• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sahip çıkanı yok diye çocukcağızın gördüğü muamele..

Bremenmizikacisi

Arılar bal yapmaya bayılırlar
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2017
3.473
7.695
108
Bu öğlen metroya bindim. Metro zaten çok dolu değildi birkaç kişiyle birlikte ben de ayaktaydım. Ayakta olanlardan biri de bebek arabalı bir kadındı. Ayaklarında ayakkabısı olmayan muhtemelen üstü başı yırtık bir çocuk da yaşlılar için ayrılan yerde oturuyordu. Yine kendisi gibi olan bir arkadaşı da yerde oturuyordu kendi hallerinde birbirleriyle gülüşüyorlardı. Ayakta olan adamlardan biri zaten habire bu çocuğa bakıp cıkcıklıyordu. Sonra bu bebek arabalı kadın binince çocuğa dönüp “kalksana lan” falan dedi. Çocuk da muzurca omuz silkti. Kadın da adama “gerek yok beyefendi iyiyiz böyle” falan dedi. Sonrasında olanlar karşısında resmen şok geçirdim. Adam geldi tuttu çocuğu kolunda sertçe kaldırdı itti. Çocuk resmen kapıya yapıştı. Kadın da teşekkürler diyip oturdu o yere.
Sonra haliyle ben ve metrodaki birkaç kişi daha adama tepki gösterdik naptığınızı zannediyorsunuz başkasının çocuğunu tartaklamayı bırakın dokunamazsınız bile dedim adam da pişkin pişkin kalkmıyo o da yer vermesi lazım sizin gibiler yüzünden bu çocuklar böyle şımarık oluyo diyo. Acaba bu çocuğun ailesi burda olsa böyle davranabilecek miydiniz yazık değil mi çocuğa diyorum napıyım anaları da doğurup böyle salmasın ortalığa diyo. Baktım adam laftan anlayacak bi cins değil pişkin pişkin oturan kadına dönüp senin de çocuğun var ama sen ne biçim bi annesin senin çocuğuna bunu yapsalar ne düşünürdün sırf sen otur diye o çocuğun gördüğü muameleye bak bi de teşekkür ediyosun çocuğun senin gibi iğrenç bi anneye sahip olduğu için malesef çok şanssız sen buna teşekkür edersen bu adam yarın öbür gün senin de çocuğunu tartaklar diye kadına da çemkirdim diyemediklerim de içimde kaldı keşke daha çok daha ağır hakaretler etseydim kadına. kadın da ben çocuğumu asla tek başına metroya bindirmem ama zaten diyo. Cinnetin sınırından döndüm kadınla adamın kafasını birbirine tokuşturup kırasım geldi. Metroda biçok kişi de benle aynı şeyleri söyleyip tepki gösterdi ama ikisinin de zerre kadar umrunda olmadı. Hadi adam öküz ayı şerefsiz köpek de o çocuğa öyle davrandı ya o kadın? Ya sen bi annesin senin bi yavrun var ve o çocuk da birinin yavrusu. Sen nasıl tutup da teşekkür edersin adama ya. Bi de bu kadın çocuk yetiştirecek. Yetiştirdiği çocuk da annesi gibi kendine müslüman olursa vay haline. Diyorum ki inşallah bu ikisine de kendileri gibi çocuklar yetiştirmek nasip olmaz. İnşallah o adamın o çocuğa dokunduğu kolu kırılır o kadına da ne diyeceğimi bilmiyorum allahından bulsun.

Çocuk da tüm bunlar olurken sessiz sessiz oturdu yerde çocukcağızın yüzü düştü. O çocuğa çok üzüldüm yanında annesi olsaydı belki bunları yaşamayacaktı. Ne o hareketi ne o çıplak ayakları ne de böyle bi hayatı hak etmiyor..

