• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Hayırlı geceler arkadaşlar:16::16::16:
Bugün yine yoğun bir gün geçirdim,saat 4 te misafirlerim geldi,3 yetişkin+2 küçük çocuk...saat 9:30 gittiler...yine habersiz geldiler ve bu defa hazırlıksız yakalandım...bir tarafta börek yaptım çayın yanında olsun,bir tarafta yemek...eşim birlikte yiyelim diye çok ısrar etti...çok yoruldum....ama çok şükür mutlu ve tok evlerine döndüler:34:kaçamak yapmadım,ama az önce üzüm yedim...leptinim kaçtı mı acaba?:1::1:
Dallidacim anlasilan, sana sürekli davetsiz misafir gelecek, serpin da dedigi gibi buzlugunda devamli, pogaca, sarma gibi seyler bulundur, internette cok tarifler var, bazi börekleri yapip pisirmeden buzluga koyuyorsun, sonra cikarip hemen firina veriyorsun. bos zamanlarinda kurabiye felan yap ko bir kenara , hazirliksiz yakalanma :1: burda bazi arkaaslar icli köfte bile yapip koyuyorlar buzluga , cikarip hasliyorlar aslinda calisan hanimlar icinde cok pratik olur.:16::16:
SERAP:16::16:daha iyisin inşallah:16::16:
Herkese hayırlı geceler:16::16::16:

Sabah yine tatsız uyandım. Yine de kahvaltı hazırlamak istedim. Neyse ki hazırlık bitinceye kadar ayakta durabildim. Sonra iki büklüm... Hem regl, hem bağırsak sendromu, ikisinin sancısı birleşince tadı kaçıyor insanın. Termoforu doldurdum, sabahtan beri karnımda. Rahatlattı biraz. Kendimi daha iyi hissediyorum. Birazdan kahvaltımı yapacağım...

Bu sabah tartıldım:
Geçen hafta: 64.8
Bu hafta: 64.4
Fark: - 400 gr.

(karnım davul gibi, muhtemelen kilom daha az ama 2-3 günden önce bunu bilemeyeceğim. Yine de kendimi motive edeyim, kesin daha fazla vermişimdir :9::27: )
Allah sifa versin canim , bende pek iyi degilim, bogazim agriyor, dün dügündede kulagim ve basim agridi, üstelik bende regliyim onunda agrisi var, yavas yavas geliyor hastalik belli . bencede dinlen bugün kendine izin ver, bu hastalik dinlenmeyle gecer. eminimki daha fazla verdin, genede tebrikler :nazar:
Geçen hafta :57.4 kg

Bu hafta : 56.6 kg

Fark : 800 gram :21::21::21::21:
masallah , tebrikler canim :nazar:
Geçen hafta kilom:76,7 kg
Bugün:76,5 kg
Fark:-200 gr
tebrikler dallidacim, cok iyi :nazar:
Sabah:2 yumurta,1 kk peynir,8 zeytin,yarım domates,2 dilim sucuk,2 ısırık kete :( 4 ceviz,3 kuru kayısı...
Ara:yoğurt..belki 4 ceviz de yerim..
Bugün suları gene kestiler...geçen cumartesi günü yine suyumuz yoktur...dün akşam evim batmış,temizlik yapmam lazım,yemek yapmam lazım....bunu için de SU lazım :((haftaya belediyeye gideceğim:47:gönderdim mesaja hala cevap vermediler...sözde en kısa zamanda bana döneceklerdi..güleyim bari
Çocuğu okula bıraktıktan sonra,camiye uğramak istiyorum...yetişkinler için kur-an kursu açıyorlar ya..bende katılmak istiyorum :))
Sonra görüşürüz arkadaşlar:16::16::16:
camiye git canim iyi düsünmüssün, Kurani ögren ve oku bize onlar lazim:34:
Günaydın Arkadaşlar;
G gr
eçen hafta:86 kg
Bu hafta:86,9;
Fark:+900
Cezaları bekliyorum,akşam görüşürüz hemen çıkmam lazım.:16::16::16::16::16:
Sevgi ablacigim, bize ceza meza hayretmiyor, bende aynen hem regliyim hemde diyet yapmadim diye trtilmadim ama bu hafta kesin birseyler yapmaliyiz bu gidis nereye yoksa böyle olmaz :19: haftaya türkiyeden 3 tane elbise siparis verim üzerimde güzel durmazsa cok mutsuz olacagim :17::18:

Bu gece saat 4 de korkunç bir ağrı ile uyandım. Karnım yırtılacak sandım. Mesanem doldu sanırım dedim. Tuvaletten sonra da aynen devam ediyordu. Mideme kadar şişmişim. Sanırım üst üste bakliyat kullanmaktan oldu. Sabaha kadar salonda yürüdüm. Resmen nefes alamayacak duruma gelmiştim. Üstüne bir de regl olunca sancı daha da arttı. Saat 6 dan sonra uyuyabildim. Dolayısıyla geç saatte uyandım.

