Sakız kilo mu kaybettiriyor?

Asortie

bun@luzumvar..
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
9.319
604
448
40
Özellikle sakızda bulunan bir tatlandırıcı olan sorbitol maddesinin, önemli ölçüde ishale ve kilo kaybına yol açtığı bildirildi.

Berlin Charite Üniversitesi Gastroenteroloji Bölümü'nden doktorların, güçlü ishal ve bağırsak yakınmalarıyla hastaneye gelen 2 hastayı tetkik ettikleri belirtildi. Bu hastalardan biri olan 21 yaşındaki bir kadının, 8 ay boyunca karın ağrısı ve ishalden yakınması olduğu, 11 kilo yitirdiği ve hastaneye geldiğinde 41 kilonun altında olduğu, diğer hastanın ise 1 yılda 22 kilo yitiren 46 yaşındaki bir erkek olduğu kaydedildi.

Tetkikleri normal görünen iki hastanın beslenmesini inceleyen doktorlar, kadının günde 18-20 grama eşdeğer miktarda sorbitol tükettiği (bir sakızda 1.25 gram sorbitol bulunuyor), erkeğin ise günde yaklaşık 20 şekersiz sakız çiğnediği ve yaklaşık 200 gram tatlandırıcılı şekerleme tükettiğini saptadılar. Erkeğin tüketiminin yaklaşık 30 gram sorbitole denk geldiği kaydedildi.

Bu biçimdeki beslenmeye son verilmesiyle söz konusu belirtilerin kısa sürede kesildiği belirtildi. Bu iki hastada olduğu gibi yüksek dozda sorbitol tüketiminin beslenmeyle ilgili ciddi risklere neden olabileceği kaydedildi.

CADIARZU

Son düzenleyen: Moderatör:
sanırım sakız derken çiğnenen sakızdan bahsetmiyoCADIARZU çünkü birde tatlı çeşitlerinde vs gibi şeylerde kullanılan sakızda var CADIARZU
allah allah ilginçmişCADIARZU

valla benım yengem bı yatarken çıkartır ağzından sakızı gerçektende tığ gibi bır çocuğu var ama mankenlere taş çıkartır sakıza borçlu.

tüm sakızların üstünde yazar laktasif etkisi vardır yani ishal yapar diye
Arkadaşlar böyle seylere meyletmeyin sağlıklı olanı secin bence ilerki yıları dusunun vucudunuza zarar vermeden kilo verin

ama ben sakiz cigneyince cok acikiyorum!!!!!!

aynen bende öle canım cigneyince acıkıyorum ama yüz kaslarına iyi geldigini biliyorum.. şu cignediklerimizden ziyade eskinin yaım sakızları var onlar yüz kaslarına iyi geliyo diye duymuşum yerimseniben

Allah keşke bu haberi benim kız öğrenciler okusa okulda cak cak sakız çiğnemekten vazgeçseler:))
gerçi bu bizim bildiğimiz sakız değil bence

arkadaşlar bence düzenli bi şekilde çiğnenirse zararlı olacağını sanmıyorum.baksanıza adamlar sürekli hale getirmişler.evet sakızın ishal yaptığı bencede doğru çünkü onu çiğnemeye başladığınızda bağırsakları acayip çalıştırıyo ve doğal olarak yediğinizi hemen çıkarmanızı sağlıyo.bence iyi fikir tabi fazla abartmadan yapmak daha doğru yani hastalık haline getirmeden ben deniyeceğim.deli gibi zayıflamaya çalışıyoruz.yapmadığımız şey kalmadı yemediğimiz içmedğimiz şeyde kalmadı.en azından bu mideye gitmiyo vucudumuza girmiyo.ben deniyeceğim ama tabi şekersiz sakız deniyeceğim.başarılar....ben fikrimi söyledim sadece.a.s

benim tek bildigim zayiflatam sakiz ,aktarlarda satilan sandoloz sakizi ,aktariniza sorarsaniz bilgi verir ama normal sakizin kilo verdirecegini sanmiyorum .

evet kizlar yaa iice okuyun sorbitollu sakiz cignesnzde gerckten abartark cignemeniz gerekir cünkü bir iki sakizdan bisi olmaz ilk bastata belirti gibi bi sakizda 1.25gr sorbitol var ve bu bahs ettikleri erkek günde 20tane sakiz cigniyoms !! buda yaklasik 30gr Sorbitol denklignde

yani arkadaşım bencede ben zaten kırk yılda bi çiğnerim oda 1 tane mesela belirli saate kadar bir tane çiğneyip sonra yatana kadar ikinciyi alabiliriz.buda bence çok normal bundan bi zarar göreceğimizi sanmıyorum.am şuda bi gerçekki tüm gün bağırsaklarımız çalışacak açıktığımız zaman da diyetle bu işi hallederiz diye düşünüyorum yemeklerimiz azaltarak denemek isteyenler varsa ben hazırım sakız diyeti diye...

bu sakız satte 12 kalori kaybettiriyormuş ama nasıl bi sakız çözemedim aradım deredim yokh

bu sakız satte 12 kalori kaybettiriyormuş ama nasıl bi sakız çözemedim aradım deredim yokh

arkadaşım hani şu draje sakızlar varya kutu içinde onlar işte. içindekilere bakarsan sorbital var. mesela örnek olarak first, vivident bu sakızlarda var.

Back
X