Not: hanımlar başta suriyeli diye yazmışım ama onu sanırım olayın siniriyle yanlışlıkla yazmışım düzeltiyorum çocuk türktü

Son düzenleme:
Bu öğlen metroya bindim. Metro zaten çok dolu değildi birkaç kişiyle birlikte ben de ayaktaydım. Ayakta olanlardan biri de bebek arabalı bir kadındı. Ayaklarında ayakkabısı olmayan muhtemelen suriyeli üstü başı yırtık bir çocuk da yaşlılar için ayrılan yerde oturuyordu. Yine kendisi gibi olan bir arkadaşı da yerde oturuyordu kendi hallerinde birbirleriyle gülüşüyorlardı. Ayakta olan adamlardan biri zaten habire bu çocuğa bakıp cıkcıklıyordu. Sonra bu bebek arabalı kadın binince çocuğa dönüp “kalksana lan” falan dedi. Çocuk da muzurca omuz silkti. Kadın da adama “gerek yok beyefendi iyiyiz böyle” falan dedi. Sonrasında olanlar karşısında resmen şok geçirdim. Adam geldi tuttu çocuğu kolunda sertçe kaldırdı itti. Çocuk resmen kapıya yapıştı. Kadın da teşekkürler diyip oturdu o yere.
Sonra haliyle ben ve metrodaki birkaç kişi daha adama tepki gösterdik naptığınızı zannediyorsunuz başkasının çocuğunu tartaklamayı bırakın dokunamazsınız bile dedim adam da pişkin pişkin kalkmıyo o da yer vermesi lazım sizin gibiler yüzünden bu çocuklar böyle şımarık oluyo diyo. Acaba bu çocuğun ailesi burda olsa böyle davranabilecek miydiniz yazık değil mi çocuğa diyorum napıyım anaları da doğurup böyle salmasın ortalığa diyo. Baktım adam laftan anlayacak bi cins değil pişkin pişkin oturan kadına dönüp senin de çocuğun var ama sen ne biçim bi annesin senin çocuğuna bunu yapsalar ne düşünürdün sırf sen otur diye o çocuğun gördüğü muameleye bak bi de teşekkür ediyosun çocuğun senin gibi iğrenç bi anneye sahip olduğu için malesef çok şanssız sen buna teşekkür edersen bu adam yarın öbür gün senin de çocuğunu tartaklar diye kadına da çemkirdim diyemediklerim de içimde kaldı keşke daha çok daha ağır hakaretler etseydim kadına. kadın da ben çocuğumu asla tek başına metroya bindirmem ama zaten diyo. Cinnetin sınırından döndüm kadınla adamın kafasını birbirine tokuşturup kırasım geldi. Metroda biçok kişi de benle aynı şeyleri söyleyip tepki gösterdi ama ikisinin de zerre kadar umrunda olmadı. Hadi adam öküz ayı şerefsiz köpek de o çocuğa öyle davrandı ya o kadın? Ya sen bi annesin senin bi yavrun var ve o çocuk da birinin yavrusu. Sen nasıl tutup da teşekkür edersin adama ya. Bi de bu kadın çocuk yetiştirecek. Yetiştirdiği çocuk da annesi gibi kendine müslüman olursa vay haline. Diyorum ki inşallah bu ikisine de kendileri gibi çocuklar yetiştirmek nasip olmaz. İnşallah o adamın o çocuğa dokunduğu kolu kırılır o kadına da ne diyeceğimi bilmiyorum allahından bulsun.

Çocuk da tüm bunlar olurken sessiz sessiz oturdu yerde çocukcağızın yüzü düştü. O çocuğa çok üzüldüm yanında annesi olsaydı belki bunları yaşamayacaktı. Ne o hareketi ne o çıplak ayakları ne de böyle bi hayatı hak etmiyor..
Annesinin metroya yalnız bindirmesi sanki çocuğun suçu mu. Sizin gibi insanlar olmasa bunlar daha da fazlalaşır iyice tepemize çıkarlar. Ağzınıza sağlık size bir vatandaş olarak teşekkürü borç bilirim.

Şu devirde artık çocuklara bile "sınıfına göre muamele" anlayışı uygulanıyor. Sağda solda buna benzer olaylara çok şahit oldum. Halbuki Suriyeli değil de akça pakça süslü bir çocuk olsaydı durum bambaşka olurdu. Çocuk nereli olursa olsun, başında ailesi olsun veya olmasın asla böyle bir muameleyi haketmedi.

Yazıklar olsun yaşlı başlı demiyceksin alıp onu yapıştıracaksın kapıya bak bakalım bir daha çocuğa dokunabiliyor mu. Yavrum ne üzülmüştür kalbi kırılmıştır.
Çocuğun annesi nerde acaba ortalıkta bunca sapık varken niye çocuklarını yanlarından ayırıyorlar anlamıyorum.
Seni de alnından öpüp canı yürekten kutlarım

Ondan sonra televizyonda gördükleri çocuğa, kadına şiddet haberlerine ah vah edip, üzülürler ikiyüzlü, yozlaşmış insan müsveddeleri. Yani bir çocuğun şımarıklığı, ailesi tarafından başıboş bırakılması, ona şiddet uygulamaları için gayet geçerli bir sebep... Ayıplarının kılıfına bile öylesine inanmışlar. İyi insan görünce ağlayarak sarılasım geliyor yemin ederim artık.

