Sağlıklı süt ve yoğurt

ATTRAENTE

ACTA EST FABULA
Pro Üye
19 Ağustos 2008
18.080
54.871
1.123
İstanbul
Merhaba Hanımlar =))

Sütün ve yoğurdun sağlıklı olanını temin çok zor bu zamanda. Hele biz çalışan insanlar için bu durum daha da sıkıcı çünkü evde yapabildiğimiz şeyler kısıtlı. Doktorlar kutu sütleri ve hazır yoğurtları tüketmeyin diyorlar ama açık sütü de tüketmeyin diyorlar. Siz neler yapıyorsunuz bu konuda, hangi markalar tercihiniz. Bir dönem açık süt kullandım ancak her zaman temin etmek mümkün olmuyor, etsem de içimde hep bir şüphe oluyor, ne yapsam bilemedim bir de size sorayım dedim:34:

İşte böyle sevgili site yönetimi =))

Konuyu doğru yere açmaya çalıştım ama maalesef BDV de açmayınca kimsenin haberi olmuyor .......

biz birkaç yıldır sütümüzü sürekli sütçüden alıyoruz. köyden getirip şehirde dağıtıyor. yoğurdu da kendimiz yapıyoruz. biz gayet memnunuz bir sıkıntımız olmadı. önemli olan sütü iyice kaynatmak. sonuçta hazır aldığının içine ne girdiğini bilmiyorsun, göz görmeyince gönül katlanır hesabı olmuş seninki :) kendi yaptığın yoğurda alışınca piyasada satılanların tadı gelmiyor zaten. bence pakete giren herşeyde kimyasal var, neticede bozulmasını önleyecek birşeyler mutlaka katıyorlardır. biz sütçüyü tavsiye üzerine bulduk, apartmanımızda çoğu kişi de aynı sütçüden almaya başladı. ekrafa sor soruştur mutlaka alan vardır. genelde haftasonları dağıtım yapıyorlar sıkıntı olmaz bence. kendi yaptığın herzaman hazırını almaktan iyidir.

ben günlük süt alıyorum cam şişede genellikle sütaş denk geliyor, yoğurdumu da onunla yapıyorum makinam var o yüzden zorlanmıyorum yoğurt yapımında. Güvenerek açık süt alabileceğim kimse yok o yüzden tek çarem bu

ben günlük süt alıyorum cam şişede genellikle sütaş denk geliyor, yoğurdumu da onunla yapıyorum makinam var o yüzden zorlanmıyorum yoğurt yapımında. Güvenerek açık süt alabileceğim kimse yok o yüzden tek çarem bu
evet bende kefirimi,yoğurdumu günlük sütle yapıyorum sanki kıvamları uhtye görede daha iyi oluyor.

Back
X