• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sahte teşekkür belgesi

Babanızın hocalarla arası iyiyse neden kontrollerini zayıflatmış yıl boyunca ? Veli toplantıları sık oluyor özel okullarda oysa ki.

veli toplantısına 2 defa gittiler geçtiğimiz dönem diye biliyorum.onlar ilgileniyor nasılsa diye bende hiç bakmadım notlarına falan.sözlülerim iyi demişti hep.karnesini bugün gördüm ben.aynı sorunun cevabını inan bende merak ediyorum

Yazdiginiz gibi ozel okula gonderdiginiz icin basarisiz gozukmek istememis olabilir.
Kizip bagirmadan yaptiginin yanlis oldugunu , derslerine yetisemedigini hissediyorsa bundan sonra size soylemesini rica edin.
Ailenizin tepkisinden korktugu icin yapmis olabilir mi , aileniz dusuk not gordugunde kizacak kimseler mi ki korktu acaba.
Tabi yaptigi yanlisligin bir cezasi olmali mutlaka , istedigi bir seyin alinmasini ertelenmesi olabilir vs vs ama o yastaki genclere kizmak bagirmak son care olur.

Siz once kardesinizle sonra kardesiniz olmadan sakince anne babanizla konusup durumu aciklayin bence

düşük not alması yeni bir şey değil ki.senelerdir alıştık buna zaten.özel okulun karşılığını vermek istedi herhalde kendince.evdekiler sadece karnenin geldiği gün söylenirler o kadar.asıl ben o karneyle teşekkür belgesini basanı bulup halledicem.

Özel bir okula gönderiyorsunuz
baba bir sürü para ödüyor
karşılığı bu olmamalı
bir çok arkadaş babaya söylemeyin demişse de
ben babanın bu durumu bilmesi gerekir diye düşünüyorum
bu gün babaya söylemezseniz, yarın başka konularda da hile ve üçkağıtçılık yapar kardeşin
nasıl olsa babama söylemiyorlar der
bence yaptığı yanlışın bedelini ödemeli
"Bir musibet bin nasihatten iyidir"

düşük not alması yeni bir şey değil ki.senelerdir alıştık buna zaten.özel okulun karşılığını vermek istedi herhalde kendince.evdekiler sadece karnenin geldiği gün söylenirler o kadar.asıl ben o karneyle teşekkür belgesini basanı bulup halledicem.

Canım onlar rahatlıkla çıkarılacak şeyler,benim kardeşlerim bana gösteriyorlardı örneğini herkes yapabilir diye,hatta bir tane hazırlamışlardı :1::1::1::1:..kendi yapmış olabilir..kafası çalışıyor maşallah kardeşinin derslere ilgisi yok sanırım..bence sadece siz konuşun onunla,önemli olan hatasını anlaması..

ona verilen değeri bu şekilde göstermeye çalışmıyordur ailesinden utandığı için çekindiği için böle bir işe bulaşmıştır, bir sorunu olabilir bence karşınıza alıp konuşmalısınız,anne ve babanız sert tepki verir diye de korkuyorsanız bir uzman yardımıyla bu sorunu çözmeye çalışın ama ilk önce kardeşinizi karşınıza alıp konuşun işin aslını öğrenmeye çalışın

Özel bir okula gönderiyorsunuz
baba bir sürü para ödüyor
karşılığı bu olmamalı
bir çok arkadaş babaya söylemeyin demişse de
ben babanın bu durumu bilmesi gerekir diye düşünüyorum
bu gün babaya söylemezseniz, yarın başka konularda da hile ve üçkağıtçılık yapar kardeşin
nasıl olsa babama söylemiyorlar der
bence yaptığı yanlışın bedelini ödemeli
"Bir musibet bin nasihatten iyidir"

Bence de kesinlikle bunu bilmek babanın da hakkı...

