• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sakın aşık olduğunuzda evlilik kararı almayın!

mesure

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
754
15
96
45
İstanbul
Sevgili Güzin Abla, bir okuyucunuz yaşadığı aşkın onda uyandırdığı duyguları anlatmış.

Bu arkadaşa ve genel olarak okurlarınıza aşk konusunda deneyimli biri olarak birkaç şey söylemek istedim.

Ben birkaç kere aşk yaşamış ve aşık olmaya yatkın biri olarak şunları söyleyebilirim. Aşk beynimizin bize oynadığı bir oyundur. Neden bir oyundur diyorum? Çünkü bize gerçeğin tamamını olduğu gibi göstermiyor. Bize sevdiğimizin ’sadece’ iyi ve güzel yanlarını gösteriyor, Kötü ve çirkin yanlarını göstermiyor.

Bardağın sadece dolu tarafını gösteriyor. Boş tarafını da sevdiğimize kavuşunca görüyoruz. Ama çok geç oluyor. Aşığın gözü gerçekten kördür. Görmek istediği gibi görür. Aşk, bu yanıltmanın dışında çok güzel bir duygudur. İnsanı kendine güvenli ve mutlu yapar. Şiirler yazdırır. Neşeli şen şakrak yapar. Ama işte maalesef sevgiliye kavuşunca biter. Çünkü gerçek dışıdır. Gerçeklikten bir sapmadır. Aşık olduğunuz kişi ’o kişi’ değildir; siz öyle zannetseniz de. Kafanızda yarattığınız ’kusurdan ve kabahatten azade olan’ hayali bir kişidir. Aşkın yaşanmasına karşı değilim. Ancak aşk ile karar verilmesine şiddetle karşıyım. Birine aşıksanız evlilik gibi bir karara varmak istiyorsanız sakın ola ki bunu ’aşıkken’ yapmayın. Aşkın bitmesini ya da geçmesini bekleyin. Sonra aşksız yani gerçekçi bir beyinle oturup o kişiyle evlenmenizin sizi ve onu mutlu edip edemeyeceğini düşünün. Bu şekilde sağlıklı karar verebilirsiniz ancak, yoksa aşıkken değil. Son sözüm: "Yine aşık olabilirim ama aşıkken karar vermem".

Rumuz : Tecrübe konuşuyor

Arkadaşlar sizde bu yazılanlara katılıyormusunuz?

Mesurecim gønderdigin yaziya tabikide katiliyorum.. ama insan asikken dusunemezki bunlari, aklina bile gelmez, gelsede "benim askim køtu olabilirmiki?" yada bunun gibi seyler gelir aklina ve sadece ona kavusmak icin onunla evlenmek icin herseyi yapar :1yes2: dunyadaki en guzel duygudur ask:asigim:

Bende seninle aynı fikirdeyim yani bu yazıyı yollayan bayan (bayansa tabi) gerçekten epey tecrübeliymiş,insan aşık olmadığı biriyle nasıl evliliği düşünebilirki zaten?

aşık oldum
ve 3 ay içinde nişanlandım ve şimdide 2 aylık evliyiz.
tüm bunlar 1 yıl içinde oldu:)
umarım aşkım hiç bitmez...:)

ya yazı doğru tamam aşıkken insanın gözü pembe görüyor bu yüzden de herşeyi göremeyebilir, ama aşık olmadan nasıl evlilik kararı verebilir ki insan veremez gibi sanki (şu an aşık olduğum için böyle de düşünebilirim :) )

ama hiç değilse aşık olduğumuzun farkındayız ve evlenince öyle uzun yıllar aynı kalmıcak aşkımız onunda farkında olabiliriz bütün bunları düşünerek evlenmeli insan her zaman sevgili gibi olamaz ki herşey değişicek bunu kabullendikten ve farkında olduktan sonra sorun değil aşıkken karar vermişin yok aklın başında değilmiş falan pardon ama kandırmak isteyen insan her şekilde kandırır allah iyi insanlarla karşılaştırsın ne diyim :)

Arkadaşlar... yazıda aşık olmadan evlenin demiyor ki.. Nereden çıkardınız bunu...

Aşkınızın durulmasını.. ilk aşık olduğunuzdaki heyecanın geçmesini bekleyin demek istiyor... (sonsuza kadar süreceğini düşünmüyorsunuz herhalde)

gerçekten katılmamak mümkün değil... NOT: tecrübe konuşuyor:1closedeyes: )

aşık olunca duygular ön planda oluyor,böylesi yoğun duygular önde iken mantık arkada kalıyor bence duygular yoğunsa kararlar askıya alınmalı mantıkla karar verebilecek duruma gelinceye dek:sm_confused:

yazılanlar yalan veya yanlış değil çok mantıklı ama tabi aşıkken 2 gün içinde apar topar evleneneler için geçerli belirli bizaman geçtikten sonra insan karşısındakinin ne olduğunu anlıyo öyle olmsa herkez ilk aşık olduğuyla evlenir ve ayrılıklar olmazdı değilmi .?ben kendimden örnek vereyim nişanlımı ilk gördüğüm anlarda yani daha aramızda bişi yokken çok aşıktım gözüm bişi görmüyodu çok yakışıklı geliyodu gamzesi var yanağında o gamzeye vurulmuştum resmen ama zaman geçtikçe onun yakışıklıllığını değil aklını sever oldum o da benim tabi şimdi onun tipine değil ruhuna aşığım allah bozmasın inş ama nişanlımın olumszluklarını görseydim bu ilişki çoktan biterdi yani aşıksan aşıksın ama bitmesi gerktiğinde bitirmelisin zaten bence isan kendine zarar veren birisine aşık olamaz bu aşk değil takıntı ya da alışkanlıktır vereliniortak

aşık olmuş evlenmiş bir insan olarak katılıyorum bu yazılanlara.kadın aşkını sürdürmeye emek vermeye çalışsa da erkek değişir.evlenmemiş insanlara aynen bu tavsiyeleri veriyorum ben de çevremde.

aşk o kadar kolay mı da bir kaç defa aşık olunabiliyor bende bunu anlamıyorum her hissedilen duygu aşk mıdır aşkın anlamı bu kadar basit midir yada????
benimde aklımı kurcalayan konuda bu oldu yazının ilk paragrafını okuyunca
:umursamaz:

Back
X