Sakarya Fırat Trt 1

• Konu Sahibi Konu Sahibi dids
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
[video=youtube;oIUf1I26pUI]http://www.youtube.com/watch?v=oIUf1I26pUI[/video]
Osman'la Kerküklü nün olduğu sahneler süpperrrr Kerküklü,Allah, Allah..ne var ne ne ne var...ne tepiyorsun merkep oğlu merkep
Kerküklü, iyi ki karakola geldin..siz tatlı tatlı didişin, bende sizi seyredip seyredip güleyim çok yaşa Kerküklü iyi ki varsın, sen olmasan bu Osman'ın hali nice olur Esma yı Osman'ın kollarından alıyorsun da ateş bacayı çoktan sardı bile Kerküklü, işin zor benden söylemesi..

87.bölüm özeti;
Sakarya Fırat nefes nefese bir bölümle daha karşınızda….Çeliktepe Karakoluna gelen sürpriz ziyaretçi herkesi şok eder.Poyraz Timi bu beklenmedik misafirin şaşkınlığını yaşarken Kerküklü ve Osman endişe içindedir…Ve bu endişe yersiz değildir…Sürpriz ziyaretçinin planları Çeliktepe Karakolunu karıştırır ve işin ucu örgüte kadar uzanır…Bu durumu çözmek isteyen Osman ve Poyraz timi büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalır. Esma ve Osman’ın yakınlaşması Kerküklü’yü çıldırtmaya devam eder.Kerküklü kendince önlemler almaya çalışsa da çabası boşa çıkar.Atabey cephesinde ise sular durulmak bilmiyor.Fatma Kanat ve Adliye Selma’nın kavgası bu sefer hastanede son bulur. İbrahim iyice köşeye sıkışmıştır. Bakır,Necla ve Miro’nun eylem isteğine karşılık Osman’ı tuzağa düşürür…

Sıla dizisinde Abay karakteriyle bizlerleydi..
daha bir çok dizi ve film de rol aldı ve
'Pazar-Bir Ticaret Masalı' isimli filmde 'Mihram' rolünü oynayan
Tayanç Ayaydın 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı..
Tayanç Ayaydın, 61. Locarno Film Festivali'nde de aynı ödülü kucaklamayı başardı.

Locarno'da ödül alırken mutluluğunu anne ve babasını arayarak paylaşan Ayaydın, ödül sonrası verdiği bir röportajda "Annem ve babam benim oyuncu olmamı çok istedi; o yüzden Locarno'daki ödül bir anlamda onların ödülü... Antalya'da bir hafta boyunca beni arayıp, 'Tayanç haber var mı?' diye sordular. 'Anne vallahi bilmiyorum. Öğrendiğim an size söyleyeceğim' dedim. Törende öğrendim, söz verdiğim için de 'Anne-baba bana verdiler' diye hemen sahneden haber verdim" demişti.
Daha nice ödüller alacağın güzel işlere imza atman dileğiyle

bunların hepsi Tayanç için önemli, özel, güzel anılar olarak geride kaldı ve
şimdi bizlerin kalbinde Osman Kanat Olarak taht kurdu..

Sen hep gül ve o gülen yüzün hiç solmasın olurmu gamzeli yakışıklım

Keskin Bakışlım

Osman'ın yazmadığı ama o yazmış gibi gösterilip gönderilen mektup yok mu ah o mektup, osman'ın annesinin eline geçti ve oda gitti kıza gösteriyor mektubu..şimdi kız da osman'a bir mektup yazacak ama bu kez gerçekten yazacak bu da osman'ın eline geçecek o zaman sen seyreyle karakoldaki kızgın osman'ın hallerini..:18: işler iyice sarpa saracak..öyle başkası adına mektup yazmak neymiş görün siz beyler çekeceğiniz var osman'dan :18:
kocababayı at ısırmış hastanede tedavi olup evine geldi, rüyasında da atı görüyordu atla beraber adliye selma' yı da, o nasıl bir rüyadır öyle.. adliye selma'yı gördüğüne bir seviniyor, hadi ordan at çıkıveriyor korkuyor, bir at bir selma, bir at bir selma, rüya değil kabus.. eşi fatma teyze de maşallah kocasının rüyasında ne gördüğünü bilecek kadar iyi tanıyor kocasını, eee bunca sene evli olunca böyle oluyo demek ki..

