4-5 günde bir su veriyorum amaCok mu su veriyorsun acaba kuru ortam sevmezler.
daha bir aylık falan zaten topraklarHepsinin topragini degistirin en kesin cozum. İlaçları var ama hassas ciceklere zarar veriyor hic risk almayin.
Da
daha bir aylık falan zaten topraklar
Yeni toprakta da olusabilir diye baska yolu var mi öğrenmek istedim
Solucan yoktu cnmGeçen gün yeni toprak almıştım, içinden 3 tane solucan çıktı. Aynı markadan bir poşet toprak daha vardı, onda solucan yoktu mesela. Sizinki de öyle denk gelmiş olabilir. Yenileyebilirsiniz, iyice karıştırıp bakarsınız solucan var mı yok mu diye.
Saksı cevresine koyarsam saksıdan hiç cıkamazlar sankiO zaman saksilarin cevresine sarimsak koyun, sarimsak kokusuna gelmiyorlar, cubuk vanilya da ise yariyormus ama onu denemedim.
Yok canım kahver ngiydiIlaca gerek yok suyu abartmıssın sanırım saksı altlarında delık yok yada yeterlı degıl suyu azalt mumkunse tprak degstr, tpraktakı solucanları ayıklayıp at oncekı yrumlarda tprgı yenı degıtrdım demıssın aldıgın tprakda yumurtaları olabılır, larva yanı baska tprak kullan :) ben bır keresınde balkon cıceklerıme ananemın bahcesınden tprak getırıp ılave ettım ıcınde tırtıl larvası vardı hergun farklı renktekı bır tırtıl podyum mısalı yuruyus yapıyrdu balknumdarenklerı fosfırlu pembe yesıl sarı kırmızıydı muhtemelen zehırlı bır turduler amman dıkkat
Ovv ben o solucanları asla toplayamamHerhangi bir meyveyi çürütüp saksıdaki toprağın üstüne serin karanlık bir yere alın saksıyı 7-8 saat kadar bekletirseniz solucanlar tamamen yukarı çıkar. Saksının toprak kısmını poşet gibi bir şeyle kapatırsanız solucanların dışarı da taşmasını önlemiş olursunuz. 8 saatin sonunda onlar tamamen saksı yüzeyine gelir. Hepsini topladıktan sonra toprağı tamamen havalandırma yapıp tekrar ekin çiçeği, sulandırılmış oksijenli su verin tamamen bakterileri alacaktır. Ayrıca fazla sulamadan da olur o solucanlar, çiçeğinizin ismi nedir ?
O zaman toprak değişiminden başka careniz de yok. Ayrıca bahçe toprağı ise ondan dolayı da solucan üretir. Ya da dibinde ıslaklık kalıyordur üstü kuru görünsede . Salon bitkileri sık sık havalandırılmalı. Torf vitaminli toprak alıp değiştirebilirsiniz. Çiçeklerin cinsine göre de sulama ve bakım yaparsanız bir daha olmaz diye düşünüyorum .Ovv ben o solucanları asla toplayamam
Görmeye tahammülüm yon
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?