- Konu Sahibi semplice_signora
-
slm arkadasllarr benimmde prensesim olucak isim konusunda kararsiziz :) esim elif istiyor ben naz istiyorum :)))) elif naz oluyor boylece :) amma yinede karar net deil suan 5. ayin icindeyiz dahaa
merhaba canım benim eşimde elif olsun dedi ben istemedim uzaak geliyor bamna o isim doktor %70 kız dedi daha isim bulamadım bende anlamlı kuranda gecen güzel isim arıyorum ama bulamadım halen
Sana katılıyorum.Modern olacak diye fabrika siparişi gibi herkes aynı ismi koyuyor.Farklı olması tabi güzel olur ama anlamının iyi olması farklı olmasından çok daha önemli bence.Asude ismi hem kulağa hoş geliyor hem de anlamı sakin demek.
Yaa lütfen bırakın artık duru koymayı, 4-5 sene donra sınıflar duru ve derin isimleriyle dolacak. Çocuğu olan 4 kişiden 2si bu isimleri koyuyor bence :)
Bir ara sude ismi moda olmuştu, oğlumun 18 kişilik sınıfında 2 tane sude var. Ceylin ve ecrin isimleri de iki kızdan birine konan isimlerden. Bir de dizilerde 25 yaşındaki kızın adı derin. 25 sene önce kim akıl edip derin ismini koayacaksa, 3-4 seneden önce rastlamak mümkün bile değil.
slm kizlarrr birsey sorcaktiim ben benim prensesin kilosu 480 gram 4.5 ayliga gore iyimi ki?
yok canim takmiyorum kafama :) hamilelik takviminde 320 yaziyor :18:Sana katılıyorum.Modern olacak diye fabrika siparişi gibi herkes aynı ismi koyuyor.Farklı olması tabi güzel olur ama anlamının iyi olması farklı olmasından çok daha önemli bence.
Hamilelik takviminde yazan kilo ile hemen hemen aynı oluyor kilo ve boy.Doktorun da bi sorun yok diyorsa kafana takma o kadar.
merhaba canım benim eşimde elif olsun dedi ben istemedim uzaak geliyor bamna o isim doktor %70 kız dedi daha isim bulamadım bende anlamlı kuranda gecen güzel isim arıyorum ama bulamadım halen
Kurandan bir kaç isim:
Esra Kuran-ı-Kerim'in 17. suresi olan Isra suresi zor telaffuzu dolayisiyla Türkçe'ye 'Esra' olarak geçmiştir.
Bu surede Hz. Peygamberimiz'in miraç gecesi anlatılıyor.
Esra hadisesi miraç gecesinde gerçekleşen mucizenin lk aşamasıdır.
Esra'nın kelime anlamı 'gece yolculuğu'.
Reyyan - Oruç tutanların girdikleri Cennet kapısının ismi Reyyan.
Tuba / Tuğba Tuba Cennette bulunan ve kökü göklerde dalları aşağıda olan ağacın ismi.
Onun dışında Tuba'nın 'iyilik, baht' gibi anlamları vardır.
mmrb canimm :)) aslinda guzel elif ismii ne bilimmm suuu gibii duru gibi geliyor bana :) benbirde ela ismini cok begeniyorumm...
ela
elif
asya
tuana
melek
bunlarda fena deil hane yane :))) bulursan bana da yazarmisinn belki bnmde hosuma gider tatlim :) hem ayni olsada fark etmess yurt disindayimben :)
Ebrar koy canım. Benimki kız olsaydı öle koyacaktım ama erkek dediler. Çok güzel bir isim. Senin istediğinin bu olduğunu düşündüm.
Rabbim birbirinize bağışlasın. Sevgiler...
Alıntıdır ...
Kurânda kökte ebrâr kelimesiyle buluşan bir çok kelime geçiyor. Meselâ, aynı kökten gelen El-Birr, iyilik, güzellik, salih amel, Allahın makbul gördüğü iyi davranışlar, ihlâslı amel ve her türlü iyilik demektir. Kurânda geçen kelimelerdendir. 1
El-Berr iyilik yapan, iyilik seven, yaptığı her iş sırf iyilik ve hayır olan, asla kötülük sevmeyen ve hiçbir şekilde kötülük yapmayan, iyiliği herkese dokunan, hayırlı işleri ve itaati seven, itaatkâr kullardan hoşlanan mânâlarında Allahın isimlerindendir. El-Berr ismi Kurânda şöyle geçer: Derler ki: Biz dünyada âilemiz arasında iken Allahın azabından korkardık. Allah bize lütufta bulundu. Ve iliklere kadar işleyen Cehennem azâbından bizi korudu. Bundan önce biz Ona hep duâ eder isterdik. Şüphesiz ki O El-Berrur-Rahîmdir (=Vaadinde sâdıktır, pek çok lütuf ve ihsan sahibidir, çok merhamet edicidir. 2
El-Berr Kurânda kara parçası mânâsında da geçer.
El-Berr isminin çoğulu El-Ebrârdır. İyilik seven, hayır seven, itaatkâr, iyi ve salih kullar için kullanılır. Kurânda muhtelif âyetlerde bu isim de geçmektedir.
1. Bakınız: Bakara Sûresi: 44, 177, 189; Âl-i İmrân Sûresi: 92; Mâide Sûresi: 2; Mücadele Sûresi: 9.
2. Tûr Sûresi: 26, 27, 28.
3. Âl-i İmrân Sûresi: 193.
4. Âl-i İmrân Sûresi: 198.
5. İnsan Sûresi: 5-16.
6. İnfitar Sûresi: 13-19
7. Mutaffifîn Sûresi: 18-30
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?