osman ah osman ben sana ne diyeyim..kaç zaman olmuş nihan'ların evine gitmeyeli, o evin bakır'ın eline geçmesinden sonra tekrar ethem aldıktan sonra ilk kez gidiyorsun o eve, kapısından içeri girerken en azından seni yaralı bir şekilde sakladığı kilerin önünden geçerken nihan'ı hatırlasaydın geçmişi yad etseydin şöyle bir hatıraların canlansaydı aklında ve sonra yemek masasına geçseydin olmazmıydı? ölenle ölünmüyor dedikte, böyle de hepten unut demedik herhalde demi osman..

yeter'in tertiplediği yemek dönüşünde esma'larda kalma arzunda maşallah sana osman, her fırsatı değerlendiriyorsun esma ile beraber olabilmek adına.. sabah kahvaltısında günaydın diyerek herkesi öpme bahanesiyle esma'yı da öpecektin ama olmadı oh olsun sana, kerküklü izin vermedi öpemedin esma'yı.. halis' in arabası olmasa ne yapardın sen osman..:26: halis'ten çok sen kullanıyorsun o arabayı, sana bir araba almak şart oldu.. nedir bu halis'in arabasının senden çektiği canım..

Son düzenleme:
Dizinin sonunda verilen fragmanda Osman bakır'ın kurduğu tuzakla necla'nın çemberindeydi..Osman, bakır'ı koz olarak kullanıyor ve necla'da bakır'ı önemsemediğini söyleyerek ayağından vuruyordu..Esma'ya beyaz bir minibüs çarpıyordu, bu kesin bakır'ın adamlarının işidir.

Veee en en önemlisi durali başçavuş, kerküklü'nün çay içtiği anda deli mevlüd binbaşı dedi ve kerküklü bu ismi duyar duymaz çayı içemeden püskürttü ( kerküklü'nün çok yakından tanıdığı biri olduğunu anladım gelenin ) ve ekranda asker üniformasıyla oktay kaynarca göründü ( tabi oğlum biz birbirimizi nerede bulacağız, hacı hacıyı mekke de, hoca hocayı tekke de, deli deliyi dakka da bulurmuş ) dedi..

vay efendim vay, kimleri görüyorum hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz, şerefler verdiniz karakolumuza..teftişemi geldiniz, ne var ne yok bir kolaçan edeyim demeyemi geldiniz, yoksa temellimi kalacaksınız karakolumuzda efendim :26:

çeliktepe karakolunun 2 delisi vardı 3. de gelmiş bulunmakta..

karakolda ayna var ayna var, çeliktepe karakolunda üç deli var, üç deli var; biri osman, biri kerküklü, biri de yeni geldi yoldan,hoptirilay laylaylilaylom, hoptirilaylaylaylilaylom.. bundan sonra çeliktepedeki cümbüşü sen gel seyreyle..
bir vukuat olduğunda en üst makama durum bildirildiğinde komutan başlar artık söylenmeye; 1 diniz 2 oldunuz, 2 idiniz 3 oldunuz, sizi bana sayıylamı veriyorlar diye söylenir durur artık..
gelecek bölümleri sabırsızlıkla bekliyorum..curcuna var çeliktepe de kaçmaz..

[video=dailymotion;xmp4qu]http://www.dailymotion.com/video/xmp4qu_sakarya-firat-87-bolum-kamera-arkasy_shortfilms[/video]
fatma teyze, rüyasında beygir görüyordur o ve osman, esma'yı öpemedin ya oh canıma deysin
[video=dailymotion;xmp53n]http://www.dailymotion.com/video/xmp53n_sakarya-firat-88-bolum-fragmani_shortfilms?ralg=behavior-metadata#from=playrelon[/video]

Esma'ya çarpan aracın bakır'ın adamları diye düşünüyorken ben, küçük bir çocuğun araba kullanma merakı yüzünden olan bir kaza olduğu anlaşıldı ve Osman bey Esma'yı hastane de ziyarete gitti..kerküklü'ye rağmen Esma'nın ateşini ölçtü.. Ve allem etti, kallem etti ve esma'yı öpmeyi başardı.. ah aşk ah..

