''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

herkese hayırlı ramazanlar
akşama eşim tüm tavuğu (parçalanmış ama) haşla kızart dedi
tavuk parçalanmış ama hem hşlayıp hem kızartması nasıl olur ki
bi akıl verin yaaa
şimdi ben bu tavukları haşlayacam sonrada yağda mı kızartcam
nasıl olurki tadi:26:

canım onda bişey yok ki önce iyice haşla sonra süzdür suyunu ve seviyorsanız salçalı baharatlı sos sür kızart
sevmezseniz direkt yağda kızart gerçi bu sıcakta ağır olur ama istemiş eşin :97:

ben de dedimki haşlayım sonra didikleyim onuda yağda baharatlarla kavurayım
bi gelsin son kararımızı verriz artıksenin tarifde güzelmiş aklımda bulunsun

bunu yengem yapar güzel oluyor da azcık agır oluyorrr afiyet olsun şimdiden

süper bi tarif veriyorum canım bunu yap parmaklarıbı bile yer kocan hem de çok kolay...tavuk kanat al kişi sayısına göre sen ne kadar olcağını bilirsin.onların ocakta tüylerini üt biraz ama yakma sakın.sonra yıka bi sudan geçir.sonra kurula yağda sıçrama yapmasın...pul biber kekik ve tuzu karıştır kanatları bula iyice.zaten yapışır hemen.az yağda döküm veya teflonda ağzı kapalı iyice kıpkırmızı olana kadar kızart...ama yağ az olcak kızartmalık gibi değil dibini döşeyecek kadar..

bunu biliyorum canım çokta yaparım eşimde sever
işin ucunda tüm piliç olunca kafm karıştı
senin verdiğin tarifi parçalanmış haşlanmış piliçte deneyim o zaman
çok sağol

merhaba kızlar 4 kişi geliyor iftara bizimle beraber 6 oluyo işte şöyle düşündüm fırında (patates biber domates soğan sarmısak bezelyeli) tüm tavuk. nohutlu pilav mercimekli köfte biber dolması -dolapta sarma var onuda katacam- cacık salata. akşama 1 tane sütlü irmikli tatlı yaptım yanına başka ne olabilir kek mi börek kurabiye gibi bişey mi? kararsız kaldım :18: birde yoğurtlu mayonezli nasıl bi meze olabilir rus salatası mı yapsam ki? oruçluyum tuzsuz olursa çok üzülecem :53: yetişir inşallah

yoğurtlu birşey güzel gider bu menüye yemekler tutsuz olursa üzelme tutsuzun çaresi var.bence kurabiye,kek tarzı şeyler yapma menü yeterince doyurucu zaten sütlü tatlıda yapmışsın menüyü zenginleştirmek için börek yapabilirsin istersen

canım onda bişey yok ki önce iyice haşla sonra süzdür suyunu ve seviyorsanız salçalı baharatlı sos sür kızart
sevmezseniz direkt yağda kızart gerçi bu sıcakta ağır olur ama istemiş eşin :97:

kocalar isteyince akan sular duruyor işte
normalde ne hazırlarsam yer
şunu pişir demez ama
orucun ilk günü isteyesi tuttu

bunu biliyorum canım çokta yaparım eşimde sever
işin ucunda tüm piliç olunca kafm karıştı
senin verdiğin tarifi parçalanmış haşlanmış piliçte deneyim o zaman
çok sağol

parçalanmışta hiç denemedim ama küçük parçalara ayır ozaman yoksa güzel pişmez....ben bunu çok severim kfc de neymiş...bundan daha mı lezzetli sanki.olsa da yesek iftarda yaw.

bence rus salatası agır olur semizotu salatası yogurtlu güzel olur cacık yapmazsım irmik tatlısı yetmezmi ama kurabiye yapma bence hazır kadayıf falan aldır yanına

semizotu var mıdır markette çıkacağım birazdan bakayım bi eşim işten direk eve geliyor canım kadayıf bu çevrede nerede olur bilmiyorum ki genel olarak iyi demi peki bikaç tanede sigara böreği tarzı bişeyler yapsam mı yaa gelenler erkek ayıp olmasın hepsi oruçlu çok çeşit derdim ondan :34:

yoğurtlu birşey güzel gider bu menüye yemekler tutsuz olursa üzelme tutsuzun çaresi var.bence kurabiye,kek tarzı şeyler yapma menü yeterince doyurucu zaten sütlü tatlıda yapmışsın menüyü zenginleştirmek için börek yapabilirsin istersen

saol canım yaa dolma var ya yoğurt olur galiba masada mantı düşünüyordum fırınlanmış var dolapta ama sonra mercimek köftesi dedim iyi olur demi

oğulcuklarım oruç onlar iftara içliköfte istediler yanına çorba yapıcam
benimde canım komposto çekti dolapta elma armut kayısı vardı hepsini doğradım koydum ocağa kaynıyo
yeter dimi
abartma dedi bizimkisi zaten su içe içe yemeğe yer kalmaz :61:

bende bir tarif vereyim belki biliyorsunuzdur yoğurtlu havuç salatası
havuçları rendeleyip tavada yağla kavuruyoruz biraz da tuz iyice yumuşayınca tabağa yayarak soğmaya bırakıyoruz.sarımsaklı yoğurt hazırlayıp soğuyan havuçların üzerine döküyoruz üzerinede yağda yakılmış toz biber döküyoruz.çok lezzetli ve hafif bir meze oluyor.afiyet olsun.

merhabalar kızlar bende katılmak istiyorumaranıza

iftaraa
yeşil fasulye
pilav
salata ya da cacık
sütlaç

sahurada hamurmayalayıp içine ne koyacagıma karar veremedim tavada pişirecegimm

mayalıyorsun madem fırınla canım.poğaça gibi peynirli maydanozlu veya zeytinli yap sahurda hafif olur hem uğraştırmaz.tavada pişirmek zor gibi geliyor bana:27:

sonunda bende karar verdim kızlar ;
şehriyeli tavuk çorba
zeytinyağlı sarma
yoğurtlu közlenmiş kırmızı biber
salata
karpuz

Allah herkesin sofralarına bereket versin oruçlarımız kabul olsun inşallah:71::71::71::71::71::71::71::71::71:

herkese hayırlı ramazanlar
bugün iki heycanı aynı anda yaşıyorum hem ramazan hemde evlilik yıldönümümüz
bügünkü menü o yüzden çok özel olmalı ma karar veremedim aklımda birsürü emek var ama eşim çoğunu yemez çok yemek seçer.
bende ;
çorbaya karar veremedim şehriye yada mercimek düşünüyorum
güveç
pirinç pilavı
cacık salata
revani tatlısı
herkese afiyet olsun oruçlarımız kabul olsun

bizde sahurda peynırlı borek ve kahvaltılıklar yedık kocısle ıftarda ayrıyız kocam gece calıascak bende annemlerdeyımm aartık ne yaparsaa :)

hayırlı ramazanlar kızlar ne güzel bu sene yine kavuştuk ramazana sağlıkla :21::21:

bugün benim menüm
sarımsaklı yoğurtlu çorba
şehriyeli pirinç pilavı
çoban salata
karpuz

kizlar herkeze hayirli ramazanlar diliyorum.benim bugunki menum soyle;
sehriyeli tavuklu corba
izmir kofte
pilav
salata
sakizli muhallebi.
hayirli iftarlar herkeze