''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Minel aşk:)
Ellerine sağlık tatlısı..
Eğer normalde yapmıyorsan başlarda zor gelir evet..
Ben de evlenene kadar nadiren yapardım elimiz yatkındır ama sağolsun kimse iş bırakmazdı ki yeter ki eğitimimizde başarılı olalım diye kıyamazlardı Allah razı olsunŞeniz
Sonra zaten herşey kendiliğinden geliyor..
ıyi bir gözlemciysen zorlanmazsın .Anneciğin yemek yaparken arada bir yanına gidip göz atarsın unutmazsın bir daha.
Anneciğine çok geçmiş olsun Şafi OLAN Rabbimiz şifa versin..Onlara birşey herşey eksiliyor değil mi..Yuvayı dişi kuş yapar diye boşuna dememişler..Anneler başımızın tacı..

Pilav konusuna gelince;ben annemden öğrendim ve annemin pilavı gerçekten güzeldir:kedi:
Eskiden kızları yaptıkları pilavlara göre kategorilendiriyorlarmış becerikli beceriksiz diyekaydirigubbakcemile3 öyle der anneannem:roflol:
Kolay gibi görünse de en zor ve marifet isteyen iştir der..
Ben bizim tarifimizi vereyim nacisane arkadaşlar da yazar mutlaka denersin ..
1 bardak pirince 1 buçuk bardak su koyarız her zaman..
Pirinçleri sadece 5-6 dk tuzlu suda bekletiriz (fazla olunca lapalaşır)
Ardından tereyağ veya margarin kavururuz şehriyeli yapacaksak şehriyelerini atarız..Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleriz biraz kavurur suyunu katarız..Tuz ve kesme şeker ekleriz (şeker harika bir aroma veriyor) Sıvıyağ ve limon damlatırız..Tane tane ve beyaz olmasını sağlıyor..
Son olarak 5 dk kadar pişirip göz göz olunca hemen kapatırız (başından ayrılmayın hemen pişer zaten)
Üzerini peçete veya havluyla örter kapağını kapatırız iyice demlenince servis ederiz (20 dk yeterli)
ışte bu..Bu şekilde harika olur pilavın inşallah

Şeniz tatlım benim eksik olma

Son düzenleme:
:_) Ya arkadaşlar ne kadar naziksiniz çok teşekkür ediyorum ben öylesine yazıp sizlerle paylaşmak istemiştim ;değer verip kutlamanız çok hoşuma gitti..Eksik olmayın yüreği güzel kardeşlerim benim..
İnci tanem tuana..
Bu konudakini hassasiyetine ve vefana maşallah..Çok teşekkür ediyorum ..
eee artık yarın bişiler yapıp yollarsın daa sen de bize dimi:roflol: herkesten birkaç mama gelse yaşadım demektir kısa günün karı :roflol:

Şeniz

allah cümlemizden razi olsun bidenemŞeniz
evet canim ama arada birde paylasmak güzeldir bizde mutlu olduk paylastigin icin canimopuyorumnanaktan
evet bidenem biz kadinlar icin özel günler hic bitmez dogamiz geregi ilgi alaka sevgi sefkat bekleriz:asigim:
erkeklere göre hic özel gün olmasin ama olmazsa olmaaaz:jeyyar:
öpüyorum canim ailenle sevdiklerinle birlikte hep mutlu huzurlu kal gülen yüzün hic solmasinopuyorumnanaktana.s.

:teselli:annecigine cok gecmis olsun canim benim rabbim sifa versin:teselli:
seninde ellerine saglik
kendini hic kasma bence
hangimiz annemizin karnindan dogarken ögrenipde geldikki sanki
yavas yavas olur icindede varsa
ki ne yalan söyliim benim icimde olmasina ragmen mesakatlileri yapamiyorum ya
nerde pratik seyler var elim onlara dönüyo sadece
kaydirigubbakcemile3ama yuvarlanip gidiyoruz yinedekaydirigubbakcemile3

oyyyy çok uykum geldi mirmirmirmir ama sahura az kaldı dayanmam lasıııııım.
yarın da erken uyanacağım laelaelaelaelae:Saruboceq:allah kuvvet versin inş.