(bakır'ın ilerleyen zamanlarda yada necla'nın esma'ya çok kötü şeyler yapacağını ve osman'ın ve kerküklü'nün çok kötü günler yaşayacağı günler olacağını düşünüyorum..geçmişte osman' ın babasını kaçırıp işkence etmişlerdi, nihan' ın bürosunu basmışlardı ki, şimdi necla yada bakır, osman ile esma nın birbirlerine olan yakınlığını öğrendiklerinde, esma'yı da dağa kaçırıp osman ve kerküklü'ye zor zamanlar yaşatacaklarını düşünüyorum ama ne zaman bilmiyorum? )

Osman Kanat, şu attığın yumrukları tam hedefine ulaştırsan ekranda elin havada kalıyor bilmem farkında mısın? Kerküklü de aynı Osman gibi. Kamera açısından belkide, yakından çekilince yumrukların havada kaldığı açık net belli,uzak çekimlerde o kadar belli değil, biraz daha dikkat Osman Sınav.. Bir kaç bölüm öncesinde 85. bölümde kerküklü ile osman bir kahvehane de adamları döverken de yumruklar yine havada kalmıştı, Bu bölümde osman bakır'a yumruk atarkende ..

Ve benim merak ettiğim bir konu var, bu karakoldan askerler terhis oldu evine giden gitti..kalmak isteyenler kaldı ancak hiç mi bu karakola yeni dönem askerler gelmez, kısa dönem yada uzun dönem? niye yeni askerler gelmiyor karakola? geldi de ben mi görmedim? cehennem binbaşı hariç o geçici görev için geldi arada gelip gider, ben terhis olan askerlerin yerine yeni dönem askerleri bekliyorum..hem kalmayı düşünen askerler ailelerini getirmeyi düşünüyorlardı ama hala kimse gelmedi.

Fadik Sevin Atasoy'un babası Sönmez Atasoy (Mürsel Ağa ) kalp krizi geçirdi.
Sakarya Fırat adlı dizinin setinde kalp krizi geçiren oyuncu Sönmez Atasoy'un Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Şevket Demirel Kalp Merkezindeki tedavisi sürüyor.

SDÜ Şevket Demirel Kalp Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turhan Yavuz, Atasoy'un kalp fonksiyonlarının iyiye gittiğini belirtti. Oyuncunun şuurunun halen kapalı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Yavuz, Şuuru açılıp kendisine gelmesi halinde hayati tehlikeyi atlatmış olacak. Şu anda uyutuyoruz. Hastayı izlemeye devam ediyoruz. İlerleyen saatlerde daha net bilgi verelebileceğiz dedi.

SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer ise ünlü oyuncunun hayati tehlikesinin halen devam ettiğini söyledi.

Kaynak: Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Allah acil şifalar versin.

[video=youtube;HJvnY7fHamw]http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=HJvnY7fHamw[/video]
Fadik Sevin Atasoy'un babası Sönmez Atasoy kalp krizi geçirdi.
Bundan bir süre önce rol aldığı Sakarya Fırat dizisinde de kalp krizi geçiren ( Mürsel Ağa ) Atasoy'un rolü gerçek oldu.

Allah acil şifalar versin.

Sönmez Atasoy'un sağlık durumu ciddiyetini koruyor
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Şevket Demirel Kalp Merkezi Kalp ve Damar Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Turhan Yavuz, sanatçı Sönmez Atasoy'un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu bildirdi.
Prof. Dr. Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde kalp krizi sonucu tedavi altına alınan Atasoy'un yoğun bakım ünitesinde tedavisinin devam ettiğini ve şuurunun kapalı olduğunu belirterek, ''Sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Hala beyin fonksiyonlarından yanıt almış değiliz ama şu an yaşıyor. Tedavisine devam ediliyor. Beyin ölümünün gerçekleştiğini söylemek şu an mümkün değil'' dedi.

