• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Bugün biraz dikkat edersen olur bitter:34:aslında kursa gittiğinde yanında tavuklu kepekli sandviç alsan?yanında da 1 ayran...

Kompostosu veya marmeladını yapabilirsin:34:Ben marmeladını yaptım :)internete tarifleri var:16:
Senin boyun kaç?

sağol canm yta süper fikir bende tatlı yapmak istemiodum komposto yaparım boy 158 cnm

Merhaba Gülfurencim:16::16:çok teşekkür ederim canım:16::16:bu hareketler normal,biliyorum,oğlumla konuşuyorum...İstanbul'dayken de oldu bir kaç kez ama oğlum yüz vermeyince kızlar pes ettiler:34:ama bu kız pes etmiyor...bir de burası doğu...oğlum'la konuşuyorum,gülüyor:1:
Sana da çok geçmiş olsun...bu hastalığın çaresi var mı?bu hastalık da yeni çikan hastalıklar dan biri...sebebi da stres galiba....Emirhan ne yapıyor?sen kursa gitmeye başladın mı?öptüm:16::16:

Teşekkür ediyorum çaresi var diyorlar yok diyorlar :(( Ben daha çaresini bulamadım..Benim bütün hastalıklarım stres kaynaklı..Geçmiş zamanda yaşananlar rahata erince bu şekilde çıkıyor..Buna da şükür..

Kursa başlayamadım daha on kişi oldu..400 kişi başvurmuş 10 kişi kayıt olmuş..:52::52:İnsanlarımız da bir alem..

Teşekkür ederim Gülfurencim, amin :16: Sağ ol canım ..
Hmmm Dallida' nın dediği gibi stresten mi acaba?? Fibromiyaljinin tedavisi çok zor değil bildiğim kadarıyla. Biraz uzun sürer ama sonuç alırsın. Bir de plates ya da yoga yapmanı tavsiye edebilirim, tabii doktorun aksini söylemiyorsa. İnan çok rahatlarsın..

Aynen ben de 4-5 kilo vereceğim altı üstü... Sanırım ciddiye almıyorum. Nasılsa 6-7 kilo verdim gerisini de verebilirim diye sıkmıyorum..

Merhaba serap..:16::16:Tedavisini araştırıyorum ama doktor sadece kas gevşetici ve ağrı kesici verdi..Yoga yapmaya başladım..Sıcak su da iyi geliyor..Senin tedavi ile ilgili bir bilgin var mı?

sağol canm yta süper fikir bende tatlı yapmak istemiodum komposto yaparım boy 158 cnm
Rica ederim:16:afiyet olsun :)
Teşekkür ediyorum çaresi var diyorlar yok diyorlar :(( Ben daha çaresini bulamadım..Benim bütün hastalıklarım stres kaynaklı..Geçmiş zamanda yaşananlar rahata erince bu şekilde çıkıyor..Buna da şükür..

Kursa başlayamadım daha on kişi oldu..400 kişi başvurmuş 10 kişi kayıt olmuş..:52::52:İnsanlarımız da bir alem..

:16::16:şu stres olmasa var ya:1::1:Serap daha iyi biliyor ama çok fazla kas gevşetici kullanma...sonuçta kalp da bir kas...maalesef bazı doktorlar çerez verir gibi ilaç veriyorlar:20:öpüldün:16:

Günaydın arkadaşlar,mutlu pazarlar dilerim:16::16:
Dün akşam kazasız belasız misafirlerimi ağırladım :) hem yengem erkenden gelmedi hem beklediğim kişiler gelmedi,onların yerini başka kişiler geldi:34:bugün öğle vaktiğinde okulda olacağız,oğlumun toplantısı var :) akşam da düğünümüz var :)
-------------------------------
Dün menümde biraz değişiklik oldu..öğlen vaktiğinde alabalık yerine hamsi yedim,akşam da z.yağlı fasulye(balık yerine)...menümü da yazayım:
Sabah: 1 haşlanmış yumurta,2 parmak kadar peynir,4 zeytin,2 dilim ekmek,salatalık,çay
Öğlen:1 kepçe çorba,15 hamsi,salata,ayran
Ara:1 dilim peynir,1 dilim ekmek
Akşam:1 kepçe çorba,z.yağlı brokoli,1 çb yoğurt....
--------------------------------
Hiç kaçamak yapmadım :)spor konusunda biraz sınıfta kaldım ama telafi ederim inşallah...gündüz yürüyorum ama ben istiyorum ki sabahları dışarıda çıkayım...reglı oldum için canım çok tatlı istiyor :(
Bende durum böyle....şimdilik sevgi ile kalın:16::16::16:

Belgin*************Melek
Öğretmenler gününüz kutlu olsun arkadaşlar!!!
$39293283[1].gif

Günaydın arkadaşlar:16::16:mutlu haftalar dilerim:16::16:
Az önce kahvaltı ettim:2 dilim ekmek,4 parmak kadar peynir,4 zeytin,salatalık...
Öğlen:1 kepçe çorba,7 yk patlıcan yemeği,1 dilim ekmek,salata,ayran...
Öğlenden sonra amcamıza gidiyoruz,ancak akşam girebileceğim:34:
Ara öğünümü orada yapacağım: 1 elma,1 ayran...
Öpüldünüz:16::16::16:

Merhaba Kızlar :16::16::16: 1 haftadır hasta yatıyordum. Bugün fena değilim sanki. Burnum akmaya devam. Bağırsak sorunum da devam ediyor. Devam etmesi için elimden gelen katkıyı yaptığımı belirtmeliyim :26: Bu hafta evde bir iş yapamadığım için makarnaya dayalı bir beslenmemiz oldu. Makarna da malum...

6 kilo verdikten sonra bayram girince diyeti bıraktım ve 3 buçuk kiloyu geri almışım sanırım 70 kiloyum arkadaşlar siznle yeniden yoluma devam etmek istyorum
:16: alın beni aranıza
bu sefer gün sınır koymuyorum
hamile kalıncaya kadar kendimi çok sıkmadan diyet yapıcam
ayda bir tartı günü yapıorum yarın sabah aç karnı tartılıp bu ayın kilosunu yazıcam sonra bidahaki aya
her öğün bi dilim ekmek veriorum kendime
yeşilçay içicem form çayı
pilav makarna yersem çok az yicem
moral bozmak yok
veeeeee diyette olduğumu kimseye söylemicem herkes motivemi düşürüyor çünkü

bu akşam kurstan geldikten sonra ıslak kek yedim
ve o an karar verdim diyete:35:
az önce 2 yeşilçay içtim

ismeğe dikiş kursuna gidorum bayan giyim üstüne:16:

carsamba parsemebe cuma 9 ila 4 arası
kızlar acaba kursta öğlen arası ne yemeliyim

ya poğça ya döner ya abur cubur yicem olmuyo böyle

Hoş geldin Zeraseba :16::16: Verilmeyecek bir kilon yok. Hepimiz aynı hatayı yapıyoruz, bir iki kilo verince nasılsa veriyorum deyip yemeye başlıyoruz. En azından ben öyleyim. Form çayını tavsiye etmem. Bağırsak içinde minik tüysü yapılar var. Besin ve su emilimini yapmaya yarıyorlar. Sinameki bir süre sonra bu yapıların yok olmasına sebep oluyor. Sürekli kullanım yerine arada ihtiyaç halinde tüketebiliriz... Öğle yemeğinde Dallida' nın tavsiyesine katılıyorum. Kepekli bir sandviç işini görecektir.

Günaydın serap
diğer çıtır olma yolunda olan arkadaşlara da günaydınnnnnn

hepinize bol şanslar bol eksili günler

hayırlı cumaların olsun özelden atacaktım ama kutun doluymuş:

Uzun zamandır girmiyordum şöyle bir gezineyim dedim seni gördüm nasılsın iyimisin hala kilolarınla çebeleşiyorsun allah yardımcın olsun

bende eğitim topiğine bir konu açtım oğlumla ilgili belki yardımcı olurlar diye

benim kilom iyi çokta memnum 1 kg aldım hemen dikkat edip veriyorum artık öğrendim bu işi
görüşürüz kendine çok iyi bak
öptüm seni

Yasemincim merhaba :16::16::16: Senden haber aldığıma çok sevindim. Nasılsın??
Mesaj kutusunu boşaltıyorum canım.. Tebrik ederim arkadaşım :nazar::nazar: Ne güzel başardın :16: Ben de bu sabah tartıya çıktım ve halimden nefret ettim. Umarım başarırım...
Ben de seni öptüm şeker, görüşürüz :16::16::16:

Merhaba serap..:16::16:Tedavisini araştırıyorum ama doktor sadece kas gevşetici ve ağrı kesici verdi..Yoga yapmaya başladım..Sıcak su da iyi geliyor..Senin tedavi ile ilgili bir bilgin var mı?

