• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sahur sorunum :(

Hayırlı ramazanlar sevgili kk nin mükemmel kadınları
Sadece dertleşmek akıl almak istiyorum.Okuyanlara şimdiden teşekkür ederim.
ben emzirdiğim için oruç tutamıyorum tutmuyorum değil tutamıyorum zira çok zorlanıyorum bunu konu ile alakalı olduğu için söyledim.sahurda sadece eşim yiyor. Oğlum biraz geç uyuyor ve gece çok uyanıyor diye mi yoksa gün boyu beni yorduklari için mi bilmiyorum ama saati kurduğum ve eşim seslendiği halde sahura kalkıp eşime masa kuramiyorum. İnanın seslendiğini veya alarmi hatırlamıyorum bile . İki gün böyle oldu ve ben uyanmadigim yani uyanamadigim için eşim hazırlayıp kendisi yemiş. Sabah işe giderken beni uyandırıp kızdı . Gece o kadar seslenmeme rağmen kalkmıyosun diyor, bunun bilinçli olmadığını söylüyorum ama banane kalkmak zorundasin diyor. Vallahi duymuyorum yoksa neden kalkmiyim ki.
Çocuklar dan önce sinek kanadına uyanan biriydim ama şimdi durum böyle ve eşim bu sahur meselesi yüzünden zehir ediyor hayatı . Ne iftar da doyuyorum ne sahurda diyor bide
ki iki çeşit yemeğimi çorba salata mi herşeyi yaparım . Dün gece yatmadan gelip "bu gece de uyanmazsan seni kapının önüne koyacağım dedi ve gitti . Gece oğlum o saatte uyanınca kalktım ama nolcak bu 29 gün boyunca.
daha önceleri ramazan ayını hep izne denk getirirdi annesinde geçerdi. Bana sen ne zaman sahur hazırladin ki hep annem yaptı diyor.sahur hazırlamak yemek çok mu Zor bir erkek için sizce?
çok yazdım özür dilerim tekrar teşekkür ederim yorum yapanlara.
Yazık eşiniz sakat galiba akli problemleri var ne demek uyanmazsan kapı önüne koyarım ve sen de kuzu kuzu uyandın asıl beni uyandırırsan ben seni kovarım demen lazım

Genelleme yapmak istemiyorum asla ama kendi karnını doyurmaktan aciz varlığa erkek deniyor maalesef her erkek öyle değil çeşit çeşit yemek yapanida var suyunu yemeğini tabağına koyamayanda 😏 siznkide o aciz olanlardan bence bı insan için bu onur kırıcı olmalı karnını doyurmak ya nedir emziren kadini yatağından zorla kaldırmaya çalışmak eziyet resmen koysun kapının önüne millet güler sebebine sahurda kalkmadida ondan mı diyecek😮😟😒 ay nasıl sinirlendim yaaa erkekleri böyle yetiştiren annelere sesleniyorum erkek evladı olanlarada yapmayn ya sadece dışarda çalışmak olmamalı bı insanın amacı ve yapabildiği .
Çok haklısınız bu o asalak erkeklerden

ben emzirdiğim için oruç tutamıyorum tutmuyorum değil tutamıyorum zira çok zorlanıyorum bunu konu ile alakalı olduğu için söyledim.sahurda sadece eşim yiyor. Oğlum biraz geç uyuyor ve gece çok uyanıyor diye mi yoksa gün boyu beni yorduklari için mi bilmiyorum ama saati kurduğum ve eşim seslendiği halde sahura kalkıp eşime masa kuramiyorum. İnanın seslendiğini veya alarmi hatırlamıyorum bile . İki gün böyle oldu ve ben uyanmadigim yani uyanamadigim için eşim hazırlayıp kendisi yemiş. Sabah işe giderken beni uyandırıp kızdı . Gece o kadar seslenmeme rağmen kalkmıyosun diyor, bunun bilinçli olmadığını söylüyorum ama banane kalkmak zorundasin diyor. Vallahi duymuyorum yoksa neden kalkmiyim ki.
Çocuklar dan önce sinek kanadına uyanan biriydim ama şimdi durum böyle ve eşim bu sahur meselesi yüzünden zehir ediyor hayatı . Ne iftar da doyuyorum ne sahurda diyor bide
ki iki çeşit yemeğimi çorba salata mi herşeyi yaparım . Dün gece yatmadan gelip "bu gece de uyanmazsan seni kapının önüne koyacağım dedi ve gitti . Gece oğlum o saatte uyanınca kalktım ama nolcak bu 29 gün boyunca.
daha önceleri ramazan ayını hep izne denk getirirdi annesinde geçerdi. Bana sen ne zaman sahur hazırladin ki hep annem yaptı diyor.sahur hazırlamak yemek çok mu Zor bir erkek için sizce?
Kendi kalkabiliyorsa hazırlayıp yiyebilir ona zahmet size hürmet benim eşim kaç yıldır aç aç tutuyor oruç oda uyanamiyor bende uyanamiyorum çünkü bu sene sahur gördü yazık onda da hamilelikten uyuyamıyorum onun şansına 🙊

