Salon çiçeklerimdeki solucanlar

dream3416

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2017
5.857
7.961
118
Merhaba herkese;
Salon çiçeklerimin saksılarında, topraklarında solucanlar oluşmuş, az evvel bir tanesi kendisini aşmış salon halısına geçiş yapmıs
Bu hayvanları yok etmenin yolu var mıdır?
 
Toprak değişimi olur herhalde çaresi.

Çok korkunç ya, kapıya, ahşap mobilyaya ulaşırsa bir de orda devam ederse?

Çiçek dükkanları varsa, sorsanız?

Ya da, Erkan şamcı ya sosyal medyadan danışsanız
 
Da
Hepsinin topragini degistirin en kesin cozum. İlaçları var ama hassas ciceklere zarar veriyor hic risk almayin.
daha bir aylık falan zaten topraklar
Yeni toprakta da olusabilir diye baska yolu var mi öğrenmek istedim
 
Geçen gün yeni toprak almıştım, içinden 3 tane solucan çıktı. Aynı markadan bir poşet toprak daha vardı, onda solucan yoktu mesela. Sizinki de öyle denk gelmiş olabilir. Yenileyebilirsiniz, iyice karıştırıp bakarsınız solucan var mı yok mu diye.
 
Solucan yoktu cnm
Burda olusmus
 
O zaman saksilarin cevresine sarimsak koyun, sarimsak kokusuna gelmiyorlar, cubuk vanilya da ise yariyormus ama onu denemedim.
Saksı cevresine koyarsam saksıdan hiç cıkamazlar sanki
Ben direkt yok edici birsey düşündüm ama
 
Ilaca gerek yok suyu abartmıssın sanırım saksı altlarında delık yok yada yeterlı degıl suyu azalt mumkunse tprak degstr, tpraktakı solucanları ayıklayıp at oncekı yrumlarda tprgı yenı degıtrdım demıssın aldıgın tprakda yumurtaları olabılır, larva yanı baska tprak kullan :) ben bır keresınde balkon cıceklerıme ananemın bahcesınden tprak getırıp ılave ettım ıcınde tırtıl larvası vardı hergun farklı renktekı bır tırtıl podyum mısalı yuruyus yapıyrdu balknumda renklerı fosfırlu pembe yesıl sarı kırmızıydı muhtemelen zehırlı bır turduler amman dıkkat
 
Herhangi bir meyveyi çürütüp saksıdaki toprağın üstüne serin karanlık bir yere alın saksıyı 7-8 saat kadar bekletirseniz solucanlar tamamen yukarı çıkar. Saksının toprak kısmını poşet gibi bir şeyle kapatırsanız solucanların dışarı da taşmasını önlemiş olursunuz. 8 saatin sonunda onlar tamamen saksı yüzeyine gelir. Hepsini topladıktan sonra toprağı tamamen havalandırma yapıp tekrar ekin çiçeği, sulandırılmış oksijenli su verin tamamen bakterileri alacaktır. Ayrıca fazla sulamadan da olur o solucanlar, çiçeğinizin ismi nedir ?
 
Aslinda zarari yok o solucanlarin tam tersine topraga iyi gelir ama goruntusu hos degil iste. Saksinin disina cikmasalar yeter. Her cicegin su ihtiyaci farkli oluyor demek ki seninkine 4 gunde bir sık geldi veya bir kerede verdigin su miktari fazla. Sarimsak onermisler denemedim olabilir ama cubuk vanilya cok pahali bir sey. Bir de kirmizi aci biberi suda bekletip, acilasan suyu boceklerin oldugu topraga dokme yontemi vardi ama denemedim ne kadar yarar bilmiyorum. Bir de Allah'in ekosisteme bir lutfu olan larvalari kolay kolay bir sey oldurmuyor ancak sık ilaclayip yumurtadan cikar cikmaz uremeden öldurmen lazim o da hassas bitkilere zarar verebilir. Sonucu bize de haber ver canim.
 
Nemli zamanlarda yani böyle yağmurlu zamanlarda solucan çok olur ve o solucanlar çiçek köklerini yer sonra çiçekler gümm malesef kaç çiçeğim bu solucanlar yüzünden gitti topraktan olur onlar ürüyorlar biraz nem gördükleri abda
 
Yok canım kahver ngiydi
Benimkiler salonda birine vericem sanırım çiçekleri
 
Ben olsam o çiçekler şuan çöpteydi. Her yeri sarmasın solucanlar Allahıım korkunç
 
Ovv ben o solucanları asla toplayamam
Görmeye tahammülüm yon
 
Annem aktardan çivit alırdı sulandırıp dökerdi böcek kurt solucan ne varsa bitiyormuş. Deneyin isterseniz
 
Ovv ben o solucanları asla toplayamam
Görmeye tahammülüm yon
O zaman toprak değişiminden başka careniz de yok. Ayrıca bahçe toprağı ise ondan dolayı da solucan üretir. Ya da dibinde ıslaklık kalıyordur üstü kuru görünsede . Salon bitkileri sık sık havalandırılmalı. Torf vitaminli toprak alıp değiştirebilirsiniz. Çiçeklerin cinsine göre de sulama ve bakım yaparsanız bir daha olmaz diye düşünüyorum .
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…