Adamın yaptığı çok yanlış, kadınınki de görgüsüzlük bunda hemfikirim.

Fakat gerçekten rahatsız edici boyuta geldi artık bu sığınmacı konusu. Millet de tahammülsüzleşti, olur olmadık yerde hıncını almaya çalışıyor. Hükümetin bir an önce çözüm bulması gerekiyor.

Bu öğlen metroya bindim. Metro zaten çok dolu değildi birkaç kişiyle birlikte ben de ayaktaydım. Ayakta olanlardan biri de bebek arabalı bir kadındı. Ayaklarında ayakkabısı olmayan muhtemelen suriyeli üstü başı yırtık bir çocuk da yaşlılar için ayrılan yerde oturuyordu. Yine kendisi gibi olan bir arkadaşı da yerde oturuyordu kendi hallerinde birbirleriyle gülüşüyorlardı. Ayakta olan adamlardan biri zaten habire bu çocuğa bakıp cıkcıklıyordu. Sonra bu bebek arabalı kadın binince çocuğa dönüp “kalksana lan” falan dedi. Çocuk da muzurca omuz silkti. Kadın da adama “gerek yok beyefendi iyiyiz böyle” falan dedi. Sonrasında olanlar karşısında resmen şok geçirdim. Adam geldi tuttu çocuğu kolunda sertçe kaldırdı itti. Çocuk resmen kapıya yapıştı. Kadın da teşekkürler diyip oturdu o yere.

Çocuğun ırkı olmaz .. Okurken gözlerim doldu ne desem boş. Rabbim kalbi taş olan insanlardan bizi korusun. Az bile demişsin ağzına sağlık .

İnsanlar iyice kutuplaştılar bu plansız mülteci alımı yüzünden. Daha yeni dört tane çocuğumuzun istismar sonucu ölüm haberlerine üzülmedik mi? Suriyeli bir çocuk olunca daha mı az değeri oluyor?

Benim en büyük korkum bu çocukların ileride bu yaşadıklarından dolayı kinlenerek suç işlemeye daha da meyilli olmaları. Bir an önce bir çözüm bulunması lazım.

Adamın yaptığı çok yanlış, kadınınki de görgüsüzlük bunda hemfikirim.

Fakat gerçekten rahatsız edici boyuta geldi artık bu sığınmacı konusu. Millet de tahammülsüzleşti, olur olmadık yerde hıncını almaya çalışıyor. Hükümetin bir an önce çözüm bulması gerekiyor.

haklısınız ama suriyeli çocukların bir günahı yok. gerçekten devletin bu konuda bir el atması lazım suriyeli kadınların türk kadınlar hakkında ne düşündüklerini duysanız şok olursunuz hele bide erkeklerin ortalıkta fink atıp karı kız peşinde koşmasına, dağdan gelip bağdakini kovma çabalarını görünce bende sinir oluyorum ama yapacak birşey yok malesef alışmak zorundayız

suriyeli olmasını geçtim de çocukları başıboş salarlarsa hertürlü şey gelir başlarına.itilip kakılırlar bu şekilde hor da görülürler.Allah korusun daha kötü şeyler de başlarına gelir.gelmişler başka bir memlekete ne olacakları belli değil doğurup doğurup sokağa salıyorlar.bu cehaletin bedelini neden çocuklar çekiyor:kızgın:sürüyle küçük çocuklu üstü başı harap suriyeli görünce ister istemez sinir oluyorum bende:sinirli:buarada kimseye hakaret etmeyin başınıza iş alırsınız orada yapmanız gereken olanları yetkili kişilere şikayet etmek ve hakaret etmeden şahısları uyarmak.çocuk zarar gördüyse onunla alakadar olmak.dönerler ülkelerine inşallah ikinci sınıf insan muamelesi görmek de zor.

