- Konu Sahibi Nebaktincanim
-
merhaba. uzun bir aradan sonra buradayım. derdim bu sefer es koca dava filan değil. kısaca anlatayim.
4 yıllık memurum iş degistirdim farklı bir kurumda çalışmaya başladım. yaklaşık 2 aydır hicbir şeye kafam basmıyor.
bir sey bi insana kac defa anlatılabilir. Bugun oturup hüngür hüngür ağladım. söylenen şeyleri 10 sn sonra unutuyorum.
Arkamı başkaları topluyor.Boyle biri degildim çok üzülüyorum artık. Kendimi beceriksiz saçma sapan hissediyorum.
O kadar zor bir işte değil.
şöyle bi durum da var ne kadar düşünürsem düşüneyim yaşadığım kötü anıların şiddetin yüzde 70 ini hatırlamıyorum.
3 öğün çok güzel yemek yiyorum sağlıklı besleniyorum.
Mutluyum aslinda ondan kurtuldugum icin. Niye böyle oldum daha 28 yaşındayım. :/
bence gerçek anlamda depresyondasınız, çok yakınım yaşadı oradan biliyorum
çok ciddi unutkanlık ve algıda güçlüğe sebep olur
ve sanırım ilaç kullanmak zorundasınız
bence mutlaka bir psikiyatristle görüşün
Benim halam evladini kaybetti ve depresyon hapi felan kullaniyor cok unutkanlik yasiyor cok yaslida degil acaba depresyonda felan misin?
Benim 2 hafta önceki Halim. Aynı sizin gibiydim ki çok uzun sürdü. Konuşulanı bile anlamıyordum. Kan testi yaptırdım. D, b12, Demir ve folik asit yerlerde sürünüyor. 2 ay ilaç kullandım. 1 ay daha kullanıcam. 2 haftadır kendimi iyi hissediyorum. Bu süre içinde, uykuma dikkat etmeye çalıştım. Film izledim, tiyatroyo gittim, gezdim, doğa yürüyüşleri yaptım. Çalışırken işleri ağırdan aldım. Koştura koştura bir şeyleri yapmamaya çalıştım. Bir işi bitirip diğerine geçtim. Aynı anda tek bir çok şeyi yapmadım. Örneğin telefonla konuşurken maillere cevap yazmadım. Birini bitirip diğerine geçtim. Bir de fındık fıstık keçi boynuzu vs. Yemeğe özen gösterdim. Çok zor bir süreçti. Doktor da ilk başta moralimi bozdu. Bunama olabilir ama önce kan değerine bakalım dedi ki 35 yaşındayım. Ertesi gün değerler çıkıyor. Ama ben test sonucu gelene kadar mal gibi gezdim. Bir de iş yerinde de sorun vardı o dönem. Tetiklemiş olabilir. Onları çözmeye çalışmadım. Zamana bıraktım çünkü buna gücüm yoktu konuşurken de salak gibi konuşuyordum. Zamanla kendiliğinden çözüldü ama savaş vermedim. Bunlar bana iyi geldi. Umarım bir an önce kurtulursun.
%100 iyi değilim. Sadece insanların dikkatini çekecek kadar tuhaflığım ortadan kalktı. Hala çabalıyorum. Belki bunu yaşamış biri burada daha farklı bir öneride bulunur da ben de uygularım.yazdiklariniz aynı ben
ama tavsiyelerinizi uygulayacağım. zaten ji işi yaparken diğerine geçmişsem öncekini kesin yanlış yapıyorum
Kimse depresyonda olduğunu farketmez zaten,teşhisi doktor koyar.aslında bence depresyonda değilim onunla yaşarken bile bu kadar zorluk çekmemiştim mutluyum iyiyim ondan uzaktayım psikiyatriye bundan 5 6 ay önce gitmiştim hiç sevmedim ilaçları çok kötü yapıyor 10 gün kullandık bıraktım
Depresyonda olan biri depresyonda olduğunu söylemez genelde..aslında bence depresyonda değilim onunla yaşarken bile bu kadar zorluk çekmemiştim mutluyum iyiyim ondan uzaktayım psikiyatriye bundan 5 6 ay önce gitmiştim hiç sevmedim ilaçları çok kötü yapıyor 10 gün kullandık bıraktım
merhaba. uzun bir aradan sonra buradayım. derdim bu sefer es koca dava filan değil. kısaca anlatayim.
4 yıllık memurum iş degistirdim farklı bir kurumda çalışmaya başladım. yaklaşık 2 aydır hicbir şeye kafam basmıyor.
bir sey bi insana kac defa anlatılabilir. Bugun oturup hüngür hüngür ağladım. söylenen şeyleri 10 sn sonra unutuyorum.
Arkamı başkaları topluyor.Boyle biri degildim çok üzülüyorum artık. Kendimi beceriksiz saçma sapan hissediyorum.
O kadar zor bir işte değil.
şöyle bi durum da var ne kadar düşünürsem düşüneyim yaşadığım kötü anıların şiddetin yüzde 70 ini hatırlamıyorum.
3 öğün çok güzel yemek yiyorum sağlıklı besleniyorum.
Mutluyum aslinda ondan kurtuldugum icin. Niye böyle oldum daha 28 yaşındayım. :/
Kimse depresyonda olduğunu farketmez zaten,teşhisi doktor koyar.
Bildiğim kadarıyla o ilaçların tedavi edici etkisi,kullandiktan iki hafta sonra başlıyor.
Depresyonda olan biri depresyonda olduğunu söylemez genelde..
Doktora bi daha git kendi kendine ilaç biraktig in için daha kötü olmussundur ..
ilk hafta tüm antidepresanlar kötü yapar zaten en az 6 ay kullanmaliydin birakacaksan da doktor kontrolünde azaltarak birakmaliydin
Arkadaşlarında dediği gibi bir b12 testi yaptırın derim ayrıca kitap okuyun, bulmaca çözün, ezber yapın, ceviz, fındık vs. tüketin.
Ben yaşadım bunu artık dalga geçiyordu insanlar anlamıyordum.ki gerizekalı olamazdım iyi bir okul bitirdim pek çok sınavı geçtim.doktora gittim depresyon dedi.ama tüm belirtileri anlatmadığım için sanırım 10 mg verdi ilaç.ve gerçekten iyiyim spora da başladım beni üzen insanlardan uzaklaştım daha iyiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?