Sakarya Fırat Trt 1

• Konu Sahibi Konu Sahibi dids
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
slm kızlar ben yeni keşfettim diziyi diye bilirim ama netten 1. bölümünden itibaren izlemeye başladım hem yen, bölümlerinide takip ediyorum. ne güzel bir dizi 12. bölümdeyim ve merakla bir sonraki bölümü açıyorum aslında iyide oldu sonradan takip etmem bir hafta beklemek zorunda değilim karakterlerin hepsi birbirinden gırgır ama favorim osman...

ben bu esmayi sevemedim bi turlu ya cok itici

nihan kadar çekici gelmio banada ama sevimli kız bence :86:

osmanı sevmeyen yoktur herhalde diziyi seyredenler arasında

Dün akşam yine harikaydı..

DurAli ile mangal sohbetleri, hain teröristleri temizlemeleri

Osman la Esma

Osmanın annesinin kıskançlıkları Ay çok güldüm onlara..

Kerküklüyü kaçırıp önümüzdeki hafta işkence ediolar ..Merakla beklemekteyim :18:

[video=youtube;ZeRZ0Iw8paw]http://www.youtube.com/watch?v=ZeRZ0Iw8paw[/video]
Sakarya Fırat’ta bu hafta da heyecan hız kesmiyor… Durali’nin kaçırılması Poyraz’ı ayağa kaldırmıştır. Ailesi ise perişandır. Osman ve Kerküklü Durali’nin izini bulabilmek için ilçeye iner. Osmanların araştırmaları sırasında çıkan sesler tugaydan bile duyulur. Necla ve Miro Durali’nin ağzından laf almak için her türlü işkenceyi yapar. Atabey’de ise Fatmalar komşularının şehit düşen oğullarıyla kahrolurlar. Poyraz Timi harekete geçmeyi beklerken Muharrem’in yazdığı şiir hepsinin içindeki ateşi tutuşturur. Necla’nın bölüğünün ikmal yapacağını öğrenince Durali’yi kurtarmak için bir plan yaparlar. Her şeyi göze alarak, hatta Albaya karşı durarak yola çıkarlar. Necla’nın adamlarını ele geçirip karşılığında Durali’yi isterler. Necla da tüm adamlarını toplayıp Poyraz’ın üstüne yürür. Osmanları ve Poyraz timini kuşatır. Bakır ise bu sırada Necla’nın talimatıyla Osman ve Kerküklü’nün canını yakmak için Esmaların evine adam yollamıştır. Esma ve Keklik Ana Bakır’ın gönderdiği adamlara karşı durmaya çalışırken ellerindeki tek tabancanın son iki mermisini kendileri için ayırırlar. Albayın havalandırdığı helikopterler tam zamanında Poyraz timini kurtarmaya gelir. Ama Necla, Miro ve adamlarının saldırısından kurtulmak kolay olmaz. Osman ve Kerküklü onları durdurabilmek ve helikopterlerin gitmesini sağlayabilmek için kendilerini feda ederler.

çok güzel bi dizi gerçekten insan çok duygulanıyor izlerkende...ama nedense entrikalı diziler daha çok izleniyor çarşamba günü millet başka dizilere bakıyor ama ailece izlenebilecek nadir dizilerden biri...

çok güzel bi dizi gerçekten insan çok duygulanıyor izlerkende...ama nedense entrikalı diziler daha çok izleniyor çarşamba günü millet başka dizilere bakıyor ama ailece izlenebilecek nadir dizilerden biri...
size katılıyorum..herkesin tercihi farklı.. benim tercihim osman kanat ve poyraz timini seyretmekten yana..
bu diziyi seyrederken duygulanmamak bir kaç damla göz yaşı dökmemek mümkün değil..bazen yüzünde tatlı bir tebessümle olup biteni izlemek..bazen de sinirden o an orda olup o hainlerle birebir savaşmak geliyor insanın içinden..bazen de osman kanat'ın çok zekice davranışlarına aferim derken, bazı yaptığı hal ve hareketleri karşısında o an yanında olup sen ne yapıyorsun kendine gel deyip, ensesine bir tokat atmak geliyor insanın içinden onlarla gülüp, onlarla ağlamak.. bazen de onlar gibi emir komuta zincirinde çaresiz, elin kolun bağlı kalıp, isyanlarda olup,kafanın dikine gitmek ve güzel sonuçlar elde etmek.. sevdiklerin için elinden gelenin en iyisini yapmak ve yeri geldiğinde kendi canından önce onları düşünmek..yaşamış olduğumuz hayatta olan gerçekler var bu dizide ve bu yüzden ailecek severek izliyoruz.

