slm kızlar bende çok heycanlıyım çok ne güzel yine geldi ramazan
bu yıl bende katılmak istiyorum aranıza hep birlikte çok güzel günler geçirmek dolu dolu bi ramazan yaşamak ümidiyle hepinizi çok öpüyorum...
Konu açmak için girdim konu zaten açılmış ramazanda işinizi kolaylaştırmak için neler hazırlıyosunuz daha önceden buzluğa neler yapıp atıyosunuz sigara böregi sarıcam bugün tavuk alıp atıcam buzluğa birazda kıyma alıp köfte yapıp atmayı planlıyorum buzluğa siz neler yapıyosunuz bu hafta bu hazırlıklarımı bitirmem lazım yoksa çok zor geçiyo yemek olayları misafirde çağırmayı düşünüyorum bu ramazan bol bol açççç kalmalarını istemiyorum misafirlerimin
Arkadaşlar inşallah bu Ramazan bende aranıza katılacağım. İftar ve sahurda yapacağım yemekleri tek tek yazacağım. yaaaa ramazan ayını çok seviyorum. Rabbim layıkıyla görevimizi yerine getirmeyi nasip etsin. Herkese hayırlı, bereketli, bol sohbetli, misafirli ramazan diliyorum. KK nü çok seviyorum.
Kizlar ben Ramazanda Iftar Sofrasinda Tatli olarak Sütlaci coook seviyorum o yüzden Sütlacin tarifini yazayim :)
Malzemeler
1 kg soğuk süt
2 çay bardağı pirinç
1 litre su
3 yemek kaşığı pirinç unu
2,5 su bardağı toz şeker
tarçın
Hazırlanışı
Pirinci yıkayıp su ile ateşe koyun. pirinçler uzayıp suyu çekene kadar kaynatın, soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin. Bu arada bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı). pirinç ununu tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. 2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.
Rabbim bol bereketli hurzurlu sağlıklı bir ramazan geçirmeyi nasip etsin hepimize inşallah =)
ben sahur için hep kahvaltılık düşünüyorum =) o yuzden bişiy yazamıycam sahurla ilgili
ama misafirlerime neler yapacağımı inşallah yazacağım =) sizlerden fikirde alacağım geçen yıl olduğu gibi =)
ben hazırlık olarak buzluğuma dolma sarıp koydum,bugun yarın börek sarıp koyacağım her çeşit =)
onun dışında tatlılarım için alış veirş yapacağım =) sürekli dışardan bişiyler almk zorunda kalmamak için eksiklreimi gidereceğim =)
Şükür kavuşturana. Bu senede sapasağlam eksiksiz kavuştuk Ramazanımıza. Bu gece için sadece kahvaltı tarzı hazırlayacağım. Umarım bu senede güzel paylaşımlarımız olur. Herkezin Ramazanı hayırlı olsun.
slm arkadaşlar geçen sene katılmıştım başka bi ncikle yine aranızdayım 2 gündür ne zaman ramazan topiği açılacak diye bekliyordum şükür kavuşturana ben ev kızıyım annem yapar genellikle bu gece çoruma özgü mayalı yapacakmış çay domates salatalık
herkese hayırlı ramazanlar Allah olmayanlara versin
kızlar susuzluk problemi çekiyorsanız oruç tutarken kesinlikle sahurda kavun yiyin asla susamıyorsunuz biz ailecek denedik tavsiye ederim karpuz gibi şeker de depolamıyorsunuz yatmadan önce hemde lifli olduğu için hazmınız kolaylaşıyor
kızlar sahurda haşlanmış yumurta tok tutuyor
ağır şeyler zaten yiyemiyoruz o saatte ancak kahvaltı türü
iftarda misss gibi tarhana çorbası
karnıyarık
pilav
cacık
karpuz :81: