Salı Günü Doğum Yapanlar Dikkat!

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.344
693
373
Kocaeli
Yapılan bir araştırma, bebeklerin doğdukları günle ilgili ilginç bir bilgiyi de ortaya çıkardı. İngiliz bilim adamları, hafta sonu doğan bebeklerin ölüm riskinin hafta içi doğanlara göre daha yüksek olduğunu belirtiyor.
İngiliz bilim adamları, bebeklerin doğdukları günle ölüm ilişkisini inceleyen bir araştırma yaptı. Araştırma sonucunda ise ilginç bir veri ortaya çıktı. İngiliz bilim adamlarının yürüttüğü ve İngiltere'deki çeşitli hastanelerde dünyaya gelen 1,3 milyondan fazla bebeğin incelendiği araştırmada, hafta sonu doğan her bin bebeğin yedisinin hayatını kaybettiğini ortaya koydu. Araştırma, hafta içi doğan her bin bebekten altısının yaşamını yitirdiğini gösteriyor.

PERSONEL DAHA AZ

Hafta sonu doğan bebeklerin ölüm oranlarının daha fazla olmasının nedenini ise hastanelerde hafta sonları hafta içine göre daha az doktorun ve sağlık personelinin çalışması olarak gösterdiler. Sonuçları "British Medical Journal" dergisinde yayımlanan araştırmanın, hafta sonunda hastanelerdeki bakım standartlarıyla ilgili endişeleri arttırdığına dikkat çekildi.

ENFEKSİYON KAPMA RİSKİ YÜKSEK

Araştırmacılar, hafta sonu hastanelerde doğum nedeniyle bulunan annelerde enfeksiyon ve bebeklerde yaralanma oranının da hafta içine göre daha yüksek olduğunu ifade etti. Araştırmayı yürütenlerden Prof. Will Palmer, konuyla ilgili daha çok inceleme yapılması gerektiğini vurguladı. Eylül ayında yapılan başka bir araştırma ise hafta sonu hastanelerde tedavi edilen hastaların hafta içindekilere oranla bir ay içinde hayatlarını kaybetme risklerinin daha yüksek olduğunu ortaya çıkarmıştı.

SALI GÜNÜ DAHA AZ ÖLÜM OLUYOR

Öte yandan, Londra Imperial Üniversitesi'nde görevli bilim adamları, her gün yaşanan ölümlerin haftanın en düşük olduğu salı günündeki gibi olması durumunda, her yıl hayatını kaybedenlerin sayısının 770 kişi azalabileceğini açıkladı.

ben hafta soni hatta bayramdi dogum yaptm sukur hic bisey olmadi yanlis arastirmis o bilm adamlari :D ayrica bunu Allah bilir bosuna hamile anne adaylarimizi korkutmanin bi anlami yok

Salı gününe dikkat! diyor sonra salı günü daha az ölümle karşılaşılıyor diyor.bu ne mantiksizlik bu arada ben de pazar günü doğmuşum ne olmuş yanı? Haber yapalım da ne olursa olsun demişler işte

Güleyim barii :KK69:

Bende cumartesi dogdum cok iyiyim :D bence ocak ayinda dogan insanlarda bisey var bi kac kisi taniyorum ocak ayinda dogdular ama tanidiklarim hepsi kafan sorunlu pisikolij olarak enfgelii falan degil iyi ama cok degisik tavirlari bende bunu gozlemledim bilim qdamlari bunlari arastirsin

Salı günü doğurdum napiim zil takıp oyniim mi acep

Doğumda deprem olursa korkusu vardı bende.
Kim düşünür acaba böyle bir şey :-X

Bende cumartesi dogdum cok iyiyim :KK70: bence ocak ayinda dogan insanlarda bisey var bi kac kisi taniyorum ocak ayinda dogdular ama tanidiklarim hepsi kafan sorunlu pisikolij olarak enfgelii falan degil iyi ama cok degisik tavirlari bende bunu gozlemledim bilim qdamlari bunlari arastirsin
:KK57:

Bende cumartesi dogdum cok iyiyim :KK70: bence ocak ayinda dogan insanlarda bisey var bi kac kisi taniyorum ocak ayinda dogdular ama tanidiklarim hepsi kafan sorunlu pisikolij olarak enfgelii falan degil iyi ama cok degisik tavirlari bende bunu gozlemledim bilim qdamlari bunlari arastirsin
Canım büyük ihtimalle burçlarıyla alakalıdır. Ocak başı oğlak sonu kova özelliklerini okursan neden sana değişik geldiklerini anlarsın bence :KK48::KK48: bende kovayım mesela :KK24:

Bende ikizler pek inanmam burclara ama o kisilerle hic anlasamam
yınede kafaları sorunlu tavırları degısık demeseydın ıyıydı :)
baskasıda ıkızlerle hıc anlasamayabılır
benım annem kova tam bılım kadını
dogacak kızımda kova olacak kı bundan gayet memnunum :)
benımde burcum yay yukselenım kova
etrafımdakı cogu kısı kova
hepsıylede ben ıyı anlasıyorum mesela ;)

herkesın kendıne özgu ozellıklerı vardır; buo ay doganların tuhaf oldugunu gostermez ;)

Olabilirr oylede ne bilim bende boyle bi dusunce olustu o kisi yuzunden birde gicik oluyorum ona ondanda olur benim burcima bazen laf sokuyo salak da

Back
X