''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

ben dört gün daha izinliyim Rabbimden.
Biran önce bende tutmak istiyorum.
Kendim yemedim ama kocişe bayat etmek böreği yaptım.
beğenmez sanıyordum,kalktığımda silmiş süpürmüş hepsini. :61:

bugünde nasip olursa su böreği yapacağım. hiç yapmadım bakalım inşallah becerebilirim.
:6:

Günaydınlar..hayırlı haftalar ve hayırlı ramazanlar hepinize canlarm..ben bu yıl da yine sahur yapmıyorum..daha doğrusu uyanıp mide koruyucu ve ağrı kesicimi 2 bardak su ile içip yatıyorum.aksi taktirde dokunuyor çünkü.iftar menümüzü yazayım fikir olsun diye

ayranlı aşlık çorbası
zeytinyağlı yeşil fasülye
şehriyeli pirinç pilavı
çoban salata
deniz börülcesi salatası
tatlı olarak baklavalı dondurma

hepimize sağlıkla,huzurla geçecek bir ramazan diliyorum..rabbim ibadeti kabul olanlardan eylesin inşallah.bir de ben hep buradayım allahın izniyle..yardımcı olabilirsem ne mutlu..sevgi ve saygıyla dostlarım..:69:

günaydınn herkeese rabiim ramazanımıızı mübarek eylesin inşallah

bu akşam yemekte
domates çorbası
kabak yemeği
makarna
semizotu salatası
meşrubat var
tatlı olarak bişiy düşünmedim ama haşhaşlı kekim var çayın yanına =)

Herkese hayırlı ramazanlar bugün misafirim var mercimek çorbası zeytinyağlı fasulye ,köfte,tavuklu pilav ve sigara böregi hazırladım akşama sadece kızartıcam ve salatamı yapıcam çok sıcak ve uzun günler allah yardımcımız olsun herkese kolay gelsin:71::71::71:

herkese hayırlı ramazanlarr

ben tutamadım maleseff malumm:1::1:
ama eşime sahurda kahvaltılık hazırladım şimdi ifrata
ne hazırlasam diye düşünüyorumm hala bulamadımm bir şeyler:37:
hadi bayanlar yazın bakalım neler yapıcaksınız banada fikir olurr:52:

günaydın kızlar Rabbime şükürler olsun ki kavuştuk ramazana:46::46::62::62::62:
ben sahurda tek oolduğum için kahvaltılık yedim
iftardada taze fasülye
yoğurtlu makarna var
kavun var bide yetişebilirsem çorba yapıcam
Rabbim oruçlarımızı kabul etsin kolaylık versin inşallah

Herkese hayırlı ramazanlar kızlar. Rabbim oruçlarımızı kabul etsin inşallah...

Bugünkü iftar menüm:

Tarhana çorbası
Tavada köfte
Patates kızartma
Pilav
Kavun-Karpuz
Bir de aşim gelirken tatlı alıcak ne alırsa artık :)

Herkese hayırlı, bereketli ramazanlar olsun. En önemlisi İSRAFSIZ ramazanlar olsun. Çok üzülüyorum dökülen yemeklere atılan ekmeklere.Ne acı ki ramazanlarda çöpteki gıda atıkları artıyor. Bi tarafta aç insanlar bi tarafta savuranlar...

Artan gıdaları değerlendirdiğimiz tariflerin üstüne atlarım valla:34:

Ayranlı çorba mis gibi dere otlu
salata
güveç
pilav

Yazdım ama ikizlerim fırsat verirse yapıcam daha ortada bişi yok. Neyse bu topik benim için vazgeçilmez oldu çok fikir edindim. Canavarlar uyuyunca kolları sıvarım anca...

ramazan geldi hoşgeldi.:16: sahurda yufkadan börek yaptım,domates salatalık ve kahvaltılık .sahurda kahvaltılık iyi gidiyor çay ile diğerleri ağır oluyor.
iftar menüm
ezogelin çorbası
taze fasulye
yaprak sarma
çoban salata
karpuz
tatlı olarak tavuk göğsü
:56:

herkese hayırlı, bereketli ramazanlar olsun. En önemlisi israfsız ramazanlar olsun. çok üzülüyorum dökülen yemeklere atılan ekmeklere.ne acı ki ramazanlarda çöpteki gıda atıkları artıyor. Bi tarafta aç insanlar bi tarafta savuranlar...

salata
güveç
pilav

yazdım ama ikizlerim fırsat verirse yapıcam daha ortada bişi yok. Neyse bu topik benim için vazgeçilmez oldu çok fikir edindim. Canavarlar uyuyunca kolları sıvarım anca...

birtanem..allah yardımcın olsun öncelikle..şunu söylemek isterim ki bizler için ramazanda israf olmamalı..yemek dökülmemeli..paylaşmalı olabildiğince ve yüreğimizi genişletmeli alabildiğince....rabbime şükürler olsun paylaşabileceğimiz komşularımız ,dostlarımız var..neden israf olsun..olmaz..bol bol yapıp bereketle paylaşabilenlerden olalım inşallah bu ramazanda da her ramazan olduğu gibi..sevgiyle kucaklıyorum dostum..minikler de sen de rabbime emanet olun..

ay herkse taze fasülye yiyecek bu akşam.:60::60::60:bende de durum aynı...sözleşmişiz gibi:52::52:

Herkese hayırlı, bereketli ramazanlar olsun. En önemlisi İSRAFSIZ ramazanlar olsun. Çok üzülüyorum dökülen yemeklere atılan ekmeklere.Ne acı ki ramazanlarda çöpteki gıda atıkları artıyor. Bi tarafta aç insanlar bi tarafta savuranlar...

