Sağlıklı beslenmek adına ciddi bir adıma var mıyız???

safahat

Önce usul sonra vusul
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2011
2.011
52
158
Hep beraber diyet yapmaktan öte sağlıklı beslenmeye var mıyız?
Yeme düzenimizi sorgulamaya, beslenme alışkanlıklarımızı yargılamaya...
Yanlış bulduğum yeme alışkanlıklarımı buraya yazacağım, dengeli ve sağlıklı beslenmeyle ilgili bilgiler paylaşmaya çalışacağım.
Günlük menülerimi yazıp yanlışlarımı ağır ağır eleştireceğim.
Kilo kontrolümü günlük yapacağım. (Yapılan bir araştırmada günlük kilo kontrolü yapan kimselerin daha az kilo aldıkları belirlenmiş)

Katılmak isteyen arkadaşları bekliyorum. Var mısınız diyetin tabularını yıkmaya?...

Kilo bildirimi: 62,4

Maalesef bir diyet sürecinden sonra sağlıksız beslenme alışkanlıklarıma geri döndüm.
2ayda 10 kilo verdim, çok mutlu oldum, eski kıyafetlerime girebildim ve çevremden güzel tepkiler aldım.
Kilo vermenin rahatlığıyla kısa sürede 1,5 kilosunu aldım.
Şimdi daha sağlıklı dengeli devam etmek istiyorum. Yaptığım şeyi kesinlikle diyet olarak adlandırmıyorum.
Hiç yemeğince gözde büyütüyor insan ve diyetten çıktığı gibi dünya nimetlerine koşuyor.
Yemeği çok sevdiğim kalorili şeyleri tabu olmaktan çıkarmak istiyorum.
Sadece nerde ne zaman ne yemen gerektiğini bilecek disipline ulaşmak istiyorum.

Benim gibi iştahlı, yemeğe düşkün arkadaşlar bunu bir disipline koymak istiyorsanız sizleri de beklerim. Doğrumuzu yanlışımızı burda tartıp biçelim bakalım...

Bugünün değerlendirmesi:

Bugün niyetliydim.

Menüm: sahur: 1,5 börek
iftar: 1 dilim kek, 1 tabak yüksük çorbası

evet gelelim hatalara.
Sahurda üşenmeseydim de 1 haşlanmış yumurta ile hafif bir kahvaltı daha iyi olurdu.
iftardaki kek nedir? çorbayı geç ısıttığım için bir anlık keke saldırdım. Demek ki neymiş gözümüzün dönmesine meydan vermeyecekmişiz.

akşam 1 meyve yerim belki
1 lt su içmek gerekir yatana kadar.

eğer sen kabul edersen ben varım tabiki :)

Off yaa off ben de bi yerlere sığamiyorum bi türlü bi yere ait hissedemiyorum kendimi biri beni zayıflatsin artık yaaa:'(

eğer sen kabul edersen ben varım tabiki :)
Hoşgeldin cnm kabul etmem mi yaaa anca beraber kanca beraber

Off yaa off ben de bi yerlere sığamiyorum bi türlü bi yere ait hissedemiyorum kendimi biri beni zayıflatsin artık yaaa:'(

Tatlım bozma moralini menü paylaşmaya devam istikrarlı devam edeceğiz vereceğiz kiloları

Daha önce defalarca verdim şimdi niye olmuyor ki, 3 gün süperdi hiç kaçamaksizdi bugün komsumuza gittik ve 3 günlük eksiği tamamladım resmen benim bu kabul günlerinde misafirlikteki ikramlara hayır demenin bir yolunu bulmam lazım var mi bilen :-( hayatımda hiç 55i görmedim o halimi merak ediyorum 17 kilo verilir mi bilmiyorum ama vericem