Dünkü akşam yemeğim:

4 yk. taze fasulye
4 yk. nohutlu firik pilavı
1 kase yoğurt
3 erik

Gece:
1 parça bitter

Fasulye,nohut ikisi,firikik seni yormuş..Sendromluyuz biz dikkat etmek lazım.:52:

merhaba gülfurencim, kahvaltin hicde besleyici olmamis, en azindan peynir, veya yumurta yeseydin, daha doyurucu olabilirdi. eliptik bisiklete gelince, mükemmel bir alet, bütün vücudu calistiriyor, ama kullanacaksan al, benimki kösede duruyor, üzerine havlu felan asiyorum, :1:

Sabah canım yumurta istemedi..Öğlen yumurtalı kahvaltı yaptım arayı kapattım..:46:

Hayırlı geceler arkadaşlar:16::16::16:
Bugün yine yoğun bir gün geçirdim,saat 4 te misafirlerim geldi,3 yetişkin+2 küçük çocuk...saat 9:30 gittiler...yine habersiz geldiler ve bu defa hazırlıksız yakalandım...bir tarafta börek yaptım çayın yanında olsun,bir tarafta yemek...eşim birlikte yiyelim diye çok ısrar etti...çok yoruldum....ama çok şükür mutlu ve tok evlerine döndüler:34:kaçamak yapmadım,ama az önce üzüm yedim...leptinim kaçtı mı acaba?:1::1:

SERAP:16::16:daha iyisin inşallah:16::16:
Herkese hayırlı geceler:16::16::16:

Ani misafir zor oluyor..Allah kabul etsin..

Kutlarım canım 200 gramdan daha kurtuldun..:46::46:

Sabah:2 yumurta,1 kk peynir,8 zeytin,yarım domates,2 dilim sucuk,2 ısırık kete :( 4 ceviz,3 kuru kayısı...
Bugün suları gene kestiler...geçen cumartesi günü yine suyumuz yoktur...dün akşam evim batmış,temizlik yapmam lazım,yemek yapmam lazım....bunu için de SU lazım :((haftaya belediyeye gideceğim:47:gönderdim mesaja hala cevap vermediler...sözde en kısa zamanda bana döneceklerdi..güleyim bari
Çocuğu okula bıraktıktan sonra,camiye uğramak istiyorum...yetişkinler için kur-an kursu açıyorlar ya..bende katılmak istiyorum :))

Su işi çok sıkıntılı insanın eli ayağı olmadı zor oluyor..Bir ara bidonlara su dolduruyordum sende öyle mi yapsan acaba?

Günaydın Arkadaşlar;
G gr

Olsun Sevgi abla sen rahat rahat o kiloyu verirsin..Stresde kiloyu etkiler.

Allah sifa versin canim , bende pek iyi degilim, bogazim agriyor, dün dügündede kulagim ve basim agridi, üstelik bende regliyim onunda agrisi var, yavas yavas geliyor hastalik belli . bencede dinlen bugün kendine izin ver, bu hastalik dinlenmeyle gecer. eminimki daha fazla verdin, genede tebrikler :nazar:

Sana da geçmiş olsun..Havalar tam hastalık havası..Ben buscopan kullanıyorum regl dönemini rahat geçiriyorum..

Dün
Öğle

1 yumurta
1 dilim ekmek
salatalık
domates
peynir
çay

Akşam

Serabın alaca çorbasından
eşim de ben de çok beğendik
1 içli köfte

Ara

1 meyve

BUGÜN

Sabah

salamlı yumurta
domates
salatalık
peynir
çay

Verdiğin kilo için seni kutluyorum..Çok geçmiş olsun..Termoforu iyi düşünmüşsün..Birde buscopan varsa iç ağrını hafifletir canım..İkisi birleşince çekilmez oluyor..Uzat ayaklarını dinlen..

