Salça kaynatmak yasak mı

Mangaldan da çok dert yanan var evet bizde çatıda yapıyoruz ve üstü kapalı kenarlar açık ona bile laf edenler oluyor belki senede 1 yapıyoruz.
Napak mangaldamı yapmiyak :KK53:

Adanalı biri olarak catıda yapılan mangallar hep garibime gider.yahu adana'da mangali balkonda yapmazsan ayıp asıl.bütün mahalle kokacak, komsular dumanaltı olacak illaki....kimsenin gıkı cikmaz.hatta ertesi gün de komsular yapar, sen koklarsin :)))gerci yeni yeni bu anlayıs degisiyor orda da.ama biz öyle büyüdük tabi...

Konu sahibi siz de sabredin biraz.inin biraz da siz karistirin.bir iki ekmek banın.oh o kokuyu da bos yere cekmemis olursunuz.

ben kısın evde serıyorum ama yazın hep balkon ıcınde camasır kurutmalıkta kurutuyorum oyle sarkıtmayıda sevmem hos durmuyor...

evde camasır kurutmak cok sakıncalı saglıga zararlı :)
en ıyısı kurutma makınası veya kurutma makınalı camasır makınası
Biliyorum sakıncalı ama maalesef asamıyorum dışarı ama evimi çok havalandırırım hatta klima açıktır hep (inverter kapat aç yapmıyoruz) öyle havalandırırım evi herkes şaşırır klima açıkken kapım açık olmasına :27:

Adanalı biri olarak catıda yapılan mangallar hep garibime gider.yahu adana'da mangali balkonda yapmazsan ayıp asıl.bütün mahalle kokacak, komsular dumanaltı olacak illaki....kimsenin gıkı cikmaz.hatta ertesi gün de komsular yapar, sen koklarsin :)))gerci yeni yeni bu anlayıs degisiyor orda da.ama biz öyle büyüdük tabi...

Konu sahibi siz de sabredin biraz.inin biraz da siz karistirin.bir iki ekmek banın.oh o kokuyu da bos yere cekmemis olursunuz.
Yok canım balkonda olmaz yahu :27: yani bence olmasın çatı iyidir etrafada rahatsızlık vermemek lazım sizede adanada dıradan bir gün demek istiyorum :70:

Ufff Salça ne kadar kokabilir ki
Baharat yok bi şey yok :110:
Ayrıca aylarca sürmuyor ki bu
Ben zabıta olsam böyle bi şikayet olsa
Ya bi git allasen derim
Net

Sokakta yapıyorlarsa ya da balkond yasak şikayet edebilirsin

Hee bi dk pardon ben yine en saf halimle ocakta pisiriyolar sandım
Çalı çırpı odunsa evet
Şikayet edilebilir tabi
İs ,duman bi de çeneyle birleşti mi kaçmak lazım

Sanki yıllarca sürecek biraz hosgorulu olsanız.Bugun onlara yarin size komşu komşunun külüne muhtactir.

Ben olsam şikayet etmezdim ama öyle bir hak varsa edin tabi.

Bu arada mangal olayına karşıyım, bizim burada pek yapılmaz ama yapılmamalı bence, o kadar güzel kokuyor ki.. Olan var olmayan var, ayıp :D

kızlar malum salça sezonu açıldı ama artık dumanaltı olmaktan bıktık.ki artık belediyeler salça kaynatma festivali bile düzenliyor.en azından su an bulunduğum şehirde var.
Sorum evimin altında salça kaynatanları şikayet edebilir miyim?
Yinede şükret ya İspanya da olaydın orda domates savaş ı yapıyorlar her yerine atarlardı valla kime şikayet edecektin

Bizim yan komsu kebap salonunu gecti her hafta sonu istisnasiz mangal yapar.dumani bizim eve geliyor direk ben ne yapiyorum penceremi kapatiyorum sikayet etmek aklimdan gecmez neticede yuzyuze bakacagim insanlar.
Sizinki sezonluk durum bizimki omurluk;) aman herkeisn huzuru yerinde olsun ben bi kac saat penceremi kapatirim hic aoeun degil

Yapmanız gereken şey belediyeyi ya da zabıtayı arayıp öğrenmek. Onlar size detaylı bilgiyi verir. Gerekirse şikayet kaydınızı oluşturur.
Ama hepi topu 1 aylık olan bir süreç için insanlarla aranızı açmaya değer mi derseniz bence değmez. Çünkü siz şikayet ettiğinizde onlar ceza yiyecek ve belediye kimin şikayet ettiğini karşı tarafa söylüyor zaten. Sonra ömür boyu uğraş dur. Eğer ev hanımıysanız alın bir bıçak yardıma inin. Bugün onlara yarın size...
Bizim önceki oturduğumuz ilde böyleydi. Karşı apartmanda biri salça yapıyorsa bir bıçak alır inerdik onlarda nerden geldin niye geldin demezdi. Ertesi hafta siz yaptığınızdada onlar inerdi. Ama artık komşuluk resmen öldü. Ev alma komşu al diye boşuna dememişler.

:KK55: http://mobil.hurriyet.com.tr/balkonda-mangal-yakmaya-ceza-5611456

Böyle Bi haber okudum.Aynı mantık isi dumanından dolayı insanlar şikayet etmiş Ateş yakmak da yasakmış.ama zabıta ilkinde gelip uyarıyormuş yani kimseye bişey olmuyor.ben kötü olduğumla kalırım.Şikayetçi olup zabıtanın ortalığı dumana verenlere :KK20: yapıp gitmesine Daha sinir olacağım için sessiz kaldım.:kızgın:

Yaklaşık 1 aydır bizim sitede babagannuc festivali var resmen. 4 blok sitenin mangalinda patlican kozluyor. Balkonlarim ve evim hep simsiyah oluyor. Bebegim yerlerde gezdigi icin surekli siliyorum zaten.
Ama sesimi cikarmiyorum. Niye? Cunku ben de kozledim :KK70:
Bu arada,kaynatilarak yapilan salca hic guzel degil.

Son düzenleme:
Yok canım balkonda olmaz yahu :KK53: yani bence olmasın çatı iyidir etrafada rahatsızlık vermemek lazım sizede adanada dıradan bir gün demek istiyorum :KK70:[/QUOTE]

Bu yüzden kimse adanalilari anlamıyor zaten :)) kurban bayrami benim için apartmanlar arasındaki duman bulutu ve o kömür kokusudur.tek yapman gereken ipte camasirin varsa kosarak toplarsın.simdi yasadigimiz sehirde biz de çatıda yapıyoruz.cünkü adana dışında hos karsılanmıyor bu durumlar.

Adananın reklamını da yaptıktan sonra kaçayım bari...

Konu sahibi bizim ülke toplu yaşamaya alıskın değil. Buradaki insanlarin da senin komşularından bir farkı yok.
Avrupanın ortasında var midir acaba ateş yakıp herkesi dumanla rahatsız etmek?
Bir de bir ay dayan demişler. Sanki 1 günden bahsediliyor. Koca 1 ay.

Konu sahibi şikayet etme hakkınız varsa hiç durmayın şikayet edin. Bizim ülkemizde insanlar şehir hayatına geçmeye henüz alışamadı o yüzden böyle sokaklarda salça kaynatmak sokak düğünleri yapmak gibi saçmalıklarla karşılaşıyoruz.

Salça kokusundan ne olur diyenlerin balkonunun altında ateş yakılsa balkon mobilyaları isten simsiyah olsa ancak öyle anlarlar sizi böyle atmak kolay.

Back
X