Saç Uzatma Yöntemleri sağlıklı ve uzun saç

  • Konu Sahibi Konu Sahibi duygut
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
D

duygut

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi duygut
  • #1
herkese merhaba. sizle saç ve ciltle ilgili kendi deneyimlerimi paylaşmak istiyorum kızlar. saçla ve ciltle ilgili o kadar çok şey okudumki ama fazla doğru bilgi veren kimseyi göremedim açıkçası.güzelliğe çok meraklıyım ve o kadar çok şey denedimki en doğru bilgileri sizlerle paylaşıcam.

saç uzaması için doğru bilgiler

1-saçını 2 günde 1 yıkarsan saçın çabuk uzar. nedeni; saç derisi sürekli hava alırsa, temiz kalırsa çabuk uzar.bunu kendimde yapıyorum anında uzuyor. bazıları 3-4 günde 1 demiş bu yanlış çünkü hava almayan derideki saç dökülür yağalnınca kaşınır. en ideali 2 günde 1 yıkamak. böylece saç dökülmüyor ve çabuk uzuyor ayrıcada gürleşiyor. temiz olmanın faydaları arkadaşlar:)

2- zeytinyağı,badem yağı vs gibi yağları saçlarınıza sürmeyin. bunu pek kimse bilmiyor diye biliyorum ama nasıl saç kremi saç kökleriini yumuşatıp döküyorsa yağlarda öyle yapıyor.

3- saçlarınıza bitkisel yağlar sürceğinize hergün biraz fındık, badem ve ceviz yiyin. sonucunu gördüm.

4- sigara içmek insanı çirkinleştiriyor. bende içiyorum. içmediğim zaman ise saçımda ve cildimde inanılmaz değişiklikler görüyorum.çok saçma gelcek belki size ama saçlarım şekle bile giriyor.bunu çok denedim.

5- eğer sigara içiyorsanız bile hafta içinde balık,tavuk, badem, ceviz, fındık , kabak çekirdeği ,sebze ve meyveyi bol bol tüketin. maske filan yapmaya gerek kalmıcak değişikliği sizde görceksiniz.

6- ben cilde ve saça yapılan maskelere inanmıyorum sadece bir süreliğine yumuşatıyorlar
hepsi bu. en iyi markaları kullandım hepsi para tuzağı fazla inanmayın.

7- bol bol içinde çinko olan besinler tüketin. bunlar kabak çekirdeği,ceviz,fındık, badem, balık,tavuk,kırmızı et,brokoli.bunları her hafta yeme alışkanlığı edinin ve sonucu görün arkadaşlarım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi duygut
  • #2
unutmadan bide saça fazla fön ve boya saçı döker, inceltir ve uzamayı durdurur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi duygut
  • #3
madem saçla ilgili çok şey okuduysan şunu bana anlatabilirmisin?
kendi kendine düz fön çekmeyi kolay bi yolu var mı şekerim??
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi duygut
  • #4
canım güldürdün beni ama ya:1hug: fön çekmeyi bilen çeker başka ne olabilirki yada defrüze yaptır ama çok yıpratır .mesela ben çekiyorum ama eskisi gibi değil saçlarım daha sağlıklı. şekle girmiyorsa bişeylerle şekillendir ama bırak saçlarını kendi haline yazık olmasın fön çekme fazla bence:)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi duygut
  • #5
yaa demek güldürdüm:))
ya canım benim saçlarım hafif dalgalı ben de dümdüz olsun istiyorum ne bilim:) böle işte ...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi duygut
  • #6
benimkide öyle ama dalgalı saç daha sexy gösteriyo erkeklerde böyle diyo:)) arada sırada fön çekebilirsin ama çoğu zaman serbest bırak bence yatıştırıcı keremler sür şekil filan ver ama diplere sürme aynen öyle güldürdün:)) ayrıca saç düzleştirici kullanma derim saçla ısı doğrudan temas edince daha çok yıpranıyo sağlıklı günler diliyorum cnm:1hug:
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi duygut
  • #8
fön ve boya yuzunden cok yıprattım ben
kestrmeye de kıyamıyorum

cok hafif dalgalı benım yanı resmimde goruldüğü üzre :)

fön çekmeyın bence dee
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi duygut
  • #10
Bence de doğru tespitler canım, saç öncelikle içten beslenir.
Dıştan yaptığımız bakımlar %10 etkiliyse, sağlıklı olmanın, beslenmemize dikkat etmenin %90 rolü vardır bence.kaydirigubbakcemile
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…