• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ailesine sürekli para yolluyor sizce ne yapmalıyım?

Oyun bağımlısı olması para konusunda güven vermeyen kişilik özelliği benim için
Zaten ilk oyuna mı verdin parayı demişsiniz
Ailesine gönderdiği para özelikle çeyrek parası olması borç almış olabileceğini düşündürdü

Amaç ne peki?
Hayat arkadaşımızı yoldaşımı zorlamak, ailemizin bütçesini hırpalamak?
Ayakları üzerinde duran güçlü bir kadınken eşin verdiği paraya muhtaç duruma düşmek?
Yani bir eylemde bulunurken topluca mantığına bakmamız gerekiyor.
Konu sahibinin kendisi için daha fazla paraya ihtiyacı varsa işe girip para kazanır, eve iki katı gelir gelince eşi de kendisi de daha rahat harcar ya da daha rahat yatırım yapıp daha iyi bir yaşama sahip olur. Aileye verilen çeyrek parası da çerez kalır, hem de sevdiklerine de faydaları dokunur. Neden tam tersi ailenin kaynaklarını daha da kısıp herkesi zor duruma düşürmek gerekiyor?
Bu anlattığınız planlarda konu sahibi ne kazanacak : Eşinin ailesine 1 çeyrek altın parası verilememesi, kibir ve ego kazanacak. Eşi harcamasın diye har vurup harman savurduğu için ne ev ne araba sahibi olamayacak. Stresli bir eşi olacak ailede huzur kalmayacak.
Ailenin gelirlerini artırıp hayat kaliteleri yükselirse ne kazanacak : Eş ailesine, kendi ailesine rahatlıkla iyilik yapabilecek, kendine 1 birim harcayabilirken çalışırsa 5 birim harcayabilecek. Birikim yapabilecek belki evi/ arabası olacak.
Huuh ne açıklamışsın be uzun uzun. Sen her şeyi bu kadar uzun uzadıya düşünürsen erken gidersin.

Ha uzun uzadıya düşünülmüş, her teferruatı hespalanmış bir tavsiye lazımsa hemen vereyim.

Bu tür kocalar emek vermeye değmiyor. Konu sahibi boşayıp anasına göndersin, kendi hayatına devam etsin. Birikim de yapsa ev de alsa ağız tadıyla yiyip oturamayacak çünkü. Her lokmasını zehir edecekler. Hatta o evi o arabayı da alamaması daha olası bir ihtimal, çünkü ailesinin ihtiyaçları hep daha acil olacak ve kendilerine sıra gelmeyecek. Kalan ömrünü de hastalık sahibi olarak geçirecek.

Bütün bunları senin gibi bakış açıma ve düşüncelerime dayanarak da söylemiyorum. Bizzat böyle bir ailede, annesi ve ablası tarafından sömürülen kocasına sabretmiş bir annenin büyüttüğü çocuğu olmama dayanarak söylüyorum.

Son düzenleme:
anne tüm malı üstüne yapmış babanın üstünde birşey yokmuş hatta eşimin bekar arabasıda üstüneymiş yeni araba alırken üstüme yap bile dedi o kadarına cesaret edemedi kavga eder ayrılırım diye öyle bir kadın
Annesi,kuruşuna kadar para hesabının kendisinde olmasını istiyor..inşallah aldığınız ev de onun adına değildir..yoksa boşanma ,ölüm durumunda siz mağdur olabilirsiniz..acaba oğlunun kumar ,oyun seviciliği varsa bu bir önlem mi acaba?k.v genç mi?eşiniz 2 kardeş mi?zaten herşey çocuklarıma kalacak,onların adına ben biriktiriyorum diye mi düşünüyor?yani birikimler sizde olsa zorla alır mı bu adam kumar için?

Plan A. Ev, araba, altın, döviz yatırım yapacaksınız.

Yatırıma yanaşmıyorsa Plan B

1. Çalışıyorsan ve özel sektördeysen işten çıkıp beni işten attılar diyorsun.

2. İş arıyormuş ama bulamıyormuş gibi yapıyorsun.

