herkese hayırlı ramazanlar
akşama eşim tüm tavuğu (parçalanmış ama) haşla kızart dedi
tavuk parçalanmış ama hem hşlayıp hem kızartması nasıl olur ki
bi akıl verin yaaa
şimdi ben bu tavukları haşlayacam sonrada yağda mı kızartcam
nasıl olurki tadi:26:
ben de dedimki haşlayım sonra didikleyim onuda yağda baharatlarla kavurayım
bi gelsin son kararımızı verriz artıksenin tarifde güzelmiş aklımda bulunsun
süper bi tarif veriyorum canım bunu yap parmaklarıbı bile yer kocan hem de çok kolay...tavuk kanat al kişi sayısına göre sen ne kadar olcağını bilirsin.onların ocakta tüylerini üt biraz ama yakma sakın.sonra yıka bi sudan geçir.sonra kurula yağda sıçrama yapmasın...pul biber kekik ve tuzu karıştır kanatları bula iyice.zaten yapışır hemen.az yağda döküm veya teflonda ağzı kapalı iyice kıpkırmızı olana kadar kızart...ama yağ az olcak kızartmalık gibi değil dibini döşeyecek kadar..
merhaba kızlar 4 kişi geliyor iftara bizimle beraber 6 oluyo işte şöyle düşündüm fırında (patates biber domates soğan sarmısak bezelyeli) tüm tavuk. nohutlu pilav mercimekli köfte biber dolması -dolapta sarma var onuda katacam- cacık salata. akşama 1 tane sütlü irmikli tatlı yaptım yanına başka ne olabilir kek mi börek kurabiye gibi bişey mi? kararsız kaldım :18: birde yoğurtlu mayonezli nasıl bi meze olabilir rus salatası mı yapsam ki? oruçluyum tuzsuz olursa çok üzülecemyetişir inşallah
canım onda bişey yok ki önce iyice haşla sonra süzdür suyunu ve seviyorsanız salçalı baharatlı sos sür kızart
sevmezseniz direkt yağda kızart gerçi bu sıcakta ağır olur ama istemiş eşin :97:
bunu biliyorum canım çokta yaparım eşimde sever
işin ucunda tüm piliç olunca kafm karıştı
senin verdiğin tarifi parçalanmış haşlanmış piliçte deneyim o zaman
çok sağol
bence rus salatası agır olur semizotu salatası yogurtlu güzel olur cacık yapmazsım irmik tatlısı yetmezmi ama kurabiye yapma bence hazır kadayıf falan aldır yanına
yoğurtlu birşey güzel gider bu menüye yemekler tutsuz olursa üzelme tutsuzun çaresi var.bence kurabiye,kek tarzı şeyler yapma menü yeterince doyurucu zaten sütlü tatlıda yapmışsın menüyü zenginleştirmek için börek yapabilirsin istersen
saol canım yaa dolma var ya yoğurt olur galiba masada mantı düşünüyordum fırınlanmış var dolapta ama sonra mercimek köftesi dedim iyi olur demi
merhabalar kızlar bende katılmak istiyorumaranıza
iftaraa
yeşil fasulye
pilav
salata ya da cacık
sütlaç
sahurada hamurmayalayıp içine ne koyacagıma karar veremedim tavada pişirecegimm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?