Bebek Beslenmesi sağlıklı olan ne varsa yemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

balkupuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
1.561
1.417
133
Artık düşünmekten, anneliğimi sorgulamaktan öyle yoruldum ki..
1.5 yasında oğlum var
Yemiyor..
Yumurta, et, balık, tavuk, peynir, yoğurt..
Ağzına sürmüyor.. yoğurdu ayran yapıyorum bazen bir iki yudum içiyor tükürüyor..
Kafayı yiyeceğim bu çocuk nasıl gelişecek? Nasıl vitamin alacak? Kilosu umrumda değil sağlıklı beslensin istiyorum.. makarna pilav verirsen yer.. aç bırak diyenleriniz olacak.. disiplini severim açta bıraktım ama yok yok yok..
Her anne gibi bende bebeğim sağlıklı beslensin istiyorum.. bu yoldan geçmiş, tavsiyesi önerisi olan anneler.. yardımlarınızı beklıyorum

Ben balık yağı ve vitamin kullandım o dönem. Az çok eksik kapatıyor.

Bir besinin her yapım şeklini deneyin. Baharatlarda önemli bence, artık damak zevkleri var.

Eğer yemese bile her şeyden az az koyuyorsanız, endişelenmeyin. Tek kuralınız olsun; hepsinin tadına bakmak. İstemezse yemesin sonra. 2 yaşından sonra daha düzenli oluyor yeme içme.

Kendi kendine yemesini teşvik ettiniz mi? Yiyecekleri azar azar önüne koyun mesela. Eline verin kemirsin. Zorlamayin mesela yavaş yavaş azar azar artık ne yerse.

Kızım da 18 aylık.
Bu ara bi yiyor Bi aç geziyor.
Yumurtayı pankek olarak veriyorum. Kaşar ve tulum peyniri seviyor benimki. Hellim dene, kızarıyor falan ya affetmiyorlar.
Çok mu zorda kaldım, tek tarafı yumurtaya batırılmış ekmeklerin arasına peynir çeşidi koyup yağlı kağıt arasında tost yapıyorum.
Sebzeleri de genelde köfte olarak veriyorum.

Asla ama asla salçalı yemek yediremedim şimdiye kadar.

Ne diyosun :) benim tosun 5,5 yasinda hala ayni sorunumuz var:) oturup agladigim zamanlari biliyorum sinirim bozuldugu icin.. simdi daha az takiyorum. buyudukce bi yemezse bi yiyo.

Su icmezdi pek.. kardesine yeni biberon alirken onada aldim iki gun once:) bugun kardesine bakarak biraz su icti..hosuma gitti.. dunnpilav ustu kuru yedi dunyalar benim oldu.. bugun gene yogurtla kuru fasulye.. gozlerime inanamiyorum.. ama cipste yedi mesela bugun gun icinde..cok kasarsan yasaklarsanda ters tepebiliyo bazen. Sabirli ol azar azar yemeye baslayacak er ya da gec.

Spaghetti dene salcali:) batira batira yer belki:)

Buarada hasla yumurtayi bi yumurtayi ona soydururken diger yandan soymus oldugun yumurtayi agzina tikistir:)

Blw yöntemini kullansan ( kendi kendine yeme ) iştah arttirmaz ama en azından bunu yaparken keyif alırsa yeme alışkanlığı değişebilir .

Belki degisik formlarda verirseniz sevebilir. Mesela ;
Balik koftesi (taze soganli-yumurtali-ekmekli)
Mucver (kabak-havuc-sogan-yumurta vs.)
yumurtali ekmek
pankek
sebzeli-peynirli-yumurtali muffinler (Sebzeli kek gibi)
karisik sebze corbasi (etli-kiymali)
Hafif baharatlanmis firinlanmis yumusatilmis sebzeler
pekmezli-cevizli-balli -tambugday unlu kekler-cupcakeler (sekli hosuna gidebilir)
Muzlu sut
Meyveli (gercek meyvelerden) yogurt
kiymali makarna (kiyma sevmiyorsa sosun icinde blenderdan gecirip pure seklinde makarnaya katabilirsiniz)
Firinda paneli tavuk yapilabilir.

Benim oğlum da tektip besleniyordu. Ne yaptıysak tattırmazdık. Anne sütünü bile 2 ay aldı sonra iğrendi. Koku veren birşey yemememe rağmen. Şu an 5,5 yaşında. Okulda herşeyi yiyor. Hatta tabakta 1 lokma kalmıyor. Evde ise okuldaki gibi yemese de biraz biraz önyargıları kırıldı. Doktorlar sağlıklı bulduğu için zamana bırak diyor. Okulda da yemek seçen çocukların içinde olmaması çok enteresan.

Benim ilk kısımda yemiyordu. Dr yoğurdu bol yedir diyordu .onunda az yiyordu. Sadece makarnayla beslendi bir süre. Sonra krep börek derken, patates vs yemeye başladı . Çoğunluk bunları yiyordu. Şimdi daha çok yiyor ve normal sağlıklı çok sukur. Takma kafana ama blw yöntemi olabilir.
Bir de yanına yemek yiyen bir cocuk olursa iyi olur. Ona ozenir

Benim kızım 5.5 yaşında aylar önce ton balığı yemeye başladı.Zeytin, peynir asla yemez.Yumurtayı 4 yaşına kadar severek yedi ama artık yemiyor midesi kalkıyor.Bence yapacak çok bir şey yok.Bizimki eti çok seviyor en azından.Kıymalı makarna deneyebilirsiniz, kıymayı az koyarak başlayın önce.Yoğurtlu bulgur pilavi güzel oluyor.Ben tek yumurtadan krep yapıyorum içine reçel yada nutella sürüyorum yumurtayı anca böyle yemiş oluyor.

Benimki makarna pilav da yemez. Babasj yuzunden aburcubura alisti. Paketli birsey gorse yiyor ama benim yaptigim seylerle genelde oyun oynuyor.... :/

Görümcemin kızı da bu şekildeydi, doktor şunu önerdi;
sabah kahvaltısını verdiniz ve yemedi ya da az yedi, ısrar etmeyin. Sizinle beraber kaldırın yemeğini.
Öğlen aynı şekilde sofraya sizinle oturtun yerse yesin, ısrar etmeyin.
Akşam yemeğinde yine aynı şekilde devam edin.
Akşam yemeğinden sonra ne isterse yiyebilir.
Kural; Gün içerisinde ana öğünler hariç hiç bir şey yemesine izin vermeyin, bunlara sağlıklı gıdalar da dahil ve yemek saatlerinde sizinle sofraya oturtun, tabağını da ayrı verin. Yani sizin tabağınızdan değilde kendi tabağı olsun.

Görümcemin kızı 2.gün her şeyi yemeye başladı bu şekilde. Sabırlı olup bu yöntemi deneyin.

Benim oglumda 3,5 yaşında aynı dert den müzdaribim benimkide hic sağlıklı olan birşey yemiyor. Böğürtlen yaban mersini çilek seviyor kerata bizim buralarda pahalı mecvur onlardan alıyirum bol bol. Sana da tavsiyem her gün dene bir gün gelir seni şaşırtır hiç beklemediğin şeyi yer. Benimki bir kere içli köfte yemişti çok şaşırdım ama birdaha da yemedi...

Bence biraz formu değiştir panpa

Balığı soslu çıtır çıtır kızart yanına tartar sos yap. Balık köftesi de olabilir.

Et kolay yahuuu, spagetti domates ve kıyma soslu. Veya kuru köfte, patates kızartma, ketçap üçlüsü her türlü gider.

Yoğurda meyve kat dondur frozen yoghurt olarak itele :)

Allayıp pullayıp iteliceksin yani kanka

Bu yorumu cok begendim :)

Ben de bu dertten muzdaribim ama biz eve sağlıksız bişey sokmuyoruz,tek aldğımız pingue kek-süt dilimi..benim kızım da en çok tavuk pilav seviyor,bir de ayran..tek tip beslenip gidecek diye dertleniyoruz biz de:/ tavuğu but olarak veriyoruz eline,tutarak yiyor mesela,siz de öyle deneseniz? Mücveri de sevmişti mesela..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…