Merhaba Gülfurencim :16::16: Bunun başka bir bilinen tedavisi yok ne yazık ki. Ancak bir antidepresan tedavisi bu tedaviye çok destek olacaktır. Nöro-psikiyatr ya da nörolog ya da psikiyatr sorununa yardımcı olabilir. 9 Eylül' den randevu alsana... Ancak ne ilaç alırsan al unutma ki senin en iyi ilacın yoga olacaktır :16::16: Sakın bırakma, her gün zaman ayırmaya gayret edersen 2-3 haftada sonuç aldığını göreceksin :34:

Rica ederim:16:afiyet olsun :)

:16::16:şu stres olmasa var ya:1::1:Serap daha iyi biliyor ama çok fazla kas gevşetici kullanma...sonuçta kalp da bir kas...maalesef bazı doktorlar çerez verir gibi ilaç veriyorlar:20:öpüldün:16:

Estağfirullah canım :16::16: Ancak şunu söyleyebilirim, kalp kası ile ekstremite kaslarımız anatomik olarak farklı yapılar. Dolayısıyla her kasa aynı ilaç verilmez. Mesela bağırsak da bir kastır, oradaki spazmı çözen kas gevşetici sırtındaki spazmı çözenden farklı olacaktır :34:

Günaydın arkadaşlar,mutlu pazarlar dilerim:16::16:
Dün akşam kazasız belasız misafirlerimi ağırladım :) hem yengem erkenden gelmedi hem beklediğim kişiler gelmedi,onların yerini başka kişiler geldi:34:bugün öğle vaktiğinde okulda olacağız,oğlumun toplantısı var :) akşam da düğünümüz var :)
Dün menümde biraz değişiklik oldu..öğlen vaktiğinde alabalık yerine hamsi yedim,akşam da z.yağlı fasulye(balık yerine)...menümü da yazayım:
Sabah: 1 haşlanmış yumurta,2 parmak kadar peynir,4 zeytin,2 dilim ekmek,salatalık,çay
Öğlen:1 kepçe çorba,15 hamsi,salata,ayran
Ara:1 dilim peynir,1 dilim ekmek
Akşam:1 kepçe çorba,z.yağlı brokoli,1 çb yoğurt....
--------------------------------
Hiç kaçamak yapmadım :)spor konusunda biraz sınıfta kaldım ama telafi ederim inşallah...gündüz yürüyorum ama ben istiyorum ki sabahları dışarıda çıkayım...reglı oldum için canım çok tatlı istiyor :(
Bende durum böyle....şimdilik sevgi ile kalın:16::16::16:

Merhaba Dallidacım :16::16::16: İşlerinin yolunda olmasına sevindim. Bence yengeleri filan kafana takma. Benim de zaman zaman başıma geliyor :34: Genellikle misafir olduklarını söyleyip mutfaktan kibarca çıkarıyorum. Salonda keyif yapmaları için kahvelerini yapıp televizyonun kumandasını ellerine veriyorum, gazeteleri önlerine koyuyorum :34:

Oğlunun toplantısı nasıl geçti??
Bu kez düğünde eğlendiğini umuyorum :16::16:
Tebrik ederim arkadaşım :nazar::nazar: Çok güzel sonuç alacağından eminim.

Günaydın arkadaşlar:16::16:mutlu haftalar dilerim:16::16:
Az önce kahvaltı ettim:2 dilim ekmek,4 parmak kadar peynir,4 zeytin,salatalık...
Öğlen:1 kepçe çorba,7 yk patlıcan yemeği,1 dilim ekmek,salata,ayran...
Öğlenden sonra amcamıza gidiyoruz,ancak akşam girebileceğim:34:
Ara öğünümü orada yapacağım: 1 elma,1 ayran...
Öpüldünüz:16::16::16:

Afiyet olsun :16::16:

Serapcim,daha iyi olduğunu umuyorum :16::16:
Gizem de serbest yargılanacakmış:64::64:

Nispeten iyi sayılırım canım :16::16:
Eveeeeeet :46::46::46::46: Umarım en kısa sürede evine döner :16: Bu arada bütün kefaletleri Greenpeace ödedi. Başka işler için paraları kalmayacak, umarım bağışçılar miktarları artırırlar :34:

Sabah:
su+ ilaç :S

Kahvaltı:
20 ad. badem
peynir
1/2 yumurta
5 zeytin
3 kiraz domates
dereotu, maydanoz, nane
1/2 elma

nasilsiniz, hersey yolundami, ben gittikce mutsuz oluyorum, tartilmiyorum ama kilo aldigim bariz bir sekilde ortada, son bir haftadir asiri sekilde istahim acildi, aksama kadar agzim bos durmuyo desem yeridir, aklima sürekli yemekler geliyo, canim herseyi cekio, durum cok vahim , bu haldeyyken diyet yapmak ölümden beter olacak, yapmamakda, mutsuzluk ve eve kapanma olarak yansiyacak. yani aklim gurbet diyet yapmalisin diyor ama canim istemiyor, sürekli hayalimde sunu ye bunu ye diye gelen sesler varken nasil yapacagim bilemiyorum, birde özelliklede karbonhidratlara bir yönelis var, cok kötüyüm, kafayi yiyecegim, kilo aldigimdanmidir nedir nefes almakdada zorlaniyorum, nefes nefese kaliyorum azcik bir is yapsam. galiba gene depresyonlardayiiimmm :50:

Arkadaslar hepinizi tekrardan sayfamiza toplanmay davet ediyorum, lütfen kis aylari kilo almaya en verimli aylardir, hepimizde ayni sorunlar basladi, tekrar toplanip birbirimizi yönlendirip, destek olalim, buna ihtiyacimiz var, en cok da benim:18:

Gurbetçim, panik yapma. Geçen sene de konuşmuştuk; bu mevsimde güneş gidince karbonhidrata yönelim başlar diye. Mümkünse bisikletini kullanmanı tavsiye ederim. Depresyonunu yenmene yardımcı olabilir. Beslenmeni yeniden organize edip bildirim yapmaya başlamak ister misin??
Kendi adıma bugünden itibaren 1 hafta boyunca hiç kaçamak yapmadan, hiç tartılmadan önümüzdeki pazartesiye kadar Karatay'a uygun besleneceğime önce kendime sonra da size söz veriyorum :42:

Ara:
su, su, su

Öğle yemeği:
1 kase sebze çorbası (pul biber ve zerdeçallı)
2 yk kereviz
2 yk. ıspanak
2 yk. pancar salatası
1 kase yoğurt

Sabah:

Kahvaltı:
20 ad. badem
peynir
1/2 yumurta
5 zeytin
3 kiraz domates
dereotu, maydanoz, nane
1/2 elma

Ara:
su, su, su

Öğle yemeği (saat 15.30):
2 yk kereviz
2 yk. ıspanak
1/2 kase yoğurt
1/2 elma
2 çk. bal+zencefil (ilaç)

Ara:
su, su, çay

Akşam (saat 20.15):
1 kase yoğurt
1 avuç karışık kuru dut ve kuru yaban mersini

Ara:
su, su, su

Elimden geldiğince yemekler arasında 5 saat ara bırakmaya çalışacağım. Sabah kahvaltısını geç yaptığımız için yemek saatlerimiz sarktı. Yarın sabah daha erken güne başlamayı umuyorum.

Sebze çorbam:
1/2 kg. brokoli
1 kuru soğan
1/2 baş sarımsak
1 havuç
1 pırasa
1 sb. süt
2 yk. zeytinyağı
2 yk. sade yağ

Tüm sebzeler düdüklüye konur. Zeytinyağı ve su ilave edilir 8-10 dk. pişirilir. Pişen sebzeler blendırla ezilir. Yağ kızdırılıp ilave edilir. Kıvam süt ile ayarlanır. Servis ettiğinizde kasenize zerdeçal ve pul biber eklemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun :56:

Merhaba Dallidacım :16::16::16: İşlerinin yolunda olmasına sevindim. Bence yengeleri filan kafana takma. Benim de zaman zaman başıma geliyor :34: Genellikle misafir olduklarını söyleyip mutfaktan kibarca çıkarıyorum. Salonda keyif yapmaları için kahvelerini yapıp televizyonun kumandasını ellerine veriyorum, gazeteleri önlerine koyuyorum :34:

Oğlunun toplantısı nasıl geçti??
Bu kez düğünde eğlendiğini umuyorum :16::16:
Tebrik ederim arkadaşım :nazar::nazar: Çok güzel sonuç alacağından eminim.

