Doğuma Hazırlık Sakin anlamına gelen kız ismi arıyorum....

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

semplice_signora

Konuşası bile yok...
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2012
7.075
3.075
148
42
Merhaba herkese.
25 haftalık hamileyim.Kızıma sakin,olgun,dingin,ağırbaşlı anlamına gelen,dini anlamı güzel olan bir isim koymak istiyorum.Bu konuda fikirlere ihtiyacım var.Ben çok pimpirikli ve yerinde duramayan biriyim.Bu huyumdan da çok çektim,hala da çekiyorumOnun daha sakin olmasını istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Asude --> dinç, sakin, huzur içinde

Bilge --> bilgili, örnek biri

Süheyla --> yumuşak huylu kadın

biz kız olursa Zümra koymayı düşünüyorduk ama erkek olduğu için koyamayacağız :) anlamıda zeki ve bilgili kadın demekmiş başlarda değişik geliyor ama sürekli duyunca alışıyor insan :)

zümra isminde bir öğrencm vardı.
ben hayatımda bu kadar kibar, oturaklı ve akıllı bir kız görmedim.
nasıl da tatlıydı.
küçülmüşte büyümüş.
ben de zümra ismini çok beğeniyorum.

İnci olabilir mi? Adı İnci olan birinden zıpırlıklar beklemem
Bi yiğenim var 10 erkek çocuğuna bedel.İsmi de İnci.4 aylıkken insanı kandırmaya çalışırdı eşeksıpası.Kuralları kundaktayken belli olan çocuklar olur ya o misaldi.İsmine de kendine de bayılırım ama hiç düşünmedim.Düşünebilirim

biz kız olursa Zümra koymayı düşünüyorduk ama erkek olduğu için koyamayacağız :) anlamıda zeki ve bilgili kadın demekmiş başlarda değişik geliyor ama sürekli duyunca alışıyor insan :)
Hmmm ZÜMRA.Çok güzelmiş anlamı.Hemen not alıyorum

Duru..Bence çok güzel bir isim

Duru da çok sadeymiş.Bu da hoşuma gitti.

slm arkadasllarr benimmde prensesim olucak isim konusunda kararsiziz :) esim elif istiyor ben naz istiyorum :)))) elif naz oluyor boylece :) amma yinede karar net deil suan 5. ayin icindeyiz dahaa

avatarınızdaki tombiş yanaklı bebeğe bayılıyorum
isimler insanı etkiler diyorlar ama sakin anlamında isim koyunca sakin olacağını sanmıyorum
duru,ipek,balım,ecem,narin...isimlerini düşünebilirsiniz.

slm arkadasllarr benimmde prensesim olucak isim konusunda kararsiziz :) esim elif istiyor ben naz istiyorum :)))) elif naz oluyor boylece :) amma yinede karar net deil suan 5. ayin icindeyiz dahaa
Elifler çok alıngan ve kırılgan oluyor.Nazlar da adı üstünde çok nazlı.Ben o yüzden ikisini de düşünmedim hiç.Kırılganlık insanı çok yıpratıyor.Kendimden biliyorum Allahım sağlıkla doğmayı nasip etsin hepimizin yavrusuna.

:) Ben tam tersini düşünüyorum.Tabiki istisnalar kaideyi bozmaz ama çok yanılma göremedim bu konuda.İsmin Kur'an'ımızda geçmesinden çok talkına gelmesi ve güzel anlamı olması gerekiyor.Peygamber efendimizin de (sav) manası güzel olan isimler tercih edilmesi konusunda hadisleri bulunmakta.Karakteristik özellikleri isminin anlamı belirliyor diye bilim araştırmaları da var. Tabi herkesin görüşüne saygım var.Bu konuda hassas olduğum için çağdaş,bilinmedik,duyulmadık olmasından çok anlamının güzel olmasını istiyorum aradığım ismin.
Balım gibi çok samimi isimlerde bana garip geliyor açıkçası.Düşünsenize iş toplantısında Balım Hanım diye seslenildiğini Kişisel bi hitap tarzı.Ayşem,Fatmam gibi :)

betül ismi de benim hoşuma gidiyor temiz iffetli anlamına geliyor hz.meryemin lakabı ayrıca... betül isminde tanıdıklarım hep hanım hanımcık insanlardı :)

isminin anlammi gercekten cok guzel esimde bende ck begeniyoruz elifi ama onumuzde zaman var diye kesin kesin kararda vermedik :) birde ben kuran ogreniyorum bir hafta oldu baslayalii hergun ELIF ELIF BE TE ... vs diye diye iyce kaziniyor beynimme :)

Kuzenim de aynı dertten muzdaripti.. Vee kızının ismini Asude koydu..
Asude ismi dertten ve sıkıntıdan uzak, sakin anlamında..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…