Sakat misin diye sorunca ayrildi?

Ayıp etmişsiniz ama erkek arkadaşınızda ammaaa alınganmış .
Veya bahane arıyormuş .

canım sakat mısın burda salak mısın aptal mısın gibi bişey diyosunda
sevgilim bana aptal mısın dese benim çok gücüme gider. o da ufak bişey değil yani

Sakatmısın türkçedede bir zamanlar argo olarak kullanılan bir kelime idi. Şimdi Malmısın vs geçti yerine sanırım .Hatta spastik falan türevleri vardı. Ama ozamanda hoşlanmadğım bir hakaret şeklidir. Bunu belki normal bir insana söyleseniz alınmaz ama sakat olan bir kişiye hakaret için sakatmısın dersen alınabilir tabiki..Bu arada sevdiğim insan bana salakmısın desede alınırım yani ne varbunda demeyin..

Bist du behindert oder was?
Manyakmisin nesin? Şeklinde Türkçesi daha uygun olur çünkü bu şekilde söylendiğinde çevirisi manyak mısın nesin olur... sakat anlamı taşımaz. Bence arkadaşın çok fazla alınganlık yapmış... bu burda herkesin günde on kere kullandığı bi laf... her söyleyene mesafe koyacaksa yalnız kalır....

bence de bunda bsy yok gereksız fazla alınganlık gostermıs. cok nazlama ama bence, ustune dustukce haklı oldugunu sanıyor bazıları, belkı erkek arkadasın da boyleyapar daha cok uzer senı. bence acık net konus, cocuk degılız, devam etmek ıstıyor musun, benı ıstemıyorsan ben de senı rahatsız etmıcem artık de, yanlıs anlamadan dolayı ozur de dılemıssın nasılsa.. pesınde kosma yanı mantıklı davranmasını ıste, ıstemıyorsa da bıtır kendını daha fazla uzmeden.

almancada o kadar rahat kullanılan bi cümleyse erkek arkadaşın neden bu kadar taktı sence ?
ayıp etmişsin. çok ağır hem de..
kaldı ki bunun dili olmaz, her dilde çok ağır bi cümle bu..
sakat, özürlü vs bu tabirler hiç hoş değil bence.. (ki kimsenin de hoşlanabileceğini sanmıyorum...)
ancak ve ancak nefret ettiğin insana karşı ağzından fırlar gider. sen sevgiline demişsin bi de kalkıp..

özrünü dilediğin halde naza çektikçe çekiyorsa kendini ayrılmak için bahane aramıştır kendi haline bırak aklı başına gelsin.eğer illa da ayrılalım da ayrılalım diyorsa.demekki ona bu kelimeyi aşağılama anlamında kullananlarla karşılaşması lazım (ki sen ne anlamda dediğini çok kez anlatmaya çalıştığında cevapların tatmin etmediyse onu) senin farkını anlaması için.

takıntılı insanlar sıkıntılı olur bence...
hepimizin hastalığı bir özrü olabiliyor.. napalım yani her şeyi ona mı bağlayalım..
siz açıklama yapmışsınız diretiyorsa yol ver gitsin..

Alınganlık göstermesi normal fakat sen bu kadar açıklama yapıp özür dillediğinde uzatması normal değil.
Bence bahane arıyormuş denk gelmiş.

8 yıllık evliyim. Eşimin gözündeki rahatsızlık yaklaşık 3 yıldır var.
Sol gözü tamamen flu sağ gözüde % 20 flu. Daha ağzımdan sakatsın falan çıkmadı.
Ayrıca bunca senedir daha birbirimize salak aptal bilmem ne de dememişizdir.
Bu yüzden insanın saygısı öfkeliyken anlaşılır diye bir tabir vardır. .
Yani söylediğiniz ne kadar başka anlamlı olsa da karşı taraf kırılmış.
Haklı mı derseniz evet haklı. Gözü görmediği için değil resmen saygısızlık olduğu için.

Sadece sakat misin degil, salak misin şu musun bu musun bunlarin hepsi hakarettir. Kullanilmamalidir. Tartisirken her istediginizi soyleme hakkini nereden buldunuz? Tartisirken de insanlar kendisini duzgunce ifade edebilmeli. Yoksa her turlu iliskinin kalitesi duser. Cocuk dogru karar vermis. Kendisine gozle gorulur engeli olsa da olmasa da fark etmez, 'sakat misin' diyen biriyle devam edip niye kendine bir omur hakaret ettirsin?
Kadinlara da ornek olsun, bakin cocuk kendini nasil ezdirmiyor!

aptal mısın ya arıza mısın dıyenı duydum da, sakat mısın diyeni duymamıştım.
iyi olmuş size

Bist du behindert....? Tabiki normal yani hic birsey yok bunda salak misin mal misin aptal misindan daha normal bence israrla anlayip bilmedenn onu savunmuşlar da...onda travma olduğu için fazla abartmis ama bahane yapmis sanki...kotu bi dusuncen olsa nie onla olucaksin bunu dusunemiyormu biraz behindert herhalde:)

Bist du behindert dedin heralde, evet doğru bu almancada sık kullanılan bir deyim diyelim.
Bence o abartmıș, ayrılacağı varmış gibime geldi. Biraz sakinleșsin tekrar konuşalım de bence

Ben seni anladim cnm, bizde cok kullaniyoruz o kelimeyi malesef. Standard bir laf olmus bu artik. Bence erkek arkadasin abartmis. Hani seni gercekten taniyorsa seviyorsa anlamasi lzm o anlamda demedigni.

Ya canım bu kadar takma. Sizin içinizde siz kullanılan bir cümle ise bu kadar alınganlığa gerek yok. Bence arkadaşın abartmış. Çok kırılmış olabilir ama kompleks haline getirmeye gerek yok. O neymiş öyle yok duygularımı tartim falan. Bunlar hikaye. Bence daha fazla üstüne gitme. Dilemen gereken özrü defalarca dilemişsin. Hatta bundan sonra yine konuşursanz suçla onu. Sen benden ayrılmak için sebep arıyormuşsun falan bu sefer sen acındır bakalım ne yapacak. Seven insan sevdiğinin bu kadar üzülmesine katlanamaz. Sen bana acı çektirmekten hoşlanıyorsun de.
Ben de eşimle mesela hiç kötü bir laf kullanmam. Ama kardeşim eşi ile birbirini gerizekalı diye sever. Sonuçta gerizekalı anlamında demiyorlar. Herkesin yapısı farklı yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…