haklısınız ama suriyeli çocukların bir günahı yok. gerçekten devletin bu konuda bir el atması lazım suriyeli kadınların türk kadınlar hakkında ne düşündüklerini duysanız şok olursunuz hele bide erkeklerin ortalıkta fink atıp karı kız peşinde koşmasına, dağdan gelip bağdakini kovma çabalarını görünce bende sinir oluyorum ama yapacak birşey yok malesef alışmak zorundayız

Çocukların tabi ki günahı yok. Ama bizim muhteşem hükümetimiz ve kendi ailelerinin sorumsuzlukları yüzünden bunları yaşıyorlar. Daha kötüsü de yaşadıklarını unutmayacaklar, “ Türk milleti bize kucak açtı” değil de “Türkler bize kötü davrandı” diye hatırlayacaklar muhtemelen. Bu öfke de ileride kötü şeylere sebep olacak belki...

Ama alışmak zorunda değiliz. Alışmaya çalışırsak bir çözüm bulunmaz. Kendi ülkemizde biz sığınmacı gibi oluyoruz yavaş yavaş. Hükümet bir çözüm bulmak zorunda. Kontrolsüz bir biçimde kabul etti, kendi milletine sağlamadığı imkanları sağladı, eli silah tutacak Suriyeliler buradayken bizim askerimizi oraya yolladı, onca şehit ile kaç eve ateş düşürdü... Yeter artık bence bu kadarı, tahammül ettikçe artıyor sıkıntının dozu.

Çocukların tabi ki günahı yok. Ama bizim muhteşem hükümetimiz ve kendi ailelerinin sorumsuzlukları yüzünden bunları yaşıyorlar. Daha kötüsü de yaşadıklarını unutmayacaklar, “ Türk milleti bize kucak açtı” değil de “Türkler bize kötü davrandı” diye hatırlayacaklar muhtemelen. Bu öfke de ileride kötü şeylere sebep olacak belki...

Ama alışmak zorunda değiliz. Alışmaya çalışırsak bir çözüm bulunmaz. Kendi ülkemizde biz sığınmacı gibi oluyoruz yavaş yavaş. Hükümet bir çözüm bulmak zorunda. Kontrolsüz bir biçimde kabul etti, kendi milletine sağlamadığı imkanları sağladı, eli silah tutacak Suriyeliler buradayken bizim askerimizi oraya yolladı, onca şehit ile kaç eve ateş düşürdü... Yeter artık bence bu kadarı, tahammül ettikçe artıyor sıkıntının dozu.

evet çok haklısınız alışmak zorundayız derken elimizden birşey gelmiyor hükümet bir karar verene kadar bu böyle devam edecek demek istedim. evimizin her tarafı suriyeli doldu birde bakıp bakıp alaycı gülmeleri beni çileden çıkarıyor artık :sopa:

evet çok haklısınız alışmak zorundayız derken elimizden birşey gelmiyor hükümet bir karar verene kadar bu böyle devam edecek demek istedim. evimizin her tarafı suriyeli doldu birde bakıp bakıp alaycı gülmeleri beni çileden çıkarıyor artık :sopa:

Hani söyleniyor ya, “Suriye’de savaş varsa bayramlaşmaya nasıl gittiler, Suriye’de savaş yoksa neden bizim ülkemizdeler?” diye...

İşte bütün mesele bu. Kurban bayramında bayramlaşma için geçenlerden sonra sınır kapısı kapatılsa en azından bir kısmı orada kalmış olur:deli:

Ben de suriyelilere karşı baya kızgındım(gerçi gençlerine boş gezenlerine çok öfkeliyim) taa ki staj yapmaya başlayana kadar (öğretmenim)
Sınıfta 3 çocuğum yabancıydı, 2'si Surilyeli biri Iraklıydı. O kadar masumlardı ki, öğretmenim deyip koşarak belime sarılmalarını unutamıyorum hâlâ. Çocuk her yerde, her ırkta her dilde çocuk. Tertemizler, hiçbir günahları yok. Büyüklerinin hesaplaşmalarından da öyle.
Iyiki ben o metroda yoktum, o adama çok kötü şiddet uygulayabilirdim.(elim erkek eli kadar ağırdır) Hatta hızımı alamayıp kadına da. Öyle tartaklanmaz böyle tartaklanır derdim. Hiç mi bir vatandaş çıkar çıkmaz polise haber vermedi, metronun her yerinde kamera var başı ağrısaydı keşke. Elleri kırılsın o çocuğun ahı bir ömür üzerinde olsun

Back
X