bu bölümde necla ortalık karışınca kızına zarar gelmesin diye kardeşi ethem'i arıyor ve kızına gözkulak olmalarını istiyor..zannediyor ki osman kanat ve ekibi o küçük masum kıza zarar verecek akıl alacak durum mu bu? osman böyle bir şeyi asla yapmaz. osman'la necla arasında ki fark bu.
Ama necla ne yapıyor..osman kanat ve kerküklü'nün canını sevdikleriyle yakmaya çalışıyor..osman, necla'nın kızını severken, ailesini kardeşlerini koruyup kollarken,necla, osman kanat'ın canını sevdikleriyle yakmaya çalışıyor.. daha öncede osman'ın anne ve babasının yolunu keserek yapmıştı bunu..şimdi de esma ve kerküklü'nün annesinin canını yakarak, osman'la kerküklü nün canını yakmaya çalışıyor hain necla ve adamları.. necla sevdiklerinin canı yansın istemiyor,dedesinin evini adamları yakarken onlara karşı otoritesi bozulmasın diye zorla yaktı ama göz yaşlarını da tutamadı..yeter'i kaçırdıklarında kızına bakıyor diye babasının isteği üzerine serbest bırakılmasını sağladı kızı için yaptı bunu..şimdi necla kendi canından olanların canı yanmasın isterken nasıl olurda bir başkasının canının yanması için, canını yakmak istediği kişilerin, sevdiklerinin canını yakar ve bundan haz duyar bu nasıl bir zihniyettir.

[video=youtube;yS2kza7QoFg]http://www.youtube.com/watch?v=yS2kza7QoFg&feature=related[/video]
TRT ekranlarında Sakarya Fırat fırtınası devam ediyor… Osman ve Kerküklü kurşunları bittikten sonra helalleşip kasaturalarını çıkarırlar. Hakan ve Poyraz timini, Osman ve Kerküklü’yü geride bırakmanın acısı perişan etmiştir. Osmanların kayıp haberi Atabey’dekileri yıkar. Fatma yataklara düşer. Esma ve Keklik Ana’nın durumu da farklı değildir. Osman ve Kerküklü ise bir köye varabilmek için zorlu dağ şartlarında yürümektedirler. Osman’ın omzuna aldığı yara gittikçe kötüleşir. Son dönemde yaşanılan başarısızlıklar üzerine Necla, Miro ve Bakır acilen büyük ve etkili bir eylem yapma kararı alır. Poyraz Timi ise karakola gelen kişiyi görünce şok olur.

Bu güne kadar izlediğim en güzel, en gerçek, en etkileyici dizi... Çarşamba günlerini özellikle de bu çarşambayı sabırsızlıkla bekliyorum. Esma ve ninesinin nasıl kurtulacağını osman ve kerküklünün ne yapacaklarını çok merak ediyorum...

Dizi de geçen çeliktepe karakolu için küçük bir Türkiye desem yanlış bir ifade kullanmamış olurum herhalde..
Bu karakolda yaşanan olaylar gerçek hayatta yaşanan ve bir çok ailenin,annenin, babanın, kardeşin,yaşadığı gerçekler.
Herkes az çok kendi yaşadıklarından, çevresinde yaşayanların yaşadıklarını acı ama gerçekleri ekranda görmekte bu dizide..
Türkiye gerçeklerini yansıtan bir dizi..
Bana göre, bu dizide oynayan kişiler oyuncu değilde gerçek bir asker gibi birbirlerine kenetlenmiş, ekip güzel bir iş çıkartıyor..

