şahitlik

saime5151

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2012
1
0
16
Niğde
Merhaba...
Ben hukukla ilgili bişeyler öğrenmek istiyorum.durum şöyle, benim arkadaşımın çıktığı bi çocuk vardı.ama daha sonra arkadaşımın başına musallat oldu ve çocuğu dava edip mahkemeye verdi.benim haberim yokken de beni şahit yazdırmış ama ben şahitlik yapmak istemiyorum .bu durumda ne yapmalıyım..?

Maalesef şahitlikten çekilme hakkınız yok.Çünkü herhangi bir yakınlığınızın olmadığını sadece arkadaşınız olduğunu söylüyorsunuz.Eğer mahkeme sizi dinlemeye karar vermiş ise şahitlik yapmak mecburiyetindesiniz.Mahkeme bu kararından ancak geçerli bir neden halinde ( ölüm veya iyileşmenizin mümkün olmadığı bir hastalık durumunda) dönebilir.

Tanıklık kamu düzenine ilişkin bir müessesedir. Türk Medeni Kanunu' nda sayılan kiiler ve nedenler dolayısı ile tanıklıktan çekinme söz konusu olabilir. Size gönderilen çağrı kağıdının üzerinde "durumaya gelmediğiniz takdirde bir sonraki duruşmaya zorla getirileceğinize ve idari para cezası uygulanacağına" dair bir ibare ile yaptırımı da belirtilir. İdari para ceası 2012 tarifesinde 500 TL. idi. Tavsiyem duruşmaya gitmenizdr.
Av. Yeliz BOYRAZ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…