- 30 Mart 2017
- 12.153
- 18.454
- 298
- Konu Sahibi ikincielci
Kil beni ey namaz kitabini ve namazla ilgili şuan aklima gelmedi çeşitli kitaplar okumalisin , Uğur Koşar Allah bana yeter Allah de otesini Burak kitaplarini mutlaka oku
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kalbim temiz olayı var bir de evet. Bunu etrafımızdan duya duya büyüdük hep. Şunu yapmıyorum ama kalbim temiz, bunu etmiyorum ama kalbim temiz, vs vs. Sonra bir gün kalp hastalıkları diye bir kitap okudum aman allahım kalp temizliği nerde biz nerde. İyilik yapılınca karşılığında kötülük yapmamayı kalp temizliği zannetmişiz. Oysa kötülük yapan birinin arkasından konuştuğumuzda bile ne de olsa iyiliği hak etmiyor deyip kendimizi kandırabiliyoruz. Biraz gerçekçi olmak lazım bunca günahla nerede kalplerimiz temiz? Dedikodu, haset, mal mülk sevgisi, gaflet, yalan, riya, dünyaya meyil, bencillik, kibir ... daha bir sürü günahımız kalplerimizin ne kadar kirli olduğunu göstermiyor mu? Belki de ibadetkerimizdeki bunca gevşeklik, farzları bu kadar rahat terk edişlerimiz kalplerimizin kirliliğiyle alakalıdır?? Ben artık şu ibadeti yapmıyorum ama kalbim temiz demek yerine, kalbim kirli ama en azından namaz kılıyorum demeyi tercih ediyorum. Bu arada @ElfidAandDeniz sana hitaben yazmadım güzel bir konuya değindiğin için mesajını etiketledim yanlış anlaşılmasın.Bir yerde bir yazı okumuştum..."Allah sevmediği kuluna secde etmeyi nasip etmez" diyordu...O kadar canımı yaktı ki bu söz...Namaza başlıyorum adet oluyorum tekrar başlarken baya zorlanıyorum..başla boşla başla boşla nefsimin kölesiyim ve çok hükümsüzüm bu konuda..yanlız değilsin arkadaşım..biz ahir zaman ümmeti hep böyleyiz ne de olsa kalbimiz temiz güya..Allah hepimizi hidayete erdirsin inşallah bende dua istiyorum sizlerden Allah ıslah etsin beim gibi beynamazı
Zaten noktayı koymuşun arkadaşım.. bencilik, kibir vs.. yazdığın şeylere binlerce şey ekleyebiliriz nede olsa çamurdan değilmi özümüz hamurumuz bozuk bir kere...Ama şöyle de bir gerçek var Rabbimiz demiştir ki ;Belki de ibadetkerimizdeki bunca gevşeklik, farzları bu kadar rahat terk edişlerimiz kalplerimizin kirliliğiyle alakalıdır??
Aynen öyle. Ama bir ekleme yapmak istiyorum bu hadis günah işlemenin sıradan olduğunu anlatmıyor, tövbenin önemini ve dahası Allah'ın af ve merhametinin tecellisini anlatıyor.Zaten noktayı koymuşun arkadaşım.. bencilik, kibir vs.. yazdığın şeylere binlerce şey ekleyebiliriz nede olsa çamurdan değilmi özümüz hamurumuz bozuk bir kere...Ama şöyle de bir gerçek var Rabbimiz demiştir ki ;
Eğer siz günah işlemeseydiniz, Allah sizi helak eder ve yerinize, günah işleyip, peşinden tövbe eden kullar yaratırdı."(Müslim, Tevbe, 9
Herşey bizde başlar bizde biter..İnşallah halis samimi tövbeler edenlerden ve affetim ya kulum denenlerden olmamız dileğiyle...
