herkese merhaba. sizle saç ve ciltle ilgili kendi deneyimlerimi paylaşmak istiyorum kızlar. saçla ve ciltle ilgili o kadar çok şey okudumki ama fazla doğru bilgi veren kimseyi göremedim açıkçası.güzelliğe çok meraklıyım ve o kadar çok şey denedimki en doğru bilgileri sizlerle paylaşıcam.
saç uzaması için doğru bilgiler
1-saçını 2 günde 1 yıkarsan saçın çabuk uzar. nedeni; saç derisi sürekli hava alırsa, temiz kalırsa çabuk uzar.bunu kendimde yapıyorum anında uzuyor. bazıları 3-4 günde 1 demiş bu yanlış çünkü hava almayan derideki saç dökülür yağalnınca kaşınır. en ideali 2 günde 1 yıkamak. böylece saç dökülmüyor ve çabuk uzuyor ayrıcada gürleşiyor. temiz olmanın faydaları arkadaşlar:)
2- zeytinyağı,badem yağı vs gibi yağları saçlarınıza sürmeyin. bunu pek kimse bilmiyor diye biliyorum ama nasıl saç kremi saç kökleriini yumuşatıp döküyorsa yağlarda öyle yapıyor.
3- saçlarınıza bitkisel yağlar sürceğinize hergün biraz fındık, badem ve ceviz yiyin. sonucunu gördüm.
4- sigara içmek insanı çirkinleştiriyor. bende içiyorum. içmediğim zaman ise saçımda ve cildimde inanılmaz değişiklikler görüyorum.çok saçma gelcek belki size ama saçlarım şekle bile giriyor.bunu çok denedim.
5- eğer sigara içiyorsanız bile hafta içinde balık,tavuk, badem, ceviz, fındık , kabak çekirdeği ,sebze ve meyveyi bol bol tüketin. maske filan yapmaya gerek kalmıcak değişikliği sizde görceksiniz.
6- ben cilde ve saça yapılan maskelere inanmıyorum sadece bir süreliğine yumuşatıyorlar
hepsi bu. en iyi markaları kullandım hepsi para tuzağı fazla inanmayın.
7- bol bol içinde çinko olan besinler tüketin. bunlar kabak çekirdeği,ceviz,fındık, badem, balık,tavuk,kırmızı et,brokoli.bunları her hafta yeme alışkanlığı edinin ve sonucu görün arkadaşlarım.