• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Salça mevzusu.:(

Valla bence 15 kavanoz ev yapımı salçaya 100 lira iyi. (yurtdışında salçaya hasret kalmış üye yorumudur.)

Düzenleme: konuyu biraz daha okudum da, yahu bu anneler hayat boyu bizi çekmek zorunda mı? 5 kasa domatesten bahsediliyor o da sadece konu sahibesi için. Toplamda ne kadar bilmiyorum, onu kaynat, el kol yana yana. Ben anneme kıyamam böyle bir işe kalkışsa. Kadın belki içine dert etti, böyle tuhaf bir şekilde çıktı.

Madem 'ben olsam' üzerinden gidiyoruz; ben olsam anneme kıyamam, o istemeden ben teklif ederim, en olmadı ağırına gitmesin diye domates parası diye hallederim. Kendine yapıp size verdiği bir kavanozdan para istememiş kadın. 15 kavanoz, 5 kasa. Ayıptır.

Son düzenleme:
Annenin yaptigi sacmalik
Salcayi kizina parayla satmak
Omrumde ilk defa duyuyorum ..
Paraya ihtiyaci varsa o sekilde soylesin..
Senin kocana 50 liranin sozunu yaptirman daha sacmalik
Ya o salcayi almam
Illa alcaksam cuzdanimdan cikarip verir agzimi da daglarim ..
Hee ben olsam parayla almam
Salca da yemem
Ya da en kotu ihtimalle marketlerde 5 lira yani
Ne salcaymis arkadas

Herkesin annesi çok zengin hiçbirinin paraya ihtiyacı yok öyle demeyin şimdi.

Zenginlikten öte, banane senin annenden, kocandan , dıdından yahu.

Her böyle konuların altında " ay ben şok . Benim kocam asla yapmaz. Ay ben iptal benim annem böyle . Ay benim hayatım söyle böyle "

Ne faydası var bu yorumların anlayamıyorum. Çok itici. Çok can sıkıcı.

Anladığım kadarıyla kız evlat hamile haliyle kendi annesine salça yapmak için yardım ediyor ve 15 kasenin 5 kasesini 50 liradan en başında anlaşıyor.Anne tamam diyor.Ancak Salça yapımında yardıma gelmeyen Kv yani dünüre kızın annesi çok kızıyor ve kendi kızı üzerinden Kv salçalara konmasın diye fiyatı arttırıp 100 lira diyor.Anlaşılan o ki salça yapıkına gitmeyen Kv de Salçaları aç kurt gibi beleşten bekliyor gibi :D
Bu duruma damat çok kızıyor ve o parayı vermeyeceği gibi salçalarıda geri vericem diyor.
Olan hamile haliyle ortada kalan kıza oluyor.
Asıl sorun salça parası değil Dünür çekişmesi Kızın anası damadının anasına karşı ;)
Ortada kızım kalır huzuru kaçar diye düşünmeyen cahil anne ise hala dünüründen parayla intikam alma peşinde.
"Bu arada geçirme parasını anlayan bana anlatabilirmi?" ;)

Zenginlikten öte, banane senin annenden, kocandan , dıdından yahu.

Her böyle konuların altında " ay ben şok . Benim kocam asla yapmaz. Ay ben iptal benim annem böyle . Ay benim hayatım söyle böyle "

Ne faydası var bu yorumların anlayamıyorum. Çok itici. Çok can sıkıcı.

O yorumların sahiplerinin yarısının kayınvalidesi eşten 10 lira, 20 lira, 50, 500 lira talep ediyordur bazı şeyler için. Uyduruyorum şu an yaptığı market alışverişi, harcadığı benzin, aldığı et, kestiği kurban vs.

Ama salça olunca cinayetle eş değer tutuluyor.

Konu sahibinin annesine teklif etmesi lazım bir kere. Domatesleri ben alayım kasa kasa, çektirme parasını ben ödeyeyim diye. Kadın kabul etmezse etmez, ama mecbursun gibi davranılmaması lazım. Öyle yapan varsa yapmasın yani.

Bir ara da kavuna takılmıştı. Şu nesnelere takılmayalım artık, bazı insanların gerçekten fazladan 10 lirası yok işte. Eşe anne kötülemek daha kötü bir durum. Çalışıp 50 lirası üzerinde söz sahibi olamamak da.

Ben koynumda buyuttugum kizimdan buyuyunce salca parasi cart curt alicam he..cok kizddim annenize..daha kesinlikle yaptirma..ayrica ne ugrasiyonuz salcayla bilmemki hatuja markalarda hazir salcalar var bayiliyorum ben onlardan alsaniz

Konu kopuk kopuktu tam anlayamadım ama annemiz size salça satıyor sizde fiyatı fazla buluyorsunuz değil mi? Can sıkacak bir şey yok bence anne biz vaz geçtik deyin almayın. Ya da alın annenize yardımınız olmuş olur eşinizede şu kadar para verdim demeyin o yine 50 tl bilsin. Annenizde 100 tl ye bir eksiğimi alır evini geçindirir ne olacak. Bir de gerçekten çok merak ettiğim için soruyorum geçirme parası nedir?