Herşey öyle kolay olmuyor ki ablacim en kısa zamanda uzaklaşmak istiyorum bende
Ya bu Turk toplumunda neden kadinlar yapmak zorunda? Neden siz yapicakmissiniz ne bicin adam bu.. lanet olsun ona oruc tutmasin anlami yok

Ay haspam
Ben de kızım doğduğunda tutmadım eşim tek kalktı her şeyini yaptı yedi
Şu aralar regl dönemim yine kalkmıyorum yine yiyor yatıyor
İki yumurta haşlamak zor mu ? Senin kalbini kırınca orucun ne anlamı oluyor ?
Çok ayıp etmiş hele kapının önüne koyarım ne demek

Akşamdan yapıp streçe sarıp dolaba koyamaz mısınız mesela kahvaltı tabağını.Ben erken yola gideceğim zaman öyle yapıyodum.Kahvaltı tabağımı akşamdan hazırlayıp streçleyip dolaba koyuyodum yumurta haşlayacaksamda,ben bitmiş ve temizlenmiş salça tenekesinde haşlıyorum,yumurtayı içine koyup ocağın üstünde bırakıyorum sabah kalkınca bi altını yakmak kalıyor.Mecbursun filan demesi çok ayıp olmuş yani

Zıkkım yesin.. !! ?
Eli tutmuyor mu. ?
Paşa mı?

Ne talihsiz yorumlar .. çaresiz bir kadını nasıl da daha çaresiz ediyoruz bazen..

Saygısiz bir adama karşı aynı şekilde cevap verdiğimiz zaman ne farkımız kalacak ? Bizim karakterimiz nerede?

Kalk yemek hazırla diye seslenen adama
Zıkkım ye diyen kadın da benim gözüm de en az adam kadar terbiyesizdir.

Kendini ezdirmemek bu değil bana göre..

Zıkkım ye dediğiniz adam; aaaa ne kadar doğru. Nasıl da hataliyim hay Allah kusura bakma karıcim sen yat hadi diyip bir anda melaike mi kesilecek ?

Yoksa zaten patlamış sinirler; ne diyorsun sen lan sen zıkkım ye diye kavga daha da mı büyüyecek?

Amaç eşi düzeltmek mi , yuvayı sarsmak mı ?
Eşlerimiz kaba bencil saygısız diye dert yanarken bizler ne kadar hanim ne kadar kibariz? Buna da bakmak lazım...

Kocanizi en iyi siz bilirsiniz konu sahibi..
Bir tane olaya bakıp ne biçim adammis diye yorumlamak bana göre değil..

İyi bir anıniz da güzelce konuşup anlatın. Beraber pratik çözümler yemekler düşünün... Ne yemek istediğini sorun.. gece yatarken güzellikle eğer gece kalkamazsaniz yapması gerekeni söyleyin.. (börek var onu istabilirsin, yumurta hasladim onu soyabilirsin vs. Vs )

Her erkek düşünemiyor kabul etmek lazım ki .. gözünün önünde yemek olsa bile fark edemiyor.. illa bir uyaran istiyor.. yaradılış hazıra alışmak şımarık büyümek adına her ne denir ise..
Ama bazen gerçek bu... Erkekler önünde kini göremiyor.. söylensin istiyor...

Sizde kendiniz bileceksiniz eşinizi...

Yarabbim sen büyüksün. La havale çekerek başladım . Madem oruç tutuyor bunun sorumluluğu tamamen beyefendi hazretlerine aittir.
Eşinizin yaptığı tamamen terbiyesizlik hele ki kapının önüne koyarım falan . Hadsiz şey.
Yemek ihtiyacı olan yemek yapacak, temiz çamaşır giymek isteyen çamaşır makinesini çalıştıracak, ütülü giymek isteyen ütü yapacak , temiz evde oturmak isteyen evi supurecek ve bunun cinsiyetle ilgisi yok. Siz de bunu sanki içten içe kendi kuaurunuzmus gibi anlatmissinjz öyle hissettim. Ah hanımlar ah diyecek o kadar çok şey var ki ama üzülüyorum

Oruç tutup tutmamanız sizi ilgilendirir bunun açıklamasını bize veya bir başkasına yapmak zorunda değilsiniz. Ayrıca eşinize sahur hazırlanmak zorunda hiç değilsiniz. Eli ayağı tutuyor kalksın yapsın. Ne demek kapının önüne koyarım. Siz bunu sineye mi çektiniz? Eşinizi çok alıştırmışsınız yan gelip yatmaya iki yumurta kırıversin incileri dökülmez

Şekle bak ya...evcil hayvan besliyor sanki kapının onune koyacakmış...buna su vermek bile fazla
Yat canım yat sefan olsun,denk gelirse yaparsın

Benim oğlum da geç yatıyo saat kaç olurda mesela iki diyelim hazırlayıp kaldırıyorum bir olsun yine yiyip te yatıyoruz ben tutuyorum çok şükür sorun olmadı on aylık oğlum ek gıda alıyo emziriyorum da siz de yatmadan hazırlayın kaldırın yesin madem yat kalk ne olur kafalar

Ben olsam bu gece hususi hazırlamam bakalım nasıl koyuyo kapı önüne bu mübarek günde madem tutmasın size buguz edecekse

Back
X