Teşekkür ederim. Sabah eşimi yolcularken cama çıkarım genelde. Kalorifer peteğine yaslanınca iyi geldiğini fark ettim. Aklıma termoforun varlığı geldi :) İçtim ilacımı, hatırlattığın için teşekkür ederim :16:

Geçen hafta :57.4 kg

Bu hafta : 56.6 kg

Fark : 800 gram :21::21::21::21:

Tebrikler :46::46: Haftanın 1. sanırım sensin. Akşam Belgin ya da Zeynep' ten bir sürpriz gelmezse tabii :16:

Tebrik ederim canım :46::46:

Dallidacım, 2 ısırık keteye üzülme. Yediklerinin sana zarar vereceğini düşünme, bu durum biraz da psikolojik bence. Bilinç altımız bedenimizin iyi olmasını da sağlayabilir, hasta olmasını da. Kendimize olumlu telkinlerde bulunalım :16::16:

Hep öyle derler, hiç de dönmezler. Bu konuda Üsküdar Belediyesi' nin üzerine tanımam.
Ne güzel düşünmüşsün. Çok güzel olur, hem Kur'an Kerim okumayı öğrenirsin hem de akraba dışında arkadaşların da olur. Belki yaşıtlarınla da tanışırsın :16::16:

Günaydın Arkadaşlar;
G gr

Sevgicim cezamız belli şekerim. 2 Hafta sıfır kaçamaklı sağlıklı beslenme düzeni. Belgin ve ben bu sabah başladık. Sen de katıl canım :16::16:

Amin, sana da Gurbetçim :16: Sen hala doktora gitmedin di mi? 2 . periyodun başladı sanırım..
Teşekkür ederim canım :16:

Fasulye,nohut ikisi,firikik seni yormuş..Sendromluyuz biz dikkat etmek lazım.:52:

Haklısın, taze fasulyenin o kadar kötü etkileyebileceğini hiç düşünmemiştim :9::9: Öğlen de alaca çorba var :9: Hala davul gibi karnım...

Dün
Öğle

1 yumurta
1 dilim ekmek
salatalık
domates
peynir
çay

Akşam

Serabın alaca çorbasından
eşim de ben de çok beğendik
1 içli köfte

Ara

1 meyve

BUGÜN

Sabah

salamlı yumurta
domates
salatalık
peynir
çay

Afiyet olsun. İçli köfteyi sen mi yaptın??
Gülfurencim, tabi ki sizin tercihiniz karışamam ama hatırlatmak isterim : salam, sosis hatta bilindik yerden değilse sucuk gibi işlenmiş etleri tercih etmemekte fayda var. Özellikle gelişme çağındaki çocuklar için. Anam babam usulü, pastırma, kurutulmuş ya da tütsülenmiş , işlem görmemiş etleri kullansak daha iyi olabilir bence...

Sabah geç kahvaltı (11.30)
1 dl tam buğday ekmeği
1 dl. peynir
1 yumurta
5 zeytin
1 domates

1 tk. bal-polen

Ara (17.30):
10 yer fıstığı
5 tk. çikolatalı sütlaç

Akşam:
Menemen
Yoğurt

Çikolatalı Sütlaç:
Daha önce de yulaf ezmesi ile sütlacı konuşmuştuk. Bugün de yeni bir deneme yaptım. 1 sb. dan biraz fazla süte 3 yk. yulaf ezmesi ve 20 gr. fındıklı bitter çikolata ilave ettim. Hepsini karıştırarak pişirdim... Lezzetli oldu. Bakalım akşam beyler de beğenecek mi:)

Serap evde kabak,patlıcan,bezelye ,kıyma,tavuk göğsü ve bakliyatlar var..Aslında alışveriş zamanım da geldi..Pazara kadar idare edeyim eşim ile pazara gidersek inşallah buraya taşındığımızdan beri pazara gitmek ona zor geliyor sebze,meyveyi migrostan alıyoruz..Bana akşam için yemek ismi versen bende liste çıkarıp alışverişe gitsem çok mu şey istemiş olurum..:26::26::26:

Gülfurencim, kusura bakma bu mesajı atlamışım...

Tavuklu bezelye ya da zeytinyağlı bezelye
Kıymalı patlıcan yemeği ya da patlıcanların uygunsa karnıyarık
Zeytinyağlı kabak yemeği (Salçasız, az bulgurla bol dereotlu)
Tavuğu kullanmadıysan soteleyebilirsin (zerdeçal, kimyon ve köri tozu ile) ya da ızgara yapıp salatanın üzerine servis edebilirsin.
Evdeki malzemelerin sana yeter şeker. Bence bir kaç gün daha idare edersiniz. Narlıdere pazarı ya da Üçkuyular pazarına gitsen tam süper olacak :27:

Teşekkür ederim. Sabah eşimi yolcularken cama çıkarım genelde. Kalorifer peteğine yaslanınca iyi geldiğini fark ettim. Aklıma termoforun varlığı geldi :) İçtim ilacımı, hatırlattığın için teşekkür ederim :16:

Tebrikler :46::46: Haftanın 1. sanırım sensin. Akşam Belgin ya da Zeynep' ten bir sürpriz gelmezse tabii :16:

Dallidacım, 2 ısırık keteye üzülme. Yediklerinin sana zarar vereceğini düşünme, bu durum biraz da psikolojik bence. Bilinç altımız bedenimizin iyi olmasını da sağlayabilir, hasta olmasını da. Kendimize olumlu telkinlerde bulunalım :16::16:

Hep öyle derler, hiç de dönmezler. Bu konuda Üsküdar Belediyesi' nin üzerine tanımam.
Ne güzel düşünmüşsün. Çok güzel olur, hem Kur'an Kerim okumayı öğrenirsin hem de akraba dışında arkadaşların da olur. Belki yaşıtlarınla da tanışırsın :16::16:

Sevgicim cezamız belli şekerim. 2 Hafta sıfır kaçamaklı sağlıklı beslenme düzeni. Belgin ve ben bu sabah başladık. Sen de katıl canım :16::16:

Amin, sana da Gurbetçim :16: Sen hala doktora gitmedin di mi? 2 . periyodun başladı sanırım..

Haklısın, taze fasulyenin o kadar kötü etkileyebileceğini hiç düşünmemiştim :9::9: Öğlen de alaca çorba var :9: Hala davul gibi karnım...

Gülfurencim, tabi ki sizin tercihiniz karışamam ama hatırlatmak isterim : salam, sosis hatta bilindik yerden değilse sucuk gibi işlenmiş etleri tercih etmemekte fayda var. Özellikle gelişme çağındaki çocuklar için. Anam babam usulü, pastırma, kurutulmuş ya da tütsülenmiş , işlem görmemiş etleri kullansak daha iyi olabilir bence...

supriz ben geldimmmmm
kilo vermis olarak dondum demek isterdim amma korkudan tartilmadim bile
serap yine harikasin bu degisik tarifleri nerden buluyorsun yahu

serap gurbet gecmis olsun dikkat edin kendinize
gulfuren tebrikler harikasin boyunu merak ettim kilon cok iyi
dallida serap sizide tebrik ederim
sevgi abla sende gel serapla bana takil 2 haftada duzene girelim gurbet kilo verdinmi gormedim

sabah
peynir menemen salatalik az ekmek
ara 2 parca ceviz
ogle yemegimiz yoktu esim kiymali yumurta yapti
ara nar
aksam disari ciktik gelince 1 kucuk tost
serap galiba bugun tam uyduramadim
yemegim yoktu disarida isimiz vardi

tebrikler dallidacim, cok iyi :nazar:

camiye git canim iyi düsünmüssün, Kurani ögren ve oku bize onlar lazim:34:
Geçmiş olsun Gurbet:16:ben bir haftadır rahatsızım ve hala atlatamadım:2::2:
Teşekkür ederim,gram gram gidiyor kiloları...
Dün camiye gittim ama görevli bayanla görüşemedim :((
Teşekkür ederim,bende seni kutlarım,se bu haftanın birincisisin!!:65::65:
Evde su bulundurmaya başladım ama çok sıkıntılı bir durum:18::18:Elazığ'nın göbeğinde oturuyorum,su yok...

Teşekkür ederim Serapcım,bende seni kutlarım:46:
Doğru diyorsun...olay tamamen psikolojik...
Üsküdar belediyesi gerçekten 1 numara:42:Üsküdarda otururken,bekli bahsetmiştim,caminin hocası şikayet etmiştim..adam bahçede horoz tavuk besliyordu,sabahları saat 4 te ayaktaydık.Horoz bu,susar mı?Belediye 2 gün sonra gitti,uyardı,bana da hem mesajla durumunu bildirdiler,hem bir kaç gün sonra aradılar..çok ilgilendiler:46::46:Elazığ sahipsiz..ama eğer belediye burda gelmiyor,ben belediyeye gideceğim:51:
Ben sucuğu tanımış yerden aldım:))
Evet ya,inşallah hem Kur-an öğrenirim hem arkadaş edinirim...
1 dl tam buğday ekmeği
1 dl. peynir
1 yumurta
5 zeytin
1 domates

1 tk. bal-polen

Ara (17.30):
10 yer fıstığı
5 tk. çikolatalı sütlaç

Akşam:
Menemen
Yoğurt

Çikolatalı Sütlaç:
Daha önce de yulaf ezmesi ile sütlacı konuşmuştuk. Bugün de yeni bir deneme yaptım. 1 sb. dan biraz fazla süte 3 yk. yulaf ezmesi ve 20 gr. fındıklı bitter çikolata ilave ettim. Hepsini karıştırarak pişirdim... Lezzetli oldu. Bakalım akşam beyler de beğenecek mi:)
Sütlaç tarifi harika..denemek lazım:))
supriz ben geldimmmmm
Hoş geldin:16::16:
sevgi abla sende gel serapla bana takil 2 haftada duzene girelim gurbet kilo verdinmi gormedim
Teşekkürler:16:darısı başına:34:

Günaydın,mutlu hafta sonları arkadaşlar:16::16:
Dün akşam:....3 yk susuz nohut yedim,1 dilim ekmek,4 dilim sucuk..üzüm..
---------------------------------------
Kahvaltım:1 yumurta,9 zeytin1 kk peynir,domates,salata,5 ceviz
Ara:yoğurt,5 ceviz
Akşam:bilmiyorum..şimdilik
Bu hafta hemen hemen hiç su içemedim...spor da 0...:19::19:hiç olmadı...
Acilen toparlamak lazım..bayramdan sonra isveç diyeti yapacağım:37:
Hava ne kadar çabuk soğudu...dün akşam bizde kaloriferleri yaktık...gece 3 dereceymiş...bu gece 2 ,yarın gece de 1 derece olacakmış:18:son baharı yaşamadan kışa girdik:44:
Neyse,gideyim,yavaş yavaş kahvaltıyı hazırlayım:56:bu hafta katı yıkama sıra bende:1::1:
Herkese afiyet olsun,öpüldünüz:16::16::16:

Hayır,bereket,mutluluk,huzur dolu bir hafta sonu diliyorum arkadaşlar size.
Serap,Gurbet geçmiş olsun.
Bugün aynı problem bende de vardı.Serap naneyle beraber çorbaya biraz kimyon atmak gerekiyor galiba.Bende alaca çorbasını yaptım,çocuklar ve ben severek içtik.Eşimin içmemesi isabet olmuş,gece gaz sıkışmasıyla uyandım.Maden suyu da fayda etmedi.Artık biraz kimyon atıp içeceğim.
Gulfuren tebrik ederim canım.
Büyük oğlan Laptopunu götürünce evde tek kaldı ,paylaşamıyoruz.Sık giremiyorum,çocuklar evde olmayınca girebiliyorum.
Belgin hoş geldin canım.
Zeynep girmiyor,İNŞALLAH önemli bir şey yoktur.
Dalidam kuran öğrenmek istemene çok sevindim,senin içinde iyi olur,değişik bir çevreye girersin.
kahvaltım:
2 haşlanmış yumurta
1 parça izmir tulumu
10 yeşil zeytin
1 kuru incir
4 kuru kayısı
3 ceviz
tarçınlı çay
Şu ara yürüyüşü aksattım ve kiloyu hemen geri aldım.Bayrama kadar yürümem biraz zor.Bayram temizliği yapılacak.Artık bayram sonu öğleden sonra çıkmaya çalışacağım.:16::16::16:

Bugün aynı problem bende de vardı.Serap naneyle beraber çorbaya biraz kimyon atmak gerekiyor galiba.Bende alaca çorbasını yaptım,çocuklar ve ben severek içtik.Eşimin içmemesi isabet olmuş,gece gaz sıkışmasıyla uyandım.Maden suyu da fayda etmedi.Artık biraz kimyon atıp içeceğim.
Büyük oğlan Laptopunu götürünce evde tek kaldı ,paylaşamıyoruz.Sık giremiyorum,çocuklar evde olmayınca girebiliyorum.
Belgin hoş geldin canım.
Dalidam kuran öğrenmek istemene çok sevindim,senin içinde iyi olur,değişik bir çevreye girersin.
kahvaltım:
2 haşlanmış yumurta
1 parça izmir tulumu
10 yeşil zeytin
1 kuru incir
4 kuru kayısı
3 ceviz
tarçınlı çay
Şu ara yürüyüşü aksattım ve kiloyu hemen geri aldım.Bayrama kadar yürümem biraz zor.Bayram temizliği yapılacak.Artık bayram sonu öğleden sonra çıkmaya çalışacağım.:16::16::16:

Geçmiş olsun Sevgi abla...bugün daha iyisin umarım:16:burda da grip salgını var...kış çok çabuk geldi :((
Kahvaltın da güzel,tam Karatay kahvaltısıdır:nazar:

Son düzenleme:
Hayırlı pazarlar arkadaşlar:)))
Kahvaltım:1,5 yumurta,sucuklu---7 zeytin,1 kk peynir,5 ceviz,1 salata,1 ısırık pide,1 küçük elma...
Ara:yoğurt,3 ceviz
Akşam:belli değil..
Oğlum derslerini bitirirse 1 saat yürüyeceğiz...
Sevgiler
:16::16::16::16::16:

Günaydın Sevgili Kızlar, herkese mutlu bir hafta diliyorum :16::16:

supriz ben geldimmmmm

Tartılsaydın iyi olurdu şeker. Neyse ilk kilon üzerinden 3 kilo vereceğini düşünürüz o zaman :34:
Aslında var olan tarifler üzerinde oynamalar yapıyorum. Taylan Kümeli' nin süt+yulaf ezmesi+ elma rendesi+ tarçın tatlısının farklı yorumu mesela :9:

Sağ ol canım, ben daha iyiyim artık. Az yemek rahat sindirim sistemi :9::9:
Kızlar sizler nasıl oldunuz??

sabah
peynir menemen salatalik az ekmek
ara 2 parca ceviz
ogle yemegimiz yoktu esim kiymali yumurta yapti
ara nar
aksam disari ciktik gelince 1 kucuk tost
serap galiba bugun tam uyduramadim
yemegim yoktu disarida isimiz vardi

Bence menü fena değil. Öğle yemeğinde ekmeği 1 dl. üzerinde değilse sorun yok :16:

Geçmiş olsun Gurbet:16:ben bir haftadır rahatsızım ve hala atlatamadım:2::2:
Teşekkür ederim,gram gram gidiyor kiloları...
Dün camiye gittim ama görevli bayanla görüşemedim :((

Evde su bulundurmaya başladım ama çok sıkıntılı bir durum:18::18:Elazığ'nın göbeğinde oturuyorum,su yok...

Teşekkür ederim Serapcım,bende seni kutlarım:46:
Doğru diyorsun...olay tamamen psikolojik...
Üsküdar belediyesi gerçekten 1 numara:42:Üsküdarda otururken,bekli bahsetmiştim,caminin hocası şikayet etmiştim..adam bahçede horoz tavuk besliyordu,sabahları saat 4 te ayaktaydık.Horoz bu,susar mı?Belediye 2 gün sonra gitti,uyardı,bana da hem mesajla durumunu bildirdiler,hem bir kaç gün sonra aradılar..çok ilgilendiler:46::46:Elazığ sahipsiz..ama eğer belediye burda gelmiyor,ben belediyeye gideceğim:51:

Sütlaç tarifi harika..denemek lazım:))

Hoş geldin:16::16:

Teşekkürler:16:darısı başına:34:

Evet, gerçekten ben de Acıbadem' de otururken evim Üsküdar bel. bağlıydı. 2 Kez işim düştü, ikisinde de ertesi gün sorunu çözüp bilgilendirdiler. Bu insana değer vermektir. Oy zamanı gelip kapımı çalıp bana oy ver demeleri hiç bir anlam ifade etmiyor. Çalışıyorsan zaten kapıya gelmene gerek yok. Elazığ' da da kapıya geldiklerinde sen de onlara hesap sorarsın, seçim yaklaştı. Yavaş yavaş hepsi dökülür sokağa. Hepsi " halk için buradayız" demeye başlar :34:

Hava ne kadar çabuk soğudu...dün akşam bizde kaloriferleri yaktık...gece 3 dereceymiş...bu gece 2 ,yarın gece de 1 derece olacakmış:18:son baharı yaşamadan kışa girdik:44:
Neyse,gideyim,yavaş yavaş kahvaltıyı hazırlayım:56:bu hafta katı yıkama sıra bende:1::1:

Afiyet olsun canım :16::16: Havalar serinledi ya, ben de dün 1 lt. yi gece tamamladım..
Bak arkadaşım, İsveç Diyeti' ni yap peki. Yaptıktan sonra verdiğin kiloları geri alırsan seninle kavga ederim haberin olsun :27:
Isınacak yeniden, sonbahar geri geldi :9:
Ben de seni öptüm şeker :16::16:

Belgin hoş geldin canım.
kahvaltım:
2 haşlanmış yumurta
1 parça izmir tulumu
10 yeşil zeytin
1 kuru incir
4 kuru kayısı
3 ceviz
tarçınlı çay

Teşekkürler Sevgicim :16::16: Bilmukabele :16:
Haklısın canım kimyon olabilir. Tarfin orijinalinde bol kurutulmuş tarhun otu var aslında. Sanırım stratejik hatam bu oldu. Tarhun otunu sevmediğim için nane ile yaptım.

