salonumdaki koltuklarımı sizce nasıl kaplatayım ve duvar rengi ö

evinin resimleri cok hoş ve iddialı o kadar renkli olup hemde uyumu cok güzel yakalamışsın..cesaret ve bence deneyim beceri isteyen birşey bu...bir sürü renk kullanıp

evinizin resmini ekleyebilir misiiz buraya örnek olması için çok iyi olurdu

canım, avizen harika, ben de bayılıyorum bu avizelere, tek renklerini daha bi seviyorum tabi o ayrı. kırmızısı ve siyahı mesela.
rucine'nin yorumu bence makul: üçlü ile ikili koltukların yerini değiştirmelisin bence de. birbrinin üstüne binen koltuklar birbirlerini öldürüyorlar bence ki senin yerin de müsait. ben olsaydım avizedeki turuncudan ve yerdeki griden ilham alırdım koltuk renklerine (berjerler turuncu diğerleri gri), turkuaz-fuşya- yeşil-(halıdaki ve avizedeki tonlardan) aksesuarlar kullanırdım. duvarlarda da zıtlık oluşturarak badana rengi seçerdim. harika cıvıl cıvıl evin olacak. gül kurusu da koltuklarda kullanabileceğin bir renk. tamamlayınca resim çek ve gönder olur mu? bir de sumeyra 90 sanırım, bu arkadaşın evindeki koltuk-yastık renkleri pek hoştu, bir bakıver istersen.

cok teşekkürler canım..bu durumda coğu yoruma göre sanırım koltuklar griolacak..berlerler de karar verilecekk.sen turuncu demişsin o tonu bulmak lazım avizede ki bayagı farklı bir turuncu..bir de sumeyra 90 demişsin ama ben onu bulamadm burada ..

canım sumeyra1990 "Evim" diye de bir konu başlığı var bu forumda. yastık renkleri ve evindeki pastel uyumu ben pek beğenmiştim. bu arada aşağıdaki resimlerde turuncu-gri-fuşua-turkuaz renklerin kombinasyonu ile ilgili sana referans olabilecek beğendiğim dekorasyon örnekleri var. mesela ilk resimdeki fuşya koltuk harika! gri koltuğun rengi benim tavsiye edebileceğim ton. koyu olmamalı seçeceğin gri, pastel-açık tonda bir gri bence. hatta kalite olarak kesinlikle kadife derim. ama mat, parlak olmayan bir kadife tabi ki. berjerler de aynı kalite kumaşın pastel turuncusu olabilir. döşemecinde renk seçerken önce grinin tonunu ve kumaşını tespit et. mutlaka tüm kartelalara bak. içinde koltuk renklerinin (hatta avizenin ve halının) ikisini barındıran modern desenli çok hoş kumaşlar bulursun. (örnek gönderirim) bu desenli kumaştan gri koltukların üzerine 2 yastık iste. bir de sadece gri/krem/mobilya renginden(kahve-siyah) oluşan sade kumaştan 2 yastık daha ve 2 yastık da düz renk artık fuşya mı turuncu mu turkuaz mı bilemem seç ne beğenirsen. bir de mobilya değişticeksen lütfen 2 renkten oluşan mobilya alma. ya sadece ceviz ya siyah ya da açık renk olsun. ama iki renkliler(yani kahveli-kremli karşık gibi) kullanımı çok zor ve dekorasyonu kısıtlayan öğeler oluyor, ayrıca ben hiç sevmiyorum:)

umarım işine yarar bu resimler. yastıklarda abartı desen değil de sade desenli şeyler olabilir, bu resimlerde kullanılan yastık desenleri bence pek hoş, puantiyeli ya da turuncu koltuk üzerindeki gibi geometrik/zebra desenli falan olabilir zira halında da fazlaca desen var boğulmasın ortalık. duvarlarını da artık resimlerdekine benzer bi şeyler uyduruver
mobilyan da tek renk olmalı. sade bi abajur/lambader alabilirisin, hatta bir de sade gümüş çerçeveli ayna.
ama gerçek şu ki; bu kadar renkli halı ve avizeyi dinginleştirecek sade ve tek renkte koltuk, mobilya ve dekoratif eşya alman gerekecek bundan sonra. daha fazla renk ve desenden uzak durmalısın derim şahsen.
veee veee tüller... onlar da bu konsepte baya aykırı duruyor, sade (çiçeksiz, dalsız,budaksız) spor dümdüz pileli, tek renk, kırık beyaz bir tül ve koyu füme kanatlardır tavsiyem.
bi şeyler yaptıkça paylaş e mi? hadi öptüm.

Son düzenleme:
ne yaptınız, merak ettik??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…