:kedi::kedi:
libyanam canim benim
begendiysen ne mutlu bana
yakin olsak seve seve
ama benim yaptiklarim seninkilerin yaninda sönük kalirlar be gülüm
su dökemem eline
inan yag olsun diye diil ama imreniyorum elinin yatkinligina ve o süslemelerine sunumuna
senin mamalarin benimkileri döverkaydirigubbakcemile3

kaydirigubbakcemile3 sırnaşık şey :roflol: evet ya ah biz bayanlar :kedi:

Siz yengeli yeğenli ne cicisiniz öyle :_)
maşallah barekallah.. (kişi yüzüne karşı övülmezmiş yürekte birikirmiş sevgiler ama dayanamadım Rabbim:)alkisalkisalkis
Beni de övmeyin acı çektirmeyin cidden mahcup oluyorum :))) gerçekten nefs bu..
Bu bizdekiler hep Allahın emaneti etimizden tırnağımıza huyumuza becerilerimize kadar..
Elbet teslim edicez günün birinde..
Kuzum diyor ya bana : sevgili moderatorumuz : Libyana senin kadar gıcık kadın görmedin bilmediğin halt yok uyuz oluyorum sana diyooo işte bu güzel..:roflol:

Güller diyarı tatlım bana sen turşu yollaaa daha bişi istemem-tatlicadiarzu-
İncitanem de kek veya pasta yapsın ohhh..
ama bi de içli köfte istiyorum yaaa:kedi:

Ezel uyuyacak mısın akedeşşş ;*
az kaldı hadi sabredelim..

emanetlere hıyanet etmeden göçebilmektir en güzeli güzel yürekli libyana yüreğimi titrettin çok haklısın alkisalkisalkis

opuyorumnanaktanlibyanam inanki yengosum benim yengem diye diil ama bitanedir yengeden önce dostdur sirdasdir sevgidir saygidir benim icin iyiki hayatimda var dayim kedi olali en dogru fareyi tutmus cok sükür ona nekadar tsk etsem azdir:hooray::teytey:
sanada gelince övmemek elde diil canim ya
diyorum ya yag cekmek amacli diil icimden gelmese zaten yazmam
hele su yazis tarzin yokmu bitiriyo beni Şeniz
icli köfteyi hic yapmadim

Ezel Allah razı olsun gülüm.. :*

Sempim ben seni uyudun sandın haber etmeden iyi geceler öpppücüüü virmeden gittin diye
trip atacaaaağdım hihih:)

Ezel Allah razı olsun gülüm.. :*

Sempim ben seni uyudun sandın haber etmeden iyi geceler öpppücüüü virmeden gittin diye
trip atacaaaağdım hihih:)

yok ben seni opmeden gidermiyim hiclmaz:
iki yanaktan iyi geceler opucugu alcam kesin degilse gozume uyku girmezŞeniz
bu hafta tadini cikariyorum canim sabahlarim uykum gelse bile uyumamaya calisiyorum
kulagima kulakligi takip bi hareketli muzikle gozlerim hemencik acili veriyo:1shok:sositososito

ıNTATU'M.. (incitanemtuana uzun ya artık böle yazıcam..))
Bomba yaa resmen...
Kedi olalı bi fare tuttu demek aman Allahım Allah iyiliğini versin e mi:))
Rabbim saadetlerini daim etsin nurlandırsın inşaAllah..
Benim annem de halamın kızları ile kankadır evlenene kadar hepsi bizde kalırlardı ; arkadaştan öte bir muhabbet vardı..
Çok iyi anlıyorum o yüzden sizi.
Kim bilir ne anılarınız ne maceralarınız oluyordur:))
Bir araya gelince çok eğlenceli oluyor ..Ben hatırlıyorum da annem ;ben;kuzenlerim ne kadar eğlenmişiz neler neler yapmışız..
Evlendikten sonra herşey daha iyi anlaşılıyor değil mi..Kıymerler artıyor..
Tabi vefasızlık edip unutmamak lazım
unutmamalı sevgi ile anmalı
anılarla gönülleri hoş tutmalı:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…