Kahvaltın güzel olmuş, afiyet olsun. Yürüyüşünü ne olursa olsun aksatmamaya çalış canım yaaaa... Biliyorum nelerle uğraştığını, ama kendinden de vazgeçme :16:

Hayırlı pazarlar arkadaşlar:)))
Kahvaltım:1,5 yumurta,sucuklu---7 zeytin,1 kk peynir,5 ceviz,1 salata,1 ısırık pide,1 küçük elma...
Ara:yoğurt,3 ceviz
Akşam:belli değil..
Oğlum derslerini bitirirse 1 saat yürüyeceğiz...
Sevgiler
:16::16::16::16::16:

Afiyet olsun :16::16:

Hafta sonu sürekli sokalarda gezerek geçti. Cumartesi sabahı eşimin yeğenleri ile alış verişe çıktık. Tüm gün güzel kızlara bot, çizme bakmakla geçti. Akşam da hep birlikte eve gelip yemek yedik. Gün boyunca 2 öğün yedim. İkinci öğünü biraz kaçırmış olabilirim :27:

Pazar günü de oğlumuza kitaplık bakmak için erkenden çıktık. Malum İstanbul' da hafta sonu avm ye gitmek için sabahtan çıkmak lazım. Yoksa ne otoparkta yer kalır ne de doğru düzgün ürün görülebilir. Bayrampaşa Forum' a gittik. Önce ikea ya sonra da spor malzemesi bakmak için decathlon' a gittik. Oradan çıkıp Yenikapı' ya balık pazarına gittik. iyice yorulunca Oğlumuz bizi okuluna çay içmeye davet etti :) Beşiktaş' a gittik, çay içtik. Sonra eve dönmek üzere yola çıktık. Yolda konuşurken babamız oğlumuzun yaklaşan doğum günü için istediği telefonu alabileceğini söyledi. İstinyepark' a gidip telefonu aldık, birazda orada dolaştık derken akşam oldu. Eve geldiğimizde hepimiz bayılmak üzereydik :9::9:

Cumartesi Menü:
Kahvaltı:
1 dl. ekmek
1 dl. peynir
1/2 domates
1 dl. börek
1 yk. sucuklu yumurta

Ara:
Sade Türk Kahvesi
Su

Ara:
1 fincan sütlü kahve

Akşam:
1 pors. yumurtalı çiğ köfte
marul, nane, turp
Ayran

Ara:
1 dl. pasta
Çay

Belgincim bu pasta için cezamı bekliyorum canım :30:

Pazar:
Kahvaltı:
1 dl. ekmek
1 dl. peynir
1 tk. bal
1 tk. kaymak
5 zeytin
1/2 domates

Öğle:
Balık-ekmek

Akşam: (18.30)
1/4 pors. yumurtalı çiğ köfte
Marul
1 dl. peynir
1/2 dl. ekmek
çay

Bu sabah:
1 bardak su

Kahvaltım:
1,5 dl. ekmek
2 dl. peynir
1 tk. bal
2 dl. domates
3 zeytin

Ara:
1 sade Türk Kahvesi
1 su

Öğle:
Menemen (1 yumurta)
1 dl. ekmek
Yoğurt

Ara:
1 armut
1 bardak süt

Akşam:
Izgara Köfte
Salata

Programım bu yönde, Allah izin verirse gün boyu yiyeceklerim bunlar.

Son düzenleme:
haftasonu bende kizimla yollara düstüm, alisveris, kislik kaban , pot felan derken aksam eve geldik, dünde öyle evdeydik bütün gün , bugün oglumla doktora gidecegiz, alciyi cikaracaklar, kurtulsun cocuk yazik :emir_bebek: Ben hala iyi degilim, günlerdir bas agrisi ve omuz , boyun agrisi cekiyorum, krem sürüyorum felan ama gecmedi bir türlü, hic keyfim yok, boynum kafami tasimiyor sanki:50:

1 dl tam buğday ekmeği
1 dl. peynir
1 yumurta
5 zeytin
1 domates

1 tk. bal-polen

Ara (17.30):
10 yer fıstığı
5 tk. çikolatalı sütlaç

Akşam:
Menemen
Yoğurt

Çikolatalı Sütlaç:

Tariflerin gerçekten orjinal..Bir ara bunu da deneyeceğim..Ben de evdekilere dün fırında sütlaç yaptım..Şekerini çok koymam benimkiler öyle sevmiyor..2-3 kaşık tadına baktım..:52:

Boy kısa canım.1.58 dim yaşlandıkça insan gerçekten küçülüyor..Küçüktüm daha da küçüldüm..:52: 1.55 boy canım..Yani bu kilo bende çok kötü durmuyor ama istediğim gibi de durmuyor..Ben çok zayıf olmak istemiyorum..46 kiloyada indim bir zamanlar yüzüm iğrenç oluoyr ve bacaklarım çıta gibi oluyor..Ben öyle sevmiyorum..

