- 25 Aralık 2014
- 8.205
- 27.803
- 748
- Konu Sahibi pisSmanLiKk92
-
Kaçmak isteyenler bi düşünse kendi evlatları senin lafını hiçe sayıp senin istemediğin biriyle evlense... ne emeklerle büyüyor bir bebek bi evlat.. kim evladının kötülüğünü ister. Kaçıpta mutlu olan yok artık anlayın bunu. . Bide benim merak ettiğim erkekler kaçar alır kızı anasına getirir kız kaçar El birliği anası babası ile görüştürülmez. Onlar da reddeder zaten. Neden bu çifte standart??
Cok guzel biyere deginmissiniz.
Bencede.
Kacmayin!
Tanidigim bi kiz kacti ailesine daha mevzuyu hic acmadan. Sonra yine ailesine geri geldi. Kizi tarlada calistirtmislar en sonunda mahalleli kizin boynu bukuklugunu gorunce sorup etmislerde insafli cikip polise bas vurmuslar.
Zar zor babasi tekrar eve kabul etti.
Ama artik eskisi gibi olamadilar.
Simdi dul ve cocuklu bi erkekle evlendirdiler. Koyun en yaslilari istemeye geliyordu 20lik kizi, " zatn kacti zamaninda, kiz degildir o artik" dusuncesiyle.
Ayni bu kizin arkdasida kacti. Oglan kizi odaya alip " evlenicez" diyip zorla sahip olmus. Ama hic evlenmemis. Oda polisi kendisi aramis. Onun babasigil basta kabul etmedi. Kadin siginma evinde kaldi bi muddet. En sonunda kabul ettiler. Oda dul ve cocuklu bi adamla evlendirildi kendisinden en az 10 yas buyuk olan.
Tamda bu kizlarin bide 3ncu var. Oda kacmadimi? O simdlik mutlu diye duydum gittigi yerde.
kaçmayın tabi ki hangi senede yaşıyoruz.. bazen aşktan kör olan göz yerine farklı bir bakış daha iyi görebiliyor gerçekleri.. bunun yanında evlenince lütfen ailenizden de kopun yahu, seven insan ailenizden koparır mı olayını hiç anlamıyorum.. evlenince kendi evin olur ve ailenden koparsın bu kadar basit.. bu da benim kamu spotum olsun, sizin de allah yardımcınız olsun..
Umarim sende bu arkadaslarin arkadasi degilsindirCok guzel biyere deginmissiniz.
Bencede.
Kacmayin!
Tanidigim bi kiz kacti ailesine daha mevzuyu hic acmadan. Sonra yine ailesine geri geldi. Kizi tarlada calistirtmislar en sonunda mahalleli kizin boynu bukuklugunu gorunce sorup etmislerde insafli cikip polise bas vurmuslar.
Zar zor babasi tekrar eve kabul etti.
Ama artik eskisi gibi olamadilar.
Simdi dul ve cocuklu bi erkekle evlendirdiler. Koyun en yaslilari istemeye geliyordu 20lik kizi, " zatn kacti zamaninda, kiz degildir o artik" dusuncesiyle.
Ayni bu kizin arkdasida kacti. Oglan kizi odaya alip " evlenicez" diyip zorla sahip olmus. Ama hic evlenmemis. Oda polisi kendisi aramis. Onun babasigil basta kabul etmedi. Kadin siginma evinde kaldi bi muddet. En sonunda kabul ettiler. Oda dul ve cocuklu bi adamla evlendirildi kendisinden en az 10 yas buyuk olan.
Tamda bu kizlarin bide 3ncu var. Oda kacmadimi? O simdlik mutlu diye duydum gittigi yerde.
Umarim sende bu arkadaslarin arkadasi degilsindir
Bizim bir akrabanin 4 kizi vardi. Olay soyle oldu:Umarim sende bu arkadaslarin arkadasi degilsindir
Bunların aılesını ne yapmalı bilmem.. Hadı hata yapmıslar da hor görmek ne demek hele yasca buyuk huyunu suyunu bılmedıgı ınsanlarla evlendırmek kacıncı yuzyıldan kalmıs zıhnıyet bu ya?
Ay Orhan Kemalin bir kitabı var tersine dünya o geldi aklıma gece gece :) Töbe yarebbim oda değişik cinsmiş. Kaçmayın kaçan adamla evlenmeyin diyelim :) Bana göre zaten bugün ailesini kanından insanları silen yarın el oğlu tarafından da silinmeye layık görülür.Ya benim de bir erkek akrabam babasi sevdigi kizi almiyor diye karisina kacmisti.
Kizin babasi dugun yapti, kizin babasi bunlari yanlarina aldi, bir de cocuklari oldu.
Erkek olanin babasinin da durumu cok iyiydi. Istedigi kizi almadi cunku oglunu taniyordu adam, sipsevdi bir oglu vardi, birgun babama geldi acildi, essege etek giydirsen benim karim der, oyle bir tip dedi.
Oglu calismadi, etmedi, kizin babasinin yaninda daha bir de ben onu yemem, bunu yemem diye olay cikariyormus. Sonra bir de cocuklari oldu. Oglan sorumsuz tabi, dayanamadi, kacti dondu babasinin evine. Babasi basta eve almadi, etmedi, orda burda sigindi derken sonunda evlat iste ne yapsin dayanamadi aldi. Sonra bosandi, baska kiz bulup babasinin da rizasiyla evlendi. Babasinin dairelerinden birinde oturup babasinin parasini yiyordu sonunda.
