Annemlerle yaşarken köpeğimin kulübesi için tüm apartman sakinlerinden izin almıştım. Ancak bu şekilde mümkün.
Sizin kullanımınıza açıktır, sizin inisiyatifinizdedir ama orada herkesin hakkı vardır. Kanunlar bunu söylüyor
tiyatral_34
.
Pek çok arkadaş kendi üsluplarınca söylemişler, bir de ben söylemek istiyorum kendimden örnekleyerek.
Bakın, ben alelade bir mahallede, son kattan bir daire sahibiyim. Ev alma komşu al diye boşuna söylememişler, komşularımın pek çoğu muhtemelen kendi çevrelerinde çok iyi insanlar; ancak bir kısmını tenzih ederek söylüyorum ki aralarında yaşam alanlarına saygıyı kavrayamamış, apartman kültürüne oldukça yabancı, kaba insanlar da var.
Son katta olmama karşın, çatının kullanımı üzerine ekstradan bi hak talep edemiyorum, sadece bazı konularda inisiyatif alabiliyorum. Mesela "Bu çanağı buraya yapmayın, evim zarar görebilir, şuraya yapın" diyebiliyorum o kadar. Kaldı ki çatının tamirini biz iki son kat daire olarak tek başımıza karşılamamıza rağmen, çatıyı kilitleyip anahtarını kendime saklayamıyorum.
2 senedir, bazı pazarlar, hava güzelse, mevsim müsaitse, çıkarlar tepemde pamuk havalandırırlar, halı yıkarlar, bilmem ne yaparlar... Anlarım. Ama bu işler için daha medeni saatler varken, affedersin kargalar mokunu yemeden çıkar iş yaparlar.
Birkaç kez normal bir dil ile ikaz ettim, yine yaptılar. Sonuncuda sabahlığımı geçirdim üzerime, çıktım yukarıya "Uyumak için sadece pazar günleri olan çalışan insanları, şu işlerinizi daha uygun vakitlerde yaparak rahatsız etmeseniz olmaz mı?" gibisinden cümleler kurdum. Sonra "Kolay gelsin" dedim indim cevap bile beklemeden.
Yine ara ara yapmaya devam ediyorlar
tiyatral_34
,eskisi kadar sık olmasa da, korkuyla uyandığım oluyor bazen uykumdan. Ama insan olana laf bir kez söylenir, çıkıp "Ben sana yapacağımı bilirim" gibisinden konuşup kendimi mi düşüreyim? "Çatı benim üstümde, çıkmayın la buraya?!" diye atar mı yapayım?
Sonuç itibariyle tamamen haklı olabileceğiniz bir olayda, bazı haksız yönleriniz var. Arkadaşlar bu noktaların altını çizmiş.
Ancak bu kimseye fiziksel şiddet uygulama hakkı doğurmuyor.
Yerinizde olsam, şikayet ederdim ve sorulursa, olayları olduğu gibi anlatırdım. Haksız duruma düşüyorsam, belki de haksızımdır. Bunu göze alırdım.
Geçmiş olsun.