''Kurtlar Vadisi'' adlı televizyon dizisinde ''Halo Dayı'' karakterini canlandıran ve son olarak çekimleri Isparta'da sürdürülen ''Sakarya Fırat'' adlı dizide rol alan ünlü oyuncu Sönmez Atasoy, 8 Aralık'ta kalp krizi geçirmiş ve SDÜ Tıp Fakültesi Şevket Demirel Kalp Merkezi'nde tedavi altına alınmıştı.

Usta oyuncu Sönmez Atasoy birkaç gün önce rol aldığı "Sakarya Fırat" adlı dizinin Isparta'daki setinde kalp krizi geçirmiş ve SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı.
Dizi setinde geçirdiği kalp krizi sonrası yoğun bakımda tedavisi süren oyuncu Sönmez Atasoy'ın kızı

Fadik Sevin Atasoy, babasının sağlık durumunu anlattı.
Sevgili Basın Mensubu Dostlarımız ve tüm sevenlerimiz,

Bir haftadır biricik babamı, sessiz bir bekleyiş sürecindeyiz.

Tiyatro sanatçısı, yazar, yönetmen ve babam Sönmez Atasoy'un geçirdiği ani ve ağır kalp krizi sonucunda kalbi durmuş ve yapılan geri döndürme çabalarıyla tekrar çalışmaya başlamıştır. Bu süre zarfında beyin oksijensiz kalmış, daha önceden de mevcut olan akciğer sorunları, kandaki oksijen miktarının düşük olması, beynindeki oksijensiz kalma sürecini olumsuz etkilemiştir. Acilen yapılan kalp anjiyosu ile kalp krizine neden olan damarlar açılmıştır. Bunu takiben, kalp fonksiyonları düzene girmiş fakat beyin fonksiyonları etkisini kaybetmeye başlaması sebebiyle solunum cihazına bağlanmıştır.

Babamın yanı başında bekleyiş ile geçen tüm bu yoğun bakım süresinde hak verirsiniz ki sizlere karşı yanıtsız kalmayı tercih ettim. Desteklerinizin, temennilerinizin ve dualarınızın farkındayım.

Dün itibariyle, babam Sönmez Atasoy, nöroloji yoğun bakıma devredilmiştir. Nörolojik ve beyin tomografisi bulguları ciddiyetini korumaktadır. Solunum fonksiyonları zayıflamış, çoklu organ yetersizliği yaşanmaktadır. Hayati tehlikesi devam etmektedir.
Kelimelerimin yetersiz kaldığı ama umudumuzun hala yaşamakta olduğu bu bekleyişimiz de, sizlerinde aynı sabır ve inançla bizimle olduğunuzu biliyorum.

Fadik Sevin Atasoy

Allah şifa versin öncelikle,sevdiklerine bağışlasın Sönmez Atasoy 'u...benimde vazgeçemeden izlediğim bir dizi...dünkü bölüm beni yine mahvetti
Oktay Kaynarca gerçekten çok başarılıydı,genel kadro muhteşem zaten..gözyaşı dökmeden izlyebilen var mı bilmiyorum

Söze nasıl başlanır, dile nasıl getirilir bilmiyorum.. ancak usta oyuncu Sönmez Atasoy ( Mürsel Ağa) gece yarısı hakkın rahmetine kavuştu. Bir insan için öldü demek,ölüm haberini vermek benim için hiç de kolay değil
Allah rahmet eylesin..kızı ve ailesi başta olmak üzere tüm sevenlerin başı sağ olsun.

Oktay kaynarca cehennem binbaşı çok iyi iş çıkardı..kızının ölüm haberini ona söyleyemediler ama o bunu anladı..kellemi bırakırım askerimi bırakmam sözü ve askerlerle olan o içten samimi sohbeti çok güzeldi..kendisine verilen görevi yerine getirdi ancak kulak kesen miroyu öldürmedi sadece falakaya yatırdı öldürmedi ona kızıyorum..Osman söz vermiş bıraktılar neyin sözü osman? söyleyecek çok sözüm varda susuyorum..kendisi en son sahnede dedi
Türkiye'nin kanayan yarası diyorlar ya Kerküklü, o kan biziz, o kanayan biziz
sözü çok şeyleri anlatıyor.

