- 27 Mayıs 2013
- 4.845
- 8.803
- 248
- Konu Sahibi bogurtlenkusu
-
Hele bir de ölüm zıkkımı var ki.
Ölecektiyseler, doğmasaydılar ya madem? Mıçmışım doğasına, tabiatına. Sen gel doğ, birilerinin canı ol, ciğeri ol. Sonra bi ara öl. Yok ol.
Çünkü niye? Kural öyle.
Ne moktan hayat lan. Canın ciğerin birileri ölmeye başlayınca anlıyosun anyayı konyayı. Hayat döngüsünün saçmalığını, karamsarlığını. Anca birileri gidince.
Gömmek. Ne kadar ilkel.
Kalp denen organı duranlar, bekliyoruz, geri gelmiyorlar. Ayağa kalkmıyorlar tekrar. O zaman bunlar artık ölü. Başka bişey oldu bunlar.
Dünya mı? Dünyaya biz canlılar anca sığıyoruzcanım. Yeryüzü canlılar içinse yeraltı cansızların olmalı.
Ve toprağın altına koyuyoruz bu canına yandığımın düz, ilkel mantığı neticesinde.
İlkel.
Toprak altı.
Ölümü anlamak bu mantıkla çok zor...
İsyan etmek için birçok sebep var elbette..
fakat bunun terside mümkün.
KAybetmek için asla yeterince büyümüyor ki insan.Aci dolu sozler!!!
Ailenizi kucuk yasta kaybettiniz sanirim...
💞Eylül'de gelen hayat sevincim💞
Ben ölümü anladım. Lakin isyan etmemekten caydım.
Neye inanıyorsun diye sorsan, hani tarih boyunca insanlık en çok korktukları şeylere tapmış ya, ateşe, suya, güneşe. İşte ölüme inanıyorum derim ben de.
Lakin kendi ölümüme değil, ondan korkmuyorum.
Başkalarının ölümlerine.
Yakın zamanda sevdiğiniz birini kaybettiniz sanırım . Ama ölüm yok olmak değil ki .
Her sonbahar dökülüp baharda yeniden açan çiçekler gibi bizde yeniden açacağız ölüme rağmen .
Hem bence bu dünyada ki en güzel şey en anlamlı şey ölümdür .
Ölünce dirilirsin sonsuz bir hayata .
Isyan etse de insan ölum kendinden ödün vermiyor, bir kere olsun geri getirmiyor öleni...
Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü
Hele bir de ölüm zıkkımı var ki.
Ölecektiyseler, doğmasaydılar ya madem? Mıçmışım doğasına, tabiatına. Sen gel doğ, birilerinin canı ol, ciğeri ol. Sonra bi ara öl. Yok ol.
Çünkü niye? Kural öyle.
Ne moktan hayat lan. Canın ciğerin birileri ölmeye başlayınca anlıyosun anyayı konyayı. Hayat döngüsünün saçmalığını, karamsarlığını. Anca birileri gidince.
Gömmek. Ne kadar ilkel.
Kalp denen organı duranlar, bekliyoruz, geri gelmiyorlar. Ayağa kalkmıyorlar tekrar. O zaman bunlar artık ölü. Başka bişey oldu bunlar.
Dünya mı? Dünyaya biz canlılar anca sığıyoruzcanım. Yeryüzü canlılar içinse yeraltı cansızların olmalı.
Ve toprağın altına koyuyoruz bu canına yandığımın düz, ilkel mantığı neticesinde.
İlkel.
Toprak altı.
Yalnızca kaybetmek değil insanın bir derdi.
Hoş, bilsem ki kaybolmak gerçekten bir başlangıç, yine bir nebze acımtrak da olsa gülümseyeceğim. Bilsem ki ruhları yaşıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?