- 20 Ağustos 2015
- 6.561
- 15.803
- 448
- Konu Sahibi Bremenmizikacisi
Peki o cocugun psikolojisi ne olacak yahu? Haydi onu da gectim bir insan, bir cocuk tartaklanirken nasil tepki gostermez, gercekten gerisi beni ilgilendirmez diyip gidecek misiniz?
Cocukken itilmek, kakilmak, sahipsiz olmak kadar kotu bir durum yok.
Ben 15 yasinda miydim neydim yani cok kucuk de degildim, belediye otobusunde tek basimaydim dersaneye gidiyordum. O zaman basilan biletler vardi , benimki de bitmis ama fark etmemisim. Sofor denen y.vsak bana cok cok saygisizca davranmisti. ben de daha cocuktum yani. Bir Allah'in kulu ses etmemisti yahu bir. O kadar yalniz hissettim ki.
Baska bir gun, ben daha buyukken universiteye giderken biletci kadinin parasinin ustunu vermemis sanirim. Kadin saydi sovdu yine bir Allahin kulundan destek yok? Kadin da inerken koyun surusu dedi otobustekilere yine tepki yok.
Ezilen, itilen kakilan insanlar icin ben ses cikarmayayim, siz ses cikarmayin, gerisi sizi ilgilendirmesin beni ilgilendirmesin eee o zaman insanlarin haklari oylece cignensin yani...bu toplum ne hale gelir o zaman? Sizin yardima ihtiyaciniz oldugunda diger insanlara ihtiyaciniz oldugunda, onlar da bana ne diyip cekip gidince su yazdiklariniz akliniza gelsin.
Yapmayın lütfen kadına hakaret edildi diye çocuğun psikolojisi mi düzelecek.Birinin haklarını savunurken başka birinin kişiliğine hakaret mi edilmeli?
Hakaret etmeden tepkimizi dile getirmek çok mu zor?ben tepkisiz kalınmalı demedim ki, ölçülü olduğu sürece tepki tabii ki verilmeli.Ama bunun adı kaş yaparken göz çıkarmak.
Sanırım siz almanyada yaşıyodunuz bu olay orda olsa nolurdu?hakaret edenleri de alıp götürmezler miydi?
terbiyesiz şey