Bende sabırsızlıkla çarşamba akşamını bekliyorum. Osman Kanat fragmanda helalleşiyordu en kötü ihtimali düşünerek.. Osman'la Kerküklü'yü gitmek üzere oldukları köyün korucuları yada köyden birileri karşılarına çıkıp kurtarır. Esma ile keklik ana da Osman Kanat'ın arkadaşı Halis tarafından kurtarılabilir izleyip göreceğiz..
Osman Kanat'ı seviyorum ve o ölmemeli onun yapacağı daha çok iş var çünkü.

Dün yine çok güzeldi bölüm.. Önümüzdeki haftayı merakla bekliyorum ... Sizce araçtan inen kim olabilir kızlar.. Ben Sarı Hoca diyorum.. Bi şekilde diziye yeniden dahil olucak diye düşünüyorum.. Benzeri yada görev gereği öldü numarası falan :26: Siz ne düşünüyorsunuz

youtube dan fagmanı bulamadım.. eklenince buraya eklerim.. tv de verilen fragmandan hatırladığım kadarıyla sonuca varacak olursam,
o en son sahnede asker neden öyle şaşkın korkmuş bir ifadeyle gelen kişiye tepki verdi tam anlayamadım ancak gelen kişinin sarı hoca olmadığını düşünüyorum.. çünkü sarı hoca öldü ve o gelemez adı çokça geçiyor olsa da gelen kişi sarı hoca değil..
peki kim o zaman derseniz ayakkabısı ve pantalonun renginden dağdakilerin giyindiği gibi giyinmişti ve son sahneden sonra tv de verilen fragmanda osman'ın yanında bakırı vurmak için ateş edip katil köpek diye bağıran bir kişi vardı, bu kişide dağdakiler gibi boynunu bağlamıştı yanlış hatırlamıyorsam..
bunları birleştirence gelenin bakırı vurmaya çalışan genç olduğunu düşünüyorum ama o kişinin kim olduğunu bilmiyorum ? osman la karakolla ne bağlantısı var, elinde çantasıyla gelmişti.. bende merak ediyorum?

Bu bölüm için bir değerlendirme yapacak olursam; Esma ile Keklik Ana'nın kurtarılması Halis tarafından oldu bunu bekliyordum ancak böyle değil..Halis'in Esma ile Keklik Ana'yı kurtarması biraz daha ayrıntılı anlatılabilirdi. Hem Osman hangi ara haber verdi ki Halis'e..o sahneler birkaç dakika daha uzatılabilirdi..Osman değilde Kerküklü'nün helikopterden Osman'ın arkasından atlarken arkadaşlarına Esma ve Annem size emanet deyip, Osman'ın arkasından atlar ve dönüş yolunda iken arakadaşları telsizle durumlarını merkeze bildirirken Esma ile Keklik Ana'nın emniyeti için gereken ne ise yapılmasını istedikleri bir sahne ve bunun üzerine Halis'in vede arkadaşlarının Esma'nın evine varacakken, adamları gördükleri ve kısa süreli yaşanan çatışmanın yaşandığı sahneler bekliyordum ben ama bu sahneleri göremedim.

Korucuları bekliyordum, durumu haber verense Ati idi..Osman zamanında Ati den gelen telefonu kapatmasaydı bunlar yaşanmayacaktı abisi kötü diye Ati de kötü biri demek değil, Osman bunu anlamış bide yürüyebilsen neler yapardın sen Ati diyor.. tabi Ati, iyi biri abisi gibi değil.

Osman'la Kerküklü'nün başbaşa muhabbetleri çok güzeldi:.. kimi zaman şakalaştılar kimi zaman birbirlerini tatlı tatlı kızdırdılar Kerküklü'nün gece ateş yakma fikri, kurdukları hayalde yüzme bilmemesini Osman'a söylemesi ve en önemlisi eşşekle Kerküklü'nün, Osman'ı köye ulaştırdığında Osman'ın kendinde olmadığını düşündüğü, üzüldüğü ve ardından Osman'ın, Esma diye sayıklaması ve bunu hararetten söylediği için izin vermesi ve sonra daha fazla dayanamayıp Osman'a vurması ve ne vuruyorsun merkep oğlu merkep demesi ( burada merkep sen oluyorsun farkındamısın kerküklü ) bu sahneye çok gülmüştüm hala da aklıma geldikçe gülüyorum birde bu hastane odasında Osman'ın aslında sayıklamadığını öğrendiği anda Kerküklü'nün verdiği tepkiler çok güzeldi.. muhteşem ikili biri kıvırcık kuzu kerküklü, diğeri keskin nişancı osman..bayılıyorum bu ikiliyi seyretmeye.. bu bölümde Osman'ı eşşek üzerinde yarı baygın vaziyette esma diye sayıkladığı o sahnede yanaklarını sıkmak istedim küçük masum bir çocuk gibi çok tatlı idi orada yaramaz küçük tatlı osman

