sakın Kocaya kaçma!!

Oda bızım ülkede ki erkek cocuk sempatısınden kaynaklanıyor erkek ne yaparsa hakk..

Bende kaçtım çok uzun hikaye ama yazsam sayfalar yetmez sonuç boşandım 1 kız çocukla kaldım ortada, sonra çalıştım kızımla kendime bir hayat kurdum.

Allahtan karşıma aklı başında biri çıktı onunla evlendim. Şimdi 2 evladım var. Kızım eşime baba diyor

Allahıma şükürler olsun.
Yapmayın kaçmayın okuyun ayaklarınızın üstünde durun!!
Koca herzaman bulunur!!

Cok guzel biyere deginmissiniz.
Bencede.
Kacmayin!
Tanidigim bi kiz kacti ailesine daha mevzuyu hic acmadan. Sonra yine ailesine geri geldi. Kizi tarlada calistirtmislar en sonunda mahalleli kizin boynu bukuklugunu gorunce sorup etmislerde insafli cikip polise bas vurmuslar.
Zar zor babasi tekrar eve kabul etti.
Ama artik eskisi gibi olamadilar.
Simdi dul ve cocuklu bi erkekle evlendirdiler. Koyun en yaslilari istemeye geliyordu 20lik kizi, " zatn kacti zamaninda, kiz degildir o artik" dusuncesiyle.

Ayni bu kizin arkdasida kacti. Oglan kizi odaya alip " evlenicez" diyip zorla sahip olmus. Ama hic evlenmemis. Oda polisi kendisi aramis. Onun babasigil basta kabul etmedi. Kadin siginma evinde kaldi bi muddet. En sonunda kabul ettiler. Oda dul ve cocuklu bi adamla evlendirildi kendisinden en az 10 yas buyuk olan.

Tamda bu kizlarin bide 3ncu var. Oda kacmadimi? O simdlik mutlu diye duydum gittigi yerde.

Bunların aılesını ne yapmalı bilmem.. Hadı hata yapmıslar da hor görmek ne demek hele yasca buyuk huyunu suyunu bılmedıgı ınsanlarla evlendırmek kacıncı yuzyıldan kalmıs zıhnıyet bu ya?

Ben de kamu spotu yapayim;evlenmeden kendi eviniz olsun, yalniz yasayin. Yani ailenizden erkenden kopun;kendi ayaklariniz uzerinde durun, kendine ait bir odaniz ve yasaminiz olsun. Sonra o yasama birini dahil etmek isterseniz edersiniz. Baktiniz ahengi ve huzurunuzu bozuyor.hayatinizi birlestirmek zorunda kalmazsiniz.

Umarim sende bu arkadaslarin arkadasi degilsindir

Ya benim de bir erkek akrabam babasi sevdigi kizi almiyor diye karisina kacmisti.
Kizin babasi dugun yapti, kizin babasi bunlari yanlarina aldi, bir de cocuklari oldu.
Erkek olanin babasinin da durumu cok iyiydi. Istedigi kizi almadi cunku oglunu taniyordu adam, sipsevdi bir oglu vardi, birgun babama geldi acildi, essege etek giydirsen benim karim der, oyle bir tip dedi.
Oglu calismadi, etmedi, kizin babasinin yaninda daha bir de ben onu yemem, bunu yemem diye olay cikariyormus. Sonra bir de cocuklari oldu. Oglan sorumsuz tabi, dayanamadi, kacti dondu babasinin evine. Babasi basta eve almadi, etmedi, orda burda sigindi derken sonunda evlat iste ne yapsin dayanamadi aldi. Sonra bosandi, baska kiz bulup babasinin da rizasiyla evlendi. Babasinin dairelerinden birinde oturup babasinin parasini yiyordu sonunda.
Kimbilir diger kadin ve cocuk ne alemde... Yazik be en cok da cocuklara kiyamiyorum.

Umarim sende bu arkadaslarin arkadasi degilsindir
Bizim bir akrabanin 4 kizi vardi. Olay soyle oldu:
Buyuk kiz eve iscilige gelen evli cocuklu bir adama kacti. Sonra kavga kiyamet geri dondu. Sonra kendinden yasca buyuk, kotu bir yere evlendi gitti, simdi ne yapar ne eder hic bilmiyorum.
Sonra onun kucugu kizi evlendirdi adam gorucu usulu, iyi bir ailenin ogluyla, mutluydu en son gordugumde (ailedeki tek sansli kiz)
Sonra adamin 5 cocuk annesi karisi kacti enistesiyle birlikte, nerde oldugunu kimseler bilmedi. Bir zaman sonra enistesi dondu eski karisina ama kadin hic donmedi. zaten donse de kabul etmez adam artik. Adam bosanmis, cocuklu genc ve guzel bir bayanla evlendi.
Sonra adamin oteki kizi kacti gitti ipsiz sapsiz birine.
En son da kucuk kizi kacti gitti. Ne yapar, ne ederler, mutlular mi bilmiyorum. Face de gordum kizlari birkac defa neredeyse 30 yasinda gosteriyorlardi ve her hallerinden belli o guzelim kizlarin ne kadar fakir olduklari.
Ama tum bunlarin sebebi yine aile. Baksana anne kendisi kaciyor baska bir adamla, kizlar kacmaz mi...
Allah muhafaza ya biz de bayaniz, colugumuz cocugumuz var, Allah im boyle agir imtihanlardan korusun. Amin.

Bunların aılesını ne yapmalı bilmem.. Hadı hata yapmıslar da hor görmek ne demek hele yasca buyuk huyunu suyunu bılmedıgı ınsanlarla evlendırmek kacıncı yuzyıldan kalmıs zıhnıyet bu ya?

Demek ki aile de intikam alıyor. Gerçi karşılıklı demek ki, kız da ailesini beğenmeyip hor görüp kaçmıştı, şimdi geri dönünce de ailesi kızı hor görüyor. Allah kimsenin başına vermesin.

Ay Orhan Kemalin bir kitabı var tersine dünya o geldi aklıma gece gece :) Töbe yarebbim oda değişik cinsmiş. Kaçmayın kaçan adamla evlenmeyin diyelim :) Bana göre zaten bugün ailesini kanından insanları silen yarın el oğlu tarafından da silinmeye layık görülür.

bilmiyorum ıkı taraflı kötü birsey anlamdıramadıgım..... amın buarada.

bilmiyorum ıkı taraflı kötü birsey anlamdıramadıgım..... amın buarada.

Ha illa evlendirilecekler diye bir kaide de yok. Küçüktüm tam hatırlamıyorum, komşumuz anlatmıştı. Kız kaçmış evleneceğiz diye, ailesi bulmuş geri getirmiş. Evlendirmemişler ama. Öyle oturuyor babasının evinde dul dul demişlerdi. İsteyen de olmamış galiba. Hadi eskiden cehalet vardı. Şimdi tv var, programlar var, internet var neler neler okuyoruz, yazıyoruz, akıllar veriyoruz, yapmayın etmeyin diyoruz. Yine de ben kaçarım arkadaş diyene de artık yuh mu diyelim ne diyelim? Allah büyük konuşturmasın, kimsenin başına vermesin.

Kaçmadan önce böyle bir yazı okumuş olsaydın senin fikrin değişirmiydi?
Değişmezdi bana kalırsa. O zamanlar sevgi aşk ihtiras tutku tavan... Geleceği bilmediği o acıları yaşamadığı için basit geldi. Yaşayınca Dank etti. Benmde pişmanlıklarım olduğu için söylüyorum.... Yanlış anlamasın konu sahibi...

Şöyle de bi"gerçek"lik var

Şimdiki aklım olsaydı o hatayı yapmazdım... Lakin, o hatayı yapmasaydım şimdiki aklım olmazdı...

Gerçekten adam olan insan kaçalım demez zaten telinle duvağınla alacağım seni babanın evinden der.... Şurda okuyorum kaçanların kocaları evlerden ırak erar kumar müptezel. Rabbim yardım etsin kızlara. Aileyi geride bırakıp gidip bin pişmanlık dönse dönemez kalsa kalamaz kız başına nereye gider napar çok zor kendi düşen ağlamaz denmiyor işte.. Yani ben diyemiyorum. Hatalar insanlar için bizde olabilirdik bu durumda.... Allah yardımcısı olsun. Suda bi gerçek, hata hatayı doğuruyor, umarım konu sahibi hatasının üstüne inşaat çıkmaz.... Bi anlık mantıksız düşüncesizce yapılan bir iş tüm hayatı etkileyip mahvediyor malesef.

Kaçan biri olarak bende söylüyorum asla kaçmayın ailen affetse bile sen kendini affedemezsin ben mutsuzum diyemem eşim iyi birisi beni sever çok şükür büyük kavgalarimiz olmaz ama yine De içimde kalan bir aşk uğruna annemi babamı üzdüm bunun pişmanlığı asla içimden çıkmaz ve inanın aşk sevgi acısı zamanla geçer o olmaz başkası olur aşkından kimse ölmüyor ama ölecegim sanıyor bence De kaçmayın sizi seven bırakın ailenizin ikna etsin

Hele ki hamile kalınca insan daha iyi anlıyo dimi :)

okurken soknoldum
Kizlarda annelerini ornek almis sanirim .Inanin bende kacarak evlenenlerin hic mutlu oldugunu sanmiyorum.En kucuk tartismada bile adam yuzune vurur bana kacarak geldin hic bir seye hakkin yok der zorla mi aldim der.Hele su devirde kacanlari hic anlamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…