Kimbilir diger kadin ve cocuk ne alemde... Yazik be en cok da cocuklara kiyamiyorum.
Demek ki aile de intikam alıyor. Gerçi karşılıklı demek ki, kız da ailesini beğenmeyip hor görüp kaçmıştı, şimdi geri dönünce de ailesi kızı hor görüyor. Allah kimsenin başına vermesin.
bilmiyorum ıkı taraflı kötü birsey anlamdıramadıgım..... amın buarada.
Değişmezdi bana kalırsa. O zamanlar sevgi aşk ihtiras tutku tavan... Geleceği bilmediği o acıları yaşamadığı için basit geldi. Yaşayınca Dank etti. Benmde pişmanlıklarım olduğu için söylüyorum.... Yanlış anlamasın konu sahibi...Kaçmadan önce böyle bir yazı okumuş olsaydın senin fikrin değişirmiydi?
Gerçekten adam olan insan kaçalım demez zaten telinle duvağınla alacağım seni babanın evinden der.... Şurda okuyorum kaçanların kocaları evlerden ırak erar kumar müptezel. Rabbim yardım etsin kızlara. Aileyi geride bırakıp gidip bin pişmanlık dönse dönemez kalsa kalamaz kız başına nereye gider napar çok zor kendi düşen ağlamaz denmiyor işte.. Yani ben diyemiyorum. Hatalar insanlar için bizde olabilirdik bu durumda.... Allah yardımcısı olsun. Suda bi gerçek, hata hatayı doğuruyor, umarım konu sahibi hatasının üstüne inşaat çıkmaz.... Bi anlık mantıksız düşüncesizce yapılan bir iş tüm hayatı etkileyip mahvediyor malesef.Teyzem kaçmış.
Allah var eniştem iyi bir insan .
Iyi bir eş.
Karısını ve eşini seviyor ve sayıyor.
Ama teyzem bazen yine de içinde kalan şeylerden dolayı keşke der..
Diğer bir olay ise ; lise 2 de siniftan bir kız kaçtı.
Saf bir kızdı.
Şu an 25 yaşındayiz.
Bir kaç gün önce kocasını insan kacakcaligi,esrar,partizanlik ve daha neler yüzünden vurdular.
2 çocukla 25 yaşında ortada kaldı .
Amcamın oğlu kız kaçırdı.
Kendisi çalışmaz etmez .
O yıllarda kaçmadan önce kızı bize tanistirmaya getirdi .
Annem kuzenim dışarda iken, kızım buna sakin kaçma.
Bundan koca olmaz dedi.
Annemi düşman bellediler.
Gelin hanım kayjnvalidesine bile anlattı.
Ilk zaman çok iyiydiler.
Sonra doğum yaptı.
Onların istediği ismi koymadı diye dayak bile yedi.
Kocası eve bakmadı.
10 günlük bebek hep açtı.
Oğlu 5 yaşında iken ayrıldı.
Kısacası kacmayin..
Sen sakın kaçma hele sen emin ol çok pişman olacaksınPeki ailen kesinlikle istemiyosa.Guzel bi isin varsa.Kacip dugununu falan herseyini yapmaya raziysa?
Hele ki hamile kalınca insan daha iyi anlıyo dimi :)Kaçan biri olarak bende söylüyorum asla kaçmayın ailen affetse bile sen kendini affedemezsin ben mutsuzum diyemem eşim iyi birisi beni sever çok şükür büyük kavgalarimiz olmaz ama yine De içimde kalan bir aşk uğruna annemi babamı üzdüm bunun pişmanlığı asla içimden çıkmaz ve inanın aşk sevgi acısı zamanla geçer o olmaz başkası olur aşkından kimse ölmüyor ama ölecegim sanıyor bence De kaçmayın sizi seven bırakın ailenizin ikna etsin
Bizim bir akrabanin 4 kizi vardi. Olay soyle oldu:
Buyuk kiz eve iscilige gelen evli cocuklu bir adama kacti. Sonra kavga kiyamet geri dondu. Sonra kendinden yasca buyuk, kotu bir yere evlendi gitti, simdi ne yapar ne eder hic bilmiyorum.
Sonra onun kucugu kizi evlendirdi adam gorucu usulu, iyi bir ailenin ogluyla, mutluydu en son gordugumde (ailedeki tek sansli kiz)
Sonra adamin 5 cocuk annesi karisi kacti enistesiyle birlikte, nerde oldugunu kimseler bilmedi. Bir zaman sonra enistesi dondu eski karisina ama kadin hic donmedi. zaten donse de kabul etmez adam artik. Adam bosanmis, cocuklu genc ve guzel bir bayanla evlendi.
Sonra adamin oteki kizi kacti gitti ipsiz sapsiz birine.
En son da kucuk kizi kacti gitti. Ne yapar, ne ederler, mutlular mi bilmiyorum. Face de gordum kizlari birkac defa neredeyse 30 yasinda gosteriyorlardi ve her hallerinden belli o guzelim kizlarin ne kadar fakir olduklari.
Ama tum bunlarin sebebi yine aile. Baksana anne kendisi kaciyor baska bir adamla, kizlar kacmaz mi...
Allah muhafaza ya biz de bayaniz, colugumuz cocugumuz var, Allah im boyle agir imtihanlardan korusun. Amin.
Aynen öyle kızım bana aynısını yapsa naparim diyorsun hani derler ya anne ol anne kıymeti bil baba ol baba kıymeti bilHele ki hamile kalınca insan daha iyi anlıyo dimi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?