- Konu Sahibi Nightingale
-
Öfke çok sıkıntılı bir konu.
Ben çok agresifim.Çok çabuk öfkelenirim ve yakar yıkarım bir anda.
Aynı zamanda borderline ım.
Yani iki kişilikliyim.
Bir anda adamı göklere çıkarığ bir anda yerin dibine sokuyorum.
Mükemmel sabırlı bir eşim var.
Asla bağırmayan kavga çıkarmayan küfür etmeyen alttan alan.
Ama karşı taraf ne kadar sakin olursa olsun bir yere kadardır.
Öfke kontrolü çok önemli özellikle evlilikte.
Eğer başa çıkamıyorsan psikolojik yardım almanı öneririm ileride.
Ne güzel sevgilinde sakin bir insanmış bu çok önemli.
ya biraz sonra onu kaybedersem derse akılınız, kavgaya gönlü razı olmaz gönlünüz... sevgiler..
Kızlar daha öncede konu açmıştım. Çok aşık olduğum bir sevgilim var 26 yaşındayım ve ikinci sevgilim, ilki de çocukça bir şeydi zaten. İlişkimizin ilk başlarından beri hep hep kavgalıyız. Önceleri kıskançlığım vardı, şüpheciliğim vardı Allah'a şükür onu yendim. Benimle evlenmek istemiyor mu diye kafama takıyordum askere gidince değişti. Annesi beni biliyor dönünce senin işi halledelim demiş, buradan çıkınca oturalım konuşalım, ölçelim tartalım hayatımızı bir yoluna koyalım, ömür boyu sevgili olamayız dedi. Belki evleniriz belki değil hayırlısı olsun. Bu da tamam. Ama ben çok kavgacıyım. O asla sorun çıkarmaz. Ben sorun çıkarınca önce alttan alır, konuyu değiştirir, güzel şeyler söyler, yanlış anladıysam ki çoğunlukla o yüzden çıkıyor kavgalarımız iki gün üç gün anlatır, açıklar. Ama ben bildiğimden şaşmam kavgaya devam hele adet dönemindeysem yandık. Sonra hatamı anlayıp üzülüyorum, keşke yapmasaydım diyorum sinirlenmişsindir olur önemli değil unutalım diyor normal devam ediyor hemen. Benim ilişkilerde tecrübem yok. Erkek arkadaşınızla, nişanlınızla, eşinizle nasıl iyi geçiniyorsunuz? Sinirlenince nasıl sakinleşiyor, nasıl dır dır yapmıyorsunuz? Biz hiç kavga etmeyiz diyen çiftler bir el atsın benim durumuma.
hatalıysa özür de diler ama önce sakinleşmemi bekler.
bence eğer sorunun sizden kaynaklı olduğuna karar vermişseniz işe önce kendinizden başlayın ilişkinizi düzeltmekten değilmesela öfkenizi konrtol etmeye çalışın bazı telkin yöntemleri var nefes egzersizleri var bunları netten araştırabilirsiniz. bir anda çok mu sinirlendiniz o anda erkek arkadaşınızla konuşmayın, bekleyin biraz sakinleşin... ha ben duramam içimi boşaltmadan illa diyorsanız bir yere kaçmıyorki sevgiliniz, düşünüp taşınıp kim haklı, tepkimi nasıl ortaya koysam daha sağlıklı olur şeklinde sonuçlara vardıktan sonra da içinizi daha sağlıklı ve az yıpratıcı şekilde boşaltabilirsiniz. size tavsiyem öfke anında püskürmeyip susun ve düşünün. madem bu durumunuzun farkındasınız ve şikayetçisiniz neden düzeltemeyesiniz ki istedikten sonra kendinizde her olumsuzluğu düzeltebilirsiniz...
Sorun bende kabul ediyorum zaten. Ki bir doktor evlilik hakkında kimse kimseyi mutlu edemez birey olarak mutluysanız iki kişi de mutlu yaşarsınız önce kendiniz demişti. O yüzden kendimi geliştirmeye çalışıyorum. İnternetten bakıyorum biraz şimdi, bir kaç kitap okuyayım bu konuda. Ayrıca yazdığınız yazı da bu kısmı çok beğendim. İlla içimi dökmem lazım diyorum evet ama hiç böyle düşünmemiştim. Çok teşekkür ederim
rica ederim...zamanla adım adım küçük küçük başlayarak olacaktır yerine oturacaktır inşallah
benim 2 yillik bi ilişkim var ve nadiren kavga ederiz, oda bagris cagris seklinde olmaz. fakat bence bu tamamen kişilerle alakali, yani bunun bi yöntemi yok, olsa bile uygulamasi zor çünkü benim yakin arkadasimda ayni sizin durumunuzda ve ben ona dil döküp bu huylarini törpülemeye calisiyordum, 2 gün düzgün gidiyodu sonra hooop yine ayni düzen. ve bu durum uzun süreçte çok yipratici oluyo, erkek artik bu durumdan sikayet etmeye basliyo. benim uyguladigim yönteme gelince, bir konuya sinirlendiysem ve belliki uzaticaksam telefonu bi bahaneyle kapatir sakinleşirim ve daha sonra konuştuğumuzda daha sakince derdimi anlatirim :128:
Sevgilim de sinirlenir ama ne sesini yükseltir ne kötü bir söz söyler, duygularını çok güzel kontrol eder. Çok sıkıntılı bir hayat yaşadığı için istediği şey huzur. Benim de öyle ama elimde olmuyor işte. En sevdiğim yönün yanlış giden bir şeyin farkına varman diyor ama adam da nereye kadar çeker beni.Hiç kavga olmaz demiyorum ama her şeyden tartışma çıkmaz çıksa da bu kadar uzamaz diyor, haklı da. Açık görüşlüdür de fikrini söyle der , akıl danışır devamlı, yanlış bir hareketimi görsen sakin bir zamanımızda güzelce anlat bana der. Anlatsam da yapar düzelir. 2 gündür kavgalıyız, askerde 2 haftaya bir izni var ona rağmen internete geldi durumu tekrar anlattı, güzelce kapatmak için uğraştı, sonra güzel mesajlar attı aradı ama ben de tık yok. Sabah baktı ben hala devam Senden soğuyorum dedi iyi dedim telefonu kapatınca dayanamamış yine seni seviyorum falan diye mesaj atmış. O an dedim ben ne manyak çıktım bu adamı kaybetmek istemiyorum ama yaptığıma bak. Kavga buraya kadar gelmeden bir şey yapmalıyım dedim buraya yazdım hem akıl alırım hem rahatlarım diye.
[sıze=2]bence asıl soru nasıl takmamayı boşvermeyi başarabiliyorsunuz nasıl bi sabırdır oBende umursamak olmak istiyorum [/sıze]
Aslında kişiyle alakalı ama dinimizde de öfke kontrolü çok önemlidir. Biz en başta konuştuk tartıştık ve dedik ki insan doğası iyidir, huyu ne olursa olsun iyiye gidebilir, yoksa Allah güzel ahlaktan bahsetmezdi. O kötü yönleri için çabaladı, ben de öyle ama öfkem, kavgacılığım, dırdırım çok yıpratıyor bizi. Ortamdan uzaklaşmak güzel fikir teşekkür ederim canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?