Ay biraz acele olunca yanlis yazmisim Rabbimiz bize.namaz.oruc gibi her turlu salih ameller karsiliginda.insanoğlunun aklina hayaline bile gelmeyecek kadar muthis guzel görkemli bir cennet vaad ediyor ,Rabbimiz dilese idi bizden istedikleri karsisinda hiçbirşey vermeyede bilirdi cunku bizleri yoktan kendi istegi ile var eden yaraticimiz amcak O Rabbimiz ki oyle kullarina karsi oyle merhametli comert ve keremdir ki şanına yakistigi gibi bizden.karşılıksız hicbirsey amel talep etmemisŞöyle bir şey var di birisi dese ki bize su kadar is var yaparsan sana bilmem ne kadar altin para vereceğim koşa koşa gideriz değil mi ya da sabah ne olurda olsun patrondan korkumuza kosa koşa gideriz değil mi Rabbimiz bize namaz oruc tesettür vs karsiliginda içindeki nimetleri hayal bile edemeyeceğimiz aklimizin ucundan bile geçmeyecek nimetler var
Maşallah canım ne kadar güzel şeyler yapıyorsun. Benim lohusalık bitmek üzere sanırım. Namaza başlamayı iple çekiyorum. Seninle birlikte burdan konuşalım hergün bir sayfa okuyayım ben de inşallah. Beni teşvik edersin zaman zaman konuşarak senin için de uygunsa. Ben başladığım zaman da yazarım burayaAllah cennette kavustursun insallah. bende sizin gibi sonradan kapandim. günlük namazlarimi kilmaya calisiyorum. her namaz sonrasi 7 ayetel kürsi okuyorum, hergün yasin okumaya calisiyorum arada olmasa da. hergün kuran okumaya calisiyorum bir sayfa bile olsa okumak bizim icin cok iyi olur diye düsünüyorum. arada namaz disinda okumalarim aksayabiliyor, bazende sabah namazim kacabiliyor. instagram da takip ettigim bir hafiz bayan var onun paylastigi zikirlere ve dualara katilmaya calisiyorum. Allah yaptiklarimizi kabul etsin insallah.
bu benim altinci gebeligim bu arada hic birinde 3. aydan sonrasini göremedim, canim cok yandi. insallah bundan sonrasi bizim icin cok iyi olur. rabbim hayirla saglikla ilerleyip dogurmayi nasip eder tek duam bu.
amin insallah canim Allah rai olsun. insallah sende gönlünü ferahlatirsin ne zaman ihtiyacin olursa yazarim. sayfayi da takibe alioyrum. instagram kullaniyorsan hafiz olan hanimin sayfasinin ismini vereyim onu da takip et.Maşallah canım ne kadar güzel şeyler yapıyorsun. Benim lohusalık bitmek üzere sanırım. Namaza başlamayı iple çekiyorum. Seninle birlikte burdan konuşalım hergün bir sayfa okuyayım ben de inşallah. Beni teşvik edersin zaman zaman konuşarak senin için de uygunsa. Ben başladığım zaman da yazarım buraya
Duaların kabul olsun inşallah bu kez sağlıkla kucağına al bebeğini
Yaz canım. Kullanmıyorum ama belli olmaz. Bebeğim için açmıştım ama dayanamadım kapattımamin insallah canim Allah rai olsun. insallah sende gönlünü ferahlatirsin ne zaman ihtiyacin olursa yazarim. sayfayi da takibe alioyrum. instagram kullaniyorsan hafiz olan hanimin sayfasinin ismini vereyim onu da takip et.
Anladım canım ben arada onun paylaştığı zikirlerden yazayım sanaYaz canım. Kullanmıyorum ama belli olmaz. Bebeğim için açmıştım ama dayanamadım kapattım
Ya ciddi misin? İsteyecektim ama zahmet vermemek için yazmadım. Allah razı olsun çok sevindimAnladım canım ben arada onun paylaştığı zikirlerden yazayım sana
Tabii canım ne zahmet olacak ben o paylaşım yaptıkça gördüklerimi paylaşayım seninleYa ciddi misin? İsteyecektim ama zahmet vermemek için yazmadım. Allah razı olsun çok sevindim
Tamam canım çok sevindim. Forumdaki sayılı okumalara da katıldım inşallah devamını getirebilirim. Şimdilik sadece ezberden okumaları yapabiliyorum. Lohusalık bitince de inşallah gün gün diğerlerine de başlayacağımTabii canım ne zahmet olacak ben o paylaşım yaptıkça gördüklerimi paylaşayım seninle
İnşallah canım bende katılıyorum burda ki okumalara çok iyi oluyorTamam canım çok sevindim. Forumdaki sayılı okumalara da katıldım inşallah devamını getirebilirim. Şimdilik sadece ezberden okumaları yapabiliyorum. Lohusalık bitince de inşallah gün gün diğerlerine de başlayacağım