Bu sabah kimsecikler girmemis henüz

Ben dün en son 3,5 gibi ikinci ögünümü yemistim, aksam icin hafif biraraögün düsünmüstüm ama et o kadar tok tuttuki, birde karnabahar da sisiriyo insani hic acikmadim , böylelikle ara ögün felanda yapmadim, yatmadan önce kendi yaptigim sirkeden ictim bir kasik, ama tadi elma suyu gibiydi, keskin bir tadi yoktu, yani bogazimi yakmadi hic galiba daha olmadi, birde suyu bulanik olmustu. genede ictim bir kasik bence biraz daha beklemeli.
Ben bu sabah kollari suvayip temizlik yaparim diye planlarken dün aksam bir arkadasim aradi, (Haciya gidecek haftasonuda yemek verecek ) onun icin uzaktan gelenlere sarma pogaca felan yapip buzluga koyacagiz, yardima gidecegim, e kahvaltimida orda yapacagim. ama biliyorsunuzki kahvaltida pek kacamak olmuyor, acaba bütün ev gezmelerini, günlerini kahvaltiyami cevirsek, hem ev sahibi icinde yorucu olmaz, peynir, zeytin cikar dolaptan, yumurta hasla tamamdir

Aksama ne pisiririm henüz bilmiyorum dün bir tarif gördüm cok nefis görünüyordu önce tarifin gercegini yazaim sizlere , sonrada ben onu nasil diyet haline getiririm bir bakalim.
PATLICANLI EKMEKLI KEBAB
patlicanlari küp küp dograyip kizartiyoruz
Ekmekleride küp dograyip firinda kurutuyoruz ( bayat ekmek olabilir)
ekmeklerin üzerine kizarttigimiz patlicanari yerlestiriyoruz
siviyagda kiyma, biber, sogan, domatesi soteleyip sarimsakda güzel olur bir bardak kadar suyla bir tasim kaynatip ekmek ve patlicanlarin üzerine döküyoruz sicak sicak. en üstede sarimsakli yogurt ve ince kiyim maydonoz serpistirebilirsin, yada pul biber felan

nasil ama güzel ve istah acici degilmi

Ama biz ekmekleri firinda kuruturken patlicanlarida yaninda cok az siviyag la karistirirp pisirebiliriz, daha hafif olur bence. mesela kendimiz yiyeceksek, öglen ögününde iki dilim t. bugday ekmegini küp dograyip patlicanlarida ayni tepside firinda pisirip sosunuda yapip yesek tam bir diyet yemegi olailir, icinde hem sebze var, hem et var, yogurt varve ekmek var, dört grupta bulunuyor ne güzel tuttum ben bu tarifi belkide yaparim bugün