SAKIZ GIBI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI

krms

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2011
163
163
53
Arkadaşlar merhaba;
Biliyorum bu kadar dert içinde size bu saçma gelebilir ama bu kadar hanımın olduğu bir yere sormak en doğrusu olur diye düşünüyorum. Ben hep yalancı tavuk göğsü tatlısı yapmaya çalışıyorum fakat bir türlü sakız gibi sünen kıvamı tutturamiyorum. Ya çok katı oluyor yada puding gibi sıvı oluyor. Bu tarifi iyi bilen varsa ve bir püf noktası varsa lütfen bana yardımcı olabilirmi? Simdiden teşekkür ederim :) :)

• 125 g tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 kg süt
  • 1 paket vanilya. Ben bu tarife göre hazırlıyorum. Sütü 1,5 çay bardağı kadar fazla koyup kıvam alıp altını söndürdükten sonra 1paket krem şanti boşaltıp mikserle çırpıyorum. Müthiş oluyor.

• Ama konunun yeri burası değil sanırım taşınacaktır. Canım çekti yazayım dedim. Olsa da yesek

Ben 1 kg süte yarım paket yani 125gr tereyağ yada margarin eritip, önce yağ ve 4-5 kaşık dolusu unla kavururum, sonra ateşten alıp içine soğuk sütü döküp çırpma teliyle iyice karıştırıp pürüzsüz hale gelmesini sağlarım, ateşe geri koyup şeker, (1 su bardağı kadar) ilave edip,1 tane ciklet atarım, (falım sakızı) iyice eriyip 3-5 dk pişer.. Mikserden geçiririm 5 dk. borcama koyarım soğur, dilimlerim. Orjinalinde gerçek tavuk göğsü var, ama öyle hiç yapmadım..

tereyağını alıp eritiyorum. Üzerine unu ilave edip 4-5 dk daha kavuruyorum . Toz şekeri ekleyip karıştırıyorum. Son olarak ılık sütü ilave edip çırpıcı yardımıyla hızlı bir şekilde iyice karıştıyorum. Muhallebi kıvamını alana kadar pişince 1 paket vanilya da ilave edip en az 7-8 dk mikser ile hep aynı yöne doğru çırpıyorum.

Edit: malzeme tazmamışım

1 şu bardağı + 2 kaşık un
1 lt süt
125 gram margarin
1,5 şu bardağı şeker
Vanilya

Cok Teşekkürler bende santi deneyecegim merak ettim

Burdan da falım sakız deneyecegim hiç bilmiyodum güzel fikirmis. Çok teşekkürler :)

Teşekkürler ben mikserle hiç cirpmiyodum bunuda yeni öğrendim. Hepiniz sağolun hanımlar.

ya ben simdi yapıcam bunu krem santide koysam olurmu acaba .

Ay canım çekti ya. Bugün aklımda başka bir süt tatlısı olmasaydı bunu yapardım. :)

ya ben simdi yapıcam bunu krem santide koysam olurmu acaba .
Kremşanti eğer benim verdiğim tarife göre yaparsanız denemedim öyle. Zaten kavurmadan düz yaparsanız ve şanti koyarsanız basit cream patisserie olur :) Benim yazdığım tariften alıp onu tepsinin dibine şeker döküp ocakta çevirerek dibini yakarsanız kazan dibi oluyor :) Kazan dibi tavuk göğsünün devamıdır. Yani şanti girmez gerçekte..

Ayy canım ne güzel bilgiler verdin bana. Bilemedim şimdi kazandibimi denesem tavuk göğsü mu immm; )

ıcıne tavuk gogsu koyarak cooookkk guzel oluyor kesınlıkle denemelısın...

Teşekkürler ben mikserle hiç cirpmiyodum bunuda yeni öğrendim. Hepiniz sağolun hanımlar.

İşte asıl o cırpma işlemi önemli canım. Yemek kursuna gittim ben hobi amaçlı orada öğrendim. Mutlaka dene. Kime yaptıysam bayıldı.

İşte asıl o cırpma işlemi önemli canım. Yemek kursuna gittim ben hobi amaçlı orada öğrendim. Mutlaka dene. Kime yaptıysam bayıldı.
Cirpmanin bir tekniği varmı peki yani kaç dk veya hizlimi Yavaş mi ?? :)

Bir yakimim 125 gr yag yerine 250 gr koyuyor yagi acayip lezzetli oluyor ama bana o kadar yagla sutlu tatli yapmak ters geliyor.

Ben normalde puding bile yapsam çırparım :) Bu şekilde kaymaklanma azalıyor yada hiç olmuyor, ayrıca aşırı yoğunluğu gidiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…