Teşekkür ediyorum birincliği ilk defa yaşıyorum..Karatay gerçekten bana iyi geldi..Tam uymasamda sonuçtan memnunum..Bugün egzersizlere de başladım..Trambolinde de zıplamaya zaman bulursam çok güzel olacak..:9:

Allah rahmet eylesin anneciğim sucuğu evde yapardı..Ben şu an onunla uğraşamam..Serap doğru söylüyorsun caım acaba kasaptan mı alsam..Çocuklar pastırma sevmiyor..

İsveç yapan arkadaşlarım verdikleri kiloyu geri aldı..Böyle yavaş yavaş ama kalıcı oluyor..Seçim yine de senin canım..:16:İnşallah seninde hafta sonun güzel geçmiştir..

Belgin hoş geldin canım.
kahvaltım:
2 haşlanmış yumurta
1 parça izmir tulumu
10 yeşil zeytin
1 kuru incir
4 kuru kayısı
3 ceviz
tarçınlı çay

Teşekkür ederim Sevgi ablacım..Sana da güzel dileklerinin aynısını diliyorum..Bu arada geçmiş olsun.Bakliyatlar sizi çok yordu..

Hafta sonu sürekli sokalarda gezerek geçti. Cumartesi sabahı eşimin yeğenleri ile alış verişe çıktık. Tüm gün güzel kızlara bot, çizme bakmakla geçti. Akşam da hep birlikte eve gelip yemek yedik. Gün boyunca 2 öğün yedim. İkinci öğünü biraz kaçırmış olabilirim :27:

Pazar günü de oğlumuza kitaplık bakmak için erkenden çıktık. Malum İstanbul' da hafta sonu avm ye gitmek için sabahtan çıkmak lazım. Yoksa ne otoparkta yer kalır ne de doğru düzgün ürün görülebilir. Bayrampaşa Forum' a gittik. Önce ikea ya sonra da spor malzemesi bakmak için decathlon' a gittik. Oradan çıkıp Yenikapı' ya balık pazarına gittik. iyice yorulunca Oğlumuz bizi okuluna çay içmeye davet etti :) Beşiktaş' a gittik, çay içtik. Sonra eve dönmek üzere yola çıktık. Yolda konuşurken babamız oğlumuzun yaklaşan doğum günü için istediği telefonu alabileceğini söyledi. İstinyepark' a gidip telefonu aldık, birazda orada dolaştık derken akşam oldu. Eve geldiğimizde hepimiz bayılmak üzereydik :9::9:

Cumartesi Menü:
Kahvaltı:
1 dl. ekmek
1 dl. peynir
1/2 domates
1 dl. börek
1 yk. sucuklu yumurta

Ara:
Sade Türk Kahvesi
Su

Ara:
1 fincan sütlü kahve

Akşam:
1 pors. yumurtalı çiğ köfte
marul, nane, turp
Ayran

Ara:
1 dl. pasta
Çay

Belgincim bu pasta için cezamı bekliyorum canım :30:

Pazar:
Kahvaltı:
1 dl. ekmek
1 dl. peynir
1 tk. bal
1 tk. kaymak
5 zeytin
1/2 domates

Öğle:
Balık-ekmek

Akşam: (18.30)
1/4 pors. yumurtalı çiğ köfte
Marul
1 dl. peynir
1/2 dl. ekmek
çay

Ohhh maşallahh yemekleri güzel güzel götürmüşsün afiyet olsun..:46: İçli köfteyi ben yaptım ama biz farklı yapıyoruz..Annemden öğrendiğim gibi yapıyorum..Evdekiler öyle seviyor..İçli köfteyi yuvarlak açarım içini doldurup biraz yassı top şeklinde yaptıktan sonra kaynamış suda haşlarım..Daha sonra yumurtaya bulayıp kızartırım..Lokummmmm gibi olur...

Yumurtalı köfte bende yaparım evdekiler bayılır..Afiyet olsun..:16:

Bu sabah:
1 bardak su

Kahvaltım:
1,5 dl. ekmek
2 dl. peynir
1 tk. bal
2 dl. domates
3 zeytin

Ara:
1 sade Türk Kahvesi
1 su

Öğle:
Menemen (1 yumurta)
1 dl. ekmek
Yoğurt

Ara:
1 armut
1 bardak süt

Akşam:
Izgara Köfte
Salata

Programım bu yönde, Allah izin verirse gün boyu yiyeceklerim bunlar.

Bugünkü listen güzel inşallah ekstra bir şey girmez araya..:9:

Back
X