
İnsanların yaptığından yememek ne kadar doğru bilemiyorum
İnşaallah bir nebzede olsa aşarsınız diyim
Teşekkür ederim. Ama sen fiziğe bakıp yine de benim gibi olma sıkıntılar yaşatıyor.Öbür konuda fotoğraflarına baktım. Boşver canım takıntılı ol ya. Fiziğin 10 numara olmuş. Aynı boydayız. Ben 70lerdeyim. Çok pis gaza geldim. Ben de takıntılı olcam
işte o benim. kitliktan cikmis gibi yerim. hele bir yere gideyim. ev sahibinden de cekinmiyorsam tabak tabak yerim. birde arkadasim var oda benim gibi. keyifli keyifli sohbet ede ede yeriz. sizi gorunce istahimiz açılıyor derlerben de son 2 aydır kıtlıktan çıkmış gibi yiyenlere karşı garip bir duygu oluştu.kimseye karışmak istemiyorum ama sanki bir ay yemek görmemiş gibi hızlı ve çok yiyenleri görünce iştahım iyice gidiyor.bir de illa tabağımdakini bitirmem lazım düşüncesi oluşturulursa yemiyorum.millet de yanlış anlıyor sevmediğimi, düşünüyor. sürekli ne yesem diyenlere karşı da böyle anlayamıyorum.ama sanırım altında zayıflamak ya da zayıf kalmak düşüncesi olabilir.ama bu düşüncelerden kurtulmak istiyorum.çünkü artık neden yemediğim sorusundan bıktım.sordukça onlar daha da yemiyorum.
Bu düşünce bana işkence gibi geliyor yiyenleri görünce de dehşetle bakıyorum. Onu yiceğime cevizli kabak tatlısı yapar yerim evimde diyorum.bir avm ye gidip bol cikolatali bir waffle yiyemedikten sonra ne anlami var ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?