Sönmez Atasoy Vefat Etti ( 1944- 15 aralık 2011)
Sakarya Fırat' dizisinin çekimleri için Isparta'da bulunan Atasoy, 8 Aralık'ta çekimlere ara verildiği sırada göğüs ağrısı şikayetiyle Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmış ve kalp krizi geçirdiği teşhisiyle tedavi altına alınmıştı.Anjiyo yapıldıktan sonra tedavisi bir süredir yoğun bakım ünitesinde devam eden Atasoy'un böbreklerinin olumsuz sinyaller vermesi üzerine önceki gün diyalize bağlanması kararlaştırılmıştı.

Ünlü oyuncu gece yarısı fenalaştı. Yoğun bakım ünitesinde kalbi duran Sönmez Atasoy doktorların yaptıkları tüm müdahalelere rağmen yaşam savaşını kaybetti.

Sönmez Atasoy için yarın Ankara Büyük Tiyatro'da tören düzenlenecek.
Devlet Tiyatrolarından (DT) yapılan yazılı açıklamada, sanatçı kimliğiyle DT'nin kuruluş amaç ve ilkelerini birleştiren sanatçının, bu kimlikle 70 oyunda görev aldığı belirtildi.

Atasoy için yarın 16 Aralık 2011 cuma günü Ankara Büyük Tiyatro'da saat 10,30'da tören düzenleneceği bildirilen açıklamada, Atasoy'un cenazesinin, törenin ardından Kocatepe Camisi'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Karşıyaka Mezarlığında defnedilecek.

Sanat hayatına 1968 yılında başlayan, çok sayıda tiyatro oyunu, film ve televizyon dizisinde oynayan Sönmez Atasoy, Kurtlar Vadisi adlı dizideki Halil İbrahim Kapar tiplemesiyle kariyerinde önemli bir noktaya ulaşmıştı. Atasoy, Kurtlar Vadisi dizisindeki rolünün sona ermesinin ardından TRTde yayınlanan Sakarya Fırat adlı dizide Mürsel Ağa karakterini canlandırıyordu.

Allah rahmet eylesin. Kızı, ailesi ve tüm sevenlerin başı sağ olsun.
Ruhu şad,Mekanı Cennet Olsun.

[video=youtube;FZIZmZyrJFE]http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=FZIZmZyrJFE[/video]
[video=youtube;E-uZeMXbY2s]http://www.youtube.com/watch?v=E-uZeMXbY2s[/video]
[video=youtube;4vjgN2sRosY]http://www.youtube.com/watch?v=4vjgN2sRosY[/video]
[video=youtube;g1eOioXLDfc]http://www.youtube.com/watch?v=g1eOioXLDfc[/video]
[video=youtube;maPhaxxHyo4]http://www.youtube.com/watch?v=maPhaxxHyo4[/video]

Mürsel ağayı kaybettik..Allah rahmet eylesin... Sevenlerinin başı sağolsun Kardeşim Ispartada okuyor..Daha birkaç hafta önce foto çekinmişti Sönmez Atasoyla.. Faceye koymuş resmini

Dğn akşam Oktay Kaynarca nın rolünü çok sevdm.. Çok iyi oynamış doğrusu

Son düzenleme:
Kardeşiniz adına çok sevindim.. Aynı şehirde, aynı gökyüzünün altında, aynı havayı solumuş ve Sönmez Atasoy'la tanışmış,kim bilir dizi ekibinden daha kimlerle tanıştı sohbet etti o anları ölümsüzleştirdi.. çektirdiği resimlerle o anları ölümsüzleştirerek geleceğe güzel anılar bırakmış..Sönmez Atasoy artık aramızda değil, dün onu sonsuz yolculuğuna uğurladık..geride kalan dizilerdeki rolleri, resimleri, eserleri,anıları yaşatacak onu ve hiç unutulmayacak..

Ve hayat bizler için kaldığı yerden devam ediyor..bizlerde o an gelip kapımız çalınınca gitme vakti gelinceye kadar devam..

ben şimdi gidip bakayım dizi ile ne videolar bulacağım kamera arkası görüntüleri eklenmiş mi? eklendi ise bende buraya ekleyeyim.