Hoşgeldin cnm kabul etmem mi yaaa anca beraber kanca beraber

Tatlım bozma moralini menü paylaşmaya devam istikrarlı devam edeceğiz vereceğiz kiloları
bundan sonra burdan devam edelim inşallah kendimize gerçekci hedefler koyup istikrarlı olmaya çalışırsak neden başarısız olalım :) öyle listeler filan hazırlamaya gerek yok bence boşu boşuna uğraştırmayalım seni safahat:)

Öncelikle çok kararlı olman lazım canım hayır diyebilmek içîn
Mecbur kalmadıkça gitme gideceksen karnını doyur git yahut orda sağlıklı bir seçim yap.
Çok zor hayır demek ama bu konuyu kafanda bitirmeden çok zor
Ben de hayır diyemeyen biriyim yemeklere o hırsla birbucuk ay sabrettim ama kiloyu verince azıttım yine.
Çok kararlı olmalıyız var mısınız

Evet başarısız olmak için hiçbir neden yok. Tamamen elimizde isteyince nasıl verdik kîloları
Yine verebiliriz. Menü paylaşımımızı yapalım muhakkak eksiklerimizi yanlışlarımızı irdeleyelim.
Eğer bugün fazla kaçırdı isek yarın nasıl toparlayabiliriz yardımcı olalım birbirimize

Tamam ben buradayım ilk etapta 1 gün durup bir gün spor yapıcam 2. Haftada sporu arttırıcam şimdilik ilk hedefin 65 6-7 kiloyu vermek için kendime verdigim maksimum süre 2 nisan,1200 kaloriyi geçmeden beslenicem kendimi kasmicam ama çok rahat da olmıcam canım isterse hafta da bir kez makul miktarda cikolata ya da sütlü tatlı tüketicem, sadece haftada bir gün tartılıcam

İSte bu süpersin daha ne diyetim ben de ufaktan spora başlayacağım yeniden

safahatcım canım bende varım :) ancak ne irade kaldı ne istek ne başka birşey zayıf olmak istiyorum ama yememi de kesmiyorum ağır elestirilmem lazıım

safahatcım canım bende varım :) ancak ne irade kaldı ne istek ne başka birşey zayıf olmak istiyorum ama yememi de kesmiyorum ağır elestirilmem lazıım

Aynen canım burda birbirimizi bırakmayacağız hem kendimizi hem birbirimizi motive edeceğiz. Maalesef ben de fenayım bu ara
El birlik olmamız lazım

ben de katılmak istiyorum aranıza. 2.5 aylık bebeğim var emziriyorum sağlıklı bir şekilde fazlalıklarımdan kurtulmak istiyorum. Bu ara misafir çok geliyo yaptığım pastaları tatlıları yiyorum ziyan olmasın diye. Sonrada çok pişman oluyorum.
Ayda 2 kilo vermek benim için ideal olanı 76-77 civarındayım yarın aç karnıma tartılayım. başalangıç kilomu öyle yazayım.

Son düzenleme:
tabi ki bende varım canlar :)
safahat canım sende bu azim varken bizi de motive edersin sana çok güveniyorum canım benim

ben kendimi frenleyemiyorum kızlar
son günlerde sıkıntılı günler geçiriyorum bu da beni yemek yemeye itiyor ne yazık ki
geceleri uyuyamıyorum o yüzden bi şeyler yeme isteği kendimi yemekle mutlu etme isteği ortaya çıkıyor
desteklerinize ihtiyacım var

peki o zaman güzelce başlayalım ve birbirimizi destekleyelim

peki o zaman güzelce başlayalım ve birbirimizi destekleyelim

ben şimdi başlıyorum
benim daha önceden diyetisyenden aldığım diyet listem var. ona 500 kalori ekleyerek yeniden düzenledim ( emzirdiğim için 300- 500) kalori fazla almam gerekiyormuş)
saat 21:00 (gerçi saat dokuz buçuk oldu)

1 çay bardağı süt veya yoğurt ( ben 1 su bardağı süt içeceğim)
1 porsiyon meyva (ben 2 porsiyon)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…