• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma Cesareti

Merhaba,
2.5 yıllık evliyim, 1.5 yaşında bir kızım var.
Severek evlendik eşimle, çok da kısa bir sürede evlendik. Tanıştık 3 ay sonra evlenme teklifi, 2 ay sonra nişan ve 6 ay sonra evlilik.
Asla tanıdığım gibi birisi değildi evlendiğim adam. Klişe anlatımlar yapmak istemem ama erkekler söz konusu olduğunda çoğu kadının yaşadığı şey aynı, klişe olmaya iten sebep başlı başına erkek oluşları.
Kendi ayakları üzerinde duran bir kadın oldum hep, üniversiteden mezun oldum olalı çalışır kendi paramı kazanırım. Bekarken bir fatura dahi ödemezdim babamın evinde ki o da öde demezdi zaten. Tek çocuğum nasıl büyüdüğü tahmin etmek zor da olmamalı. Gönlümce alışveriş yapıp gönlümde harcar ve gezerdim. Şu an cebimde 200 Tl dahi yok. Evlendim, gebeliğim dolayısıyla işimden ayrılmak zorunda kaldım. Çocuk doğdu, büyüdü vs. Sonrasında çok sancılı bir iş arama dönemi geçirdim. Kızım 1 yaşına girdiğinde kurumsal bir firmadan teklif aldım 6 aydır da çalışıyorum günümüz şartlarına göre çok güzel imkanları olan bir firma çok memnunum işimden.
Asıl konuya gelecek olursak; bitmek bilemeyen kavgalar, ağıza alınmayacak hakaret ve küfürler, azı çoğu olmaz ama işin artık ''az da olsa'' şiddete dönmesi. Bu kavgalar kızımın gözü önünde yaşanıyor çok inatçı ve hırçın bir çocuğa dönüştü oysa ki çok uysal bir bebeklik geçirmişti.
Annem babam gel bitir diyor özellikle de babam. Benimde içimde koptu bir şeyler yalan yok. Ama cesaret edemiyorum, psikolojik destek alıyorum.
Eşim demek bile istemiyorum o yüzden çocuğumun babasını maddi ve manevi yük gibi hissediyorum.
Yeni üye oldum burada işler nasıl ilerliyor bilmiyorum ama umarım yol gösteren ışık olan insanlar olur..
Tekrardan merhaba...
Valla yazılan çizilenleri okumadım fakat son paragrafa göre linçlere hazır ol. Fikir vermek yok burda gelişine linç 😂
Konuna gelecek olursak maddi sıkıntın yok. Ailenin göz bebeğisin. Seni bağlayan birşeyde yok. 2 çocuğu bırak kaynanan baksın. Al çocuğunu git ailene düzenini kır hayatına bak derim. Çocuğunu düşünerek o cesareti toplarsın.

Valla yazılan çizilenleri okumadım fakat son paragrafa göre linçlere hazır ol. Fikir vermek yok burda gelişine linç 😂
Konuna gelecek olursak maddi sıkıntın yok. Ailenin göz bebeğisin. Seni bağlayan birşeyde yok. 2 çocuğu bırak kaynanan baksın. Al çocuğunu git ailene düzenini kır hayatına bak derim. Çocuğunu düşünerek o cesareti toplarsın.
Evet burası biraz öyle bir platformmuş içine girince anladım.
Cesaretimi topladım daha sağlıklı düşünebiliyorum, teşekkür ederim yorumunuz için

Ben çocukken annem anneannemin yüklüğünden düştü ve bacağı çok kötü bir şekilde yaralandı.Doktordan bir saygıyla döndü.Bir zaman sonra o sargıyı çıkarmak gerekti ama bandını yanlış yapıştırmışlar,bacağına kaynamış resmen.Annem canım acıyacak diye bir türlü o bantı çekmeye cesaret edemiyordu.Bir gün teyzem uzun uzun ısrar etti."Yavaşça çekelim,hızlıca çekelim bitsin..." vs. Annem hiçbirini kabul etmiyordu.Sonra birden cesaret geldi.O banttan onu aniden çekip kurtuldu.Boşanmak bazen buna benzer.Umarım anlatabilmişimdir.
o kadar net ve güzel anlattınız ki, bazen kesmek gerekir hastalıklı kısmı ki kangrene dönmesin. çok teşekkür ederim hayatınızin içinden güzel bir örnek verdiğiniz için

Allah aşkına evlendikten sonra en az 2-3 sene çocuk yapmayın ya evin içine girince gerçek yüzlerini gösteriyorlar çünkü.

