Doğuma Hazırlık Sakin anlamına gelen kız ismi arıyorum....

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Asude ismi hem kulağa hoş geliyor hem de anlamı sakin demek.
Yaa lütfen bırakın artık duru koymayı, 4-5 sene donra sınıflar duru ve derin isimleriyle dolacak. Çocuğu olan 4 kişiden 2si bu isimleri koyuyor bence :)
Bir ara sude ismi moda olmuştu, oğlumun 18 kişilik sınıfında 2 tane sude var. Ceylin ve ecrin isimleri de iki kızdan birine konan isimlerden. Bir de dizilerde 25 yaşındaki kızın adı derin. 25 sene önce kim akıl edip derin ismini koayacaksa, 3-4 seneden önce rastlamak mümkün bile değil.

slm arkadasllarr benimmde prensesim olucak isim konusunda kararsiziz :) esim elif istiyor ben naz istiyorum :)))) elif naz oluyor boylece :) amma yinede karar net deil suan 5. ayin icindeyiz dahaa

merhaba canım benim eşimde elif olsun dedi ben istemedim uzaak geliyor bamna o isim doktor %70 kız dedi daha isim bulamadım bende anlamlı kuranda gecen güzel isim arıyorum ama bulamadım halen

merhaba canım benim eşimde elif olsun dedi ben istemedim uzaak geliyor bamna o isim doktor %70 kız dedi daha isim bulamadım bende anlamlı kuranda gecen güzel isim arıyorum ama bulamadım halen

mmrb canimm :)) aslinda guzel elif ismii ne bilimmm suuu gibii duru gibi geliyor bana :) benbirde ela ismini cok begeniyorumm...
ela
elif
asya
tuana
melek
bunlarda fena deil hane yane :))) bulursan bana da yazarmisinn belki bnmde hosuma gider tatlim :) hem ayni olsada fark etmess yurt disindayimben :)

Sana katılıyorum.Modern olacak diye fabrika siparişi gibi herkes aynı ismi koyuyor.Farklı olması tabi güzel olur ama anlamının iyi olması farklı olmasından çok daha önemli bence.

slm kizlarrr birsey sorcaktiim ben benim prensesin kilosu 480 gram 4.5 ayliga gore iyimi ki?

Hamilelik takviminde yazan kilo ile hemen hemen aynı oluyor kilo ve boy.Doktorun da bi sorun yok diyorsa kafana takma o kadar.

yok canim takmiyorum kafama :) hamilelik takviminde 320 yaziyor :18:
daha cok kucuk zamanlla alirr ins guzelcene

ben kızım olsaydı ılgın ismini koyacaktım ..ama 2 tane oğlum var..

ılgın anlamı bir ağaç cinsi diye internette bulmuştum..ama ılgın 'ın olumlu ılımlı bir anlamı da var ..

bu yüzden bu ismi çok seviyorum..ve söylemesi de hoş..

hayırlı doğumlar dilerim ..

Kurandan bir kaç isim:

Esra – Kuran-ı-Kerim'in 17. suresi olan Isra suresi zor telaffuzu dolayisiyla Türkçe'ye 'Esra' olarak geçmiştir.
Bu surede Hz. Peygamberimiz'in miraç gecesi anlatılıyor.
Esra hadisesi miraç gecesinde gerçekleşen mucizenin lk aşamasıdır.
Esra'nın kelime anlamı 'gece yolculuğu'.

Reyyan - Oruç tutanların girdikleri Cennet kapısının ismi Reyyan.

Tuba / Tuğba – Tuba Cennette bulunan ve kökü göklerde dalları aşağıda olan ağacın ismi.
Onun dışında Tuba'nın 'iyilik, baht' gibi anlamları vardır.

Çook sağol canım benim için uğraşıp yazmışşın esra.tuğba 2 ablamın adı hayırlı geceler canımmm

tabiki canım aklıma gelirse yazarım tuana da çok güzel ama eşim ne der bilmiyorum ne kadar zor isim bukmak ya Allah yardımcımız olsun iyi uykular canım

Son düzenleme:
Ebrar koy canım. Benimki kız olsaydı öle koyacaktım ama erkek dediler. Çok güzel bir isim. Senin istediğinin bu olduğunu düşündüm.
Rabbim birbirinize bağışlasın. Sevgiler...

Alıntıdır ...
Kur’ân’da kökte “ebrâr” kelimesiyle buluşan bir çok kelime geçiyor. Meselâ, aynı kökten gelen “El-Birr”, iyilik, güzellik, salih amel, Allah’ın makbul gördüğü iyi davranışlar, ihlâslı amel ve her türlü iyilik demektir. Kur’ân’da geçen kelimelerdendir. 1

“El-Berr” iyilik yapan, iyilik seven, yaptığı her iş sırf iyilik ve hayır olan, asla kötülük sevmeyen ve hiçbir şekilde kötülük yapmayan, iyiliği herkese dokunan, hayırlı işleri ve itaati seven, itaatkâr kullardan hoşlanan mânâlarında Allah’ın isimlerindendir. “El-Berr” ismi Kur’ân’da şöyle geçer: “Derler ki: ‘Biz dünyada âilemiz arasında iken Allah’ın azabından korkardık. Allah bize lütufta bulundu. Ve iliklere kadar işleyen Cehennem azâbından bizi korudu. Bundan önce biz O’na hep duâ eder isterdik. Şüphesiz ki O El-Berru’r-Rahîm’dir (=Vaadinde sâdıktır, pek çok lütuf ve ihsan sahibidir, çok merhamet edicidir.” 2

“El-Berr” Kur’ân’da kara parçası mânâsında da geçer.

“El-Berr” isminin çoğulu “El-Ebrâr”dır. İyilik seven, hayır seven, itaatkâr, iyi ve salih kullar için kullanılır. Kur’ân’da muhtelif âyetlerde bu isim de geçmektedir.

1. Bakınız: Bakara Sûresi: 44, 177, 189; Âl-i İmrân Sûresi: 92; Mâide Sûresi: 2; Mücadele Sûresi: 9.
2. Tûr Sûresi: 26, 27, 28.
3. Âl-i İmrân Sûresi: 193.
4. Âl-i İmrân Sûresi: 198.
5. İnsan Sûresi: 5-16.
6. İnfitar Sûresi: 13-19
7. Mutaffifîn Sûresi: 18-30

Selam arkadaşlar..
Ben de Allah nasip ederse kızımın adını Ayşe Sare koymayı düşünüyorum..
5-6 senedir, bir kızım olursa eğer bu ismi koyacağımı hep söylerdim..
Asya ismini de çok beğeniyorum..

isimle karakteri etkiler mi bilmiyorum ama "Selen" isimli tüm arkadaşlarım aşırı konuşan susmayan insanlardı. coşkun taşkın kimse demekmiş.belki istisnadır ama.
nedense "ESİN" ismi hep sakin birini çağrıştırmıştır bende.belki bir fikir olur.allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

ebrar kizlara da takilmasina ragmen erkek ismidir. eymen gibi

yüsra; kur'anda "kolaylik" anlaminda geciyor.
saliha cok guzel br isim.
ruveyda; kuranda geciyor ve nazik, ince anlamina geliyor.

hayrli bi evlat olsun ismiyle yasasin insallah

İsim be kadar etkili bilemem iyi ve guzel demek ismimin anlamı ama iyiyim dur kimse zararım olmadı, güzellik desen evet cok kisi hayran kaldı ama güzellik bana cok zarar getirdi, ismim temiz kadın anlamına da geliyor ama ona layık olamadım her ne kadar simdi oylenolsamda. İsmimi taşıyamadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…