Afiyet olsun :16::16:

Nispeten iyi sayılırım canım :16::16:
Eveeeeeet :46::46::46::46: Umarım en kısa sürede evine döner :16: Bu arada bütün kefaletleri Greenpeace ödedi. Başka işler için paraları kalmayacak, umarım bağışçılar miktarları artırırlar :34:
Hoşgeldin Serapcim:16::16:daha iyi olmanı sevindim:29:bu yengem çok fena ya:1:bir yerde duramıyor,hiperaktiv:1:şükür,o günü atlattık:9:evet,bu defa düğünde eğlendim:34:bu defa eşim beni dansa kaldırdı:34:
Toplantı pek iyi geçmedi...yani oğlumdan yana bir problem yok çok şükür ama veliler problemli...34 öğrenci var sınıfta,en fazla 12-15 veli idik...problemli çocukların velileri hiç gelmediler zaten...veliler bir birini tanımıyor...ne sınıf annesi var ne bir şey...o konuyu sınıf öğretmeni ile konuştuk,halloldu çok şükür....inşallah hepimiz güzel sonuçlar alacağız:29:
nasilsiniz, hersey yolundami, ben gittikce mutsuz oluyorum, tartilmiyorum ama kilo aldigim bariz bir sekilde ortada, son bir haftadir asiri sekilde istahim acildi, aksama kadar agzim bos durmuyo desem yeridir, aklima sürekli yemekler geliyo, canim herseyi cekio, durum cok vahim , bu haldeyyken diyet yapmak ölümden beter olacak, yapmamakda, mutsuzluk ve eve kapanma olarak yansiyacak. yani aklim gurbet diyet yapmalisin diyor ama canim istemiyor, sürekli hayalimde sunu ye bunu ye diye gelen sesler varken nasil yapacagim bilemiyorum, birde özelliklede karbonhidratlara bir yönelis var, cok kötüyüm, kafayi yiyecegim, kilo aldigimdanmidir nedir nefes almakdada zorlaniyorum, nefes nefese kaliyorum azcik bir is yapsam. galiba gene depresyonlardayiiimmm :50:
Hoş geldin Gurbet,ben iyiyim,sen kendini niye bıraktın böyle?benim bildiğin Gurbet hırslıdır,inatçidır:42:bırakma kendini arkadaşım:29:
Arkadaslar hepinizi tekrardan sayfamiza toplanmay davet ediyorum, lütfen kis aylari kilo almaya en verimli aylardir, hepimizde ayni sorunlar basladi, tekrar toplanip birbirimizi yönlendirip, destek olalim, buna ihtiyacimiz var, en cok da benim:18:
Ben varım canım:34:
Sabah:

Kahvaltı:
20 ad. badem
peynir
1/2 yumurta
5 zeytin
3 kiraz domates
dereotu, maydanoz, nane
1/2 elma

Ara:
su, su, su

Öğle yemeği (saat 15.30):
2 yk kereviz
2 yk. ıspanak
1/2 kase yoğurt
1/2 elma
2 çk. bal+zencefil (ilaç)

Ara:
su, su, çay

Akşam (saat 20.15):
1 kase yoğurt
1 avuç karışık kuru dut ve kuru yaban mersini

Ara:
su, su, su

Elimden geldiğince yemekler arasında 5 saat ara bırakmaya çalışacağım. Sabah kahvaltısını geç yaptığımız için yemek saatlerimiz sarktı. Yarın sabah daha erken güne başlamayı umuyorum.
Afiyet olsun canım,menün güzel:34:
Sebze çorbam:
1/2 kg. brokoli
1 kuru soğan
1/2 baş sarımsak
1 havuç
1 pırasa
1 sb. süt
2 yk. zeytinyağı
2 yk. sade yağ

Tüm sebzeler düdüklüye konur. Zeytinyağı ve su ilave edilir 8-10 dk. pişirilir. Pişen sebzeler blendırla ezilir. Yağ kızdırılıp ilave edilir. Kıvam süt ile ayarlanır. Servis ettiğinizde kasenize zerdeçal ve pul biber eklemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun :56:

Ellerine sağlık canım,imdadıma yetiştin:16:bende şaştım hangi çorbayı içeyim:9:çok mutlu oldum ya:16::16:

İyi akşamlar arkadaşlar:16::16:
Bugün amcamıza gittik ama evde değildi..onları bulamayınca amca oğluna geçtik.
Ara öğünümü orada yaptım:34: 1 mandalina,1 ayran:34:
Akşam yemeğim:1 kepçe çorba,6 yk patlıcan yemeği,salata,ayran...
Birazdan 1 bardak süt,1 elma...
Bugün 1 saat yürüdüm...orta tempo..
Herkese hayırlı geceler dilerim:16::16::16:

Back
X