[video=youtube;RUwn-fD6yxI]http://www.youtube.com/watch?v=RUwn-fD6yxI&feature=related[/video]
Oktay Kaynarca'nın Karakola geldiği sahne.. Hoş geldin sefalar getirdin çift jandarma türküsünü de çok güzel söylüyor seside güzel maşallah söylediklerini yaptı,dağdakilerin elinden aldı getirdi şehidin kardeşini,miroyu falakaya da yatırdı dediklerini yaptı yapmasına da neden öldürmedi miroyu neden ? osman engel oldu, söz vermiş neyin sözü osman? sen sözünü tutarsın ancak karşındaki adam sözünün eri değil ki.. aranızdaki fark sen sözünü tutan birisin o tutmayan biri ve sen buna rağmen ona söz veriyorsun, yaşamasına müsade ediyorsun oysa o ilk fırsatta senin sevdiklerinin canını hiç çekinmeden yakacak.
[video=youtube;Gawf2OpPOrs]http://www.youtube.com/watch?v=Gawf2OpPOrs&feature=related[/video]
Kellemi bırakırım askerimi bırakmam

88. bölüm kamera arkası
izlerken yüzümde hep bir tebessüm oluyor teşekkürler herkese
[video=youtube;SI-Uxdl3PKM]http://www.youtube.com/watch?v=SI-Uxdl3PKM[/video]

89. bölüm kamera arkası
Tayanç'ın ağlayarak setten kaçtığını da öğrenmiş olduk bu sayede..demek ki çok zor şartlarda çekiliyor bu dizi..
dizide emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.. Mürsel ağa
[video=youtube;djpkCqp4UPo]http://www.youtube.com/watch?v=djpkCqp4UPo&feature=related[/video]

Biz Türkler, Ya Önde Gideriz Ya Aykırı Gideriz
Osman Sınav, Deli Yürek, Ekmek Teknesi, Kurtlar Vadisi, Sakarya Fırat gibi sıradışı projelerin mimarıydı. Kenan İmirzalıoğlu’nu keşfeden yönetmen olarak bilinen ve halen TRT 1’de yayınlanan SAKARYA FIRAT isimli dizinin yönetmen ve yapımcılığını sürdüren usta yönetmenle, özel yaşamından, Sinema, Televizyon, Sektör ve yeni nesile kadar her şeyi konuştuk. İşte

Usta Yapımcı-Yönetmen Osman Sınav Röpartajı…

Osman Sınav 1956 yılında Burdur’da doğdu. 1975 yılında, önce İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümünde 2 yıl, daha sonra aynı okulun Uygulamalı Sanatlar Yüksek Okulu Tekstil Dizaynı bölümünde 2 yıl ve son olarak İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Sinema Televizyon Enstitüsü’nde de 3 yıl eğitim gördü.

Profesyonel iş hayatına Man Ajans’ta metin yazarı olarak çalışmaya başlayan Sınav, reklamcılık kariyerine daha sonra 1980 ve 1984 yılları arasında Grafika Lintas isimli ajansta devam etti. Metin yazarlığının yanı sıra creative grup başkanlığı görevini de yürüten Sınav, 1984 yılında Sinegraf Film Yapım Şti.’ni kurdu. Yazdığı ve yönettiği yüzlerce reklam filmi ve kampanyayla uzun soluklu reklamcılık tecrübesine 1987’de son noktayı koyan Sınav, artık sadece Sinema ve Dizi projelerine yöneldi.

İlk filmi, BİR MUHARRİRİN ÖLÜMÜ ile uzun yıllar sürecek bir kariyere merhaba diyen Osman Sınav, bir çok Tv dizisi ve Sinema filminin senarist- yönetmen ve yapımcılığını kendisi üstlendi.

Osman Sınav, Deli Yürek, Ekmek Teknesi, Kurtlar Vadisi, Sakarya Fırat gibi sıradışı projelerin mimarıydı. Kenan İmirzalıoğlu’nu keşfeden yönetmen olarak bilinen ve halen TRT 1’de yayınlanan SAKARYA FIRAT isimli dizinin yönetmen ve yapımcılığını sürdüren usta yönetmenle, özel yaşamından, Sinema, Televizyon, Sektör ve yeni nesile kadar her şeyi konuştuk.

