- 2 Temmuz 2012
- 3.208
- 5.055
- 158
- Konu Sahibi ehl-i keyf
-
Cok tesekkurlerhic duymamistim
elinize saglik cok guzel
Yeşil mercimegi sevmeyen eşim bile begendi denemenizi tavsiye ederim :)sakalacarpanismi cok enteresan ama damak tadıma hitap edebilcek bir corba gibi geldi bana deniycem bunu mutlaka eline saglık ekmek de cok guzel gorundu gozume ya
Sagol aus artik bu saatten sonra corba niyetine yaparsin :;Ben bunu yemek niyetine yapardım hep ,demek adı sakala çarpanmış
Ellerine emeğine sağlık ehlikeyf , yarışmada başarılar dilerim
En sevdiğim çorbalardan biridir.
Ellerine sağlık yarışmada başarılar dilerim
Çok teşekkürlerErişteli mercimek çorbası diye biliyordum, orjinal ismi buymuş demek:)
Ellerinize sağlık, başarılar dilerim:)
Sagol aus artik bu saatten sonra corba niyetine yaparsin :;
Ben sosunun içine bir küçük sivri biber ile bir tane kücük domateste koyuyorumÇok teşekkürler
Namı diger kara şimşekYa ben bunu yapınca eşim başka bir şey yemez , soğanla beraber iki tabak götürür
Denemeyen varsa mutlaka denesin , çok lezzetlidir
Bir arkadasim soganla birlikte küçük küçük doğranmış havuç da katiyordu yeşil biber de ekleniyor demek birdahaki sefere denerim indBen sosunun içine bir küçük sivri biber ile bir tane kücük domateste koyuyorum
Kaselerce içebilirim
Adını duyunca ben "Yine yöresel bir tarifle huzurunuzdayim:) şerbetli tatlilarda boyumuzun olcusunu aldik sira corba da bakalim hemen malzemeri sayiyorum
Bir bardaga yakin yeşil mercimek
Bir bardaga yakin erişte
Yarim çay bardağı yağ
Iki kaşık domates salçası
Orta boy sogan
Nane
Tuz
Eki Görüntüle 1831331
once 4 bardak su ile yeşil mercimek bir tencerede iyice haslanirken ortaboy soğan yag salca iyice kavrulur
Eki Görüntüle 1831334
ve kavrulduktan sonra nane eklenir alti kapanir ilk etapta nane atilirsa yanik olabilir
Eki Görüntüle 1831335
Eki Görüntüle 1831339
ve tavadaki sos tenceredeki haslanmis yesil mercimege eklenir ardindan eristede eklenir erişteler pisinceye kadar corba kaynatilir
Eki Görüntüle 1831343
Eki Görüntüle 1831345
Eki Görüntüle 1831348
ve corbamiz servise hazir corbamiz
Eki Görüntüle 1831350
Afiyet olsun
Eki Görüntüle 1831351
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?