3. İşten atılmayı hazmedemedin, iş de bulamadın, evde yalnız kaldın psikolojin alt üst oldu. Toparlanmak için kendini alişverişe veriyorsun. Elinde değil, işe yarar yaramaz her şeyi alıyorsun ama o da tatmin etmiyor.

4. Bir hobi kursu buluyorsun, kurs ücreti, malzemeler alman lazım. Sonra spora da yazılıyorsun oraya da ödeme yapılmalı. Hem adamın cebini tüketiyorsun. Hem de kaliteli zaman geçiriyor kimseyi dert etmiyorsun.
Bir hemcinsine bu tavsiyeleri veren birine daha fazla açıklama yazmak istemiyorum, iyi forumlar :)

bu konulara hep benzer yorumu yapıyorum hep de beğenmedimleri yiyorum ama fikrim bu;
sen de calisip eve katkida bulunuyorsan icinde senin de emegin olan paralari senden habersiz anasina danasina dagitamaz. bir ceyrek parasi belki senin bir haftalik emegin tabii ki lafini et
ama sen çalışmıyorsan, esin de senin bakimini evini ihmal etmiyorsa sana ne annesine verdigi paradan?
eşim memur ama maaşı bir tık daha yüksek olanlardan, ben alıyorum istedigimi fakat annesine gönderecegime kendim yatırım yaparım iki çeyrek alacaksam 3 alırım ama demekki daha çok harcamam gerekiyormuş
sen iki ceyrek aliyormussun zaten ucuncusunu istiyorsun. adam da pekala karima 2 aldim bir de anneme alayim babsm da yok diyebilir
ayrica kadinin mali mulku vsrmis zaten ölünce yarisi sizin yani bu ne tantana
insallah herseyi satar yer de olesiye sana birsey kalmaz

Oyun bağımlısı olması para konusunda güven vermeyen kişilik özelliği benim için
Zaten ilk oyuna mı verdin parayı demişsiniz
Ailesine gönderdiği para özelikle çeyrek parası olması borç almış olabileceğini düşündürdü
İlk bu gectı aklımdan. Oyun bagımlısıysa oraya harcadığını aıleden borc alıp, gonderıyordur. Konu sahibi kayınvalıdeyle görüşmüyor zâten ona soramaz yada laf arasında öğrenemez diye böyle diyor olabilir.

Yorumları şok içinde okuyorum ya.
Bizi senelerce büyüten insanlara, imkanımız varsa destek olmamız neden yanlış?
Ben evliyim, çalışıyorum, annemle kardeşime de sürekli destek oluyorum yani burada yanlış olan şey ne?
Konu sahibi sen eşinin ailesine verdiklerine bakma, eşin senin ihtiyaçlarını karşılayabiliyor mu buna bak. Evine yetsin, gerekirse iki işte çalışsın ve hatta sen çalışmıyorsan sen de kesinlikle çalış. Sonrasında çevremizdeki insanlara yardım etmek bir erdemdir gurur verici bir şeydir neden yapmayasınız?
Parasi olana niye destek oluyoruz. Al ben yiyemedim sen ye demek için mi? Kendilerini zora sokup eksiye girip zengin altin sevdalasi kayinvalideye niye para gonderiyoruz mantigi ne bunun? Niye bakmicam ki verdiklerine yarisi da benden gidiyor. Benim aileme de dagitalim o zaman. Bi de kizin ailesinden sıkışıp borc almislar. Aynı konuyu okudugumuza sasiriyorum ben de bazen. Siz de boyle ayarsizliklar yapiyorsaniz yapmayin lutfen. Eşin gozunde degeriniz düşer.

Bir hemcinsine bu tavsiyeleri veren birine daha fazla açıklama yazmak istemiyorum, iyi forumlar :)
🤣🤣🤣

Nooolur yaz.

Kaynanasından altın alıp yüzü kızarmadan anasına veren adamın mevzusunu, kadının ekonomik bağımsızlığıyla çözeceğini sanan birinin, yapacağı fazladan açıklamayı çok merak ediyorum.

Son düzenleme:
Back
X