Valla soru sahibi bebeğin daha çok küçük ne kadar babasına düşkün olabilir. Boşanmak için en doğru zamanlardan bence. Ailen arkanda. Boşanmak için birçok sebebin var boşanmamak için hiçbir sebebin yok. Kendine de bebeğine de bu hayatı reva görme.
maalesef çok haklısınız erkek canlısı nasıl bu kadar değişebiliyor bende hayret ediyorum. Doğru zamanın bu zaman olduğunu bende idrak ettim, çok teşekkür ederim

Merhaba,
2.5 yıllık evliyim, 1.5 yaşında bir kızım var.
Severek evlendik eşimle, çok da kısa bir sürede evlendik. Tanıştık 3 ay sonra evlenme teklifi, 2 ay sonra nişan ve 6 ay sonra evlilik.
Asla tanıdığım gibi birisi değildi evlendiğim adam. Klişe anlatımlar yapmak istemem ama erkekler söz konusu olduğunda çoğu kadının yaşadığı şey aynı, klişe olmaya iten sebep başlı başına erkek oluşları.
Kendi ayakları üzerinde duran bir kadın oldum hep, üniversiteden mezun oldum olalı çalışır kendi paramı kazanırım. Bekarken bir fatura dahi ödemezdim babamın evinde ki o da öde demezdi zaten. Tek çocuğum nasıl büyüdüğü tahmin etmek zor da olmamalı. Gönlümce alışveriş yapıp gönlümde harcar ve gezerdim. Şu an cebimde 200 Tl dahi yok. Evlendim, gebeliğim dolayısıyla işimden ayrılmak zorunda kaldım. Çocuk doğdu, büyüdü vs. Sonrasında çok sancılı bir iş arama dönemi geçirdim. Kızım 1 yaşına girdiğinde kurumsal bir firmadan teklif aldım 6 aydır da çalışıyorum günümüz şartlarına göre çok güzel imkanları olan bir firma çok memnunum işimden.
Asıl konuya gelecek olursak; bitmek bilemeyen kavgalar, ağıza alınmayacak hakaret ve küfürler, azı çoğu olmaz ama işin artık ''az da olsa'' şiddete dönmesi. Bu kavgalar kızımın gözü önünde yaşanıyor çok inatçı ve hırçın bir çocuğa dönüştü oysa ki çok uysal bir bebeklik geçirmişti.
Annem babam gel bitir diyor özellikle de babam. Benimde içimde koptu bir şeyler yalan yok. Ama cesaret edemiyorum, psikolojik destek alıyorum.
Eşim demek bile istemiyorum o yüzden çocuğumun babasını maddi ve manevi yük gibi hissediyorum.
Yeni üye oldum burada işler nasıl ilerliyor bilmiyorum ama umarım yol gösteren ışık olan insanlar olur..
Tekrardan merhaba...
Edit;bu yazıyı yazdığım akşam bu konuyu enine boyuna konuştuk şaşırtıcıdır ki sakin kalabildi ve her erkek gibi klasik ''şehri terkedeceğim'' dedi. Kızını da görmek istemiyormuş açıklaması da ''dayanamam'' oldu. şu an annemin ameliyatı başarılı geçti biraz onun toplanmasını beklemek zorundayım, maddi olarak beni yoğun bir borca soktuğu için onun ödemesini yapacak. kendisi salonda yattı ve her orda yatacakmış sevinirim dedim. 2 aya kadar biter bu iş diye konuştu. hiç istemezdim ama maalesef kendisini tanıyorum ölse yatağını bırakmazdı onda da bir şeylerin bittiğini görmek ve hissetmek bana iyi geld,. umarım değişmez düşünceleri çünkü boşanabilmek de bir başarı.

Keşke taa başında diretseydin ya boşanmak için. Ailende şiddet görmüşken nasıl evliliğe devam etmene göz yumdu ayrıca.

O kadar haklısın ki yorumunu ta içimden yüreğimden okudum. Tükendim ve aynı zamanda tahammülsüzleştim, nefes almasına bile tahammülüm kalmadı bazen ciddi anlamda tiksinmeler yaşıyorum.
Kızıma bunu normalmiş gibi yaşatırsam ilerde o da yanlış adam seçecek çünkü böyle görmüş olacak.
Nerdeyse aynı şeyleri yaşadık. Çoğu zaman onu yük olarak gördüm kendimi değersizleştirmek, çocuklarıma evliliğin bu olduğunu zannettirmek istemedim. Kaç kez ağzımdan boşancam senden lafı çıktı ama çekindim, duygularım da bitmemişti. Sonra adam kendini haklı üstün gördü dava açtı çekti gitti, özgürlük istiyorum diyor alemlere akmaya başladı. Boşanmayı başlatan o olduğu için ben haksızlık altında ezildim, duygusal olarak çok fazla yara aldım, istenmemek beni yıktı, kavga da etsek toparlanırız diye ummuşum meğer. Duygusal olarak güçlüyseniz boşanın. Ben işten çıkarılmıştım onun travmasını daha yaşıyorken bir de bu boşanma beni aşırı yaraladı.

Back
X