Ya olay para mevzusu değilki annene para verirsin ihtiyacı vardır alırsın edersin ama kız 50 lira domates parasını veriyor zaten ki çoğu anne onuda almaz üstüne bi 50 lira daha istiyor pazarda mal satıyor sanki bazı şeyleri karıştırmayın yahu

Benim kayınvalidem 10 kavanoz verdi bana sağolsun istemedim kullanırsın yazık bak uğraşmışsın dedim ama zorla verdi. Annem desen her geldiğinde eli kolu dolu nlamadım ne saçma şey o. Almayın bişey boşverin pazarlıkta yapmayın aldıysanız veremem diyorsanız da 100 lira verin ki lafını yapmasın. Bidah da almazsınız canınız sıkılmaz. Hatta siz yapın seneye siz satarsınız ona eşinize böyle söyleyin ikna olur 100lira vermeye

Ya ben farklı bi noktaya değinmek istiyorum.
@orkidekaramel şimdi bu salçaya sana yağı koyduk demişsin.
Sana yağı dediğin bildiğimiz margarin sanırım.
Kısaca google a margarinin zararları diye yazman yeterli ne kadar pis bir şey olduğunu anlamak için.
Margarin en ucuz yağların birleşimi olan sentetik bir şey.
Bunu ev yapımı salçaya koymakta ki mantık nedir?
Maksat doğal sağlıklı yemek değil mi e gitti o salçanın bütün doğallığı.
Yıllardır büyüklerden duymadım ben margarin konulduğunu.
Kısaca anne kız boşuna tartışmışsınız o ev yapımı salça değil artık zararlı bir madde olmuş.

O nasil anne ya. Memlekete gittigimizde her kapidan birer kavanoz verilir mesela. Memleketten biri gelsin yaninda getirir. Salca yahu bu yemeklere bi kasik attigin sey. Ben olsam ne var ne yok geri veririm bir daha da istemem bir sey.

Helal olsun annene hem guzel geciriyo hemde gecirme parasi aliyo. Ne anneler var be. Benim annem her yaz tarhana, biber salcasi, domates salcasi, kislik domates yapar paranin lafinida simdiye kadar yapmadi. Yapsa yaptiklarin senin olsun der bir daha ignesini almazdim.Annene gittiginizde yediklerinizide kaleme vursunda onlarinda odeyin bari. Var cunku o kapasite:KK14:

Öncelikle çok kötü bir anlatımın var. Biraz daha düzeltsen iyi olur.

Konuya gelirsek, annen kendi kızına salçayı parayla mı veriyor? Yerinde olsam ilişkimizi sorgulardım.

Yazdıklarınızı okurken resmen ağzım açık kaldı.ben annemi geçtim kayınvalidem 75 yaşında.her yaz köye gider ve biz 3 eltiyiz üçümüze kışlık herşeyimizi ayrı ayrı yapar gönderir.üstelik tek kuruş yardım almaz kendi emekli maaşıyla karşılar.Annem keza aynı.gerçekten hamile olmanıza rağmen böyle bir durum yaşamanız üzücü...

Yazdıklarınızı okurken resmen ağzım açık kaldı.ben annemi geçtim kayınvalidem 75 yaşında.her yaz köye gider ve biz 3 eltiyiz üçümüze kışlık herşeyimizi ayrı ayrı yapar gönderir.üstelik tek kuruş yardım almaz kendi emekli maaşıyla karşılar.Annem keza aynı.gerçekten hamile olmanıza rağmen böyle bir durum yaşamanız üzücü...

Canım annene para vermen zaten çok normal bir durum.Fakat bunu ticarete çevirmesi kötü
ben bunu kabullendim. annem o kadar yorulmuş benim için yapmış salçayı para istemesi artık normal buluyorum.
laf yapmasin diye vericem. 100 lirayi.. nabayim annemin cani saolsun o benim herşeyim..annedir işde. ne olursa olsun kötü de olsa iyi de olsa yıllarca büyütmüş anne o. eşim de tamam ver dedi.. aramizi sorunlari hallettik çok şükür.
yorumlariniz için tek tek teşekkür ederim:)

ne anlayişsiz nede anlayişli yorumlar var.. tek tek cvp veremiycem çok teşekkür ederim KK:)

valla herkesini domates salçasini bilmem bizim salçamiz ayri..:)
ben annemin yaptığı salçalara hayranim. geriyede götürmem. saolun:) parasini versem yeter;)

ne bilim cnm bayram geliyo belki kendıne elbise vs. alıcak ver gitsin , ne anneler var neden tuhafına gidiyor ki her olayda verdiği sütü bile konusuyorlar, beterin beteri var, sen bakma burada istenmez vs. diyeni, isteyende olur herkes bir değil.
vericem tabi ihtiyacidir. palto alicam dedi alsin o zaman:) ne olursa olsun o benim annemdir. kalbini kırmak da istemiyorum.

Back
X