Çocukluğunuzun Sineması nasıldı, sizin için ne ifade ediyordu ?
-Kovboy filmleriydi, sonra da Türk Sineması’ndaki Aşk melodramları vardı o dönem. Yılmaz Güney’in siyah giysili, fötür şapkalı, mahmuzlu çizmeleri, batıdan gelen Kovboy. Simsiyah giyinmiş ama, Kovboy. İlk sinemaya, 9-10 yaşındayken, kasabada yazlık bir sinema vardı, Amcaoğlu götürmüştü, Yılmaz Güney’in ASLAN ARKADAŞIM isimli filmdi.

BİZ KOŞU BİTTİKTEN SONRA DA, KOŞAN ATLARIZ

Gençlik yıllarınızdan bize bahsedermisiniz, nasıl bir Gençlik yaşadınız ?
-Ben yatılı okul gençliği yaşadım, Ortaokul ve Lise’yi Söke’de Söke Lisesi’nde Parasız Yatılı okulda okudum. Yatılı okul hiç bişeye benzemez, başka bir hayattır. 200 çocuk, sabah kalktığınızda, sıraya girersiniz ve sıranız geldiğinde 7-8 tane perdeli kapısız duşta, soğuk suda duş alırsınız. Öğlen okuldan geldiniz, yemek yiyeceksiniz, önce etüt odasına çantalanızı bırakırsınız, etüt odasının karşısındaki yemekhaneye gidebilmek için, dışarı çıkarsınız, yağmurun altında sıraya girersiniz, hocanın nutuğunu dinlersiniz ve sonra sıranız gelince tekrar içeri girersiniz. Çok zor bir gençlik yaşadım ama iyiki yaşamışım diyorum. Bizim gençliğimiz 70’li yıllarda anarşizm gençliğiydi, hassas bir dönemdi, zor bir gençlik yaşadım. Ama ben kendimi şanslı hissediyorum, iyiki bunları yaşamışım, onları yaşadığınız da, her şartta ayakta kalmayı öğreniyorsunuz, bu sayede bugün bir çok konuda daha duyarlı ve daha güçlü hissediyorum kendimi. Şair Sezai Karakoç bir mısrasında ‘’Biz koşu bittikten sonra da, koşan atlarız’’ diyor. Biz o yıllarda bunu öğrendik, koşu bittikten sonra da koşabilmeyi öğrendik.

Neden Sinema, kritik bir dönemde, kritik bir meslek değilmiydi ?
-Ben Sinema yapmaya karar verdiğim yıllarda 78-79 yıllarında, siyasi ve anarşi tavan yapmıştı, Türk Sineması tamamen sıfırlanmıştı, hemen hemen hiçbir film çekilmiyordu, 3-5 tane soft porno film çekiliyordu. Sinema salonları kapanıp Süpermarket oluyordu.
Ben tamda öyle bir dönemde Sinemacı olmaya karar verdim ve Akademinin Tekstil Dizayn bölümünü bırakıp, Türkiye’de ilk açılmış Sinema okulu olan Sinema Televizyon Enstitüsü, şimdi ki Mimar Sinan Sinema Televizyon Merkezi’ne girdim. O zamanlar film çekebilmek imkansızdı, ortada bir endüstri yok, ekonomi yok. Bende Sinema’ya en yakın meslek nedir diye düşündüm, benim yaratıcılığımı besleyecek, beni Sinema ile tanıştıracak bir meslek olmalıydı, ve Reklamcılığı buldum. O dönemin, en modern ve batı standartlarında yapılabilen ender işlerder birisidir Reklamcılık. Man Ajans, okul dönemimde bu meslek için başladığım yerdi ve daha sonrada Sinegraf’ıda ilk yıllarda Reklam filmlerini çekmek için kurdum, birkaç senede böyle devam etti ama, ben tüm bu adımları, bir gün Sinema çekmek için yapıyordum, başından beri belirlediğim stratejimi adım adım uyguluyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…