SAHTE PARA

mutluyum1

Guru
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2011
548
187
303
arkadaşlar çalıştığım ofiste bir müşteri sahte para verdi. bende hiç farketmedim. sonra akşam bankamatiğe yatıracağım. o zaman farkettim. hata verdi. sonra müşteriyi aradım bu para sahte diye. tabi kabul etmiyor. bende başkasından aldım oda vermez falan diyor. ne yapabilirim. çok zor durumdayım.
1000 tl 5 tane 200 tl banknot :/

Bankamatik kabul etmedi diye sahte diyemezsiniz. Bankaya gidip bir baktırın, sorun. Bazen bizim farketmediğimiz küçük kıvrımı filan oluyor o zaman kabul etmeyebiliyor bankamatik.

bundan yaklaşık 12-13 yıl önce istanbul taksimde bir bankamatikten çektiğim banknotların tamamı sahte çıktı banka adı vermeyeceğim ama "Y" ile başlıyor diyeyim siz anlayın. O gün gece olduğu için bişey yapamamıştım. Ertesi gün ankarada kendi şubeme gidip başvurumu yaptım. Kamera kayıtlarını bile inceleme gereği duymadılar. Paramı da alamadım. O günden beri de o bankayla tüm ilişiğimi kestim yakınlarımınkini de kestirdim. Telefonumda bile hala engelliler.

200 tl paraları atm yatırırken kabul etmesi biraz ugraştırıyor boyundan ötürü internettede okumuştum atm ye para yatırırken başıma da geldi 2_3 sefer denemeden sonra kabul etti.

Yine farklı atm den para cektim farklı atm ye yatırırken geri verdi 2.sefer kabul etti.

Direkt bu para sahte demek doğru değil önce bankaya gidip sorun.

Bankamatik kabul etmedi diye sahte diyemezsiniz. Bankaya gidip bir baktırın, sorun. Bazen bizim farketmediğimiz küçük kıvrımı filan oluyor o zaman kabul etmeyebiliyor bankamatik.
Bankaya giderse paraya el koyarlar ya da bi muhur vurup geri verirler
Valla gun icinde kimbilir kac tane sahte para geciyor elimizden
O ona iteliyor o ona
Konu sahibi de aynisinu yapacak mecbur

Bankamatigin para kabul etmesinden sahte olup olmadığıni anlayamazsınız ki, bankamatiklar çoğu parayı tek seferde kabul etmiyor hiç bir şeyi olmamasına rağmen, bankada kontrol ettirmeniz lazim ilk once, sonra müşteriyi suçlayin , nasıl ispat edeceksiniz peki böyle bir şey varsa o gün bir kisi mi para verdi kamera kaydı var mi, nasıl direk onun oluğunu anladınız çözemedim orasını

Çok güldüm mesajınıza, mmalesef gerçek öyle ama...
Valla durum oyle yapcak bir sey yok
Sahte para banka gişesine ugrayana kadar gayet gercek para gibi piyasada dolasimi olan bi para
Sahte 200 lira ile gercek 200 lira arasinda piyasada fark yok, o bakkala verirsin o almaz belki ordan cikarsin pazara verirsin ta ki banka gisesine verene kadar, oraya verince geri donusu yok maalesef

Direkt müşteriye kusura bakmayın ben polise gidiyorum sizede Bilgi vermek için aradım ifadeye çağrılabilirsiniz diyin

Bir markete gidin olayı anlatın onlarda cihaz var ozamn anlaşılır sahtemi değilmi. Bizde bankaya para yatırırken çok başımıza geliyor kaç defa denedikten sonra kabul ediyor atm. Siz ilk önce öğrenin sahtemı degılmı ondan sonra direk karakola gidip size o parayı veren kişinin adını verin. 5 adette sahteyse o adamın suçu vardır eğer bir ikisi sahteyse neyse hepsi sahte olması tuhaf

Parayı alırken müşterinin işlemi bitmeden kontrol edecektiniz, bu şekilde bir hak iddia edemezsiniz

sahte
para sahte

Bankaya giderse paraya el koyarlar ya da bi muhur vurup geri verirler
Valla gun icinde kimbilir kac tane sahte para geciyor elimizden
O ona iteliyor o ona
Konu sahibi de aynisinu yapacak mecbur
hayır yapamam
almazsa polise veririm parayı napıyım
ama kalkıpta başkasına vermek bana ters
yapamam öyle bişey

Oo bu cok fenaymis. Kafayı bozup dava açmak varmis aslinda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…