salata
güveç
pilav

Yazdım ama ikizlerim fırsat verirse yapıcam daha ortada bişi yok. Neyse bu topik benim için vazgeçilmez oldu çok fikir edindim. Canavarlar uyuyunca kolları sıvarım anca...
evet canım israf çok oluyor maalesef ama değerlendirebiliriz, komşularımızla paylaşabiliriz.israf olmamalı bu güzel ayda.menün de güzelmiş afiyetle yersiniz inşaallah iftarda.

ay herkse taze fasülye yiyecek bu akşam.:60::60::60:bende de durum aynı...sözleşmişiz gibi:52::52:
sahiden öyle herkes taze fasulye yapıyor yazın en gözde yemeği:9:

herkese hayırlı ramazanlar ben 4 senelik evliyim 3 senedir ramazanlarda iftarı hep annemlerde yapıyorduk ama bu sene evde geçireceği çalıştığım içinde biraz zor olabilir diye düşünüyorum akşamdan yapmayı düşünüyorum yemekleri normalde de öyle yapıyordum zaten o yüzden pratik bilgilere çok ihtiyacım var burda güzel tarifler bulmayı umuyorum mesala dondurucuya neler koyabilirim.sigara böreği sarıp bıraktım ben sadece.
bugünkü iftar menüm de mercimek çorbası-tavuk sote- pilav-ayran-bülbül yuvası tatlı olarak. iftar içinde kahvaltılık hazırlıyorum kesme makarna yapıyorum
bereketli,huzurlu,bol dualı bir ramazan geçirelim inşallah

birtanem..allah yardımcın olsun öncelikle..şunu söylemek isterim ki bizler için ramazanda israf olmamalı..yemek dökülmemeli..paylaşmalı olabildiğince ve yüreğimizi genişletmeli alabildiğince....rabbime şükürler olsun paylaşabileceğimiz komşularımız ,dostlarımız var..neden israf olsun..olmaz..bol bol yapıp bereketle paylaşabilenlerden olalım inşallah bu ramazanda da her ramazan olduğu gibi..sevgiyle kucaklıyorum dostum..minikler de sen de rabbime emanet olun..

canımsınnnn...ne güzel anlatmışsın. ben elimden geldiğince israf etmemeye çalışıyorum. sofraya önce bayat ekmekleri getiriyorum gerekirse ısıtıyorum. artan pilavları çorba yapıyorum ne bilim çevremdeki insanlar öyle değil...o yüzden çok üzülüyorum. evet gerçekten şükürler olsun ki paylaşabileceğimiz dostlarımız var. sen de (sanırım avatarındaki güzellik kızın), hepiniz Allaha emaet olun :54:

herkese hayırlı ramazanlar dilerim. sevdiklerimizle, eş, dost, kalabalık sofralarda huzurlu bir ramazan geçirmek nasip olur inşallah. Allah tutabilenlerin oruçlarını kabul etsin, tutamayanlara sağlık sıhhat versin inşallah. amiin.

ben akşam yemeğini fazla kaçırmışım sahurda pek yiyemedim. sadece su, soda ve bir bardak çay içtim. eşimde kahvaltı yaptı. akşama sanırım:

yayla çorbası
barbunya pilaki
pilav
salata
mutlaka cacık
karpuz gibi hafif bir menü olacak. tabii kalkabilirsem :-)))

herkese hayırlı ramazanlar ben 4 senelik evliyim 3 senedir ramazanlarda iftarı hep annemlerde yapıyorduk ama bu sene evde geçireceği çalıştığım içinde biraz zor olabilir diye düşünüyorum akşamdan yapmayı düşünüyorum yemekleri normalde de öyle yapıyordum zaten o yüzden pratik bilgilere çok ihtiyacım var burda güzel tarifler bulmayı umuyorum mesala dondurucuya neler koyabilirim.sigara böreği sarıp bıraktım ben sadece.
bugünkü iftar menüm de mercimek çorbası-tavuk sote- pilav-ayran-bülbül yuvası tatlı olarak. iftar içinde kahvaltılık hazırlıyorum kesme makarna yapıyorum

merak etme tatlım hiç zor olmaz biz çalışırken eşimle hazırlıyoduk inş. o da yardımcı oluyodur sana

benim arkadaşım karnıyarık için patlıcan kızartıp koyuyo buzluğa. çokta güzel oluyo belki fikir olur...

canımsınnnn...ne güzel anlatmışsın. ben elimden geldiğince israf etmemeye çalışıyorum. sofraya önce bayat ekmekleri getiriyorum gerekirse ısıtıyorum. artan pilavları çorba yapıyorum ne bilim çevremdeki insanlar öyle değil...o yüzden çok üzülüyorum. evet gerçekten şükürler olsun ki paylaşabileceğimiz dostlarımız var. sen de (sanırım avatarındaki güzellik kızın), hepiniz Allaha emaet olun :54:
Allah razı olsun tatlım..evet resimdeki mavi su prenses benim meleğim..rabbim cümlesine hayırlı ömürler versin inşallah.. :69:

sebzeli menemen yapıp buzluğa atabilirsin cnm akşam gelince hazır olur yumurtasını kırıp servis edersin.buzluğa köfte hazırlayabilirsin..mayalı poğaçalar yapıp sahur için dondurucuda muhafaza edebilirsin..endişe etme madem ki buradasın yani mutfak seversin..sen rahatlıkla üstesinden gelirsin..:70:

Son düzenleme:
Back
X