Saklanıyormuş hissi

Iyi bari.. hic bakim yapilmayanla bakimli dis cok baska. Doktorkarda aptal degil.. hangi disini daha cok fircaliyosun onu bile anliyolar:)
Gittiğim bir doktor siz elmayı ısırarak yemiyorsunuz demişti:) Dişlerin ucunda ilk çıktığında tırtıklı bir yapı olurmuş, ısırarak yedikçe orası yetişkinlerde düzleşirmiş. Bende hala tırtıklıymış.

Diş taşlarınızı düzenli olarak temizlemezseniz ve dişlerinizin günlük bakımını yapmazsaniz diş eti hastalığı oluşur. Öncelikle dis etlerinizde kanama, şişlik ,ödem meydana gelir onunla beraber diş taşları oluşur , tedavisi yapılmazsa bu durum ilerleyerek dişlerde hareketlilik yapar daha sonra ihmal edilirse diş kayıplarına yol açabilir. Ondan dolayı düzenli olarak günlük bakımı yapmak ve diş taşlarını temizletmek önemlidir.

Sizin anlatiminiza göre fazla bir hareketlilik yok gibi dişlerinizde , tedavi edilerek düzelecek bir durum gibi. Çok ilerlemiş ve çare kalmamış dişlerde mecburi çekim gerekebiliyor ya da kendi kendine düşebiliyor. Şu ana kadar fark etmediyseniz fazla bir hareketlilik olduğunu sanmıyorum dişlerinizde ama ihmal etmeden en kısa zamanda bir diş hekimine görünün tedavisine baslansin , ilerlemesin. Siz de dişlerinizin günlük bakimlarini düzgün bir şekilde yapmaya gayret edin. Çünkü günlük bakimlarini yapmazsaniz, o tedavinin de hiç bir faydası olmaz. Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Muhtemelen cene kemigi erimesi var.bunu dis hekimine gidip film cektirerek anlayabilirsiniz. Benim de sallaniyordu dislerim. Hepsini cektirip, kemik tozu koydurarak imlant yaptırdım cok da Rahatim.

hangi diş macununu kullanıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…