Bence ilk olarak kardeşinizle konuşun belki siz yanlış yıl veya dönemin notlarına bakmışsınızdır. Ondan habersiz direkt ailenize açarsanız konuyu size güveni kalmaz. Hadi bu ufak bir durum ileride size danışmaya ihtiyacı olduğu ciddi durumlarda yardım istemeye çekinir. Sorun ben e-okulda bu notları gördüm bu doğru mu? Karneni değiştirdin mi? Öyleyse neden? (Aileniz çok baskı kurmuş da olabilir ki bunu bir öğretmen olarak yanlış buluyorum) İlk önce kardeşinizi anlayın sonra ona da söylersiniz annemle babam bilmeli diye hatta onunla birlikte söylersiniz gerekirse. Empati kurarak olumlu bir şekilde yaklaşırsanız eminim iş birliğine yanaşacaktır. Kolay gelsin.

kardeşinizle konuşun ona bu davranıın yanlış olduğunu güzelce anlatınn.Eğer aileniz bu duruma tepki gösterecekse veya süreklii bu yönden kardeşinize baskı yapacaksa bir defalığına söylemeyinn derim.sonuçta özel okula gittiği için kendince karşılığını vermeye çalışmış yanlış bir yolla.Ama herkes hata yapar daha 15-16 yaşlarında bir genç sonuçta buu davranışı yapan kişii güzelce konuşun derim ben.:40:

ailem baskı kurmuş olabilir mi diye düşünüyorum.tek dertleri onu bilgisayar başından kaldırmak.ondan kalksa tv başına oturuyor.onuda yapamasa uyumayı tercih ediyor.bi hocası var ders aldığı.ona epey değer veriyor.acaba ona durumu anlatsamda o farkettiğini söylese mi diyorum.bu seferde evde yine aynı şekilde yürütmeye devam edecek işleri

benimde lise 2 de bi dersim zayıftı babam da zayıfsız gelirsen müzik seti alcam demişti bilgisayar yazısıydı karneler ben de kurşun kalemle titiz bi çalışmayla 1i 4 yapmıştım kimse anlamamıştı...babam müzik setini aldı inanır mısın çok kısa sürede bozuldu dedim bu bana ders olsun sonra babama itiraf ettim böyle böyle yaptım bi daha olmaz diye güldük geçtik....ben kendi kendime anladım hatamı..ama kardeşin anlar mı bilmiyorum..bence ailene anlatmadan sakince sen konuş...bi daha yapacağını sanmam...olur böyle şeyler

ben de lisede 2 aldığım dersi 4 yapmıştım nasıl becermiştim hatırlamıyorum ama :S babam hileyi anlamasın diye de gözlüğünü saklamıştım :S
aileler böyle baskı yapmasa çocuklar da hileye hurdaya yönelmez ki:26:

Hem annene hem de babana durumu anlatmalısın. çok kızar, üzülürler ama gerçek bu ve ilerde yani üniversiteye gittiğinde de aynısı olabilir. ben kardeşimin sınıfta kaldığını babam çok kızar diye söylemedim 1 dönem sonra her şey ortaya çıktı meğerse 1 yıl hiç gitmemiş okula. keşke söyleseymişim çünkü babam hiç kızmadı. halbuki en küçük şeylere bile kızardı. babam kızmayınca o da hatasını anladı. hepimiz çok destek olduk ve 2 sene okuyup bu yıl 4. sınıfa geçti. tabi ben geç söylediğim için bana söylendiler. bu arada kardeşim üniversitede.

akşam eve geldi.yarında fizikten yükseltme sınavı var.bilgisayara oturuyorum dedi.bende hiç çalışmadığı için oturma,yarın senin sınavın yok mu dedim.bana verdiği cevap:ben teşekkürümü getirdim.istediğim zaman oturabilirim.teşekkür mü getirdin diyorum üstüne basa basa.gayet rahat evet diyor.
kararımı verdim.yarın sınavdan geldiğinde konuşuyorum.seçimini kendi yapacak.ya bilgisayardan tatil boyu uzak kalacak ya da annemle babamın öğrenmesine razı olacak

akşam eve geldi.yarında fizikten yükseltme sınavı var.bilgisayara oturuyorum dedi.bende hiç çalışmadığı için oturma,yarın senin sınavın yok mu dedim.bana verdiği cevap:ben teşekkürümü getirdim.istediğim zaman oturabilirim.teşekkür mü getirdin diyorum üstüne basa basa.gayet rahat evet diyor.
kararımı verdim.yarın sınavdan geldiğinde konuşuyorum.seçimini kendi yapacak.ya bilgisayardan tatil boyu uzak kalacak ya da annemle babamın öğrenmesine razı olacak

Yaz boyunca uzak kalmasını engelleyemezsiniz.Buda sizin otoritenizi sarsabilir. Bir saat belirleyin o kadar saat kullanabilsin.

Bunun dışında artık karnesinden ve hediyeden söz etmesin. Birde sözünüzü dinleyen bir kardeşse ondan bir araştırma konusu isteyin.

Back
X