Fatma teyze ile İbrahim amcanın evlilik yıldönümü için göl kenarındaki o sahnelerde çok güzeldi.. hiç romantik değilsin fatma teyze..neymiş aşk, elini tutmak günahmış, evlisiniz siz ne günahı. hele adliye Selma nın faytonla gelmesi ve İbrahim amcanın ona sulu sulu diyarbakır karpuzumusunuz demesi ilahi İbrahim amca. güzel bir bölümdü.

bu bölüm süprdi yine.
bölümün sonunda gelen kişi de daha önceki bölümlerin birinde sarı hocanın kollarında şehit olan efrahim vardı. onun ikiz kardeşiymiş.(yani tıpa tıp benzeri ) muharremin o şekilde tepki vermesinin sebebi de onu efrahim zannetmesinden...

[video=youtube;Uc3gJ9FWANM]http://www.youtube.com/watch?v=Uc3gJ9FWANM&feature=player_embedded[/video]

özetini ben bulamadım.. siz iyi bir bilgiye ulaşmışsınız.. gelen intikam için geliyor demek ki, onu zabdetmek hiç de kolay olmayacak önce o gurubun içerisine girecek, daha sonrada intikamı için ne gerekiyorsa yapacak.. böyle birini zabdetmek çok zordur. Kerküklü ile Osman'ın işi zor.
Ayrıca maşallah bizim Osman iyileşmiş.. fragmanda kolunda hiç birşey yok.. ne çabuk iyileşiyor bunlar anlamadım ki..

Benim bu dizide anlayamadığım bir konu var, yaralanan Kerküklü olsun, Osman olsun hastane de bir kaç gün kalmadan nasıl bu kadar çabuk iyileşebildikleri..geçmişte Kerküklü kaçırıldığında kızgın demirle işkence görmüştü, kurtarıldığında hastaneden kaçmıştı.. o yaralı halde biri, pencereden nasıl kaçabiliyor ki? benim canım mı çok tatlı, yoksa bu erkekler mi çok güçlü kuvvetli vede acıya dayanaklı anlayamadım.. şöyle ki, ateşten yeni inmiş kızgın demiri avuçlamış ve sol elimi parmaklarımı yakmış birisi olarak kızgın demirin hele ki ateşten yeni alınan demirin nasıl acı verdiğini,1-2 güne sızının anca dindiğini bilen birisi olarak, Kerküklü maşallah hiç bir şey olmamış gibi hastaneden kaçmıştı..
şimdi de Osman kolundan kurşun yarası aldı, kolunda askı durması ve yarasının pansuman yapılması gerekecekken oda maşallah kolundaki askıyı çıkarmış elini kolunu sallayarak karakola geliyor,Neclanın ve adamlarının peşinde..ben birkaç gün hiç kolumu kullanamamıştım..Bu iki delikanlı maşaallah, sanki hiç birşey olmamış gibi hareket ediyorlar anlamadım gitti..:26:

Dizi de göstermediler ama bence osmanın üzerinden 1 hafta falan geçti. o yüzden o şekilde geldi karakola...
Ama kerküklü konusunda haklısın pencereden kaçıp gitti adam..

Son düzenleme:
[video=youtube;CfEno7_E0bE]http://www.youtube.com/watch?v=CfEno7_E0bE&feature=related[/video]

[video=youtube;h-IC89ABCaE]http://www.youtube.com/watch?v=h-IC89ABCaE[/video]
çok eğlenceli geçmiş çekimlerah osman ah çok tatlısın emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…